Neplánovane tehotenstvo
Čaute baby, prepáčte ale musím sa vyliať aspoň sem. Zas je to tu. Zas mi je zle celé dni. A verím ze zase to tak bude až do pôrodu ako predchádzajúce 2 tehotenstva. Nenávidím sa. Nechcela som byť zas tehotná len kvôli tomuto. Jednoducho nenávidím tehotenstvo. Deti budem mat kľudne aj 20 ak mi ich niekto výnosi. Už 3 týždne ako som sa to dozvedela len plačem celé dni a trpím... Pri dvoch deťoch to vôbec nieje sranda chodiť celý deň ako matoha. Variť im aj manželovi denno denne, upratovať a všetko okolo toho. Stále sa pýtam prečo Boh nedopraje deti niekomu kto ich nemôže mať a prečo dopraje tým ktoré už nejaké majú. Neviem ci sa s tým vôbec vyrovnám. Ako keď budu väčšie. Ale to bude za veľa veľa rokov. Deti som plánovala no nie hneď nie teraz. Dve by mi stačili úplne. Týmto nechcem povedať ze to tretie nebudem mat rada ale jednoducho nie som na to pripravená. Ani Fyzicky a hlavne ani psychicky. Už tie dve bývajú vkuse choré a ja som z toho už na prášky. Manžel je od rána do večera v práci. Bývame ešte u otcovho brata čiže aj jemu musím variť upratovat. Starší ma teraz to hnusne obdobie, je drzý stále robí zle... Ja to fakt nedávam 😪😪
@bestmate to áno, len vždy sme s manželom chceli 4 deti. 2 teraz a dve tak o 10 rokov...
Vela z vas pise, ze prerusovana suloz nie je antikoncepcia a pritom maloktora ju praktizujete. Ja za seba mozem povedat, ze je, lebo sme ju praktizovali a nic sa nam neprihodilo. Mame dve deti, tolko sme chceli. Ak je muz sikovny, dokaze to.
@aurora33 princezná Aurora už prestaň prosím ťa, "táto" má aspoň viac rozumu ako ty, a napríklad nepotrebuje chudnúť ani mat žiadne diéty aby vyzerala dobre..
@autorka...takto...ja Ta uplne chapem...mam sesternicu, ktora doslova povedala, ze keby cakala tretie, tak umrie, jej bolo strasne zle cele tehotenstvo, zvracala v jednom kuse. Takze ja si toto viem predstavit napriek tomu, ze ja som pri 3 detoch nezvracala ani raz, hoci zle mi bolo.
Ale presne tieto fora - co su tu starsie data diskusii, tak tu najdes aj vlakna plne pochopenia a podpory. V poslednom case sa tu len "sundava" v kuse. Prides si akoby vyventilovat nervy a dostanes nakladacku. Ja uz to nerobim. Mam na to jednu kamosku na pisanie a velka skoda, ze nebyva v jednom meste pri mne, to by bola psychohygiena, to mi ver...😅😁
Ja som mala tretie v 37 rokoch, tiez neplanovane, ale viac menej viem, ze si za to mozem sama tym, ze som podcenila hlien. 2 roky som mala ovu 20-ty den cyklu a jeden raz prisla na 14-ty a bolo vymalovane. Ale emocie boli vselijake, hoci sme s muzom boli tak nastaveni, ze ak by tretie prislo, bude to fajn, ze je to taky bonus 😅. Len sme sa vedome nevedeli k nemu akoby dokopat, lebo starsi uz boli pomerne samostatni, ja som zacala chodit do prace a tak. Tak cez koronu 2020 sa to stalo. Nic nelutujem, mame krasneho drobceka a hlavne zdraveho.
Zvladnes to, neboj. Treba to len prijat vnutorne v sebe, nastavit sa na to, snad Ta nevolnosti rychlo prejdu a bude to lepsie trosku. I ked aj zaver vie potrapit, ja viem...Ja som mala problemy s tlakom, rodila som cez druhu vlnu korony, pred Vianocami. Dietatko malo prist na svet na Bozie narodenie, nakoniec to muselo byt skor, ale teda na Vianoce sme uz boli doma.
Takze este raz, drzim Ti palce, zvladnes to! 😉😍
@nevenka ❤️
Jasne táto sa radšej prespí a potom depkuje na MK. Máš nejaký problém s tým že sa rada inšpirujem ľuďmi, ktorí niečo dokážu? Aha jasne, pre teba sú ľudia svine a kravy. Ľutujem tvoje deti.
@oli18 u nas skoro 19 rokov to iste, az na polrocnu pauzu, lebo to som brala HAK. A este v zaciatkoch sem tam kondom, ale to je ako lizat zmrzlinu cez sklo, no...🤔Spermicidy ma stipu, zapaly caste, zmena flory, atd...A to dokonca mame sex aj cez ovu, ved vtedy je to najlepsie...
Jediny raz som otehotnela tak trochu neplanovane, ale nebolo to z prerusovaneho, ale normalneho. Ale my sme nastaveni boli, ze to tretie, ak bude, potesime sa. Takze sa tesime.
@aurora33 nemám 15 aby som sa prespala, mám aj Manžela si predstav
Tak keď nemáš 15 sa tak správaj a neutoc na komentujúce.
@aurora33 tak ma tu neurazaj prosím ta, a chod si radšej hlavu vyventilovat do fitka
@aurora33 si tu pol roka aj s cestou a pod každým druhým príspevkom len tvoje ponižujúce komentare
Prosím? :D :D ty si dobre mimo.
@aurora33 nie, stačí keď vidím niečo o com nič nevieš a hneď sa do toho montuješ 🙂)
Neboj sa, dáš to, ja som tretie otehotnela v 39r., zle od rána do večera, všetky 3tehu som prvé mesiace schudla 10kg/ a chodila som ešte aj do roboty, lebo inak by som doma asi "umrela", takto som nato aspoň nemyslela. Doma som robila len to, čo som vládala. Boli dni, kt. som prespala.
Ináč, prečo nemáte vlastne bývanie, prečo bývate v cudzom? Veď pomáhať môžeš ísť aj z vlastného domu nie? Variť sa dá obdeň, nemusíš každý deň. Nabuduce si ale daj vacsi pozor!
@annamalaga lebo on nemá ženu a ako starká zomrela veľmi nečakane tak sa bal do tohto domu aj vojsť sam, lebo zomrela tu v izbe. Preto sme tu
Chudák starký....veľa si tej staroby s troma rumázgajúcimi deckami neužije...
Na jednu stranu nechapem, preco ked nechces dieta, tak si nedávajte pozor. Na druhej strane uplne chapem tvoje pocity, lebo ked som druhykrat otehotnela (planovane), tak som to zo zaciatku casto olutovala, lebo mi bolo strasne zle a to vie cloveka obrat o kopec energie. Nastastie mna to po prvom trimestri uplne preslo... To je fakt na palicu, ked je cloveku nanic. Horsie, ako ked nieco boli. A ak ti byva zle 9 mesiacov, tak to ani nehovorim... Uprimne, mne keby bolo zle pri prvom, tak ako mi bolo pri druhom, tak by sme do druheho vobec nesli.... Nuz, co uz mozes robit, bojuj dalej🙏
@danielahamar tak to ta obdivujem...
Ja by som do prace nemohla chodit, bola som rada, ze zijem. Ale ako si mohla prespat cele dni? Na mne bol nalepeny starsi syn a muz v praci... Ja som nemala kedy cez den spat... Asi si mala uz starsie deti.
@ailiba hej, 18 a 15 mali vtedy
@mandarinka555 to nie je starký nemá ani 50 takže kľud, a on deti miluje, keďže nikdy svoje nemal
@ailiba precitaj si komenty a potom píš ze sme sa nechránili prosím ťa
@mandarinka555 mimochodom on býva dole a my hore, mame samostatné vchody čiže nás skoro ani nevidí 🙂 keď už zase chce byť ďalšia múdra
Necitala som uplne vsetko, ale tak ked sa chranim, tak sa nestane... Ale to uz nie je podstatné... V kazdom pripade, ked ste chceli aj tak 4 deti, tak ti asi tak velmi nevadi, ze to takto vyslo, hoci o nieco skor. A prekaza ti len to, ze ti je zle. Na co som ti napisala, ze to chapem, lebo to poznam a sucitim s tebou... Hoci nie 9 mesiacov, nastastie. Skusala som vselico na tu nevolnost, no nic mi nepomahalo... Proste to muselo prejsť... Bohuzial, niekto to tak ma...ale nemusis to tak mat zas po celu dobu, mozno ti bude teraz iné, treba verit🙏.
@danielahamar tak aspon ze to... Snad trosku aj pomohli...
@mandarinka555 komu je prospesny tento komentar, prosim Ta?
@ailiba ja mam muža na kt. sa môžem spoľahnúť a deti boli skoro stále v tom období doma, keďže corona. Takže skrz jich viac nervov a roboty😁
@nevenka veľa z komentujú ich žien si prišli iba "kopnúť" lebo jednoducho musia 🤷♀️

Buď rada, že máš manžela, ktorý Ti v rámci možností pomáha. Je to určite na palicu, keď sa to takto neplánovane stane. Ale tak co už. Budete mať peknú rodinu. Teraz je to na h.... ale deti podrastú a všetko sa zmení. V Tvojom prípade by som už asi zvažila zákrok na prípadné budúce vyvarovanie sa tehotenstvu. Ale to už je na Tebe. Držím palce, pár mesiacov ujde ako voda. Pozri nedávno boli Vianoce a už budú prázdniny 😀