icon

Neviem si užívať tehotenstvo

23. sep 2021

Som v 16tt a všetko ma bolí , stále nejaké pichanie , kŕče , sťahy tam dole . Ďalej bolesti brucha , zvracanie . Stále ma strach či sú tie bolesti ok . Na kontrole naposledy v 12tt teraz ma čaká ďalšia o týždeň . Neviem si to tehotenstvo vôbec užívať. Je to moje prvé , vytúžené skoro po 3 rokoch snaženia .. prosím vás zažívala ste niektorá takéto pocity ?

anjelicek26
23. sep 2021

Urpimne tych zien, ktore si tehotenstvo "uzivaju" je pomenej...je to otrasne obdobie... je ti zle, vsetko ta boli, neohrabanost, nic ti nesedi, neni ti proste celkovo dobre, zjedla by si vsetko a nic, k tomu strach o to, ci je babo ok, kopance do rebier, organov, bude este horsie, ked ti bude tlacit tak na branicu, ze budes spat posediacky a tak na mechur, ze pojdes 7x za noc na wc...wooohooou, ktora zena je s toho nadsena? No ja take nepoznam, to su tie stastne, ktorym to vyblikal spomienkovy optimizmus... Ciel je babatko, tehotenstvo je len cesta, vsetko to za to stoji...

hederamonstera
23. sep 2021

Juj, nech sa ti coskoro ulavi 🍀 neskusala si na tie bolesti jogu? Mna na zaciatku chrbat zacal boliet ale zacala som s tou jogou (pre tehotne a zaciatocnicky, je to v podstate dobre ponatahovanie), tak nemam ziadne bolesti. Potom mi pomaha meditacia a hlboke dychanie do brucha (hlavne co sa tyka toho spracovania strachu - moja teoria je, ze dokym nemam zle info, je vsetko ok) a denne prechadzky Ale inak sa citim velmi dobre a uzivam si to, a to mam fajnu nadvahu. Skus sa na to aj opytat lekarky, ci ti nieco neporadi (nejaky vitamin alebo co)

ja_mama
23. sep 2021

Samozrejme, grcala som do porodu....neustala bolest zaludka, nic mi nechutilo, na zaciatku krvacanie, potom skore tvrdnutie brucha a bolesti lonovej kosti...uzila som si v podstate len posledny mesiac ked uz nevolnost bola mensia a aj bolesti zazracne ustupili. Akoze postupom casu uz na to nespominam az tak zle lebo to dietatko stoji za vsetko ale aj tak sa desim druheho tehotenstva (ak dake bude) viac ako porodu 😀 a urcite je nas takych viac...

nafka0483
23. sep 2021

Aj ja som otehotnela po 3 rokoch snazenia, cize ozaj vytuzene tehotenstvo a babo. A ked sa nedarilo, tak som vzdy hovorila, ze len nech otehotniem a babo donosim, pre mna za mna nech ja cele tehotenstvo prelezim, nech zvraciam kazdy den, ze ja to vsetko podstupim kvoli zdravemu babatku. Nastavila som sa proste psychicky tak, ze tak velmi tuzime po babatku, ze fakt tomu obetujem kompletne svoje pohodlie.

Nastastie nezazivam teraz take problemy, musim poklopat ze naozaj super tehotenstvo, ale ide aj o to ako k tomu ja pristupujem, ako som sa psychicky nastavila. Prvy trimester som zvracala denne niekolkokrat, teraz chodim casto na wc, v noci vstavam x-krat ked mi babo zatlaci na mechur - vyjdem z kupelne, lahnem si a o 10 sekund musim vstat zas. Niektore cinnosti ako zohnut sa a zaviazat snurky su mi uz obtiaznejsie, ale na vsetko pozeram z tej pozitivnej stranky a hovorim si, ze je to nic oproti tomu aka som bola nestastna ked sa nedarilo.

A co sa tyka strachu - bol tam strach, do 12tt celkom velky, ale myslela som vzdy pozitivne. Po nejakom 14-15tt som si uvedomila, ze fuuuha zvladli sme to a upokojila sa a teraz mam "len" prirodzeny respekt. Psychika robi vela - to co ovplyvnit vies, to rob - zdrava strava a pod. To, co ovplyvnit nevies, neovplyvnis a ked bdues vkuse v strese tak tak to mozes len zhorsit. Nalad sa pozitivne, nesleduj sa prehnane, vela veci k tehotenstvu proste patri, ber to tak, ze je to vynimocne obdobie, ktore obnasa aj toto a na konic ta caka vytuzeny ciel - zdrave babatko.

dotka04
23. sep 2021

mne každý hustí do hlavy, že je to naj obdobie v živote ženy. Som z toho na prášky - z tých rečí!!! Ja teda neviem, možno to príde neskôr, keď ucítim pohyby... ale zatiaľ riešim len zhoršené úzkosti a depresie, emočné výkyvy, oficko mám rizikové tehotenstvo, ale pracovať (zatiaľ) môžem a v práci sa teda mám čo obracať (našťastie nie fyzicky náročná práca. Som večne unavená, stále s migrénami (na ktoré nič v tehu okrem kúsku Paralenu nesmiem), partner (hoc anjel na zemi :-P ) ma vo všetkom momentálne vytáča a najradšej by som bola len sama, sama, sama. A to nemám žiadne extra zdravotné, existenčné alebo aké problémy. Ale že by som sa cítila najkrajšie a najúžasnejšie vo svojom živote? No to asi ťažko.

ailiba
23. sep 2021

To je mi veľmi ľúto... Mne našťastie nebolo zle (užívala som tcm č. 056 a pomohlo). Áno, stále niekde pichá, pobolieva... Ale nastastie mne bolo dobre. Len ma posledný trimester straaasne bolel chrbát, no a samozrejme problém je otočiť sa, zohnut... Ako na truc všetko padá z rúk. A potom záleží od uloženia a aktivnosti babatka. A neustály strach, či je všetko v poriadku...
Skus sa niečím zamestnať, a pozitívne sa naladiť... Ver, čo never, za pár rokov ti ostanú väčšinou pekne spomienky. Prajem veľa sily👍

marianarem
23. sep 2021

Ja som mala z tehotenstva dobry iba 7. mesiac, vtedy som pochystala vsetko pre babatko, zvysok veru nebol ktovieco, fyzicky ani psychicky. Ale vlastne nebyt toho, ze posledne 2 mesiace som bola chora (v tehotenstve je oslabena imunita, tak som sa nevedela dostat z virozy), asi by ani 8. a 9. mesiac neboli zle. Ja som napriklad nezazila, ze by ma tlacilo brucho - citila som, ze ho mam, ale ziadne stazene dychanie, ziadny problem najst si polohu, pri spani vobec neprekazalo a ani ziadne kopance do rebier neboli. Takze mozno aj u teba ten zaver bude lepsi, drzim palce.

didi2102
23. sep 2021

Obidve moje tehu-hlavne prve,ledva som donosila,boli otrasné,neberiem ich ako krásne obdobie života ale ako otrasné, ešte možno by som chcela tretie dieťa ale to tehu ma odrádza a neznášam vetu že tehotenstvo nieje choroba,no prosím pekne keď som odpadávala ako hrušky zo stromu z ničoho nič tak tento názor nezastavam

luccija
23. sep 2021

Mne bolo na šťastie fyzicky dobre ani som nezvracala bola som ako na endorfinoch, ale únava na začiatku ma prekvapila, malé brusko som mala, nebolelo ma nič, ale ja som to schytala zase psychicky.Bala som sa o dieťa boli zle výsledky...takže úzkosti, strach

elizabet173
23. sep 2021

ja som si užívala len druhú polovicu, najprv som totiž nevedela, že som tehotná, lebo som mala menzes, potom mi bývalo tak strašne zle, že sa mi nechcelo žiť. Od kedy som pocítila pohyby a nevoľnosti skončili, až do pôrodu paráda, mala som energie za troch, veľmi som si to potom užívala, niekto to má naopak, že posledné mesiace sa cíti nemotorne, všeličo ho bolí, opúchajú nohy, to som nepoznala

marianna_peskova
23. sep 2021

Ja som v prvom tehotenstve prevracala prvé štyri mesiace. Momentálne som v druhom tehotenstve, vraciam doteraz a to som už v šiestom mesiaci. Ale potom, ako sa ráno vyvraciam, si tehotenstvo užívam.