Neplánované tretie tehotenstvo vo veku 36 rokov. Ako to zvládnuť?
Ahojte ako ste to zvládli? Nas s manželom to zaskočilo nechceli sme už tretie dieťa mame 5 ročnu a 2 ročného..naviac mam ísť na plánovanú operáciu o dva dni ktoru zrejme zruším mešká mi ms 4 dni testy silnejú..milion myšlienok mam spať nemôžem či to zvladneme a celkovo moje telo ešte som uplne neschudla po druhom a zrazu šok mam 36 rokov
Ja mám trochu väčšie deti. Mali 9 a 7 rokov a ja som tiež neplánovane otehotnela. Mala som 36 rokov. Tiež v hlave milión otázok, aj som plakala, aj som rozmýšľala o potrate, aj som sa v kútiku duše tešila. U mňa bolo ešte veľkým výkričnikom, že by to bola 3 sekcia. Život to zariadil tak, že som potratila. O rok prišlo rozhodnutie - predsalen chceme bábo. A tak máme aj tretie. Bolo to najlepšie rozhodnutie. Ľutujem jedine, že som ho nemala skôr. Aby bol medzi nimi menší vekový rozdiel. Tiež som toho názoru, že je všetko tak, ako má byť. Veľmi ti držím palce, určite to zvládnete.
@anonym_5c4142 ďakujem...,❤️ veď to každý sa hneď nalaka a niekedy to osud zariadi tak že sa to ani nedotiahne do konca .. zažila som to a vtedy ma to dosť bolelo psychicky..ja som ťažko otehotnela aj s tymi dvoma dlho sme sa snažili..no uvidím u gynekologa čo uvidím ja už to nechavam v božích rukach to že budem mat v hlave chaos mi nič nepomôže neni to v mojich rukach
@anonym_autor Ahoj autorka, akoby si pisala moj pribeh, len my mame vacsi vekovy rozdiel (starsi maju 14, 13) maly ma rok a pol. Rodila som v 35, este aj operacia clenku - vyber kovu, mame rovnaky (snad uz toto leto, kym som bola tehu a dojcila tak som neriesila). Paradoxne ten najmladsi ma prekvapil najviac (moje pocity sa striedali, aj som sa miestami tesila, aj som nechcela byt tehotna, chcela som sa uz venovat svojim veciam a nie vsetko odznova, za myslienky odmietania sa hanbim - resp. hanbila som sa pred sebou samou - snazim sa teraz si to odpustit). Nevedela som prijat, ze vlastne dieta odmietam, a deti v skole lubim. Brusko som si skrabkala a vravela mu, ze to nie je o nom, ale o mne, a ze ho lubim. ... ALE CHCEM TA POVZBUDIT, mozno to u Teba bude skor, u mna na porodnej sale, ked som drzala uzlicek. Neboj vsetko naskoci ❤️ a nebudes si to vediet vynachvalit ❤️ nedala by som za nic na svete. Kazdy den malemu sepkam do uska, ze dakujem, ze to so mnou nevzdal, ked bol v brusku, a ze to super vymyslel, ze sa rozhodol prist k nam. Ved uz milujes svoje starsie deti, miesta mas v srdci dost ❣️ ... a pokial to aj financne date, nie je o com 😉 hlavne nestresuj, uzivaj si, nech ste obaja v poriadku. Drzim palce.
@cucoryedka ďakujem tak ma chápete ešte aj ten kov v nohe ja som aj hladala fora kde to ľudia nejak rozoberaju ako sa citili po tom či sa rychlo dali dokopy moc tu toho neni ...mala by to byť ľahšia operacia ako ta prva ..krivam stale to ja už tu nohu nebudem mať nikdy uplne ok ale som rada že sa zvladam starat o detí bola to hrozna beznadej ležať v nemocnici a nevedieť sa ani postarat sama o seba nie že o deti noha je najhoršia keď sa zlomi sme odpisany na barlach kadejako som si nosila veci
@cucoryedka ďakujem tak ma chápete ešte aj ten kov v nohe ja som aj hladala fora kde to ľudia nejak rozoberaju ako sa citili po tom či sa rychlo dali dokopy moc tu toho neni ...mala by to byť ľahšia operacia ako ta prva ..krivam stale to ja už tu nohu nebudem mať nikdy uplne ok ale som rada že sa zvladam starat o detí bola to hrozna beznadej ležať v nemocnici a nevedieť sa ani postarat sama o seba nie že o deti noha je najhoršia keď sa zlomi sme odpisany na barlach kadejako som si nosila veci
@anonym_autor ano, pocit beznadeje mi je dobre znamy, byt odkazana na pomoc pri zakladnych veciach tiez (do sprchy ma museli nalozit, kavu doniest som si nemohla, lebo v rukach som mala barle ...) ale to pominulo ... moja noha uz nie je ako predtym, nemam plny ohyb, opatky uz neobujem ... ale to su detaily ... tiez ma desi predstava, ze opat vypadnem z kolobehu, kto sa postara, hlavne o maleho, ked po vybrati kovu budem zas o barliach ... ale snazim sa vytesnit (svoj stav skonzultujem este raz s operaterom, ci sa do toho este pusti, lebo je tomu uz pomaly 6 rokov) ... mne to najprv nechceli vyberat, ale potrebovala som potvrdenie k letu (kebyze pipam) a medzitym padlo to, ze po dovolenke sa mam ohlasit a dohodneme dalsi postup ... to sa uz nekonalo, z dovolenky sme si doniesli nas 3. poklad 🥰 ... vseobecne vsak je tak ako pises, ze vyber kovu je lahsia operacia ako prve zoperovanie ... inak mi teraz napadlo, to ze stale krivas, nie je tym kovom? kazdopadne, teraz sa skus tesit ... pre nieco si Ta drobec nasiel ❤️
@vevesh no ja som od malička bola "viac kazivá". Hovorím tomu vadný kus. Pýtala som sa aj hematologičky aj genetičky, prečo som ja zdedila takéto mutácie a predispozície. Lebo vysoký vek - to mi povedali obe. V mladom veku 20-28r este nie su naplno rozvinute rozne ochorenia a teda prenos na dieta je mensia, ako vo vysokom veku, kedy uz dojde k ich prepuknutiu. Preto moji dvaja surodenci mladsi o 10r a o 15r nezdedili nic, ja som nahodne zdedila vsetko. Plus som robila radost rodicom na dochodku 🙂 Paradicka.
@anonym_632beb ja mam postihnuteho surodenca, mama ho mala ako 20rocna. A postihnuteho synovca mala svagrina v 30tke, dalsie dieta je zdrave. To su paradoxy zivota. Je mi luto, ze to tak zdravotne je u teba, ale nie je to pravidlo a taktiez urcite to nie je vekom rodicov- u teba sa stretli blbo geny, kludne ich mohli nafasovat aj tvoji starsi surodneci.... Jednoducho zle veci chodia po ludoch a nechodia po dolinach, ako hovori prislovie ...
@anonym_autor ano, pocit beznadeje mi je dobre znamy, byt odkazana na pomoc pri zakladnych veciach tiez (do sprchy ma museli nalozit, kavu doniest som si nemohla, lebo v rukach som mala barle ...) ale to pominulo ... moja noha uz nie je ako predtym, nemam plny ohyb, opatky uz neobujem ... ale to su detaily ... tiez ma desi predstava, ze opat vypadnem z kolobehu, kto sa postara, hlavne o maleho, ked po vybrati kovu budem zas o barliach ... ale snazim sa vytesnit (svoj stav skonzultujem este raz s operaterom, ci sa do toho este pusti, lebo je tomu uz pomaly 6 rokov) ... mne to najprv nechceli vyberat, ale potrebovala som potvrdenie k letu (kebyze pipam) a medzitym padlo to, ze po dovolenke sa mam ohlasit a dohodneme dalsi postup ... to sa uz nekonalo, z dovolenky sme si doniesli nas 3. poklad 🥰 ... vseobecne vsak je tak ako pises, ze vyber kovu je lahsia operacia ako prve zoperovanie ... inak mi teraz napadlo, to ze stale krivas, nie je tym kovom? kazdopadne, teraz sa skus tesit ... pre nieco si Ta drobec nasiel ❤️
@cucoryedka nie to neni platničkou to krivanie to ja som lajdak a nemam docvičeny kvadriceps stehenny sval ja mam tu nohu stale chudšiu ako zdravu ,dlho som ležala kym ma operovali zlomilo sa mi to piatok cez vikend so mnu nič nerobili nemocnici potom ma ešte dali na magnetickú rezonanciu až utorok a štvrtok ma operovali a dovtedy som ležala s ťažkú dlahu na posteli ,nemohla som sa ani polohovať keď som sa chcela posunúť museli mi pomôcť nohu mi zdvihnúť to boli stresy lebo každý pohyb hovadsky bolelo to ta zlomenila bolela asi ako kontracie prisaham 😀🙂 ..ja neviem či sa vôbec ešte odhodlam na operáciu možno to tam necham je mi to už jedno problemy mi nerobí..a vy to máte koľko rokov v tele ? Keď je to tam dlho da sa to pphode vybrať? Mne povedal doktor že da sa to vybrat teraz aj o rok aj o päť rokov ..viac už nepovedal ja som bola aj za primarom lekari majú rôzne nazory jeden mi vravel nechať druhy vybrať a ja som s toho bola na prášky 😟
Že som tu vôbec čakala nejake povzbudenie 🙂 skôr len naklad ,nebudem tu rozoberať ako to mi mame zo situaciou ,finančné to nejako dame ..ano je to moja chyba že som sa viac nechranila len to v sebe musim spracovať viem že su kadejake osudy ,potrat nie vyčítala by som ti to ja som dosť citlivý človek zozieralo by ma to ,mala som v živote dva zamlčane potraty neberem ten pozitívny test hneď ako istotu možno aj toto tak dopadne a ak nie budeme mať..asi som tu len hladala nejake pekne slovo lebo toto neni vec ktora sa hneď povie zblízkym či rodine vieme to len s mužom, zajtra mám ísť na operáciu vyberanie platničky a šrobov zo stehennej kosti ale musim tam zavolať a oznamit im..ďakujem teda za komentare pekný deň
@anonym_autor Ahoj, ja som rodila minuly rok v 36 rokoch, v novembri som mala 37. Ale teda my sme chceli (4 te dieta). Neboj sa vsetko sa da zvladnut, hlavne hlavu hore. Drzim palce 🫶🏻
@anonym_d53381 vyšší vek rodičky je nad 35r, viac krát som bola na vyšetreniach, čiže mali sme o tom diskusiu opakovane. Rovnako nič nemení na tom, že keď som mala 25 rokov, môj otec mal 67 rokov... čiže bol dôchodca. A aj moja mamina...
@anonym_632beb Ale ved ano, oficialne je geriatricky vek nad 35r....A ? Stale to nie je to iste ako rodit po 40tke alebo v 48r. nebodaj v 50tke. Skratka, je vyssi a vyssi vek.
@anonym_d53381 svojich rodicov som milovala. Ale mali si dávať pozor, ak nechceli dieťa, mali sa chrániť, dať si vazektómiu, alebo sterilizáciu. Ale nie, že pritrafilo sa... a ja som mala ppč život, lebo som sa pritrafila v neskorom veku. Každý odborník na genetiku ti povie, že s pribúdajúcim vekom rodičky rastie % podiel genetického prenosu ochorení.
@anonym_632beb akože fakt?Nesúhlasím s Tebou takmer v ničom.
Vyzerá to,ze s Tvojim životom spokojna ani trochu nie si....a rodicia s tým nic nemaju.

@anonym_autor zaskočilo v tvojom veku fakt?! Nevieš ako sa deti robia či ako. A čo sa týka veku vek ideál ja mám 42 najmladšie má 5 rokov zvládli iný zvládnete aj vy. Tri deti není až tak strešné moc.