icon

Nechcem mať dievčatko

2. dec 2025

Ahojte celý život túžim po chlapčekovi, pohlavie ešte neveim no od začiatku mám strach že to bude dievčatko, ktoré poviem to úprimne že nechcem. Viem že s tým nikdy nezmierim keby je to dievčatko, neveim ako to zmeniť…

mamaaja82
2. dec 2025
@anonym_autor

@dennissa16 tiež by mal radšej chlapca ako dievča.

@anonym_autor zivot ta uz prefackal,no nepoucila si sa,smutne.

anonym_53a08e
2. dec 2025

@anonym_autor autorka, napríklad Jean Marais, známy to francúzsky herec, hral Fantomas a a novinára Fandora. Tak jeho matka chcela dievča a keď sa narodil chlapec, tak ho obliekala ako dievča a dosť dlho. No neskôr bol homosexuál, ale neviem či to súviselo s tým obliekaním, asi ani nie. Tak isto Alain Delon bol obliekaný ako dievča, ale neskôr v 4 rokoch ho dali na výchovu ku rodine. Veľa detí v histórii sa narodilo, tak že rodičia chceli iné pohlavie, tak ho takto obliekali a správali sa k nim ako ku opačnému pohlaviu. 😵‍💫

anonym_eb54f1
2. dec 2025
@anonym_autor

@dennissa16 tiež by mal radšej chlapca ako dievča.

@anonym_autor a nie si ovplyvná aj muzom?ze on chce chlapca a teda musí byť chlapec? A bojíš sa,že ťa nechá potom ?
Lebo naozaj si vyberať co chcem atď, nie je uplne ok, keďže ste po takom ťažkom období.

Inak ci to bude chlapec a ci dievca závisí jedine na nom . Co pustil ,to bude ,takže sa mu poďakuj potom .

autor
2. dec 2025
@anonym_eb54f1

@anonym_autor a nie si ovplyvná aj muzom?ze on chce chlapca a teda musí byť chlapec? A bojíš sa,že ťa nechá potom ?
Lebo naozaj si vyberať co chcem atď, nie je uplne ok, keďže ste po takom ťažkom období.

Inak ci to bude chlapec a ci dievca závisí jedine na nom . Co pustil ,to bude ,takže sa mu poďakuj potom .

@anonym_eb54f1 nie niesom nikým ovplyvnená, chlapca som chcela odjakživa. A zasa nepoznám muža, ktorý by radšej chcel dievča ako chlapca. Nebojím sa že by ma nechal, máme harmonicky vzťah.

tatiana288
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_eb54f1 nie niesom nikým ovplyvnená, chlapca som chcela odjakživa. A zasa nepoznám muža, ktorý by radšej chcel dievča ako chlapca. Nebojím sa že by ma nechal, máme harmonicky vzťah.

@anonym_autor A vie o tvojom odpore k dievčaťu?

anonym_eb54f1
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor napr môj muž chcel dievca. Každý kto sa ho opýtal, on len dcéru chce . Takže nie každý muž chce syna . Keď som cakala tretie ,sme sa smiali, ze ak to bude chlapec necha ho v nemocnici 😅 (samozrejme v ramci srandy )nebol zataty proti chlapcovi ,ale dievcata su mu blizsie. Ja som už zas po 2 babach tak prirodzene túžila po chlapcovi .
. Mame chlapčeka.. Muz by za neho dýchal,je to jeho najväčší poklad .🙂

Nie je naozaj dôležité, čo ma medzi nohami . Lebo keď ho uvidíte, živé, zdravé a vaše bude Vám to úplne jedno. Na ničom inom totižto nezáleží. .

autor
2. dec 2025
@tatiana288

@anonym_autor A vie o tvojom odpore k dievčaťu?

@tatiana288 ano vie

katka0905
2. dec 2025

@anonym_autor ak viete presný čas vášho narodenia, aj hodinu a minútu a miesto, môžem vám pozrieť astrologicky, či to vyzerá na dievčatko alebo chlapca.

anonym_9f483e
2. dec 2025

Skor nez riesenie pohlavia, by som riesila ci bude zdrave, ci mu dam dost lasky, dobre vzdelanie alebopokojny domov. Nikdy nepochopim tu chorobnu tuzbu po jednom pohlavi.

sima979797
2. dec 2025
@anonym_eb54f1

@anonym_autor napr môj muž chcel dievca. Každý kto sa ho opýtal, on len dcéru chce . Takže nie každý muž chce syna . Keď som cakala tretie ,sme sa smiali, ze ak to bude chlapec necha ho v nemocnici 😅 (samozrejme v ramci srandy )nebol zataty proti chlapcovi ,ale dievcata su mu blizsie. Ja som už zas po 2 babach tak prirodzene túžila po chlapcovi .
. Mame chlapčeka.. Muz by za neho dýchal,je to jeho najväčší poklad .🙂

Nie je naozaj dôležité, čo ma medzi nohami . Lebo keď ho uvidíte, živé, zdravé a vaše bude Vám to úplne jedno. Na ničom inom totižto nezáleží. .

@anonym_eb54f1 presne aj ja poznam vela muzov co mali len synov a chceli tak moc dceru

abbey1
2. dec 2025
@anonym_autor

@tatiana288 ano vie

@anonym_autor A chceš vôbec niečo s tým svojim postojom robiť? Respektíve, čo chceš so sebou robiť, aby pripadne dievčatko pri tebe netrpelo?
Jedno dieťa si už stratila. Dokážeš sa pozrieť na svoje drobčiatko a povedať si, že ho neľúbiš a nechceš?

autor
2. dec 2025
@abbey1

@anonym_autor A chceš vôbec niečo s tým svojim postojom robiť? Respektíve, čo chceš so sebou robiť, aby pripadne dievčatko pri tebe netrpelo?
Jedno dieťa si už stratila. Dokážeš sa pozrieť na svoje drobčiatko a povedať si, že ho neľúbiš a nechceš?

@abbey1 neveim čo s tým mám spraviť. Viem že ani psychológ ma nepresvedčí o nejakom opaku. Viem že aj keby jo držím už v rukách a je to dievča, tak ho nebuďme milovat

anonym_c0ee08
2. dec 2025

@anonym_autor poznám osobu, ktorej zomrel chlapec a potom mala iba 3 dievčatá. Zničila dcéram celý život. Fuj, vstup si do svedomia. Čoho sa najviac bojíme, to si priťahujete do života ...

anonym_9f483e
2. dec 2025

Ako mozes dopredu vediet, ze ho nebudes lubit? Skus navstivit psychiatra

abbey1
2. dec 2025
@anonym_autor

@abbey1 neveim čo s tým mám spraviť. Viem že ani psychológ ma nepresvedčí o nejakom opaku. Viem že aj keby jo držím už v rukách a je to dievča, tak ho nebuďme milovat

@anonym_autor Urgentne hľadaj odbornú pomoc dobrého psychológa co psychiatra. Pre dobro toho dieťaťa a celkovo ľudí okolo teba

lilinka76
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_35dc81 tehotná fakt už byť nechcem, je to otrasný pocit

@anonym_autor Nechceš byť tehotná, tak sa pri pohlavnom styku chráň. A nebudeš musieť byť v strese, či je to chlapec alebo dievča .
A myslím si, že by si mala vyhľadať psychológa, prípadne psychiatra a začať sa liečiť.

julka828
2. dec 2025

@anonym_autor ja musim na toto reagovat. Odjakziva som nechcela dievca priam som sa desila ze to bude dievca presne tak ako ty. No ja som nato mala dovod. Po nasej zenskej linii je prekliatie. Trapila sa babka trapila sa mamka strasne satrapim ja tazkadepresia s psychotickymi prejavmi. Vsetky na antidepresivach smola v zivote skore umrtia. Ale co som chcela ze mam vdaka panu bohu dvoch chlapcekov 😇 takze ja som tiez vyslovene dievca ani nepripadalo do uvahy nie nie a este raz nie. Chcela som troch synov no mam dvoch ale som spokojna

autor
2. dec 2025
@anonym_c0ee08

@anonym_autor poznám osobu, ktorej zomrel chlapec a potom mala iba 3 dievčatá. Zničila dcéram celý život. Fuj, vstup si do svedomia. Čoho sa najviac bojíme, to si priťahujete do života ...

@anonym_c0ee08 ja sa ale nebojím toho, vyslovene to nechcem, to nieje strach

autor
2. dec 2025
@abbey1

@anonym_autor Urgentne hľadaj odbornú pomoc dobrého psychológa co psychiatra. Pre dobro toho dieťaťa a celkovo ľudí okolo teba

@abbey1 ja som u psychológa bola po strate dieťaťa, mám potvrdené na papieri že som ok

autor
2. dec 2025
@lilinka76

@anonym_autor Nechceš byť tehotná, tak sa pri pohlavnom styku chráň. A nebudeš musieť byť v strese, či je to chlapec alebo dievča .
A myslím si, že by si mala vyhľadať psychológa, prípadne psychiatra a začať sa liečiť.

@lilinka76 pokiaľ to teraz nebude chlapec tak pôjdem na sterilizáciu, nestojí mi byt zasa potom tehotná s niečom čo by som nechcela. Ja neveim čo tu všetci spomínajú stres alebo nejaky strach. Ja som praveze v uplnomklude a pokoji.

negymama
2. dec 2025
@anonym_autor

@abbey1 ja som u psychológa bola po strate dieťaťa, mám potvrdené na papieri že som ok

@anonym_autor vsak jasne ze si OK.
sebectvo a myslenie na seba- nie je zaradene medzi diagnozy.

autor
2. dec 2025
@julka828

@anonym_autor ja musim na toto reagovat. Odjakziva som nechcela dievca priam som sa desila ze to bude dievca presne tak ako ty. No ja som nato mala dovod. Po nasej zenskej linii je prekliatie. Trapila sa babka trapila sa mamka strasne satrapim ja tazkadepresia s psychotickymi prejavmi. Vsetky na antidepresivach smola v zivote skore umrtia. Ale co som chcela ze mam vdaka panu bohu dvoch chlapcekov 😇 takze ja som tiez vyslovene dievca ani nepripadalo do uvahy nie nie a este raz nie. Chcela som troch synov no mam dvoch ale som spokojna

@julka828 dakuejm za aj takýto pohľad

dennissa16
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veľmi ťažko sa to číta…tak prečo ste potom isli do toho s takým postojom. Vzdy je to 50:50. To nedáva logiku, naco? Prečo?

autor
2. dec 2025
@dennissa16

@anonym_autor veľmi ťažko sa to číta…tak prečo ste potom isli do toho s takým postojom. Vzdy je to 50:50. To nedáva logiku, naco? Prečo?

@dennissa16 lebo sme chceli dieťa, no ale chlapca

ankare
2. dec 2025

@anonym_autor Život Ti udelil tú najväčšiu ranu a Ty si sa nepoucila? Chudatko to malé, čo máš v brušku. 😔

anonym_c0ee08
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor napíšem ti ako dcéra matky, ktorá chcela chorobne syna. Môj život je jedna katastrofa. Moja matka nevidela moje deti.

dennissa16
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chceli ste chlapca …aha. No chcieť je malo, v tomto prípade. Ale veď vy to dobre obaja viete..

anonym_5ec16a
2. dec 2025

Ja som vzdy chcela dievca. Nevedela som si k sebe predstavit ineho potomka ako dievcatko. A to uz od detskych hier s babikami. Chlapca som vyslovene nechcela, tiez az odpor k tej predstave. A este aj moj manzel preferoval dievca. Ale ja som si povedala, ze nedovolim, aby som otehotnela skor ako si toto v sebe vyriesim. Ak by som navzdy zostala v predstave, ze jedine dievca a chlapec az odpor, tak by som do tehotenstva nikdy nesla. Zacala som sa v sebe pitvat. Hladat pricinu, kde by mohlo pramenit toto moje nastavenie. Aj som tu pricinu pravdepodobne odhalila. Zaroven s tym som zacala vedome hladat aj pozitiva v tom mat chlapca, co by ma to mohlo naucit, v com by ma to mohlo posunut. A az ked som citila, ze to mam v sebe spracovane natolko, ze predstava syna je pre mna uplne prijatelna az vtedy som sa otvorila moznosti otehotniet. Preferencia na dievca zostala, ale uz som si vedela predstavit, ze som matkou syna a aj na tu moznost som sa vedela uprimne tesit. A tebe radim nieco podobne. Patrat po pricine a zaroven s tym hladat pozitiva toho keby mas dievca.

tatiana288
2. dec 2025
@anonym_autor

@lilinka76 pokiaľ to teraz nebude chlapec tak pôjdem na sterilizáciu, nestojí mi byt zasa potom tehotná s niečom čo by som nechcela. Ja neveim čo tu všetci spomínajú stres alebo nejaky strach. Ja som praveze v uplnomklude a pokoji.

@anonym_autor Mať preferencie ohľadom pohlavia je jedna vec, ale tvoje reakcie, celý tvoj postoj je až neuveriteľne chladný, striktný a surový. Zo začiatku som si myslela, že za to môže trauma, ktorú si prekonala, prípadne hormóny. Ale tvoje ďalšie odpovede, to ako o tom bábätku hovoríš, ako o ňom zmýšľaš, nie, nie si v poriadku a môžeš mať na papieri čo chceš, si chorý človek. Asi budem tvrdá, ale s takýmto postojom si to dieťatko nezaslúžiš, či to je dievča alebo chlapec.

sova7
2. dec 2025

S týmto nastavením si nemala mať radšej deti alebo si chlapca adoptovať. A vyzerá to tak že ak budeš mať dievča bude pre teba cudzie tak či tak. Ak máš neriešenu traumu z niečoho bolo dobré ju riešiť skôr už s ohľadom na dieťa. Precitaj si knihu Temné matky a jejich dcery. Chces zamiesit niekomu na takúto traumu? Keď o tomto svojom probleme vieš mala si ho riešiť na terapiach od puberty. Buď chces dieťa lebo chces dať niekomu život a vychovas dar ktorý dostaneš alebo chces deti lebo žena má mať deti. Čo je veľmi naprd dovod. Tiež dúfať že sa zadari chlapec a vec neriešiť včas je nezodpovedné. Už len dúfať že budeš dieťatko ľúbiť tak či tak. Lebo pohlavie je lotéria. Alebo dievčatko chces dat na adopciu? Je mi toho drobčeka trosku ľúto. Ženam ktoré roky túžia po bábätku alebo o nejake prišli musí byť s teba veľmi smutno