Neužívanie Serliftu. Zhorší sa môj stav po pôrode?

lulu1502
22. jan 2009

Viete mi prosím niektorá poradiť. Som v 36 tt tehotenstva a začala mi menšia depresia, úzkosti, strach a psychiatrička mi predpísala serafit len sa bojím či mi nezhorší stav lebo naposledy som z neho nemohla spať. Inak v lekárni som si kúpila homeopatikum SÉDATIF tie sú celkom dobré ale bojím sa ak nebudem užívať tie antidepresíva že sa mi stav po pôrode zhorší.Poraďte niekto ak máte skúsenosti s užívaním tohto lieku.

mercy
22. jan 2009

Lulu, podľa mňa je tvoj stav spojený so strachom z toho, čo sa blíži. Ja by som na tvojom mieste asi začala lieky brať,s takýmito predpokladmi dostaneš po pôrde takmer určite do pár týždňov parádnu depku-tak ako ja. Ja som počas prvého tehu nič nebrala-predtým seroxat, ešte po pôrode bol 6 týždňov pokoj a potom som sa z toho dotávala pol roka.Teraz som zase leiky vysadila, držím celé tehu,ale čo bude po pôrode ani vtáčik netuší 😠

lulu1502
autor
22. jan 2009

mercy. No já už bojujem s depkami asi 2 týždeň mám zo všetkého strach až sa začnem triasť od zimy, chvíľku sa smejem, chvíľku som smutná a plačem a občas mám pocit že sa už všetkého bojím a zrútim sa psychicky z toho. Ako bolo tebe? Tak mám ich teda brať aj gynekolog povedal že radšej užívať aby to po pôrode nebolo horšie.

mercy
22. jan 2009

Mne bolo počas tehu úplne ok, aj teraz je, mňa tehotenské hormóny akoby chránili,ale potom to bolo peklo. Je to spojené aj s nedostatkom spánku,to zhoršuje úzkosti a keď som dostala tie záchvaty strachu, už som nemohla vôbec spať.Takýmto ženám lekári odporúčajú začať dávať pár týždňov pred pôrodom AD.Hlavne si zabezpeč pomoc po pôrode, musíš mať pocit, že je niekto, kto ti pomôže, keby si nevládala .Prvé dieťa je obrovský životný skok, držím palčeky.Ak sa chceš ešte niečo spýtať, pokojne môžeš-aj do ip🙂

jablcko1
6. feb 2009

Chcela som sa spýtať, keď sa berú AD v tehotenstve, resp. až do pôrodu, treba to povedať svojmu gynek. a v pôrodnici?! Neviete, či môžu AD nejako ovplyvňovať pôrod a pod. ?!

snehulienka1981
16. máj 2021
snehulienka1981
16. máj 2021

@snehulienka1981 Dobry nebojte sa ja som uzivala pred tehotenstvom aj v tehotenstve.Maly ma 4.mes je v poriadku.Na tento liek mozte aj kojit.Tie na prirodnej baze velmi nepomahaju.Na vasom mieste by som ich brala koli tomu ze po porode sa vam hormony rozburaju a ak nebudete uzivat moze prist poporodna depresia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre