Nechcem, aby ma pri pôrode počuli cudzí. Čo s tým?
Dobrý deň, môj problem je asi trosku nezvyčajný, avšak mám strašný stres z toho, že ma pri pôrode budú počuť iné mamičky, prípravné bufem počuť ja je. Nechcem byt vystrašená výkrikom inej ženy a nechcem aby niečo intímne ako je moj pôrod, počul niekto iný.
Zvažujem súkromnú pôrodnicu, avšak na všetkých fotkách je to rovnaké. Izby pre rodiace predelené tenkou stenou. Ako ste to mali vy? Pravdupovediac je to najväčší strašiak celého tehotenstva.
Ďakujem Vám
Pri prvej dcére to bolo ok, pôrod krásne postupoval pekne potichu som si predychavala kontrakcie v mojom prípade mi bolo lepšie keď som zadržala dych 😂 pri tlačení som občas zavrcala, cez zavreté ústa 😂. No a keď už som ležala na roomingu po pôrode, zrazu lren strašne kriky zo sály. Potom ešte pár krát, mimo pôrodov keď som ležala v druhom tehu atď. Úprimne som nechápala, preto tie ženy stonu, kričia ono tie zvuku vyzerajú veru všelijako. 🙂....
A teda prišiel druhý pôrod. Bol dlhší, horší, nepostupujuci a bolestivé si a to mi hrozil predčasný pôrod. A ja som pochopila prečo kričia a stonu a neviem co.! To si ani neuvedomuje. Proste príde vlna bolesti a kričis....pri tlačení som nekricala. To už je úľava tlačiť. Drz sa a neboj 🙂
Tiež si myslím, že výkriky, a vzdychy sú to posledné čo by ťa mohlo trápit, a o intimity sa pri pôrode moc hovoriť nedá, - už len tým rozkrokom ktorý je pre pohľad celému personálu. Neboj bude dobre😜😘
Tak ja som o tom tiez pred porodom rozmyslala ze ked budem kricat budem sa hanbit...lezala som pred porodom 5 dni v nemocnici kedy mi vyvolavali porod a kricajuce zeny som nejako nevnimala a ked to.prislo na mna...bolo mi uplne jrdno ci kricim....take veci si zrazu uvedomovat nebudes..ver mi...
@petrapetra1993 nečítala som reakcie, ale napríklad mne vadilo, že som počula pani, ktorá bola predomnou v tej cakacej izbe. Boli sme tam teda 2.Pri kontrakciach vzdychla a keď prišli na mňa také silnejšie, tak mi to vôbec nerobilo dobre počuť ju. Akoby som to prežívala dvakrát. Takže to trochu chápem. Keď som už bola na sále, bolo mi to jedno, myslela som na malé, nech je v poriadku, plus sa ešte nejaké komplikácie dostavili, čiže som ani nevedela, že tam nie som sama. Ale pri čakaní a kontrakciach to nebolo nič príjemné.
Mne napr v nemocnici hovorili-mozete si zakricat. Ale tak ako to ku porodu patri.
Kedze mnohe zeny ze skor nadavaju a ten krik je iny ako by sa mozno ocakaval-ked uz.
Kazdy vie inac spracovat emocie. I vlastne samotny moment.
Ja som si ku koncu-poslednych 20min veru pri dychani aj pokricala-ale to uz bolo ozaj zo zufalstva. Po tych hodinach.
Ver mi, keď budeš rodiť bude ti to úplne, ale úplne jedno😊 Popri mne odrodili 4 baby. Ešte aj elektrikár musel niečo opraviť a bol v miestnosti kde som rodila 😂 Skoro dostal infarkt keď som skričala😂 Po pôrode ti bude bude táto diskusia ešte aj vtipná😉 drž sa a prajem rýchly pôrod ❤️
@petrapetra1993 naozaj si z toho nerob tazku hlavu. Kto chce ten si zakrici 😉
Boli su a budu take mamicky. To je v pohodke.
Ale chcela som toto...v Ruzinove v BA su samostatne porodne miestnosti. Si tam sama s personalom a niekym blizkym ak sa tak rozhodnete.
Drzim palce uz teraz 😉🙂
@petrapetra1993 chápem mňa strašne vydesilo ako som lezala na porodnom stole a odvedla žena strašne kricala a nakoniec išla na cisársky všetko som počula doktorov, jej plač všetko ...bolo to pre mňa hrozne počuť Bože nevydržím to, pomôžte mi, tie stony aj z cakacky.
Ja som nekricala syna som porodila na 3,4 zatlačenia, lebo som si povedala, že musí ísť rýchlo von, ak teda nerátame za kričanie to, že sa zatnes a tlacis o dusu a vydávas pri tom zvuk.
Každý má zlý pocit z niečoho iného neboj sa zbytočne asi máš rada veci pod kontrolou preto sa bojíš, že budeš vystrajat.Bolo mi všetko jedno aj medici sa prišli chvíľu pozrieť pre mňa bola podstatná epiduralka a tlačiť nech som už na izbe😉
Koch by som nezvazovala pre x zlých skúseností od znamych
@petrapetra1993 a to som nemala medzi sebou plentu, ale normálne stenu, ale to je jedno tam sú všetky dvere otvorené všetci chodia hore dole všetko počuť.Ja som bola rada, že som nemusela byť na vzdycharni a už ostatné som neriešila
Ja som sa napríklad bála, že mi budú musieť dávať kyslík, že sa pozvraciam ako moja kamarátka úplne iných veci ako sa väčšinou zeny boja.Mala som úžasní personál a to bolo fajn.
@petrapetra1993 ako pisali ine maminy, pri porode Ti bude zrazu tak srdecne jedno, ci Ta niekto pocuje alebo nie... Tym nepodcenujem Tvoje obavy, len Ta chcem upokojit...
Inak zeny, klobul dolu pred Vami, vsak to sa neda nazvat porodnica ale masiaren... To ste fakt poculi zeny okolo seba a nedajboze rodili oddelene len plachtou od inych zien?
Vela ludi nadava na zahranicie ale ja som po precitani tejto diskusie 'vdacna bohu', ze som rodila v UK. Ziadne zastupy medikov ma neocumovali, vlastna porodna izba v statnej nemocnici, poloha aku som chcela, ja som vela kriku nenarobila, nie som ten typ, skor som som si zanadavala, ale tiez som nepocula ziadnu inu zenu kricat a to bolo oddelenie plne.
Aby som si ja musela platit za to, aby som sa pri porode citila dostojne, platit za chlapa pri porode, ktory bol mimochodom velmi uzitocny, lebo som tiez nemala klystir - tu ho nedavaju...
Och zeny, ako dlho si toto nechate a budete tolerovat?
@babatkoling Nie. Rodila som v uplne beznej štátnej porodnici. Samostatna porodna sala, len ja, partner, pôrodník a PA. Nikoho som nepocula. Syna mi hned prilozili, potom vzali na par minut. A potom sme uz boli spolu dve hodky sami na pôrodnej sale a dalej na vlastnej izbe. Nic som neplatila. Len za nadštandardnú izbu 35Eur/noc. Vsetko perfektne od lekarov az po sestričky. Cize netreba sa tu oháňať Kochom za tazke peniaze. 😉
A co sa tyka ocumovania medikmi-no ked to mamicka povoli jej problém.
Pred pôrodom som nad takými vecami rozmýšľala aj ja, ale keď už som tam ležala tak mi to bolo tak jedno.. od nervov som tam všetkých posielala do ppp... rodičia čakali pri nemocnici a počuli ma až von a muž sa hanbil. Neskor som sa hanbila aj ja ako pes a všetkým sa ospravedlňovala.. Tvoja jediná myšlienka tam bude nech uz to mas za sebou a nie či ťa niekto počuje
Tak ono, kazda sme ina, ale nechod do porodu s tym, ze tam budes zjapat. Nemusis. Ja ked som sla rodit tak som pocula mamicku z vedlajsieho boxu a tiez mi nebolo vsetko jedno, ale prisiel ku mne dr, ze ideme na to a prve jeho slova boli - len pre boha nie tak, ako rodicka vedla. Ono je naozaj pravda, ze ten krik ta vysiluje, zbytocne mrhas energiou, ktoru potrebujes na tlacenie, aj ked vtedy naozaj nerozmyslas racionalne. Takze pri nastrihu som zakricala aj ja lebo ma to proste bolelo.
Ale v statnej nemocnici to v sukromi asi nevyriesis, skus sukromnu 😉 a vela stastia
@petrapetra1993 presne ako tu píšu aj iné baby, v tom momente ti bude všetko jedno..ja som sa tak bála strasne klistiru a keď k tomu malo prísť, tak som bola v stave - robte si so mnou čo chcete, mne už je všetko jedno hlavne nech už porodim ( v tom čase ale tie bolesti boli take že sa ešte celkom dali vydržať takze to nebolo tým, ale proste tým psychickým nastavením)
@evittam Vasa nemiestna reakcia je naozaj neuveritelna... Zeny maju co robit aby obhajili svoje pravo na telo, porod v pohode a dojcenie, ci nosenie a my sa tu budeme zhadzovat navzajom? Mna modrykonik malocim zarazi, lebo blbost tu uplne prekvita, ale ked Vas niekto poziada o radu a nemate ju, radsej by som ostala ticho. Dufam, ze sa Vam nikdy nestane to, co teraz robite jej, posmievat sa z niekoho strachu totiz moze sposobit daleko vacsie traumy, nez kam vasa aktualne obmedzena mysel dosiahne.
Ona sa lekarovi neposerie, pri porode sa prirodzene snahou hlavicky dostat von vycistia aj ostatne vylucovacie cesty a ako mi porodna asistentka povedala, nie je nic prirodzenejsie a pre porodnika dolezitejsie, kedze je to znamenie, ze vytlacenie je na dosah.
Nechutnost s akou dokazete ponizovat druhych (a tak vlastne i seba) je skutocne na zaplakanie. Zelam vam okolo seba milsich ludi, ako ste prave bola vy sama.
@petrapetra1993 tak sa priprav na to aby si bolesti predychavala a nie pri nich kričala. Iné ženy budeš počuť určite. Keď budeš ticho budeš aj lepšie počuť pokyny Dr a sestričiek. Ja som to napr zvládla len s jedným miernym “zavrcanim” pri poslednom tlačení. Vtedy mi to padlo vhod ale inak som nemala vôbec potrebu kričať len som riadne dýchala. A to som ani nemala žiadnu predporodnu prípravu. A posledné bolesti boli fakt že masaker.
zeny, nezabudajte, ze kazda sme ina. mame inde prah bolesti, inde svoje limity. ja som mala predporodne kurzy, nadupana informaciami, predychavala som - ale az tak, ze mi trpla tvar, ako som hyperventilovala, ci co ... a ked som dostala uz konrtrakciu na tlacenie, ano, zrukla som jak slonica, lebo pici to bola bolest jak klincom do hlavy - a este lepsie, ze sestricka skrikla, ze este netlacit, aby stihol lekar prist 🙂 takze sa nesmejte, ani neznevazujte tie, co kricia ... a tiez neznizujte zly pocit z miery narusenia sukromia a dostojnosti.
@petrapetra1993 ja som mala také veľké bolesti pri druhom porode,ze som tak vrieskala od bolesti az ma počuli sestričky z novorod.oddelenia a prisli po malého,sestričky z porodu nemuseli volat,lebo ixh privola moj krik.Hrdlo ma bolelo este par dni po porode,takmer mi praskli hlasivky.

@petrapetra1993 odporucam rodit v Kochu, tam sa ti niečo take určite nestane, sú tam len dva samostatne pôrodné boxy, zvlášť miestnosti..Toto bol jeden z dôvodov, preco somislado súkromnej porodnice..