Obavy zo zmeny tela po pôrode
Mam z tohoto zmiesane pocity.. Vidim tolko rozdielnych skusenosti, niektore zeny sa vratia do formy rychlo, ine hovoria, ze uz nikdy nebudu vyzerat rovnako. Ako to vnimajte vy? Mate z toho stres?
po troch tehu som sa vrátila na tú istú váhu ako pred pôrodom... po poslednom mi ostalo +1kg... mne pomáhalo kojenie.
Ja som z tych co sa telo totalne znicilo po tehotenstve , myslim ze ked cvicenim schudnem tak aj tak budem este potrebovat plastiku 😅
Po 1.tehotenstve v 27 som mala vahu naspat za 2mesiace, ale boky sa rozsirili.
čo váha, srac na to... ale kozy 🙈
(strie som sa rozhodla že nevidím a čo nevidím to neexistuje 🤷😂😂😂)
@zuzanka.zuzu no ano,prsia uz neboli ako za bezdetna, s tym clovek naozaj nic neurobi
Ja som počas tehotenstva pribrala rovných 30 kíl . Som dva roky po pôrode a polovička mi dodnes ostala …. Ale určite keby som sa zaprela a začala sa zdravo stravovať a poriadne hýbať to pôjde dole … takže ale môžem si za to sama a nemôžem sa po dvoch rokoch vyhovárať na to že som bola tehotná
pribrala som v tehotenstve 10kg, cize skoro nic.
15 rokov sportujem, sportovala som este 2dni pred porodom. zacala som cvicit po porode asi 2mesiace a moje telo vyzera uplne inak aj ked vahu mam cca rovnaku. prsia a brucho hlavne 🤷🏽♀️ ale mam kamosky co maju 2deti a vyzeraju uplne rovnako a to pribrali aj cez 20kg takze plati stale, ze kazdy je iny
Ja som z tych stastnych s par striami, inak nic.
@ellastrela Ja som rodila az v 41 prve a ostalo mi par kg, ale inak nic, co sa tyka vzhladu, vsetko sa vratilo do povodneho stavu aj v takomto pokrocilejsom veku. Ani strie vobec. Ale zhorsil sa mi zrak a objavila sa histaminova intolerancia.
@ellastrela myslím, že každá žena sa toho trochu boji. Hlavne v dnešnej dobe dokonalých ľudí, nádherných žien a matiek, kedy si nároky na krásu na každom kroku.. No hold telo sa zmení, s tým treba rátať. Je to obeť za ten zázrak menom nový život. Ale zase nie
je to tragédie. Myslím si, že časom sa veľa veci dokáže dať do uspokojivej formy, aj keď je pravda, že už to nemusi nikdy byť také ako pred tehotenstvom.
Je som sa vrátila na rovnakú váhu ako pred tehotenstvom 9 mesiacov po pôrode. A to som sa nijak nesnažila. Štandardné jedla, nejaký pohyb a to bolo všetko. Ale ... Je pravda, že brucho sa mi už nikdy nestiahlo do pôvodného tvaru. Mám trochu diastazu a keďže po porode som mala veľmi veľkú aj fyzio povedala, že už to ani nikdy nebude ako predtým. Ďalšie vec - prsia sú trochu ovisnutejsie. Nič strašné, manžel vraví, že nie, ale ja to vidím 🙈😀 Ja som si bohužiaľ odniesla z nemocnice aj pleseň na nechtoch na nohách, ktorej sa dlhodobo neviem zbaviť. Ale to bolo skôr kvôli nemocnici, nie kvôli porodu 🙈😀 ...
Takže ono musím, že je dobre mať nastavenie, že telo sa zmení, áno, je to fakt. A možno už nikdy nebude celkom ako predtým... Ale byť matkou je dar, keď vidím ake problém majú niektorí donosit bábo, tým viac si to uvedomujem... Je to život... Niečo za niečo. Ale nie je to tragédia, dá sa s mnohými vecami pracovať a dať ich do dobrej formy. ;)
nebala som, ale veru bol to sok, dva tyzdne po porode som vybehla na vypredaje a v kabinke som sa rozplakala, mala som predtym dokonalu postavu, pas 59 cm a zrazu to bolo prec, sice stithla, ale ten pohlad po 😭, do pol roka som sa dostala do formy, ale pas a boky mi uz ostali sirsie, vyhoda boli prsia, išla som z velkosti 1 na 3
@ellastrela v prvom tehu som sa bala,ze priberiem 20kg a uz nikdy sa ich nezbavim (ako moja mama), aj som pribrala 20kg (napriek zdravej strave, pohybu a neprejedaniu), ale porodila som a boli fuc...aj v dalsich dvoch som rovnako pribrala i schudla (fascinujuce ako sa zenske telo dokaze menit,nie?) Ale s cim sa neviem vyrovnat, su zdravotne problemy 😔 po prvom tehotenstve vitiligo a po tretom lichen.....keby mi ostali kila, daju sa schudnut, mozem ist na plastiku...ale s tymito ochoreniami sa neda nic robit, len sa naucit s nimi zit...
@ellastrela po prvom tehotenstve som sa dostala do formy rýchlo a keď som navyše začala aj cvičiť, vyzerala som fakt výborne. Je pravda ze prsia išli o niečo nižšie, ale len máličko. Druhé tehotenstvo mi však dalo zabrať. Diastaza, hemoroidy, a tvar - pre prebdene noci sa mi doslova prepadla tvar - najmä oči. Takže za mňa- jedno dieťa je pre ženské telo ešte v pohode záťaž, ale každé ďalšie tehotenstvo je už proste príliš. Kamoška po treťom mala už aj inkontinenciu a dokonca musela ísť na opravu pupka - chirurgicky. Ale ak by si sa ma opýtala, ci by som do toho išla, aj keby som vedela, čo ma čaká, tak áno;)
Po prvom pôrode to bolo ok, všetko sa dalo do normálu ale po druhom pôrode (čakala som dvojičky) to bola jedna veľká katastrofa..ja som vždy bola veľmi stihla, pred tehotenstvom som vážila 49kg a pribrala som skoro na 70kg, strie som našťastie nemala, ale koža mi ostala a ovisla, mám širšie boky a prsia boli v hroznom stave. Stalo má to dosť veľa hodín vo fitku a veľa peňazí na plastike, pretože prsia a brucho sa nedali inak spraviť..trápilo má to veľmi
@ellastrela mne sa telo zmenilo, ale k lepsiemu…
Nie, vôbec. Pribrala som vyše 30kg a vyzerám ešte lepšie, ako pred pôrodom😁 aj prsia mam stále pekne, žiadne strie.. Asi dobra genetika.
ja som také pocity vôbec nemala…
@ellastrela Nikdy som nato nepozerala takto. Vždy bolo najviac mať zdravé deti. Po prvom pohoda aj váha, aj postava aj prsia..po druhom nič s toho. Ale zato si môžem aj sama ale najviac ma štvú prsia. No čo už..deti sú aj budú pre mňa dôležitejšie ❤❤
Neriešila som to...síce som veľa pribrala, cez 20kg počas tehotenstva...a kilá som zhodila až niekoľko rokov po tehotenstve..ale...stále si pripadám krásna...milujem svoje telo, milujem svoje krásne prsia (nedojčila som), milujem aj svoje strie a celulutídu na zadku...proste sa mám rada taká, aká som 😀
Chvalabohu mne sa postava nijak nezmenila. Žiadne kilá navyše, žiadne strie, ..aj doktor sa vyjadril ze akoby som ani dieťa nemala. Ale kilá som musela zhodiť.. všetko ostalo. Akurát veľkosť nohy mam k číslo vacsie
@ellastrela zbytocny stres, vacsina zien sa do formy nevrati, lebo nemaju volu, cas, proste tomu nechcu obetovat tie hodiny a drinu. Niekto ma zase velke zdravotne problemy. Ale vacsina bab proste neni nejak tak motivovana a radsej napr obriadia tip top domacnost. Kazdy mame ine ciele. Ak chces byt co najskor vo forme, tak to aj spravis.To je o tom co od toho chces.
Ak hovoríš o kilach navyše tak by som povedala ze je to najmensi problém a vôbec by som z toho stres nemala. Ja mam po 2 pôrodoch 44kg takú váhu mam asi od puberty nikdy sa mi nepodarilo pribrať. Viac ma trápia všetky možné zdravotné problémy, mne sa spustila celiakia, anemia, po 2 pôrode hrozne vrasky pod očami, zhoršený zrak o problémoch s chrbticou ani nehovorím takže tak 😂
Vela zalezi od genov. Ak zeny v tvojej rodine ostali po porodoch pribrate po cely zvysok zivota, je predpoklad, ze ostanes aj ty. Betvrdim, ze sa to neda zhodit, ale budes musiet zamakat. V nasej rodine su vsetci celozivotne stihli, takze aj napriek tomu, ze som v tehotenstve pribrala 25 kg , za chvili to bolo dole a bola som skoro az vyziabnuta. Nocne vstavanie, malo casu na jedlo urobilo svoje. A stihla som aj po menopauze.
Ja sa pochvalim. Vyzeram lepsie ako pred porodom. Mam tu istu velkost aj vahu ale kedze som musela na sebe makat a ziadne kilo neslo samo dole vyzeram lepsie, stihlejsie a pevnejsie.
Pri prvom som pribrala viac ako 20 ale všetko zišlo dole od seba. Že som potom zostala trochu viac "mamičkovská" bola len a len moja chyba, lebo som nevedela, kedy prestať jesť sladké a iné blbosti a necvičila som. Nie nadváha, ale proste taká "ech", že toto by sa dalo spevniť, tamto by sa dalo spevniť.
Prsia mám ako predtým,.lebo som nekojila, no a zvyšné veci nižšie tiež, lebo som mala sekciu 🤷 Všetky smeny teda pripisujem iba svojej lenivosti a slabej vôle,a nie tehotnosti.
Z tohto stres ? To je pri tom vsetkom okolo dietata ako prd vo vetre . Nie nemala som stres, ak by som aj mala a pribrala by som, cvicila by som po porode rovnako ako pred tehotenstvom a zaradila dietnejsie stravovanie
Žiadny stres a vôbec prečo? Lebo spoločnosť je nastavená na kult dokonalosti tela?? Tvoje telo, tvoj život. Tehotenstvo je obrovská záťaž pre telo ženy, koľko z nás sa nevráti na kondičku, postavu a kg spred pôrodu. Vôbec ma to netrápilo a ani po 15r od druhého pôrodu netrápi. Plus genetická predispozícia veľa robí aj zdravotné problémy sa môžu pridružiť.
Skrátka si to tak neber. Povznes sa ma narážky okolia na tvoje telo po pôrode.
S nejakou zmenou rátať musíš a zmieriť sa s tým najlepšie ešte predtým. 😁 Ja som teda očakávala že moje prsia budú katastrofálne po skoro 3 ročnom dojčení, no ku podivu sa nič také neudialo, prsia mám povedala by som rovnaké...no bude to asi aj tým že mám len 80B, čiže tak. Na mne sa ale nejaké tie 3-4 kilá držali dosť dlho, možno aj 2 roky. Strie som našťastie nemala, musím poklopať.

Ja som sa toho bala, ale nakoniec to nebolo take hrozne. Telo sa zmeni, ale da sa s tym pracovat. Hlavne sa netreba stresovat, lebo hlava robi vela