icon

Nechali ste si termín pôrodu len pre seba?

28. jún 2023

Ahojte. Ste tu niektorá ktorá nepovedala termín pôrodu? Proste, že Ste si to nechali pre seba a max to vedel manžel. Už pri prvej to bolo neustále volanie na telefón.dobre že nevolala aj susedina sestra😖 ako ste odpovedali? Samozrejme rátam s tým,ze ani rodičom nepovieme pretože už keď 1 vie tak to ide jedna radosť ďalej. Ako milo odpovedať aby sa neurazili?

Strana
z2
autor
28. jún 2023

@januska12323 musim sa to naucit. Neviem byt razna

autor
28. jún 2023

@diewcatqoo mrzi ma tvoja strata. Kedy ste oznamili, ze cakate babatko? Co sa stalo?

diewcatqoo
28. jún 2023

Oznamili sme len najblizsej rodine na konci prveho trimestra. Par dni na to sa zistilo, ze babatku prestalo bit srdiecko.

tykat
28. jún 2023

Pridaj ku termínu 2-3 týždne a hotovo. Snáď to oddiali zvedavosť okolia.

zuzinka888
28. jún 2023

@mamelka no ja mam doma 3 deti a pytali sa casto. Otravnejsia otazka je uz len- kedy tam uz budeme? Kedy tam uz budeme? Kedy........

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mamelka
28. jún 2023

@zuzinka888 o ano😂 aj to je top otázka...
@elizabet173 vidis u mňa zrovna takto rodina bombardovala. Mužovi nedali pokoj😂 ale som im napísala,že už je to čisté psycho co stvaraju,ze ked neodpíšem do 5min neznamená,že rodim, lebo hneď mužovi volali a,že,,daj mi ju ci naozaj nerodi,,🤦‍♀️ u nás práveže kamoši mali viac rozumu ako rodina

dzepeta
28. jún 2023

Ja som pri pri prvom porode povedala. Ale tym ze som rodila vo vyskove som povedala ze sa vypinam ( odchadzali sme tam skor ubytovat sa cez airbnb) ozvem sa ked sa dcera narodi. Pri druhej dcere som prezivala tehotenstvo uplne inak, aj tym ze sme mli nolanovany domaci porod( o ktorom nik nevedel) som ani termin nehovorila. Presn termin vedel len manzel ostatnym som povedala prelom mesiacov( samozrejme termin bol uplne iny). Svokra sa trosku hnevala lebo ze co ma povedat kamoskam ked jej vyhadzuju na oci ze ako to ze nevie kedy sa jej ma vnuca narodit😅🤷🏽‍♀️ nasi to neriesili vobec. Urob ai ako ty chces. Ked zo tak necitis nehovor to. Poved len orientacne mesiac alebo prelom mesiacov🙂

rk123
28. jún 2023

nechala som si ho pre seba a dobre som urobila. resp vedel ho manzel a moja mama (to som vedela ze od nej nehrozia otazky typu uuuuuuuuuz? 😀)
kazdemu kto sa pytal som povedala ze ked sa narodi sa to dozvedia

ailiba
28. jún 2023

Nie a nechapem preco by som to tajila? Nikto ma neotravoval. Vsetci na mna mysleli a drzali mi palce.

ilovepizza
29. jún 2023

😲 toto by mi ani nenapadlo, ze niekto moze byt taky otravny a namiesto toho, aby mamicke doprial klud pred porodom, ju bude neustale bombardovat🤦

autor
30. jún 2023

@dzepeta ved toto, hlavne az vie rodina aby to mohla roztrubit ďalej. Tu nebolo,že chcú vedieť, aby sa tešili, ale presne mam v rodine tieto dedinské originál ženské. To nie,ze prežívam, ale mužov súrodenec vkuse volal a teraz nič, aj keď máme sviatok tak ani nenapíšu a keď som čakala bábätko tak vkuse vyvolával,,no mate už niečo?,,

autor
30. jún 2023

@rk123 dobre si spravila. Múdra žena. Prosím ta a ako to brali tvoji svokrovci? Súrodenci,že si nepovedala? Lebo na jednej strane nemám problém povedať, ale keď sa správajú,že nedajú pokoj v 40tt a vkuse snoria, vyvolávajú. Už som ponaučena a nepoviem radšej lebo vidím,,že niektoré to maju aj pri 2.aj pri 3.

autor
30. jún 2023

@ailiba ved jasne. Keď ťa neotravovali tak to super. Ja som mala opačný problem

autor
30. jún 2023

@ilovepizza mala som. Vieš keby nepoviem ,,keď sa narodí,tak dáme vedieť,, ale žiadne,ze ako sa cítim, že či sme v poriadku, len ,,no čo ešte nerodis?, uz je na svete?,, každá sme iná,ale aby bolo okolie upriamene len na malé, a nedali pokoj. Teraz chcem aj po príchode domov pokoj, žiadne navstevy lebo to ešte obskakovat ľudí, variť, chystať, obsluhovať, na toto naozaj nemám nervy.a ešte to sproste ,,daj pobavime ti a ty si porob,,

295anicka
30. jún 2023

A ešte veľký top poslednych dni, kedy som niektorým ľuďom povedala iba orientačný termin, tak zisťuju presny termin u rodinnych prislušnikov 🤣🤣🤣

rk123
30. jún 2023

moja svokra je uzasna, takze to akceptovala, len vravela ze je zvedava. my sme nepovedali ani meno 😀
jediny s tym mal problem moj otec, ale to bol JEHO problem.
ale nelutujem mala som totalny klud a nikto sa nepytal a neotravoval ma, aby som z toho este ja bola nervozna

ailiba
1. júl 2023

A ked si im nepovedala, tak ta neotravovali viac? Neviem, ci ti to pomoze, zatajit im termin. Vies, kazdy je zvedavi... Ale ber to pozitivne, urcite na teba mysleli🙏.

autor
1. júl 2023

@ailiba nemysleli na mňa. Nám sa nikto neozval za celý ten čas, až potom vyvolavali okolo termínu. Po pôrode taktiež nevolali, na Vianoce, Silvester,narodeniny taktiež. Čiže nie, nebolo to,že na nás myslia

autor
1. júl 2023

@rk123 to je úžasná svokra. Rozprávala som sa s manželom a nepovieme nikomu, ani mojim ani jeho rodičom, len toľko povieme,že keď sa bábätko narodí dáme vedieť

autor
1. júl 2023

@295anicka toto je trápne,ze to niekto robí. To je neskutočná zvedavosť. A stavím sa,ze normálne nemajú o teba záujem, ani sa neozvu nič, len určite kvôli termínu, co to je, koľko si pribrala😁 ze? Dobre,že si nepovedala

krevet86
1. júl 2023

Pri prvej som v pohode povedala termín,verila som,že porodím skôr. Prenášala som 10 dní, často sa riešilo kedy kontrola, kedy ma už vezmú do nemocnice. Náročné obdobie. Pôrod dopadol veľmi zle. Pri druhej som hovorila koniec mesiaca aj keď som vedela,že pôjde skôr sekciou a mala som pokoj. Dokonca aj keď blízka rodina vedela,že je naplánovaná sekcia nevedeli presne kedy. Stačilo,že bol v strese manžel a moji rodičia. O to boli všetci prekvapenejší keď som im dala vedieť,že je po. Ale u nás to bolo komplikovanejšie,veľká časť rodiny a známych sa dozvedela o dcére až po pôrode,aby sme si boli istí,že je všetko ok.

alison11
4. júl 2023

Ja som to riešila tak,že koncom apríla keď som čakala druhého poučila som sa z prvého :D prvého som mala termín 11.7. a rodila som 19tého a t už o dosť skôr sa pítali a čo nerodím. Pri druhom sme mali termín 26.4. a tak som hovorila že koncom apríla začiatkom mája pridala som radšej aby ma nik nenaháňal z pôrodom 🙂 Beztak som mala vždy nepravidelnú ms.A porodila som druhého 25tého apríla 🙂

alison11
4. júl 2023

No mne sa svokra hneď hrnula pri rpvom len čo sme prišli z nemocnice a pri druhom som mužovi povedala,že nechcem nikoho u nás keď prídeme domov aby sme mali pokoj sa vybaliť a odýchnuť si aj sa svokra urazila ale akceptovala moje prianie našťastie.A pri druhom mala blbé komenty po sms že malý sa volá Samko a miery atď. odpísala,že a naozaj nei je dievča??? Chápete,od začiatku ako pohlavie lekár potvrdil chlapca ona ešte aj po pôrode dúfala,že bdue dievča,lebo môj syn bol 3tí vnuk a vnučku má až 5tu od švagrinej ktorá má tiež dvoch chlapcov a potom dievča.Takmer ma vyrútilo,nezvyknem klamať lož má krátke nohy a prečo by som klamala aj o mene dieťaťa,blbá...a po pár mes. či nebude ďalšie....No čo už rodina vie riadne uraziť...Moji rodičia sú iná káva berú všetko tak ako je,že to má tak byť a htoovo mama má 4 vnukov a nerieši nejakú vnučku.

douc
11. júl 2023

@helcanw a bolo to skor?? ja robim presne to iste 😀😀rozmedzie mesiac hovorim prelim august / sept a vzdy poviem ze to beriem orientacne( inak termin je 6.9. 😇🤫😅

helcanw
11. júl 2023

@douc porodila som týždeň pred termínom, takze za mna v pohode 👍 tentokrát to tiež tak smerujem 😇😂

Strana
z2