Nemám takú radosť z tehotenstva, akú som očakávala
Ahojte, končím tretí mesiac plánovaného tehotenstva a pripadám si divná. Nemám skusenosti s deťmi, v rodine nemáme, kamošky nemajú. Nikdy som sa nerozplývala nad cudzími deťmi naživo ani na fotkách. Mám mačičku ktorá mi pripadá ako najzlatšie stvorenie, príkladne sa starám a pristupujem k nej s najväčšou zodpovednosťou pretože som si toto stvorenie zobrala do opatery, takže nie som nejaký studený čumák. Z domácich miláčikov cudzích ľudí tiež nie som unesená, takže je zjavné že ide skôr o vzťah s mojím zvieratkom ako o to že by som bola pobláznená zo všetkých chlpáčov. Mám ale trochu obavu či nie som nejaká divná keď nemám také tie návaly chuti pomojkať, prihovoriť sa každému dieťaťu a ani ma cudzie deti nezaujímajú. Maximálne im podám spadnutú hračku. Je to akoby som bola bezcitná alebo niečo také. Ani sa extra neteším na to svoje bábo, skôr na tu starostlivosť, výchovu, ako niekomu niečo odovzdám, pripravím ho na život. Ale chyba mi tam taká "pobláznenosť", nedočkavosť, akú cítim z mnohých mamičiek na fóre. Mali ste podobné pocity?
Si úplne rovnaká ako ja 🙂 a ja si pripadám normálna, takže ty si asi tiež 🙂 tiež ma nebavia cudzie deti, neviem to s nimi, nie som z nich unesená, nič, neviem sa s nimi hrať ani sa tváriť aké sú chutnucke, som krstná 3detim, ako mam ich rada, ale neviem to s nimi. Ja mam dve deti a beriem ich ako partakov, skôr som na to vedenie a učenie, detské hry sa a nimi neviem ani hrať a žijeme si v pohode 🙂 nemyslím si, že všetky mamy sú rovnaké 🙂
@rommie Ani ja nemám chuť cudzie deti stiskat, alebo mojkať. To moje je moje, to vystiskam rada. ☺
A čo sa týka toho zvyšku, je lepšie, že to berieš reálne. Dieťa je kopa povinnosti a raz za čas nejaký ten úsmev, opatovanie tvojej starostlivosti vo forme objatia, pritulenia. Inak kŕmenie, kúpanie, WC, spanie a tak dokola kým neodrastie (a potom ďalšia rutina a problémy s výchovou 😀). Nie je sa nad čím rozplývat. Aspoň ta nemá čo sklamať,, naopak potom ta také tie dobré chvíľky príjemné prekvapia. ☺️
Ani ju nikdy mat nemusis. Zblbnuta internetovými forami a clankami cakas nieco wow co nikdy nemusi nastat. Ja som nebola pototo ani cez tehotenstvo ani dalsie 2 roky (tolko ma moj syn). Zajtra mam termin porodu s druhym a tiez z toho nie som rozcitena. S cudzimi detmi sa nehram ani k nim nemam vztah a vobec ma to netrapi. Ked sa, prvy, syn narodil, vytvorila som si k nemu vztah az po 9 mesiacoch. Ani po porode necakaj wow efekt ako budes neprekonatelne milovat svoj maly uzlicek. Mozno nebudes. Az casom. Povedalo mi to viac zien z okolia ale to tak dobre na nete nevyzera, ako tie dojaky co sa popisuju...
@rommie aj ja som to tak vzdy mala, dokonca mne ani deti nepripadaju rozkosne, kolko je aj tu na fore fotiek malych deti, mne to nic nerobi... Nemam potrebu obdivovat cudzie deti, ani sa im prihovarat, vztah mam len k mojim detom aj k mojim zvieratam, ku ktorym mam nejaku vazbu.
Ahoj,porodis dieťatko,budeš si ho mojkat,uvidíš ❤ a k mojkaniu cudzích detí,áno sú také typy žien, ktoré si myslia, že môžu chytať za rúčky a hladkat napr.po hlavičke bábätká. Za mňa ako matku je to od cudzieho neprípustné, nehygienické a veľmi drzé, nemám to rada a snažím sa od takýchto ľudí svoje deti uchrániť. Neboj,si úplne v pohode normálna...
Ja mam uplne to iste 🙂 som v 13tt a nejak extra sa netesim. Tiez mi nepridavalo na tom to ze som mala strasne nevolnostni a nechutenstvo. Ani v obchode ked som tak nepozeram po detsky veciach, cudzie deti ( fotky na nete mi nepridu rozkosne, skor ma otravuje ze sa mi to vsade zobrazuje ) uvidime co bude neskor ale zatial ma to nejako netoto 🙂 a to je to dieta vytuzene.
My sme babatko plánovali a dlho sa snažili a keď som zistila že som tehotna neprišla vôbec taká radosť akú som očakávala, teraz som v 30tt a nemôžem sa dockat, to sú hormóny ukľudní sa to a začneš sa tešiť, neboj príde riadne kopkanie pohyby, začneš nakupovať vecicky predstavovať si všetko a už sa budeš len a len tešiť, prajem krásne tehulkovanie a vôbec sa nad tym tak nezamýšľaj, držím palce ❤️
lepsie je nic neocakavat a potom ked nieco pride, co necakas, to je radosti 😉
Takto, ja som pri prvych dvoch detoch tiez nic extra necitila, ale ten dovod som spoznala az ovela neskor a sice ze som nebola sama sebou, ze som si myslela, ze sa musim spravat podla nejakych ocakavani inych ludi napriklad rodicov, priatelov alebo len tak ludi vseobecne, napriklad ze "musim" dat dieta do jasiel a ist do prace, ale v skutocnosti som nemusela. Pri tretom dietati sa u mna vela veci zmenilo a napriklad aj to, ze som dokazala mat rada cudzie deti. Nie v zmysle, ze mam tuzbu ich mojkat, chytat, prihovarat sa im, ale uplne inac, viem ocenit ake su ine deti tiez uzasne ako tie moje. Vsimam si ako su cudzie deti napriklad laskave, vedia sa podelit a ked vidim nejaky problem, napr. aj dnes mamka platila pri pokladni a chlapciatko sa trosku zatulalo a hned slzy v ockach, tak ked som sla okolo, som si cupla k nemu a povedala "ahoj zlatko, pozri tam je mama" a ten malicky sa usmial a viac nebolo potrebne
@kikulienkadd cista ja 😂 tiez nemam rada ked mi dieta len tak oblapavaju ja to druhym nerobim 😂
Tiez nemusim ine deti, nezaujmaju ma a ani sa s nimi neviem nejako rozpravat/hrat. O svojom ale vobec nepochybujem 🙂 Viem ze budem mat uplne iny pristup k svojmu. A co sa tyka tehotenstva, reakcie ludi su pre mna az cudne :D tesia ako male deti, pricom ja to beriem ako normalnu vec.
Ja mám skôr iné skúsenosti,no mám známu,ktorá to mala presne ako to opisujete.Po narodení prvého dieťaťa jej dieťa takmer do 2 rokov vychovávala viac jej matka.Ona mala na prvom mieste manžela,ako dieťa.Neskôr hned otehotnela opät a už sa musela sama dostať k tej výchove už 2-detí.Nejako sa o nich starala.No nikdy som ju nevidela tie deti potískať,pomojkať,pritúliť si ich...už vôbec nie,aby im povedala,že ich ľúbi.Ako ju poznám/velmi dobre/myslím,že im to nepovedala nikdy.Deti sú už dospelé,no k svojej matke nemajú žiaden vzťah.Skôr ten horší..žiaden rešpekt..skôr si ju doberajú,ako keby bola ich rovesník-skôr ponížujú,lepšie povedané.Taký divne smutný vzťah.Otca majú veľmi radi,matku myslím,že vôbec.
Teraz nechcem nikoho označiť.Len píšem o jednej mojej známej.
Ja som tiez nevyhladavala spolocnost cudzich deti a svoje vlastne lubim. Ako sa hovori: deti su ako prdy, tolerujes Len tie vlastne 😂
Ja osobne som zas nemala rada ked mi niekto nutil deti na ruky 🙄 velmi som sa bala nevedela som ich drzat atd 🙂 zato ani ja to svoje nikomu na ruky nenutim ked sa sam opyta ci moze na ruky jasne nieje problem 🙂 Ale ja nikomu nenutim ze chces chces ? 🙂 Lebo ako mne bolo blbe povedat ze tak hmmm nie nechcem viem ze aj druhym to moze byt neprijemne
Ďakujem vám všetkým, som rada že nie som jediná a že to je normálne 🙂 nebojím sa že by som nemala svoje dieťa rada, ale trochu som mala pochybnosti či by som nemala mať lepší vzťah aj k cudzím deťom. 🙂
@rommie Svoje milujem najviac na svete ale cudzie hmm...nemám potrebu nakukať do kočíkov, nie som z cudzích deti unesená, neroztapam sa a keď mi kamošky posielajú milión päťsto fotiek svojich detí z každého uhlu tak len zo slušnosti poviem ňuňu a rýchlo mažem aby mi to v mobile nezabralo miesto😂
@bbebe
ahoj, normalne mam pocit, že som to písala ja. Dnes som mojkala tatkove mačice a rozmýšľala, či sa aj s dieťaťom budem mojkať. No ako sa poznám, nikdy som nebola z tých precitlivelých a premotivovaných, ale vždy všetko prišlo síce na poslednú chvíľu, ale so 100% istotou prišlo. Takže aj to rozcítenie na nás príde v správnom čase. Ber to pozitívne. Manželovi kamaráti doma pri tehotných manželkach zažívajú nonstop zachvaty plaču a ciťákov na všetky sposoby. Ten môj by to nedal, asi by niekam zdrhol a ukázal sa až po pôrode 🙂 A navyše vsetky tie zachvaty, ktoré my nemáme, dávajú aj žene zabrať. Uvidíš, všetko bude dobré v správnom čase 🙂
@bbebe
Teraz ma napadlo, že vlastne som sa jedenkrát rozprávala. Keď som po 3,5 roku snaženia našla na teste koľajnice a hneď som to v šoku písala kamarátke, mimochodom zaslúžilej matke, lebo pre manžela a rodinu to malo byť vianočné prekvapenie. Kamoškina správa: "Cicka, nech sa stane čokoľvek, už nikdy, fakt nikdy nebudeš sama." To ma dostalo ❤

Ano uplne rovnaké pocity 👍