icon

Nechápanie rodiny

cica120
12. feb 2016

Ahojte chcem sa spytat... Pri prvom tehotenstve sa kazdy tesil a zaujimal sa ako sa babetko citi a teraz ked cakam druhe mam pocit ako keby to bolo celej rodine jedno. Ako ste boli natom vy???

nelinka2009
13. feb 2016

@lubkavargova1 som mala ' klecacku' ja krava som odmietla... Hold siel na to prakticky... Doma pri kojeni.. Tak vezmeme sa ci ne? Som ostala jak puk dievcata...

sardinka335
13. feb 2016

@mima4 skvelý prispevok! Zeny sa často len emocionalne doranaju s chlapmi, ktorí zato vobec nestoja. Mnohé uz od začiatku vidia, ze to nie je partner do koča aj do voza...ze je to sebec, chce len svojich kamaratov, volnost, korunu nepusti.....tu nie je týzden aby sme nečitali ako dotyčnu priatel uraza, nadava jej....a ona prepačte za vyraz ale slepica to chce ,,riešiť,,, - no jedine kopnuť takeho do sraku....ale ona stale dufa, ze ved snad....a straca najkrajšie roky zivota s blbcom.
Zeny zo seba robia aj take zufalky....tu hen tema ze ,,tužim po milovaní a nemam chlapa,, tak väčšina jej radi, ze ved najdi si niekoho na jednu noc!!! Nič na tom nie je....ešte z toho podla niektorých moze byť aj pekny vztah aj svadba. Bozeeee....ako sa zeny klamuuuuu....a potom chcu gentlemanov a citlivých mužov.

jana_eyre
13. feb 2016

@mima4 ja tie problemy na mk vnimam ako 50 na 50 - niektore su vydate, a ine nie - nechapem to tvrdenie, ze vacsina.. uz len teraz co tu koluje "manzelstvo s alkoholikom" dalsia, co ju tyra manzel.. nevies ako to bolo pred tym ako sa vzali, mozno sa vzali rychlo, "lebo sa to ma" a pritom sa vlastne ani nepoznali..

uz davno mi je jasne, ze v tychto veciach sa my dve nezhodneme, ale nemam rada taketo zovseobecnovanie, aj preto sa ozyvam.. kazdy ma iny vztah a inu povahu..

a to, ze by si tuto exluzivitu nedala priatelovi ako som uz povedala chapem a respektujem, ale nejako sa ten priatel musel dostat do statusu snubenca a nasledne manzela.. asi by si si nevybrala hocikoho, kto by ta poziadal o ruku, alebo sa mylim?

sue
13. feb 2016

Žienky, trochu budem oponovať. Na dedičstvo má nárok aj druh/družka, ktorý žil s dotyčným v spoločnej domácnosti viac ako 1rok - len je to ošemetnejšie a komplikovanejšie a mnohokrát to končí na súde 😐

Inak s vami 100% súhlasím a mám skúsenosť takú, že tie žienky, čo hlasno kričia, že "načo ten papier" sú práve tie, ktoré by nepovedali "nie" ak by si ich priateľ kľakol a s prstienkom na rukách im vyznal lásku, len hold on nie, lebo...lebo...lebo.........

mima4
13. feb 2016

@jana_eyre to nie 😀 ale vzdy som mala v chodeni jasne nastavene hranice a pravdaze keby vztah nepokracoval dalej - do manzelstva, nema taky vztah pre mna zmysel... nerada v zivote stracam cas vecami bez perspektivy... a ak by som mala vztah, kde mame chodit do konca zivota spolu, pripadne by pozadoval v takom vztahu deti... bye bye... v okoli pobehuje kopec zien, ktore do toho pojdu, ja nie.

Urcite sa neda zovseobecnovat, manzelstvo nie je zaruka...manzelstvo predstavuje prave podstatne viac prace na vztahu, lebo je to zavazok. To nie je ako v spoluziti..kedy pary sa podstane skor rozchadzaju...

a este jedna vec a dost dolezita..dodnes pretrvava fakt, ze zeny si myslia, ze dietatom si priputaju muza, ale mylia sa... myslia si, ze ked mu ako priatelovi porodia dieta, ze si ho tym priputaju, ale muzi to tak vobec neberu...

mima4
13. feb 2016

@sardinka335 mnohe zeny sa boja byt narocne, lebo sa boja, ze ostanu same, slobodne a bezdetne...no stare dievky... preto idu do neperspektivnych vztahoch...

sardinka335
13. feb 2016

@sue no...ja by som sa tym vobec neutešovala, ze druh ma narok na dedičstvo, ak, tak len za istých podmienok, ktore pochybujem ze mnohí splnaju.

- pri dedeni majetku by si družka mala bločky odkladať....inak ma velky problém dokazovať čo je jej, resp. do čoho investovala - napr. družka investovala do bytu ktory patri mužovi...V manželstve by sa nanu vztahoval bod BSM - bezpodielové spoluvlastníctvo.
- len manzelia maju voci sebe vyživovaciu povinnost - medzi druhom a družkou nič take nevznika.
- osvojiť dieťa si mozu len manzelia - druha a družka NIE.
- vdovské moze poberat len manžel alebo manzelka - druh alebo družka NIE
- pokial druh či družka nededí zo zavetu (nestihne spisat atd.) potom sa dedi zo zakona, kde v prvej dedičkej skupine su poručitelove deti a manžel

Vyhody su na strane manzelstva ....bodka, punktum.

mima4
13. feb 2016

@sue cize kebyze ako slobodna sa nastahuje ku kamosovi so super bytom a budem u neho byvat..tak ak po roku ho klepne, mam byt? 😉

nelinka2009
13. feb 2016

@mima4 do toho ideereerrmmmmm

jana_eyre
13. feb 2016

@mima4 s tym faktom o mysleni si, ze si zena pirputa muza detmi suhlasim - urcite sa take zeny najdu.. ale to, ze si ho detmi nepriputa nesuvisi s manzelstvom, ale so zlym vyberom partnera..

a ja mam zas v okoli vela rozvedenych ludi, co sa brali po kratkom vztahu a ten im po case stroskotal a vztah uz maju iny a omnoho kvalitnejsi /niektori si manzelstvo zopakovali, ini nie/ a poznam aj pary, ktore spolu ziju uz viac ako 15rokov, su spokojni a nic nechcu menit.. je to ich rozhodnutie..

mima4
13. feb 2016

@jana_eyre jasne, je to kazdeho rozhodnutie, len ma mrzi, ze zeny davaju priestor nezodpovednym trpakom, ktorym taky vztah vyhovuje a neraz drzia tak svoju priatelku v šachu (spravia jej dieta a ona byva u neho)...

lubkavargova1
13. feb 2016

@mima4 heeeeej aj ja chcem takeho slobodneho fesi s bytom...idem sa postavit do radu?? 😀 😀

jana_eyre
13. feb 2016

@mima4 bohuzial take zeny naozaj su a ti trpaci su bud manzelia /lebo aj taki si dokazu klaknut pod eifelovku a poziadat o ruku 😀 /, alebo priatelia - proste nevhodny vyber, malo sebavedomia na strane zeny, ze si takeho vyberu a trpia mu to..

mima4
13. feb 2016

@lubkavargova1 najidealnejsie si najst uja okolo 99 rokov 😀 ... vytrpiet ten jeho starecky smrad v byte a mas byt 😉 ale musi to byt viac ako rok.... 😀

nelinka2009
13. feb 2016

@mima4 nonlen aby mi to defo vydrzal... Sa mi tu muz smeje... 🙂

sue
13. feb 2016

@mima4 áno, presne tak to je, ak by ho odvalilo, dedíš AJ ty, ale dedíš tak, ako píše @sardinka335 a ja = veeeeeeľmi ošemetne a častokrát až vďaka súdnemu rozhodnutiu. T.j.po možno aj rokoch a kope peripetií a problémov...

V našom právnom systéme je v prípade smrti vždy viac manželka ako priateľka...o rozchode nehovoriac....

lubkavargova1
13. feb 2016

@mima4 no do prdele...myslim, ze to nie je prave najlepsi napad. V takom vysokom veku uz hrozi zabudlivost..nedajboze nastane svadobna noc...a on zabudne ze si manlske povinnosti splnil...a pride mi opat vyklopkavat na spalnu??? Bohvie kolkokrat????

sardinka335
13. feb 2016

@sue ja si myslím, ze za rok suzitia si kočka ani jeden bloček neodlozi - ze niečo zaplatila, najomne alebo neviem čo...lepší pravnik rodiny s nou vyzameta sudnu sien.

mima4
13. feb 2016

@lubkavargova1 pockat, nie vydat sa za neho 😀 😀 😀 😀 budeme druh a druzka, teda spolubyvajuci, on v jednej izbe, ja v druhej... hovori sa tomu "partnerstvo" a nemusime sa ani pozdravit 😀

sue
13. feb 2016

...jaj ešte jedno som k tomu chcela, pokiaľ sa dvaja ľudia rozhodnú mať deti, dnes akoby si ženy odmietali priznať, že týmto rozhodnutím sa stávajú zraniteľnejšími ako muž. Je prirodzené, že na nasledujúcich cca 10rokov sú krehkejšie ako muži - tehotenstvo, pôrod, starostlivosť o deti ich robí nie len zdravotne zraniteľnými, ale najmä finančne (pokiaľ na materskú, rodičovskú a očr u školopovinných detí nenastupuje otec)... Je teda prirodzené, že žena "stráži teplo rodinného krbu - suché plienky a plné brušká" a chlap sa stará o financie...

Požiadaním o ruku mi je jasné, že chlop si uvedomuje svoje záväzky a je ochotný a rád sa o ne postará.... (bez toho, aby som o to žiadala)...

sue
13. feb 2016

@sardinka335 ja viem o prípadoch, kde to platilo 😉 (nie z bulváru 😃😃😃)

mima4
13. feb 2016

@sue zeny sa snazia byt silne, nezavisle a neviem ake... otazne je, ci su aj stastne...

lubkavargova1
13. feb 2016

@mima4 jaaaaaaaaaaaaj tak to neni zadny problem v tomto pripade. Myslim, ze ja mu aj pozdravim a vtedy podedim aj pozemky ako bonus 😀

sardinka335
13. feb 2016

@sue ano aj ja viem o pripade - dost to bolo v čechácch medializovane ked zomrel hokejista Vašíček a jeho snubenica vyhrala sud nad jeho rodičmi... - určite vynimky potvrdzuju pravidlo. Ziskala peniaze....ale jej povest ...kto vie.
http://revue.idnes.cz/pritelkyne-zesnuleho-hoke...

lubkavargova1
13. feb 2016

@sardinka335 tiez by som chcela vidiet tu holcinu co si odklada blocky a mysli aj na to najhorsie...vacsinou az vtedy ked sa nieco prevali a je pruser jak hovado!

sue
13. feb 2016

@sardinka335 preto pisem, ze nie z bulvaru 😉

sue
13. feb 2016

@lubkavargova1 ono to nie je na zaklade blockov...
Je to riadne zdlhave, pokial sa proti druzke rodina sudi...ale tam sa to riesi nie preukazovanim toho, co kto kupil... Blockami nedosiahnes, aby si dedila , blockami dokazujes, ze "toto som kupovala"...cize vlastne ziadas o vynatie z dedicstva....

Btw s dedenim po manzelovi / manzelke a s vdovskym je to tiez "vselijake" ...tiez na nieco plati lehota trvania manzelstva minimalne 5 rokov...

sardinka335
13. feb 2016

@sue tak ja osobne sa nepohybujem v prostredi kde by som na toto narazila, čize len čo som z tlače čitala - nehodnotim to ako bulvar, proste vo viacerých novinách o tomto pripade pisali a skončil v prospech tej priatelky. Velmi nechutne tahanice....na to človek musi mať aj zaludok - slečna sice tvrdi ze sa nesudi o peniaze ale ,,o princip,,...ale všetci vieme ako to je. Peniaze nesmrdia...určite ich nedala na charitu - lebo jej o ne nešlo.

lubkavargova1
13. feb 2016

@sue aj tak, povodna otazka ostava. Ktora si to odklada a mysli na zadne dvierka???
Za minimum 20 melonov, vilu a auto budem tvrdit hoc aj s papezom som zila...toto tam je cisto o prachoch a to je iny level....ako neviem ci ste si vsimli, ale take vychcane nejako vedia svoju cenu a poistia sa a furt dosiahnu co chcu..

nelinka2009
13. feb 2016

@lubkavargova1 tak netreba sa vydat z lasky.. Treba byt zlatokopka...