Nečakané tehotenstvo
Ahojte, prosim bez hejtu viem ze su tu niektore maminky ktoré nemôžu mat dieťatko, ale ja si ho bohužiaľ nemôžem nechat. Mam 7 mesacnu cerku a podarilo sa nam splodiť dalsie . chcem sa spytat ci tu su niektore maminky ktoré boli takto na potrate ze ako to prebieha co trebw vybavit a tak.dakujem pekne
@mimimiruska kamarátka platila na Sliači 400 asi pred 6 rokmi
@lavender94 ake jednoduché,ze?idem na interupciu,svedomie mi potom uchlacholi zaplatený clovek, “odpustím si” a je to…tak zeny” hor sa do toho!!”” A autorka… ja som v 19-nastich bola panna a nic mi neušlo..si daj hlavne zašiť frndu pri tej interupcii!
@katkine_terapie tak potom neviem či je dobrý nápad aby tam volala. Keď už je rozhodnutá. Nikto za ňu nebude to dieťa vychovávať. ,,Zbožňujem,, keď niekto presviedča druhého o opaku a tam to potom hasne. Toho človeka nechajú s prepáčením v ... a nech si robí čo chce. Hlavne že dosiahli svoje a presvedčili
@mimimiruska Pozriete ja osobne by som nešla ale mala som mŕtvy plod a horúčky kvôli čomu ma musela záchranka nakoniec vziať na kyret,mám dvoch synov tak som nemala na výber prednejšie mi bolo ostať na žive aby som synov vychovala.Tak tu ženy nesúdte,neviete čím si autorka prechádza...pítala tu rady a nie mudrovania...
@gagik nechodíš v jej topánkach, tak nesúď.
@gagik kto napísal že to je jednoduché? Áno, 10 rokov po tom už o tom dokážem normálne rozprávať. Autorka si nepýtala srdcervúci popis toho, čo som prežívala. Nehnevaj sa na mňa, ale nebola si v mojej situácii a nebola si asi ani v situácii žiadnej inej ženy, ktorá sa rozhodla ten zákrok podstúpiť, tak nesúď. Dá sa polemizovať nad tým, či mala autorka dostatočnú antikoncepciu, ale písať aby si v 19 rokoch zašila frndu je dosť z cesty
@top_manazerka @lavender94 moze byt, ja som si cisto teoreticky zistovala asi najblizsiu moznu lokalitu a to bola nejaka klinika v prihranicnom rakuskom meste, preto mi to utkvelo v pamati 🙂 smutne, ze na sk nie je vola ulahcit zivot zenam v tazkej situacii…
@gagik neviem, nakolko si v zivote stratena, ale tu na slovensku sme dospeli uz v 18tich rokoch, takze si slobodne moze svoju vaginu uzivat ako chce a teba do toho nic, ty sa vrtaj len v tej svojej ;)
@alison11 v poriadku proto vravím ze proste každý by si to mal uistiť ja mam tiež už dve deti ale tiež som si prosla dvomi potratmi ... s ktorými som ale byľa s totoznena že proste musí byť... proto som radila tak ako som radila...úprimne nemám rada frflosov a ľudí čo radi manipuluji s človekom ktorý ako sama uviedla by psychycky to nezvládla... postoj niektorých mamicek ci žien nepomôže tak ani tak popasovať sa s tím bude musieť sama ... ja dala iba čistý súhrn ako to prebieha 🙂
@mandzula naco vy som davala cislo úctu,nech si je kazdy za svoje rozhodnutia zodpovedný sam…zrejme sa jedna o osobu z nízkeho sociálneho prostredia a Ano mat v 19. rokov a byt slobodná matka a dve male deti, to uz je na urovni osôb žijúcich v kolóniách…inak nechapem, kedy pri malom dojčati stíha rozťahovať nohy nejakemu ďalšiemu debilovi…skoda reci…zrejme sa uz teraz jedna o matku roka.
@vanilkovazmrzka nech si vaginu užíva ako chce, pokiaľ dôsledok nie je vražda vlastného dietata…
@gagik ide odstranit niekolko buniek, nie dieta.
@vanilkovazmrzka jaaaj tak potom v pohode a ze je na svete tolko polemiky o tom…a pritom par buniek…
@gagik tiez nechapem, naco je dobre tolko kafrat do medicinskych zakrokov, ktore sa nas netykaju.
@katkine_terapie no pozor. v tejto poradni su LEN socialne poradkyne a psychologicky, teda normalne profesionalne psychologicke a socialne poradenstvo, kde si zhodnoti VSETKY moznosti. zamestnancov viaze eticky kodex, takze nie je pripustne ani citove vydieranie a podobne manipulacie.je to poradna normalne registrovana ako poskytovatel socialnej sluzby , teda podlieha zakonu o soc.sluzbych.staci pozriet ich web, pripadne FB stranku. rozhodnut sa aj tak musi sama,len ide o to, aby ju niekto tym rozhodnutim previedol a nebola v tom sama. ved preto aj pise na konika.
@vanilkovazmrzka Jeeeziiis...a dieta je z coho ? Nie nahodou z tych par buniek ? Ci toto su podla vas LEN nejake trapne bunky a nie dieta ? Ved bez tych par, podotykam, GENIALNE vybavenych buniek, by ZIADNE DIETA NEEXISTOVALO ! Zaujimave, ze ked zena dieta chce, tak sa tesi hned ked ocika test a su tam dve ciarocky. Aj tym par bunkam co su v nej sa tesi. A preco ? Lebo vie, ze to nie je par nic nehovoriacich buniek ale JE to DIETA.
@silvike ked zena dieta chce, vidi ciarky aj tam, kde nie su, vid toto forum. To ale nie je predmetom tejto diskusie.
@anahaha Ísť na gynekologiu a popýtať papier na prerušenie tehotenstva,a pôjdeš do štátnej nemocnice,alebo súkromnej to je už na tebe . Čím skôr tým lepšie . Držím palce 🙏
@vanilkovazmrzka Tak potom nepiste o par bunkach, ked to nie je predmetom tejto diskusie.
Hmm... Tak keď matka zabije svoje narodené dieťa ide do väzenia, ale matka, ktorá zabije svoje dieťa, ktoré je zatiaľ v brušku a nevie sa brániť, tak ostáva na slobode...
@katkine_terapie tak toto je hoax ako vyšitý. žiadna Anna Záborská nie je v žiadnom predsedníctve ani v žiadnej inej funkcii tam. ako vravím, kto si chce pohľadať, nájde.a áno, autorka témy hľadá rôzne skúsenosti,napr.aj mamičiek,ktoré boli na interupciu a pokiaľ viem, v rámci laického poradenstva to tiež v danej poradni ponúkajú...aj preto jej to tu niekto ponúkol,lebo dostane komplexné poradenstvo.
@kik2022 a ty by si sa chcela narodiť do rodiny, kde su napríklad len hádky, chlast, chudoba a bitky? Alebo matke, ktorá ťa nenávidí od prvej chvíle čo ocurala test? Ja by som sa v takej situácii potratiť dala.
@lavender94 Ak dieťa nechce, tak ho môže dať na adopciu, ale nie ho hneď zabíjať.

Tak ja som mala v 19 prvú dcéru a keď mala 11m som opäť otehotnela a naozaj sa mi lepšie stat nemohlo...
Majú krásny vzťah,bolo to náročné,ale vždy sa to da zvládnuť...
K otázke treba ísť ku svojmu dr ..povedať mu,že chceš ísť na potrat a on ta už nasmeruje...stoji to cez 300e určite..je to par minútový zákrok, po zakroku ideš do 4 hod domov.