Neplánované tehotenstvo vo veku 43 rokov
Prosím je tu niekto kto bol v podobnej situácii ako my? Som zúfalá a neviem čo mám robiť . Mám diagnostikované PCO , dlhé roky sme žili v presvedčení , že som kvôli tomu neplodná. Meškala mi menštruácia, ale u mňa kvôli PCO nič nové , moje cykly vždy boli nepravidelné a rôzne dlhé. Preventívne som si však urobila tehotenský test a bum , ten bol v momente pozitívny. Hrozne sa bojíme a nevieme čo robiť :( . Najviac sa obávame nášho veku, chorôb, ktoré vyplývajú z neskoršieho tehotenstva, či už zo strany matky, alebo dieťaťa , riziká tehotenstva v mojom veku. V čase pôrodu vychádza ,že by sme mali ja 43 a pol roka a manžel 50 a pol roka, čo už nie je zrovna ideálny vek na to , aby sme plnohodnotne dokázali vychovať malé dieťa. Navyše máme doma dospelého syna, ktorý má poruchu autistického syna, toho sa desím najviac, keďže kvôli vysokému veku je veľmi veľký predpoklad , že túto poruchu môže mať aj druhé dieťa. Bije sa to vo mne 50:50 a ani jedna cesta mi nepripadá ako tá správna....
@kajala mam autizmus a ADHD a muz je tiez neurodivergentny, ja mam nad 40 on nad 50. Uvazovali sme nad dietatom ale pre mna to riziko, ze po nas toto vsetko zdedi, je prilis velke aj vzhladom na to, ze autizmus je dedicny a ak ho ma matka, je tam velka sanca ze ho dieta zdedi. Pri muzovom ochoreni je sanca 30% ze to dieta zdedi. Mam aj ine ochorenie ktore je takmer 100dedicne, da sa s nim zit ale vie to byt peklicko a nepriala by som to vlastnemu dietatu.
Autizmus nie je sranda a clovek sa cely zivot citi izolovany. Ako autistka by som autisticke dieta mat nechcela, ak by to mal byt vyssi stupen autizmus co sa nikdy neda predpovedat. Aj ten nizsi stupen co mam ja je obcas strasne tazky. Takze ja radsej bez dietata ako riskovat ze pokazim zivot sebe, muzovi aj dietatu. Mne to proste za to riziko nestoji. Takze chapem tvoju dilemu, a dufam, ze ju nikdy nebudem musiet riesit.

@kajala svokra mala 6. dieťa v takom veku, a je úplne kvalitne a plnohodnotne vychovaný, s vysokou školou a už 3 malými deťmi a super manželkou. A kamoskina mama tak mala nedávno, pred pár rokmi, tiež taký vek. Kamoška už s deťmi maličkými, a narodila sa jej sestrička.