Nervozita a depresie pred termínom pôrodu

29. jan 2020

Vela čítam diskusie a pocity žien na konci tehotenstva.Termin mám 20.2 a citim sa taká,,,,,prázdna,,,,,už som zo vsetkeho nervozna už mi aj to brucho zavadzia,postielka výbava vsetko pripravené len ja akosi nie.Dcerka má 4 roky s ňou problem nieje ale bojim sa ako to zvládnem kolo maleho.Predsa som odvykla vstávať každú chvilu,mala už je takmer samostatná sama sa napapa oblečie ja len doladim detaily.Teraz bude male,vsade ho brat so sebou v noci vstávať no normálne že depka.Zmeni sa to?tie prepinaky sú z hormónov???

gaaspi
29. jan 2020

Keby si nemala deti, nemusela by si toto riešiť 😉

uhnakova
29. jan 2020

@gaaspi ona je tesne pred porodom, ocakava povzbudenie a nie poznamky o nicom.

heidy222
29. jan 2020

Ja mam 5 tyzdnoveho a dcera ma tiez 4 roky, tiez samostatna jednotka. Uvidis, na vsetko si spomenies, vstavat v noci sa naucis. Ja sa citim viac uvolnena ako pri prvej materskej, menej varim a upratujem,viac spim Ked deti spia a maznam sa s nimi. Tiez som na konci tehotenstva Mala vseliake pocity, to he normalne

uhnakova
29. jan 2020

Prve tyzdne budu tazke, ale postupne behom dvoch troch mesiacov sa to nejako utrasie. Ma ti kto pomoct? U nas ked sa mi narodilo druhe dietatko, tak najprv si vzal manzel dlhu dovolenku, potom moja mamka a ta si nakoniec vybavila este aj skrateny uvazok na dalsie dva mesiace, dokopy mi vykryli takmer 4 mesiace. Velmi mi to pomohlo. Drzim palce, nech je babatko dobry spac a neboj, tie prve tyzdne prejdu velmi rychlo.

tinkatinus
29. jan 2020

Aspoň ti mala bude pomáhať uvidíš. Mne osobne je lepsie a ľahšie mat 2 deti ako 1 a to starší bude mať 5r mladší ma 16m. Už sa spolu zahrajú, starší mi pomôže. Mam menej roboty s dvoma ako som mala s jedným. Okrem toho starší nespaval, reval atď a mladší oproti nemu úplná pohoda. Ani som pri druhom nebola vôbec taka unavená.

brita7777
30. jan 2020

Ja som to mala tiez, vacsinu tehotenstva maly mal 2roky ked sa mu narodil dalsi surodenec tiez som si nevedela predstavit ako podelim tu lasku..predsalen bol prvorodeny...a teraz ma mala uz rok a pol a je to neskutocna laska..vsetko sa len znasobilo pribudlo viac miesta v srdci pre nu, velakrat sa pozastavim ako mi je fajn pri srdci, ze je tu s nami, aj ked som si velakrat v tehotenstve poplakala ako to zvladnem, ze to bola chyba.
Osobne by som v mojom pripade uz druhykrat pockala s druhym dietatom aspon ked ma prve 10🙂 ale to uz je teraz jedno 🙂
Bude to narocne, no zvladnes to, uzi si hlavne tie prve dni, su magicke...

Treba zapojit rodinu, kazdeho kto je aspon trochu ochotny pomoc. Drzim palce !!!

jaskolka
30. jan 2020

@uhnakova on je zrejme vyslovene proti deťom, lebo už veľa podobných komentárov tu mal. Len asi si zmylil fórum, keďže toto je hlavne o matka h a budúcich matkach

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre