icon

Neplánovane som otehotnela - nestranný názor

17. dec 2021

Ahojte dievcata, idem si k vam po nestranny nazor. Na objasnenie situacie musim toho o sebe napisat viac, takze sa vopred ospravedlnujem za rozsiahlejsie pisanie. Ani neviem kde zacat. Som rozvedena, z prveho manzelstva mam 1 dceru, dnes 10 rocnu. Viac ako rok po rozvode som sa zoznamila s muzom, s ktorym sme po case pocali nasu druhu dceru, ta ma dnes 2,5 roka. Zo zaciatku bol tento vztah pre mna uzasny. Bola som po usi zamilovana, prehliadala som vsetky mozne varovne signaly. On pracoval v zahranici, domov (teda ku mne) chodil raz za mesiac na taky tyzden. Po roku zahlasil, ze uz nechce pracovat vonku a ze si nasiel pracu v nasom meste a ostava tu byvat s nami. Viac menej ma dotlacil do spolocneho byvania. Neplanovane som otehotnela. Ano, neplanovane. Brala som roky antikoncepciu. Vynechala som 2 tabl. Brala som to tak, ze ked to beriem roky, nic sa nestane. Navyse mi moja onkogynekologicka povedala, ze zbytocne beriem antikoncepciu, ze ja pri mojom stave maternice uz aj tak deti mat nikdy nebudem. Na co som jej argumentovala, ze mam noveho partnera, tak ich pre istotu brat budem. No a co cert nechcel, pri vsetkych mojich povinnostiach som sa pozabudla a v jeden mesiac som neuzila 2 tabl. Nie dva dni po sebe, proste najprv som zabudla jednu a o par dni druhu. Ked som nedostala ms, tak som sla k mojej lekarke, ze sa asi nieco opat deje, lebo som to nedostala a ta ma sokovala (aj seba) s tym, ze som tehotna. Ostala som v soku a nevedela sa k tomu hned postavit. Lekari ma nutili si dat babatko zobrat, kvoli mojim zavaznym zdravotnym problemom v minulosti. Napriek tomu som sa rozhodla to dietatko mat a som za to vdacna. Uz vtedy som riesila dilemu, ci to partnerovi povedat a ako. On ma dieta z predosleho vztahu a velmi zle vztahy s jeho matkou, dieta si od ich rozchodu nevidel. Proste on dieta ani nechcel. Nakoniec sa k tomu postavil tak, ze s nami ostal, malej sa velmi tesi, zboznuje ju. No on je strasny manipulator, vzdy ma dotlaci do veci, ktore sa mne nepacia ale nakoniec sa im podvolim. Stale sa hladim na to, ze nebudem aj dalsej dcere brat otca a rodinu. Ale aku rodinu? Zobrat si ma nezobral, zijeme v mojom 3 izbovom byte, ktory mam na hypo. Na tu mi neprispieva. Vlastne aj do domacnosti prispieva skor minimalne. Rozhodne nie pravidelne a rozhodne nie na polovicu. Stale je nevrly, tych svetlych dni, ked ma dobru naladu je ako safranu. Vie po mne neskutocne kricat a nadavat mi. On sa tak sprava ku vsetkym, ako tak vnimam. K vlastnej matke, k otcovi, k bratovi. Ja som z neho uplne na prasky uz. Deti to vnimaju. Starsia rebeluje, mladsia je cim dalej tym viac placliva. Nasla som riesenie. A o tom sa chcem poradit. Moj byvaly muz mi navrhol, aby sme sa vratili do mesta, kde zije aj on. Ja som si nasla lukrativnu pracu, z ktorej nas tri v pohode uzivim a ex manzel by mi s detmi pomahal. Ale znamena to predat tento byt. Vyplatit hypoteku a zacat odznova v novom meste, v podnajme, bez vlastneho byvania. Trochu sa toho bojim, Po roku sice planujem kupit nam trom vlastne byvanie, ale aj tak mam z toho celeho strach. Na otazku, ci nemozem ostat tam kde som.... mozem, ale potom sa nedokazem odstrihnut od sucasneho partnera. Dotlaci ma do toho, aby sme ostali spolu. Uz som to viackrat skusala a dopadlo to tak, ako pisem. Nakrical do mna, vsetko zvalil na mna, zdeptal ma natolko, ze som tomu vsetkemu uverila a prisposobila sa. Ja uz takto nevladzem. On cele dni nic nerobi. Pride domov z prace, vyvali sa na gauc a zoberie si telefon do ruky ... nic a nikto ho nezaujima. Kde co polozi, tam to necha. Neodprace si po sebe nic, ani veci, ani riad zo stola, ani vyzlecene ponozky. Do starsej furt huka, aby si po sebe odpratavala a on sam to nerobi. Vecne je len na tom posratom mobile. Mne v domacnosti nepomoze absolutne s nicim, este ma zdrbe, ze je neporiadok alebo nenavarene a pod. A co sa mam rozdvojit? Tak som este nestihla .... No proste, tazko sa to opisuje. Co mam robit? Mam vystavit deti riziku, ze odideme a budeme zit niekde rok v podnajme? Starsia sa tomu bude tesit, nakolko by sme byvali len kusok od jej otca. Na sidlisku, kde ona vyrastala. Malinka to este nevnima. Ja mam to miesto rada, ale mesto, kde zijem teraz milujem. Mam to risknut? Nie som uz najmladsia, mam 42 rokov. Ale vyzera to tak, ze mi zivot ponuka sancu zacat odznova... ale mam strach

dievcacitajucelist
17. dec 2021

No ale zabúdaš na jeden dôležitý fakt...ty predsa nemôžeš celkom "odstrihnuť" seba a druhú dcérku od otca...a to, aby si sa mohla odsťahovať ti musí povoliť aj on...čo ak bude chcieť striedavu? Myslíš, že bude dochádzať do iného mesta? Ako ďaleko sa chceš presťahovať...vieš nie je to až také jednoduché....vyšmar ho z bytu ale tak celkom zo svojho života ho vyšmarit nemôžeš kvôli malej ach jaj

ivkazba
17. dec 2021

Ale ja sa nepýtam na vyplatenie celého dlhu, riešim to, aby si mala založenú iba svoju nehnuteľnosť, vyplácať netreba nič.

autor
17. dec 2021

@dievcacitajucelist pozor, ani raz som nepovedala, ze mu budem nejak branit stretavat sa s malou. Prave naopak. Ja budem trvat na tom, aby jej bol nadalej otcom.

autor
17. dec 2021

@ivkazba ano, rozumiem

nic0le
17. dec 2021

Podľa mňa veľmi nešťastné riešenie ísť z vlastného bývania do podnájmu, a k tomu v dnešnej dobe, keď ceny nehnuteľností astronomicky narástli a lacnejšie už nebudú.
To že Ti tvoj bývalý sľubuje pomoc, nemusí byť za rok, dva, 5, vôbec isté.
Ani by ma nehlo z vlastného bytu sa niekam teperiť s deťmi, zato že mi bývalý sľubuje pomoc.
Viem, že sa to ľahko píše, ale vykopnúť aktuálneho partnera je jediné riešenie.

dievcacitajucelist
17. dec 2021

A ako ďaleko sa nachádza to mesto, kde by si sa presťahovala? Inak ak je manipulátor tak ma "perfektný prostriedok" ako s tebou naďalej manipulovať...vašu dcéru

majah212
17. dec 2021

Debila kopnúť so riti, už vieš prečo jeho ex s nim nemá dobre vzťahy
Kde je hrdosť a hlavne ten ochranársky pud matky čo chráni svoje deti a zabezpečuje im bezpečný domov (manipulátor zdepta všetkých tam a očividne je vyťažený na ženy takze si užijú aj dievčatá jeho taktiky)
Ja by som sa zbalila a išla preč aj z toho mesta (otázne je ako so starostlivosťou o najmladšiu,či bude chcieť striedavú starostlivosť a pod.)
Na začiatok sa s ním asertívne porozprávať - toľko a toľko budeš prispievať, nebudeš sa spravat ako hovado, toto nebudem trpieť atd. Uvidis ako zrazu otočí, ale to chce rázny prístup z tvojej strany (co si myslím že asi nebude take jednoduché)

autor
17. dec 2021

@dievcacitajucelist od miesta, kde teraz byvam, je to 80 km. On sice byva teraz u nas, ale nepochadza z tohto mesta, ani tu nema trvale bydlisko. V podstate by to mal k malej blizsie zo svojho trvaleho bydliska. Ale on neostane na SVK ak sa rozideme. On pojde do zahranicia. Urcite. Stale o tom basni, ako tam ludia vela zarabaju a on tu zarobi maaaalo. Podotykam, ze zarobi min. 2000 az 2500 Eur za mesiac. Niekedy aj viac

akbara77
17. dec 2021

Ďalšia masochistka.Pane Bože.

janetinka27
17. dec 2021

ktovie, ake budu ceny nehnutelnosti za rok. teraz ked predas byt, kupis druhy inde. o rok ten druhy moze byt totiz drahsi. staci, ak sa vysporiadas s tymto chlapom, uz ako ty chces, ak to chces s nim skoncit, ak mas moznost pracovat v tvojom meste, nemusis sa stahovat, mozes zostat byvat doma

dusankomoj
17. dec 2021

Budeš mať dostatok peňazí,nato aby si nebola na nikom závislá(o čom môže väčšina žien v tvojej situácii iba snívať) a nielen on bude mať tvoju dcéru,ako prostriedok na manipuláciu,ale aj Ty. Chceš dcéru=nebuď hovado!

autor
17. dec 2021

@akbara77 ano, toto je najlahsie povedat, ze niekto je masochista bez toho, aby si vedela, co je za tym. Vies hovno moja. Pod si vyskusat zit takyto zivot so vsetkym, co k tomu patri a potom mi povedz ake to je lahke zatvorit dvere ....

autor
17. dec 2021

Ci mi veris, ci nie, uz rok pracujem na tom, aby som sa z tohto celeho odstrihla. Konecne som v stadiu, ze si to mozem aj financne dovolit, aby sme neskoncili na ulici. Mam obavy, ano, kto ich nema? Ale nechcem takto zit a hlavne, nechcem aby v tomto vyrastali moje deti

mariejenka
17. dec 2021

Zavrela som oči,a vzila som sa do teba. Si šikovná, sebestačná zena s dvomi deťmi, a este sa staráš hoc o vyzirku...co tvoje staršie dieťa depta, to len raz by skúsil na moje... čiže On Ta nema rád, nemiluje...urobil si z Teba MamaHotel, kde ked príde z roboty sa chová jak pubertiak,nie rovnocenný partner, navyše otec mladšieho dieťaťa.
Ja by som predala byt,vyplatila hypo, urovnala vzťahy s mamou,a prijala pomoc bývalého. Starsie bude šťastná, mladšia bude šťastná lebo žiť v strese,kriku,nadavkach?? Toto chxes aby tvoja mladšia od mala nasavala? Staršia trpela pri kretenovy??
Naco byt vo vzťahu, ktory ta tlačí dolu, ktorý nerastie.

akbara77
17. dec 2021

Partnera si si vyberala sama.Hold.
Možno.ta naseriem tak, že si to uvedomíš a vysmaris toho darmozraca z bytu.Neplati, nepomáha...tak načo ho chovať? Na sex?

autor
17. dec 2021

@mariejenka ved prave, ze nechcem

dadis
17. dec 2021

Ja by som byt nepredavala a nesla do podnajmu. Cen nehnutelnosti rastu a za ten rok mozes prist o dost penazi. Ved budes mat pracu a vyzivne od obidvoch muzov. Ak tak, dala by som tento byt do najmu a najom a pracu riesila v novom meste. Az kez budes mat novu nehnutelnost a moznost cerpat novu hypoteku, az vtedy by som byt predavala. Dala by som prehodnotit hypoteku - so splatenou castou a novou cenou bytu asi nebude treba, aby bola zalozena aj chalupa. A je blbost, ze sa od neho vies odstrihnut iba prestahovanim. Byt je tvoj, daj mu termin dokedy sa ma vystahovata a rovno vybavuj vyzivne.

mariejenka
17. dec 2021

Urob prvý krok, daj si mladšiu zverit do svojej starostlivosti, pýtaj výživné na mladšiu, toho smrada vyhod z bytu, začiatok dobrý. Na mech jeho vecí,by som mu dala nálepku..."Šťastné a Veselé,pre Mna"...

janinah
17. dec 2021

Len mu oznám 5 minút po Vianociach,že ideš predať byt a rozchádzaš sa s ním,nech si do dvoch mesiacov nájde bývanie a nech odíde.Kontakt s jeho dcérou si dohodnite,asi sa k tomu velmi hrnúť nebude,možno zo začiatku.Máš dobrý plán,len sa neboj ho aj uskutočniť,dobre,že máš toho ex a vie ti poradiť a pomôcť.v 42 r. si mladá žena,zariad sa najlepšie ako sa dá,aby si neskôr neľutovala.

autor
17. dec 2021

chcem to riesit po vianociach, nech maju deti aspon kludne vianoce, v ramci moznosti

dadis
17. dec 2021

zverenie a vyzivne pokojne uz spis, teraz vsetko dlho trva

autor
17. dec 2021

Dnes odchadza na vikend k jeho matke. Ide dokoncit udiaren, co tam staval. Mam take nutkanie mu pribalit aj malinku. Ale ako ho poznam, skoncila by len v starostlivosti starkej a on by sa o nu ani neobzrel. Ale na druhej strane, aspon by si vyskusal, ake je ju mat cely vikend bezo mna. Lebo mala len maminka, maminka ... No ale brzdi ma to, ze ci to tej malej spravit .... hihi ale predstava je to lakava

sissy27
17. dec 2021

jednoduché - vyhoď toho lemrocha z TVOJHO bytu,na ktorý ti ani neprispieva a vymeň zámky. A nedaj sa zmanipulovať. Napíš si na papier, prečo ho vyhadzuješ, prečo s ním končíš a keby si mala nejaké zatmenie, že predsa len si ho ešte necháš, tak si to znova prečítaj. A ver mi, viem o čom píšem...
Neviem či by som sa sťahovala v tejto situácii, keď tak by som hľadala možnosť ako si byt ponechať a prípadne ho prenajímať, aby sa z toho splácala ďalej hypo a prípadne ti aj niečo ostalo na podnájom. A keby bolo najhoršie, tak vždy sa budeš mať kam vrátiť alebo budeš mať čo predať neskôr so ziskom.
Vzťahy s mamou sa po rozchode možno aj upravia - pokašlali sa kvôli tvojmu budúcemu expartnerovi, takže ak sklopíš uši a ospravedlníš sa mame, že ťa to mrzí a už chápeš, že mala pravdu, tak je veľká šanca, že sa vaše vzťahy napravia.
No a ideálna doba, odchádza na víkend, takže máš čas pobaliť mu zubnú kefku a trenky a vymeniť zámok. Vôbec by som nečakala už ani deň.
Malú si daj zveriť do opatery, požiadaj o výživné, vybavené.

mariejenka
17. dec 2021

Samozrejme z ohľadom na deti chápem,neviem na koľko ta vie on zmanipulovať, presvedčiť ze bude dobre,ze sa zlepší,ked zaciti že stráca komfort,no uz by som sa nedala, uz si sa rozbehla,drzim Tebe,Vam s deťmi palce, baby musia byt silné, zdravé.
Pekné Vianoce prajem.

autor
17. dec 2021

@sissy27 s mojou akoze mamou sa vztahy nikdy uz nenapriavia. Ona nie je moja biologicka matka a vyhadzuje mi to stale na oci. Zobrala si ma, ked som mala rok. Moja bio matka ma nechala na porodnici. Tato moja matka je ako terajsi partner len v ruzovom. Ako sa niekedy vravi, ze si dievcata najdu obraz svojho otca, tak ja som si nasla obraz svojej adoptivnej matky. Verte, ze s nou uz nic nikdy nechcem mat. Ona vie, ako zijem a vie aj to, ze chcem od neho odist. Namiesto toho, aby mi podala pomocnu ruku, ziada vyplatit a uvolnit zabezpeku. To je na dlho a boli ma to cele este viac ako tato situacia s buducim ex.....

nwnw
17. dec 2021

Tak ked citam vsetko, co si tu pisala. Debila vies vyhodit z bytu aj tak. Ked chces zacat znovu zacni. Nerozmyslaj a chod. Jedine co si pozri realitny trh v tom novom meste a zober hypo rovno. Preco chces rok platit podnajom? To je jak peniaze do luftu.

mariejenka
17. dec 2021

No tak toto je veľmi smutný príbeh 😔😔 je minto ľúto, s tou mamou,ze tak koná, debilko je veru menší problém. Asi by som to všetko vyčistila na všetkých frontoch...po sviatkoch rozchod,aj sa odstrihnúť od mamy. Je to ľahké napísať, ťažšie urobiť,viem uvedomijem si to,ale tak by som urobila ja, mat v halvr vždy ten stres, napätie, počúvate vyhrážky, výčitky...och,nie ďakujem.

simca06022011
17. dec 2021

A ten byt ktorý mas nestaci na zabezpečenie toho úveru? Myslíš ze vzťah s rodičmi by bol naďalej neriesitelny aj keby si tohi chlapa poslala kade lahsie? Ak nie, chod inam, nestrácaj s tymto chlapom cas ak mas pomoc a oporu v niekom.

missdiva
17. dec 2021

Precitala som prve dva tvoje prispevky, urcite by som odisla na rok do podnajmu.

autor
17. dec 2021

Vsetkym Vam velmi pekne dakujem. Pomohlo mi to cele, zo seba dostat. A ked som si to po sebe cele precitala, az mi je samej luto... Co uz, co som si navarila, musim zjest. A co sa rodicov tyka ... bohuzial, tak to je, a ja sa uz viac deptat nenecham. Musim odist, uz aj z tohto dovodu. Dakujem vam vsetkym a prajem vam krasne a pokojne Vianoce