Nekonečná úzkosť, strach a obavy z narodenia bábätka
Ahojte zienky,
obraciam sa na Vas lebo uz mam niekedy pocit,ze to sama nezvladnem tieto moje stavy.Som 13 tyzdni a rozmyslala som o interupcii cely cas od zaciatku ako som zistila,ze som tehotna,ale nedokazala som to urobit..teraz ked uz sa to neda uskutocnit bojim ci som urobila spravne,ze som si to nechala..
Problem by az taky velky nebol keby viem kto je otcom na 100 percent...
Priatela velmi milujem ,ale istom obdobi som ho podviedla a aby toho nebolo dost tak som bola aj s nim aj s tym druhym v tom istom casovom obdobi takze je to 50 na 50.Prosim nehovorte mi nejake moralne nazory na to...som si vedoma mojej hluposti a nezodpovednosti.Citim sa akoby som zabila celu tu lasku co s priatelom mam alebo som mala a keby len lasku.Moj gynekolog mi odmieta zobrat plodovu vodu len kvoli zisteniu otcovstva a ja neviem ci sa nezblaznim do porodu z toho..
Ked tu tak citam kolke z Vas potratilo a tak tuzilo po babatku a ja tu teraz revem,ze ho cakam...Velky kontrast ,ale aj tak by som si ho nedokazala dat zobrat nech je to akokolvek...vsetko co sa deje pre nieco...
dakujem vam zienky za vas cas a nazor...kazdy sme si strojcom vlastneho stastia a iste veci aj ked mozno podvedomovo vieme ze su zle...musime urobit pre nieco...a mozno uplne pre nic...ale urobime to a potom musime niest nasledky...mne je tiez luto mojho dietata,ze ma takuto nezodpovednu matku a byt nim sa ani nechcem naradit ,ale vsetko je tak ako ma byt...a inak byt nemoze....
@suzzy21 ja by som tí poradila, žiadna psychická príprava, povedz mu tó hneď ako s ním budeš. Pozri, ste dospeli obaja, je tam šanca, že tó dieťatko je jeho. Ja by som sa mu na tvojom mieste priznala so všetkým a aj mu povedala, že ho necháš rozmyslieť si to a premyslieť si, čo ďalej. Či chce byť s tebou alebo nie. Nechaj ho tó spracovať, taktiež. Sa ho musíš spýtať, že ked s vami byť nebude chcieť a je tó jeho dieťatko, čo ďalej. Treba si vyriešiť vsetky otázky, aby si mala zbysok tehu pokoj a sustredila sa na bábätko. Urobila si chybu, čo už, nevezmeš tó späť, ale môžeš ovplyvniť budúcnosť. Si este mladá, ak by vám tó s priateľom nevyšlo, nájdeš si časom niekoho iného. Hlavne teraz ries priznanie, a to, aby si svojmu dieťaťu pripravila krásny príchod na svet. Uvidíš, že tó dieťatko za tó stojí. Pre mňa nie je nič krajšie, ako ked sa na mňa dcérka usmeje. Teraz cakam dvojicky a neviem sa dočkať, kedy budú už s nami. Aj ked tó bude náročné po všetkých strankach a kazdy sa zhrozi, že 3 malé deti, ale mňa tó nezaujíma.. Zaujíma má iba moja rodinka a moje deťúrence. Držím tí palce, zvladnes tó nech bude akokoľvek. Snaz sa brať všetko vyrovnané, tiež prvotnu priatelovu reakciu s rezervou. Časom sa aj jemu všetko ulezi. Bude čo sa má stat. Uvidíš, že bude dobre.
Autorka - ja by som mu to nepovedala. Ak si s priatelom rozumiete a milujete sa, toto by ti neodpustil asi cely zivot. Zbytocne by si pokazila vas vztah. A co ak je predsa len jeho? Myslis, ze by priznanie prispelo k vasej dalsej buducnosti? Pokial nie je zdravotny problem maleho, tak neries dopredu nic. Mozno je fakt jeho 🙂
@buducamama tiez som si tak vcera po tychto vsetkych nazoroch povedala,ze to radsej necham ozaj plynut ako to je...a nebudem sa stym stale stresovat a vracat aby to naozaj neuskodilo aj babatku.Poslednom case som aj schudla z toho aj mi jest nechuti...priatel sa ma pyta nad cim stale tak dumem,ze som mna citi akosi hroznu zataz...vsetko bude ako ma byt...aj ked to mozno nie je zodpovedne a fer voci nemu,ale ja mam naozaj z toho strach a toto by nedopadlo dobre ..uz teraz je to cele zamotane :((( dakujem ti za tvoj cas a nazor..:D
@suzzy21 - rada som pomohla 🙂 Pozri, cas uz nevratis, ked chces byt so sucasnym partnerom a nie s milencom, milenca neries, zabudni na neho a povedz si, ze je dieta tvojho partnera. Bohvie, co sa udeje v buducnosti, mozno budes neskor psychicky pripravena povedat mu to. Co ty vies.. Teraz by som sa tym netrapila. Je to nefer, ale povedz mi, co v zivote je fer? Su zeny, ktore cakaju dieta s muzom, nepovedaia mu nic a sami to dieta vychovavaju, to sa mi zda nefer, ked o tom ten chlap nevie. Milenec vedel, ze si vo vztahu? Chcel si len s tebou uzit? Neviem, pokial by som partnera lubila, nazatzovala by som mu zatial hlavu.
@buducamama ani neviem ako ti podakovat...som naozaj teraz vdacna za kazde pekne slovo na toto vsetko ...najradsej by som to povedala rodicom aspon,ale to by asi ich so mna uz uplne slahlo...uz nejeden krat som urobila v minulosti preklep...ale mozno len nie som clovek ktory len tak caka co mu zivot prinese ale idem si tvrdohlavo za tym co chcem a nehladim mozne rizika...v tomto som naozaj nepoucitelna a tak som aj dopadla..v tomto uz ozaj na hubu..ten milenec to bolo naozaj len zo tri krat a potom som si povedala,ze naozaj mi za lasku k mojmu priatelovi nestoji ziadny iny chlap...najhorsie na tom celom vsak je,ze v tom obdobi som bola aj s nim a s tym mojim...a to casovo velmi blizko..a ani jeden sa do mna neurobil naplno...priatel si daval vzdy pozor a tento milenec nebol vobec nejako extra vykonny...naozaj neviem co si pocat...prepocitavam to furt dokola a stale mi to nedava ziadnu istotu ani u jedneho..a ze som v tom uplne sama so sebou ...a nikto mi nevie a nemoze pomoct v tomto...
@suzzy21 - tak riesila som v sebe presne toto iste, len ja som mala na tehotenstvo len podozrenie - menzes som nakoniec dostala. Ale ten strach, cie to bude, tak to som uz planovala co spravim... Povedala by som priatelovi, ze je dieta jeho. Ale hlavne samu seba musis presvedcit, ze je jeho, hned ti bude lahsie na dusi. Inak, ked to dieta uvidis, mozno aj sama zbadas koho je 🙂 Matka predsa len tie rysy lepsie spozna, bohvie. No a nakoniec mozno to bude ozaj partner 🙂 Sama dieta este nemam. Inak, aj tak sa hovori, ze obrovske percento chlapov vychovava cudzie dieta a ani o tom nevie 😀
@buducamama joj ty sa veru mas ,ze ti nakoniec menstruacia prisla...ja som bola zo zaciatku aj na vyvolavacke lebo mi tyzden meskala..aj som si robila test ale ta druha ciarka bola taka slaba tak som doktorovi povedala,ze je negativny..no len to uz bolo jasne..no ale tak nikdy predtym som si to nerobila a nevedela som ako to vlastne ma vyzerat..ty si sa aspon poucila,ze nebudes radsej riskovat do buducna ze??? najhorsie su vsak okolo tie veci...jeho rodicia su silno veriaci a svadbu nam chcu chystat uz a neviem co..esteze moji sa k tomu moc nehrnu...to vazne je ze mnoho chlapov vychovava cudzie dieta a ani o tom nevie??? kokso to by som chcela spoznat taku zenu ktora to dokaze takto a dlhe roky nepovedat...kazdopadne asi vedia preco...a vy sa snazite o babo??,
@suzzy21 - tak ja som mala milenca a velmi lahko som sa dala nahovorit na styk bez ochrany, potom som riesila presne co ty, len mne fakt len meskala.. Priatelovi som povedala, ze asi som v tom, a kedze sme vtedy museli byvat daleko od seba, mal aj podozrenie, ci by bolo dieta jeho, asi 2x sa ma to opytal, ja som samozrejme zatlkala, ale moc presvedciva som asi nebola. Take vselijake to bolo. Cudzie dieta by veru nevychovaval. Ono ja som bola pred par rokmi tehotna planovane s priatelom, ale potratila som a potom sa vsetko skomplikovalo financne a pracovne, takze sa teraz nesnazime, ale byvame spolu a zatial je to OK. Dieta by som aj chcela, predsa len 30ku som uz slavila, ale financie ma nutia rozmyslat triezvo. Ale dieta by som nedala prec ani keby co bolo, by som si vycitala cely zivot.
@buducamama aj moj priatel sa pytal na zaciatku co to furt tak vypocitavam a preco sa ho furt na to pytam kedy sa to mohlo stat...myslim,ze mal podozrenie...lebo vie ake som ja kvitko...uz sme si toho vela zazili a viac toho zleho...aj sme sa kvoli tomu vazne rozisli..ale po par mesiacoch mi povedal,ze mi to vsetko odpusta a miluje ma a chce ma spat...vlastne jediny chlap v mojom zivote ktory o mna bojuje od zaciatku..no len vidis..aj tak ma to zlakolo inde..:/
ak to nie je moc citliva tema pre teba..mozem sa spytat preco si potratila??
my spolu nebyvame lebo nemame na to...takze bud u mojich rodicov alebo u jeho...takze v tomto je to este viac stresujuce..ale niekto nema ani tych rodicov a domov takze stale dobre..
@suzzy21 - fuu, tak a co na to tvoji rodicia vravia? Pozri, pokial sa posnazite, tak spolu byvat budete. My mame podnajom, teda mensi bytik, chcela by som vlastne, ved kto nie, ale zatial sa neda.. A kolko mate rokov? Mate pracu? Lebo zas rodicia pomozu, ale nejaka snaha tam byt musi aj z vasej strany samozrejme. Ja som babo chcela, otehotnela som na druhy sup planovane, ale ako keby vyslysalo moje pochybnosti o spravnosti kroku a nevyslo to-anembryomola, cize v zaciatku sa prestali spravne mnozit bunky a nevznikol zarodok. Strasne to znie, ale tak to bohuzial bolo. Uz by som inak aj babo prijala, len tie financie ma odradzaju ☹
@suzzy21 ako si na tom?
@dadka_zabka zatial este nijak...este som neporodila..vela veci sa vo mne zmenilo pocas tehotenstva,ale hodina pravdy este len pride po narodeni..pozeram,ze aj ty babatenko cakas..to je skvele :D dufam,ze mas pekne tehotenstvo a hlavne stastne :D
Uz som nedufala, ze napises. Takze si sa nikomu nezdowerila? Mas to welmi tazke, nezawidim ti. Ano ja cakam babetko, sme w pohodicke, sme obaja stastny akurat riesime bywanie, opustam mamku a nieje to lahke, no raz to muselo prist 😉
@dadka_zabka som tu dlho nebola to preto...tak zdoverila priatelom najblizsim lebo inak by ma asi slahlo...a stoja pri mne :D uz len verim a modlim sa nech je to tak ako ma byt..este nevies co to bude? ja som sa len nedavno dozvedela,ze to bude diavcatko..to je skvele,ze budeme byvat sami :D
@suzzy21 Drzim prsty aj ja nech to u vas vsetko dobre dopadne a hlavne sa netrap ty pretoze ked sa malinka narodi, ty budes jedina, ktora jej moze dat vsetko cize musis byt hlavne psychicky na tom dobre aby malinka citila len samu lasku. A ta malinka je urcite priatelova,,.zivot nas skusa stale ..nikto nieje bez viny...drzte sa 😉
@lulubenc dakujem ti za podporu...velmi si to cenim...uz si to posledne mesiace stale dokola hovorim,ze jedno je iste a to ze budem mama ...a to je najdolezitejsie...nech sa deje cokolvek my pri dietati budeme stat naplno bez otaznikov vzdy...verim,ze Boh na mna tymto ukazal varovny prst aby som sa uvedomila a ze to bude dobre...bojim sa toho prveho pocitu ked to babo uvidim...dufam,ze zabudnem na vsetko zle pritom.
@suzzy21 myslim, ze zabudnes na wsetko zle, neboj...tak som aj rada, ze mas pri sebe sprawnych ludi, ktory stoja pri tebe. Drzim palceky, bude raj neboj. 🙂
Ja este newiem co budeme mat, nechcelo sa ukazat, po stwornozky liezlo w brusku a skrywalo si to tam dolu :D
23. januara ideme na 3D, weeelmi sa tesim, odratawam 🙂
ja este nemam bejby ale viem.. ze to musi byt velka radost aj na ukor toho stresu a povinnosti okolo toho... 😉
@suzzy21 no a co ze si podviedla? niekedy nevera posilni vztah. nepriznala by som sa priatelovi, lebo takto by si ho ranila tak, ze by ti to mozno nikdy neodpustil. ja som osobne neverna nikdy nebola, ale tiez by som za seba nedala ruku do ohna. co ked sa raz nejak blaznivo zamilujem?

@suzzy21
Poviem ti, co by som urobila ja. Odlozime bokom moralnu stranku, pretoze ma zivot naucil, ze nikdy nehovor nikdy.
Takze ja by som cusala ako vos pod chrastou. Ak lubis priatela a on lubi teba, je uplne jedno, kto je biologickym otcom. Ty si spravila chybu, ty si za nu pones nasledky, nie tvoje dieta ani priatel. Po narodeni dietata mozno zistis kto je otcom este v porodnici, podla krvnej skupiny.
Pokial ten druhy nie je cernoch, nema mat priatel preco podozrenie. Pokial ho mat bude, mozno vam pomoze spravna dospela komunikacia. Pokial nie, je mozne, ze ostanes sama s dietatom a velkym ponaucenim (bohuzial). Ja si vsak myslim, ze vsetko ma svoj hlbsi zmysel a aj ked sa zda, ze si na dne a ze vsetko zle sa deje iba tebe, v buducnosti zistis, ze to malo naozaj svoj dovod.
Totiz ak to teraz vybalis na jedneho alebo na druheho, ostanes sama na 100%.
Takze sa prestan trapit, nadychni sa a zacni riesit svoju buducnost, tu este mozes ovplyvnit. Minulost uz nie.
Drzim palce.