Neplánované tretie tehotenstvo
Ahojte , pise sa mi to velmi tazko . stojim pred najtazsim rozhodnutim v mojom zivote.. mam 2 deti - ochvilu 5 rocneho a 3 rocneho , obaja planovani, na prvy krat nam vsetko vyslo, vsetko bezproblemove aj porod aj obdobie po, chlapci su zlati sikovni a hlavne zdravi. My s manzelom sme spolu uz 11 rokov. pocas nasho vztahu sme si presli krizami ale teda hlavne po narodeni deti, kedze to nebolo lahke hlavne so staršim a ani pri druhom to nebol med lizat. Manzel patri medzi menej empatickych ludi, doma maju chladne vztahy, ale akceptujem chapem, snazime sa na tom pracovat, zlepsuje sa ale ten korienok je tam niekde v nom. Vzdy ked sme v narocnejsej situacii tak zacneme zlyhavat ako rodina. Ale teraz mame konecne dlhodobo dobre obdobie a prisla necakana situacia. Otehotnela som, Nevieme nechapeme ako sa to stalo, zrazu ma zacali boliet prsia a pozitivny test na supu. 11r fungujeme na prerusovanom sexe ale v com sa stala chyba tento mesiac nechapeme. Vzdy sme si robili srandu ze este tretie babatko mozno raz - mamzel tuzil po dcerke , no ja som to mala otvorene ale skor nie ako ano, kedze som mala vzdy sen mat dve deti, pohlavie u mna nehra rolu- mojich chlapcov by som nemenila, som stastna .. Zacala som pracovat , chlapci skolka , vsetko ide ako po masle . Kupili sme si investicny byt - neplanovane a teda toto by bola taka skuska. vsetky veci mame po detoch predane , splatka hypo je 1060 eur mesacne . z jednej vyplaty tahat aj byt aj domacnost - samozrejme splatka hypo sa ponizi, ked budeme ubytuvavat ale ake realne naklady na to budu este nevieme presne . Dalej , bojime sa aby bolo vsetko zdravotne ok, Hovorim si, mam 2 krasne zdrave deti, stoji mi to zato pokusat stastie? naozaj mala som tehotenstva a porody ako z ukazkovej knihy, ziadne komplikacie ani poporodne depresie ani poranenia nic kojila som oboch rok aj nieco, pre mna dokonale v mojej hlave a teraz som zacala stresovat co ak toto bude ine. Viem, ze tieto veci sa stavaju- zeny potratia, nemozu mat deti, alebo resne pred porodom babstko v brusku umrie a neviem ci dokazem zit s takym pocitom, ze by sa nam nieco take stalo ale taktiez si neviem predstavit zit s pocitom, ze by som dala prec nase babatko 😭 v utorok idem na ultrazvuk som v 5tt. brusko mi okamzite vykuklo, prsia naliate, citim sa tehotne , pekne tak ako pri chlapcoch no zaroven mam velky strach a respekt.. Pri pomysleni na UPT mam na chvilu pocit ulavy ale zaroven to co pride po nas nikto nepripravi, ako to zamava s nasim manzelstvom, a so mnou, ze som rozhodla alebo sme rozhodli o nasom nenarodenom babatku. Neviem ako sa s tym vysporiadan alebo mame zatat zuby a to tretie si nechat? museli my sme predat dom- stratim aj pracu lebo tu mam svoj salon , auto by sme museli kupit vacsie, celu vybavu .. kvoli bytu sme sa vycashovali a ostava nam iba 10k na ucte ( co si uvedomumem ze vela rodin nema ) ale obavam sa ze to nebude stacit, chcem detom naozaj zabezpecit dobru buducnost a chcem aby o nich bolo dobre postarane, manzel to tiez nema v praci ruzove- ma firmu v ktorej su problemy. Moja praca zavisi zas od mojej sikovnosti a pd klientiek ktore stratim a ked sa prestahujeme tak to bude tazsie … Pomoc od rodiny mame ale zas nechcem byt na niekom zavisla v tomto veku. Strasne sa bojim ako nas nase rozhodnutie ovplyvni. a preto sa nechcem pytat co je spravne, lebo spravne su asi obe moznosti, ale co by ste robili vy , aj ked sa to tazko hodnoti 😭😭😭 Neviem ako sa vyrovnam s UPT a neviem ako sa vyrovnam s tym , ze nas zivot sa zas vrati do babatkovskych cias a ovplyvni to cely chod nasej rodiny..
este dodam- v role mamky som sa nasla, su pre mna celym svetom, ale uz mi na materskej aj zacalo sibat a praca mi velmi pomohla.. pomohlo to aj nasmu vztahu , mam strach ako to bude teraz a ci to ustojime .. Viem a chapem, ze kolko ludi ma ake problemy a zdravotne vselijake existencne , ale pre nas je aj toto problem , v nasom svete a v sne na ktorom sme tak dlho pracovali aby sme boli tam kde sme teraz .. mam strach o seba aj o nas😭
ak sa rozhodujem racionalne- isla by som na potrat a ak emocionalne, babatko by som si nechala ..
@marienka767 ja by som dom nepredavala, babatko si nechala a popri babatku by som pracovala (prilezitostne) mas super pracu ktora sa da sklbit..prinesies aj ty nieco do rodinneho rozpoctu, nezblaznis sa na materskej, a urcite na tych par hodin do tyzdna by si vedela najst strazenie, tym ze vies robit doma je to absolutny ideal ♥️ drzim palce
@domkakvet o pohlavie mi naozaj nejde, len nech je zdrave… to boli skor take srandy zo srandy kamaratov a rodiny ze este tretie dievcatko a manzel teda vzdy chcel mat dceru ale zrazu ked to dieta realne prislo do zivota tak uu je to problem.. ale
mamzel sa pozera realisticky na veci ako su , je to chlap, nie je taky emocny ako my zeny . Vsetko co urobil v zivote sa mu podarilo a vzdy mal dobre myslenie no casto velmi urychlene a co najviac aby to bolo jednoduche prenho aj pre nas a mam pocit ze toto tu by to bohuzial splnilo. tym ale nechcem pvoedat ze som dotlacena , to nie, manzel povedal, ze ma podporuje v obidvoch rozhodnutiach…
@marienka767 Ja mám tiež dve deti plánovane a tretie neplánovane. Tiež som vtedy rozmýšľala o potrate, muž nemal prácu. Ja som bola na materskej a pol roka od pôrodu som otehotnela. Mali sme vtedy 2,50e na deň. Uskromnili sme sa. Syn bude mať 15 rokov. Veľa krát som si povedala, že ďakujem Bohu že som si ho nechala. Myslíme, že to dáte po finančnej stránke.
@sasa1310 dozviem sa az v utorok.. mne ale velmi skoro rastlo brusko pri oboch aj pri prvom synovi, to bol prvy znak pri ktorom som spozornela ci nie som tehotna.. Som stihlej postavy a brusko rastie hned dole takze vidno ten kopcek . ale teraz vyzeram uz ako v 4-5 mesiaci..
@marienka767 ja ti to tak napíšem. V utorok už na potrat nepomyslíš
@marienka767 Podla toho ako pises si ja osobne myslim, ze by ste si to dietatko mali nechat...myslim, ze by vas potrat viacej zasiahol, ako to, ze sa znova vratite do "babatkovskeho sveta", financie date tiez...lebo vsak budete musiet 😁. Napr. ja osobne by som isla na potrat...ale ja nie som sentimentalny typ. Mala som uz aj potrat v 17 tyzdni a teda ani neviem preco, ale nikdy som nejako extra nesmutila, resp. nikdy som si ani len nepredstavovala, ake to dieta mohlo byt a podobne, ako sa tu spominalo napr. aj vyssie v kometaroch, nejako som nikdy nemala pocit, ze to uz bolo "moje dieta". Mozno to vyznie divne...ale tak kazdy sme iny. ☺️
@oceanahory ďakujem za taky nazor a tiez vobec nesudim, kazda to mame inak 🙏🏻🤍 a dakujem, ze si sa o to podelila aj o to ze nemas pocit viny . Nech si precitaju aj ine zeny a mozu sa nad tym aj inak zamysliet
@marienka767 Ja mám tiež dve deti plánovane a tretie neplánovane. Tiež som vtedy rozmýšľala o potrate, muž nemal prácu. Ja som bola na materskej a pol roka od pôrodu som otehotnela. Mali sme vtedy 2,50e na deň. Uskromnili sme sa. Syn bude mať 15 rokov. Veľa krát som si povedala, že ďakujem Bohu že som si ho nechala. Myslíme, že to dáte po finančnej stránke.
@anonym_1df3d5 Ďakujem krasne za tvoju skusenost, velmi by som si priala aby som aj ja takto mohla ďakovať o par rokov🙏🏻 Ale urcite sa rozhodnem az v ordinacii na ultrazvuku ked sa to potvrdi
No bol by to potrat z pohodnosti.
@marienka767 ja by som dom nepredavala, babatko si nechala a popri babatku by som pracovala (prilezitostne) mas super pracu ktora sa da sklbit..prinesies aj ty nieco do rodinneho rozpoctu, nezblaznis sa na materskej, a urcite na tych par hodin do tyzdna by si vedela najst strazenie, tym ze vies robit doma je to absolutny ideal ♥️ drzim palce
@st_277 Ďakujem za tvoje mile slova ❤️ suhlasim s tym co si aj napisala
@oceanahory ďakujem za taky nazor a tiez vobec nesudim, kazda to mame inak 🙏🏻🤍 a dakujem, ze si sa o to podelila aj o to ze nemas pocit viny . Nech si precitaju aj ine zeny a mozu sa nad tym aj inak zamysliet
@marienka767 Tak ja som o dieta prisla spontannym potratom, takzeto nebolo zial moje rozhodnutie...troska som sa zle vyhadrila 🫣. Ale teda, ak by som bola v tvojej situacii asi by som volila ten potrat, uvazujem a citim vsak ocividne uplne inak ako ty, preto si myslim, ze pre teba by to nebolo asi najlepsie rozhodnutie ☺️🤞.
A co na to hovori tvoj manzel? Snad by ste sa mali rozhodnut spolu. Za mna, deti sa rodia do ovela skromnejsich pomerov, takze nie je to o financiach, ale o pohodlnosti a standarde, na ktory ste zvyknuti.
@anonym_077e11 to mi je velmi luto :( neviem si predstavit aku musite teraz zazivat bolest a stratu❤️ deje sa to ale bohuzial velmi casto a ja som dnes mysldla na tuto situaciu tiez. ci by to bolo pre mna psychicky lahsie ak sa to stane same ako ked o tom rozhodnem ja.. Neviem sa sice vcitit do vasej koze ale mozno v takej situacii by som si to vedela racionalnejsie v hlave utriedit - ze babatko ktore odislo odomna same , malo na to asi dovod- mozno zdravotny neviem nieco by mebolo v poriadku, a neviem si predstavit onho prist v neskorsom stadiu nebodaj pred porodom😭😭urcite sa to neda porovnavat ale je to strasne tazke povedat si co je ‘ lepsie ‘ v takej to situacii.. drzim palce a verim, ze si k vam dusicka coskoro najde cestu aby sa zahojilo vase ❤️😭
@marienka767 z vasho pisomneho prejavu je citit, ze mate v sebe kus citu a empatie, obratte ho na to malicke vo vas, uvidite, vsetko sa spravi🩷
@marienka767 nam sa tak zadarilo tiez tretie ked som mala 39. pritom prve dieta sa nam nedarilo 4 roky, potom som potratila pri druhom a potom manzel vazne ochorel, ja som mala problemy leari sa zhodli ze my uz deti mat nemozeme. nebudem to rozvadzat.
no a teda zadarilo sa aj ked sme si davali pozor (Ale ano nie az taky 100% kedze diagnozy boli dost presvedcive)
poviem ti pravdu mne sa zrutil svet. ja som mala rizikove tehotenstva, cize od 5 mesiaca len lezat. pri prvom porode sme skoro obaja umreli, mam z neho traumu dodnes. a kopec ineho. strasne tazko som to niesla hoci vedome som si uvedomovala vsetky tie veci ako niekto nemoze otehotniet - sama som zazivala ked to neslo, aj ten pocit ked chces dieta a pride potrat. a citila som sa fakt mizerne ze toto vsetko som mala odzite ale to tehotenstvo ma polozilo. cele to bolo tazke pre mna z viacerych dovodov. ale potrat pre man osobne neprichadzal do uvahy. viem ze by mi z toho svihlo. ani to tehotenstvo porod a nasledna starostlivost neboli lahke a stale su chvile .... ale pre mna potrat nie je cesta. takze je tu. je to stastne dieta. ma vsetko co potrebuje lubime ho (a kludne sa tu priznam ze by som bola stastna keby bol mojim vnucatom. ja ho lubim, naozaj si neviem predstavit ze by som ho zlikvidovala, robim pre neho prve a posledne len teda keby bol vnucatkom bolo by to lepsie. uz sa citim unavena po tolkych rokoch, lebo nam sa to taha deti maju velke vekove rozdiely.
osobne si myslim ze ani jedno rozhodnutie nie je lahke a kazde vas ovplyvni. nie kazdy dokaze zit s potratom. niekto ano niekto nie. musis si sama zodpovedat ako na tom si ty. ja som aspon v tomto mala jasno. takze som sa nemusela rozhodovat. len to prijat.
Nechcem ťa odsuzovať na absenciu ochrany ani za úvahy o potrate. Mám štyri deti, plánovali sme tri..na štvrtý krát som otehotnela s telieskom. Poznám samú seba UTP by som neprekúsla. Sadli sme si s mužom bol to dlhy a vázny rozhovor. Aj vzhľadom na vyšší vek a bytové podmienky, ale nakoniec sme sa zhodli na tom,že sme zvládli tri zvládneme aj štyri. Áno museli sme sa uskromniť, ale do dnes hoci už všetci študujú nemám väčšie auto iba obyčajné malé päť miestne. A žijeme, a žili sme aj keď tri väčšie mali iba jednu malú izbu a štvrté bolo a nami v spálni.
Prečo budete musieť predať dom?
@marienka767 nam sa tak zadarilo tiez tretie ked som mala 39. pritom prve dieta sa nam nedarilo 4 roky, potom som potratila pri druhom a potom manzel vazne ochorel, ja som mala problemy leari sa zhodli ze my uz deti mat nemozeme. nebudem to rozvadzat.
no a teda zadarilo sa aj ked sme si davali pozor (Ale ano nie az taky 100% kedze diagnozy boli dost presvedcive)
poviem ti pravdu mne sa zrutil svet. ja som mala rizikove tehotenstva, cize od 5 mesiaca len lezat. pri prvom porode sme skoro obaja umreli, mam z neho traumu dodnes. a kopec ineho. strasne tazko som to niesla hoci vedome som si uvedomovala vsetky tie veci ako niekto nemoze otehotniet - sama som zazivala ked to neslo, aj ten pocit ked chces dieta a pride potrat. a citila som sa fakt mizerne ze toto vsetko som mala odzite ale to tehotenstvo ma polozilo. cele to bolo tazke pre mna z viacerych dovodov. ale potrat pre man osobne neprichadzal do uvahy. viem ze by mi z toho svihlo. ani to tehotenstvo porod a nasledna starostlivost neboli lahke a stale su chvile .... ale pre mna potrat nie je cesta. takze je tu. je to stastne dieta. ma vsetko co potrebuje lubime ho (a kludne sa tu priznam ze by som bola stastna keby bol mojim vnucatom. ja ho lubim, naozaj si neviem predstavit ze by som ho zlikvidovala, robim pre neho prve a posledne len teda keby bol vnucatkom bolo by to lepsie. uz sa citim unavena po tolkych rokoch, lebo nam sa to taha deti maju velke vekove rozdiely.
osobne si myslim ze ani jedno rozhodnutie nie je lahke a kazde vas ovplyvni. nie kazdy dokaze zit s potratom. niekto ano niekto nie. musis si sama zodpovedat ako na tom si ty. ja som aspon v tomto mala jasno. takze som sa nemusela rozhodovat. len to prijat.
@pralinka25 😭cita sa mi to tazko aj krasne zaroven . nakoniec to dopadlo pozitivne ale klobuk dole cim ste si museli prejst, ja som
to presne potrebovala pocut, lebo niekedy ked je cloveku dobre si neuvedomuje ako dobre mu je a ako zle sa mozu mat iny, a ako tazko.. a to je aj vas pripad. ale ste uzasna , ze ste to zvladla s manzelom aj naproek vsetkemu a mate spokojnehp synceka , vedel
preco si vas vybral😭❤️ Ďakujem
Ja mam 3 deti. 4 roky , 3 roky a parmesacne babatko. Nemenila by som. Ked človek chce zvládne vsetko.
A co na to hovori tvoj manzel? Snad by ste sa mali rozhodnut spolu. Za mna, deti sa rodia do ovela skromnejsich pomerov, takze nie je to o financiach, ale o pohodlnosti a standarde, na ktory ste zvyknuti.
@anonym_960fc6 Manzel sa trosku stiahol skrz tu financu situaciu a jasne ze jendoduchsie riesenie pre nasu rodinu by bol UPT ale samozrejme berie na vedomie to ako nas to zasiahne a hlavne mna.. kedze ja sa vela krat vraciam l veciam ktore su uz davno uzavrete v minulosti a predstavujem si keby bolo keby - zjednodusene a vie ze by som to asi velmi tazko znasala a mozno by to ovplyvnilo aj manzelstvo a preto nechce robit ziadny natlak ani na jednu z moznosti a stoji teda pri mne ako sa rozhodnem lebo chape oba konce .. ale citim z neho urcite ze je visc nakloneny k upt , vzhladom k tym veciam ale vravim, on nie je taky empat , nie je matka nechape ako to tehotenstvo radtie v tele zeny aj takto skoro a ako to citime .. ja citim ze by zo mna vynali aj kus duse na tom preruseni.. to som mu teda aj dnes povedala .. ze sice na oko , lahka operacia ale traumatizujuca a ndviem si by som si to dokazala v hlave niekedy dat dokopy…
Za mňa si vymenovala veľa relevantných dôvodov prečo dieťa nemať, ste starší, máte deti ktoré na vás spoliehajú, zdravotne to nebude rovnaké ako pred tým, starať sa o novorodenca, financie, práca. Ale zároveň nie si stotožnená s tým ísť na potrat. Možno bude na mieste zvážiť ako to ovplyvní tvoju rodinu, deti ktoré máš a ich šance na lepšie vzdelanie, lepšie príležitosti v staršom veku, školu a tak ďalej. A potom sa rozhodnúť či táto divoká karta stojí za to. A to za teba nikto z nás nezhodnotí, pretože ak by sa niečo stalo tak nebudeme riešiť liečbu ani platiť účty či chodiť po úradoch.
Ja v tomto nevidim nejaku zlu situaciu. Mozno ale istym detailom neeozumiem, preco sa stahovat, preco vacsie auto. Ja cakam tretie a o vymene auta som neuvazovala. Mozno je to viac sok z necakaneho nez hocico ine?
A nejaky relevantny, skutocne relevantny dovod na potrat je kde?
Ísť na potrat kvôli vlastnej hlúposti....
Realne chceš prísť o svoje dieta kvôli tomu, ze sa na tri roky budete musieť "uskromnit" ?
Ja v tomto nevidim nejaku zlu situaciu. Mozno ale istym detailom neeozumiem, preco sa stahovat, preco vacsie auto. Ja cakam tretie a o vymene auta som neuvazovala. Mozno je to viac sok z necakaneho nez hocico ine?
@bluka2 no momentalne mame dom malicky, lebo mame iba spalnu ,obyvacku, kuchynu a jedalen a detsku. chalani su spolu ti aj dlho budu ale do buducna potrebujeme urcite esze jednu izbu - co nevravim ze hned ale dajme tomu v priebehu 2 rokov to musime poriesit.. aby sme aj my mali sukromie ako mamzelia.. 4 roky sme zili od seba kazdy vo avojej izbe s detmi.... a auto mame sice dobre ale neviem ako tam natrepeme deti vo velkych sedackach 3 a este my dvaja , takze by sme museli kupot asi nejaku dodavku alebo co
Mame 4 deti. Vzdy sme chceli 3-4. Ale popravde prave to tretie tehu som predychavala a prijimala velmi dlho. Neviem preco.
Kazdopadne u vas je to hlavne sok. To pominie. Ja som ale nazoru ze vsetko sa deje pre niečo. Vsetko ma zmysel. Vsetko ma isty vyznam.
Drzim palce. A ja verim ze sa rozhodnes správne. Pre nieco sa ten cloviecik ku vam pyta ❤️
Za mňa si vymenovala veľa relevantných dôvodov prečo dieťa nemať, ste starší, máte deti ktoré na vás spoliehajú, zdravotne to nebude rovnaké ako pred tým, starať sa o novorodenca, financie, práca. Ale zároveň nie si stotožnená s tým ísť na potrat. Možno bude na mieste zvážiť ako to ovplyvní tvoju rodinu, deti ktoré máš a ich šance na lepšie vzdelanie, lepšie príležitosti v staršom veku, školu a tak ďalej. A potom sa rozhodnúť či táto divoká karta stojí za to. A to za teba nikto z nás nezhodnotí, pretože ak by sa niečo stalo tak nebudeme riešiť liečbu ani platiť účty či chodiť po úradoch.
@cyneric ja nie som proti potratom vobec, ale myslim, ze dieta zeny okolo 40 ma skor zdravotne vyhody. Telo produkuje uz menej hormonov nez predtym, co sa ale zmeni tehotenstvom. Tieto zenske hormony su dolezite a chrania zenu pred vselicim, aj kardiovaskularnymi ochoreniami. V podstate vyskum hovori o tom, ze jej to predlzuje zivot.
Moja osobna skusenost teraz je taka, ze neviem, co to presne mojmu telu spravilo, ale po rokoch konecne nechytam ani jednu detsku chorobu zo skoly od starsich deti. Mozem ist na 3 lietadla plne soplavych ludi po sebe a nic nechytim (skusenost z oktobra). Moze to byt aj jackpot pre zdravie
@cyneric Vies co az taky starsi nie sme , ja mam 27 a manzel 31 , v nasej predstave sa aj tak citim
niekedy 🤣 ale dakujem, ze nas chapes 🤍 ja sa na to pozeram dvojako ale aj takto, pre mna su to relevantne dovody.. ale pre niekoho zasa nie a zaroven chapem to lebo mamkou už som, takze tieto veci mam odžite na vlastnej koži
Nečítala som predchádzajúce komenty, ale mne sa stalo presne to isté. Mám 2 chlapcov, čerstvo 4r a 5r, minulú jeseň som nastúpila po RD znovu do pôvodnej práce, znovu si zvykala na pracovné tempo. A v marci zrazu bum, pozitívny tehu test. Hádam 2 týždne som plakala, že čo teraz, keď som len pár mesiacov predtým znovu nastúpila do práce. Ale na prerušenie tehu som proste nemala žalúdok, to som vedela na isto, že nie. Bábätko síce prišlo neplánovane, ale raz je moje/naše a jednoducho ho nedám. Nechcem si po zvyšok života vyčítať, že som jednému zo svojich detí nedala šancu na život. A pomaly sa mi blíži termín pôrodu-18.11 a vyzerá to na dievčatko.
Mame 4 deti. Vzdy sme chceli 3-4. Ale popravde prave to tretie tehu som predychavala a prijimala velmi dlho. Neviem preco.
Kazdopadne u vas je to hlavne sok. To pominie. Ja som ale nazoru ze vsetko sa deje pre niečo. Vsetko ma zmysel. Vsetko ma isty vyznam.
Drzim palce. A ja verim ze sa rozhodnes správne. Pre nieco sa ten cloviecik ku vam pyta ❤️
@maryetta Ďakujem za tvoj príbeh, je krásny❤️ ja tiez hovorim, ze vsetko sa pre nieco deje a aj toto ked sa udialo fakt tak , ze sa to nejak muselo vo mne udrzat necakane a dlhu dobu tak asi to tal naozaj malo byt a nas to ma niecomu naucit
@bluka2 no momentalne mame dom malicky, lebo mame iba spalnu ,obyvacku, kuchynu a jedalen a detsku. chalani su spolu ti aj dlho budu ale do buducna potrebujeme urcite esze jednu izbu - co nevravim ze hned ale dajme tomu v priebehu 2 rokov to musime poriesit.. aby sme aj my mali sukromie ako mamzelia.. 4 roky sme zili od seba kazdy vo avojej izbe s detmi.... a auto mame sice dobre ale neviem ako tam natrepeme deti vo velkych sedackach 3 a este my dvaja , takze by sme museli kupot asi nejaku dodavku alebo co
@marienka767 presne, za 2 roky poriesite. Dve deti budu vacsie, zivot bude trochu lahsi, manzel moze byt (zrejme) v inej praci, klientky si raz zohnala, preco by sa ti to nemalo podarit aj druhy krat? No valid point, idem pozriet, ci sa da nejake vajicko dat medzi tie sedacky, ale verim, ze ked sa tam zmestim aj sama, aj toto pojde
Vsetko je tak ako ma byt, vsetko sa deje kvoli niecomu. Treba to prijat (ci uz sa rozhodnes si ho nechat alebo nie). Podla mna je to jasne, ze nepojdes na upt, kebyze to chces, ani nad tym nevahas. Drz sa.
@marienka767 presne, za 2 roky poriesite. Dve deti budu vacsie, zivot bude trochu lahsi, manzel moze byt (zrejme) v inej praci, klientky si raz zohnala, preco by sa ti to nemalo podarit aj druhy krat? No valid point, idem pozriet, ci sa da nejake vajicko dat medzi tie sedacky, ale verim, ze ked sa tam zmestim aj sama, aj toto pojde
@bluka2 Urcite ano akoze zas by to bolo na rok dva take tazke ,, a ja pracujem na sk kratko vlsstne az teraz po detoch- doteraz som od skoly bola vo svajciarsku v salone a teda zhanam tie klientky postupne a viem ze mi to ide pracu milujem ale teda mam velku vyhodu ze v druhej casi domu mam svoj salon, kde nemusim platiti najom a tym padom mam ovela nizsie naklady. a lahsi zarobok.. ale to teda nebude ked budeme musiet predat nehnutelnosti..
@marienka767 ahoj autorka. Píšem z vlastnej skúsenosti otehotnela som pred rokom síce s manželom ale neplánovane. Nemáme ešte vlastné byvanie ani najlepšie auto ani super platené práce. Obaja mladí obyčajní ľudia. Prvé dni to bol strašný šok ako to všetko zvládneme. Teraz sme najšťastnejší na svete že máme ten maličký poklad. Všetko zvládnete a nakoniec budete šťastná prešťastná že máte aj tretie. Nepoznám nikoho kto by bol smutný že má ďalšie bejby, iba tých čo sa nevedia vyrovnať s UPT, žiaľ. Držím prsty a veľmi verím že si maličké necháte ❤️

@oceanahory ano ja viem, myslela som , ze sa skor ozvu zeny v podobnej situacii alebo poznaju jiekoho kto si tym presiel a aky to mal dopad ale cakala som to, ja sa na to viem racionalne pozriet a manzelovi tiez vycitam tento nas alibizmus a to ako sa pozerame na nas nejaky ,, komfort ´´ zaroven si uvedomujeme ten maly zivot , ktory mame uz 2x doma a robi nam radost kazdy den , ale rozhodnut sa medzi tym a tym je strasne a matuce
@marienka767 Podla toho ako pises si ja osobne myslim, ze by ste si to dietatko mali nechat...myslim, ze by vas potrat viacej zasiahol, ako to, ze sa znova vratite do "babatkovskeho sveta", financie date tiez...lebo vsak budete musiet 😁. Napr. ja osobne by som isla na potrat...ale ja nie som sentimentalny typ. Mala som uz aj potrat v 17 tyzdni a teda ani neviem preco, ale nikdy som nejako extra nesmutila, resp. nikdy som si ani len nepredstavovala, ake to dieta mohlo byt a podobne, ako sa tu spominalo napr. aj vyssie v kometaroch, nejako som nikdy nemala pocit, ze to uz bolo "moje dieta". Mozno to vyznie divne...ale tak kazdy sme iny. ☺️