icon

Partner chce, aby som si dala dieťa vziať

3. apr 2023

Pekný deň.
Potrebujem vašu radu.
Ostala som tehotná. Vždy sme sa s partnerom chránili prezervatívom, no jeden jediný styk sme pri sebe nemali a i keď "vytiahol v čas", stalo sa.
Viem, že je to naša chyba. Je neskoro plakať nad rozliatym mliekom.
Teraz keď som zistila, že som tehotná, partner chce aby sme si dali dieťa vziať.
Nie, nie je to ideálna situácia. Ja síce už zarábam ale bývam s rodičmi. Partner študuje ale býva "zvlášť" (dom na spoločnej záhrade). Ale to je aj tak nepodstatné, keďže nás opustí.
Neviem, čo mám robiť.
Rozprávala som sa o tom s mamou, povedala, že to zvládneme.
Ak si dieťa nechám, bude to ťažké, veľmi ťažké. Stratím partnera a v mladom veku (21) budem na dieťa sama (s rodinou).
No dať si zobrať dieťa? To dieťa sme spravili my, je to naša zodpovednosť. Zároveň aj kebyže si dieťa dám zobrať a ostaneme spolu, neviem či by som s nim vedela ďalej fungovať.
O roky neskôr plánovať dieťa s človekom, kvôli ktorému som o jedno dieťa už prišla?
Naozaj neviem čo mám robiť.

beata_k
3. apr 2023

@kaitlin3 Ja so vsetkym suhlasim. Ale hadzat 100% viny iba na chlapa sa mi nepozdava. Ona pri tom bola tiez.

kaitlin3
3. apr 2023

@beata_k treba citat, my tu nehadzeme vinu na chlapa za to, ze to dieta sa splodilo, s tym asi neratal nikto, ani partnerka, to je samozrejme "vina" oboch a preto treba niest nasledky za to. Ale hadzat 100% za to ze ON JU POSIELA NA POTRAT je podla mna uplne adekvatne

54tinka54
3. apr 2023

@dusankomoj nemyslíš vážne tento komentár 😅🙈 áno, má právo na rozhodovanie aj muž, ale to rozhodnutie mal spraviť pred nechráneným sexom, a to buď vôbec takto nesexovať alebo sexovať s vedomým, že to môže mať následky. Potom už nemá čo ženu posielať na potrat, je to jej telo, veľký fyzický aj psychický zásah ktorá si tá žena ponesie, čiže na to právo už nemá!

bronik89
3. apr 2023

verim, ze je to velmi tazke rozhodovanie a jednoznacne ta nechcem ovplyvnovat, rozhodnut sa musis uplne sama, je to tvoj zivot. ja by som si dieta za ziadnych okolnosti dat vziat nedokazala. vykaslala by som sa nanho, ak ma takyto nazor a to dieta nechce, v mojom zivote by uz nemal viac co hladat. ocividne je este nevyzrety, ale tak niet sa comu divit, je este stale student.

beata_k
3. apr 2023

@kaitlin3 Ja nepisem o tom ako sa zachoval po sexe. Konkretne ty pises : "muz ma pravo na rozhodnovanie ci bude mat sex a ochranu. " Ale aj autorka mala pravo sa rozhodnut, ci sex bude alebo nebude.
Pre istotu. Ano, je kkt ak ju posiela na potrat.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
3. apr 2023

Možno by bolo dobré, aby ste sa stretli aj rodičmi, tvojimi aj jeho a hľadať riešenia, ako zvládnuť bábo. Hovoríš mu partner, takže asi máte vážny vzťah a plánujete spoločnú budúcnosť, preto by mala zasadnúť rodinná rada a hľadať riešenia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ivik4
3. apr 2023

@elizabet173 pesne, vsak su dospeli, nie soplave deti aby rodicia sa stretli a rozpravali o ich zivote

beata_k
3. apr 2023

@elizabet173 Tak chalan je mlady. Prvotny sok. Mozno sa zlakol. Ludia nereaguju vzdy dokonale.

riyadh
3. apr 2023

Ty si ta Ista osoba praca predavacka, co nuti partnera za nechat studium mediciny?

suge
3. apr 2023

Potrat partnerský vzťah neupevní, vidím to všelikde vo svojom okolí. Nikdy by som neuprednostnila cudzieho chlapa pred vlastným dieťaťom, najmä nie vtedy, ak je chlap takýto "charakter".

autor
3. apr 2023

Ďakujem, určite potrebujem viac času na rozmyslenie ale áno, nie som za potrat.

@riyadh nie, ona tuším dieťa chce a partner nie. My sme bábo nechceli len sme sa zachovali nezodpovedne

dilino
3. apr 2023

Pozri nie si prva ani posledna čo bude mať dieťata v 21 rokoch.Vídiš že máš oporu v tvojej mame a že TI povedala že TI pomôže kašľať na chlapa čo sa svet zrúti je nezrelý a nezodpovedný.Mama TI pomôže život si neskaziš neboj budeš ešte mlada a budeš mať dospele dieťa.Nechod na potrat najväčšia chyba ktoru by si urobila.Ja TI píšem s pohľadu ked ja som bola mama a moja dcérka zomrela.Nepokazila si si život never takých ako si TY sú tu aj take mami ktore boli tehotne aj na 18 zvladli a sú tu a tiež nejaku s tých opustil partner.Dať ho na súd na výživne ked sa dieťaťa narodi.Kde máš zaruku že ak by si išla na potrat tak neskôr ak by si mala mužatak dieťaťa mať budeš.Boli tu aj take príbehy že nejake ženy boli na potrat a potom už nikdy nemohli mať deti.Neurob taku chybu.Máš oporu v mame ta Ti ponúkla pomoc to je veľke plus.Neurob blbosť.Daj mu šancu žiť ak by si ho porodila a fakt nechcela sú aj adopcie strašne veľa párov nemôže mať deti.Nezabij ho potratom nenarodene dieťať za vašu nezodpovednosť nemôže.Je 21 storočie ochrana existuje. Včera tu bola tiež nejaka podobna téma že chce dieťaťa robi predavačku a priateľ študuje medicinu a chcela po ňom aby ukončil študium.Budeš mať pomoc oporu v mame a chlapa si najdeš neboj není všetkým dňom koniec.

fotoarch
3. apr 2023

niekedy sa v zivote stane ze planovane sa otehotnie okolo 20tky ..... Ale poznam viac zien co studovali, setrili mali po 30 a bum uz tehotne nedokazali byt .... co ked je to tvoje jedine dietatko ?

mimka1402
3. apr 2023

Mám 23, ale v tejto situácii by som šla pravdepodobne na potrat. Môžeš mať lepší život s lepším partnerom než mať single dieťa... Hlavne, keď si mladá. No rozhodnutie je na tebe. No ako partner by u mňa definitívne skončil.

riyadh
3. apr 2023

Hm.. Mas podporu mamy, je to velke plus, mnuz a uz je na tebe ci ho uvedies ako otca, co ak nebude suhlasit, musis riesit cez Sud DNA, a platil vyzivne, alebo ho vobec neuvedies.. A mozno casom zmeni nazor a Bude sa tesit, zalezi ake mate zazemie, a ci ho dokazes uzivit aj sama

kris_tin257
3. apr 2023

Bola som v podobnej situácii ale mala som 24, dieťa som si dala zobrať, život som si dala do poriadku a začala som od znova sama v cudzom meste. Našla som si priateľa teraz už manžela a máme spolu dve plánované krásne zdravé deti, sám mi povedal že kebyže som mala dieťa nevie či by do vzťahu chcel ísť a starať sa o cudzie dieťa. Čiže ja viem že som urobila správne a neľutovala som to 😊 tým nehovorím že máš urobiť to isté iba som ti chcela napísať v skratke môj príbeh

simca06022011
3. apr 2023

Rozhodni sa podla seba, partnera stratis tak ci tak...

hrabovo
3. apr 2023

@dusankomoj bol pri tom keď si poviem sprosto nedal gumu? Bol.... Tiež musel rátať s možnosťou tehotenstva

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
beata_k
3. apr 2023

@elizabet173 Ved prave, tu ide o dieta. Treba sa rozumne dohodnut. On studuje, takze sa to tyka aj ich rodicov. Ona do toho tych svojich uz zatiahla.

fliacik
3. apr 2023

Môžeš si byť istá, že aj keby si ho poslúchla a šla na interrupciu, Vás vzťah by to už poznačilo, a Ty by si navyše do konca života trpela výčitkami svedomia. O prvé dieťa som prišla pred 11 rokmi, nedobrovoľne, a aj teraz mi mysľou prebehne, aké by asi bolo, či by to bol chlapček alebo dievčatko. Tým otázkam by si sa ani ty nevyhla. Navyše, existuje riziko, že ďalšie dieťa už nebudeš môcť mať, mnohým ženám sa to stalo. Poznám veľa žien, čo sa stali mamami v mladom veku a teraz, keď ja mám doma troch drobcov, ony sa už venujú sebe a svojej kariére, prípadne si po rokoch vychutnávajú malé bábätko opäť a z toho staršieho majú parťáka a pomocníka. Máš dve veľké výhody - pracuješ, teda zarábaš a máš nárok na materské, a máš podporu v rodine. Ver, že to zvládneš aj bez muža - aspoň nepremárniš ďalšie roky života s niekým, kto pri prvom malom probléme hodí zodpovednosť na Teba a zdrhne. Keď to malinké budeš držať v náručí, budeš najšťastnejšou ženou na svete, ver, že máš v sebe viac sily prekonať problémy, než si o sebe myslíš. Držím palce v správne rozhodnutie.

janka95
3. apr 2023

Aj ja som mala dieťa v 20ke. A nemenila by som nech by to skončilo akokoľvek. Je to tvoje dieťa , a až tak zle sa nemáš. Vieš s koľkými ženami sa to potom vlečie celý život? Alebo koľké dieťa potom už nemajú. Máš oporu v rodine to je základ. 🙂 a chlapec možno rozum dostane. 🙂

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
diaalex
3. apr 2023

@beata_k bola, je ochotná dieťa vynosiť, porodiť a starať sa. Vzdá sa mladosti, aby bola matkou, zatiaľčo “otecko” môže veselo trtkať kade tade a len jednu povinnosť bude mať a to je platiť. Nemusí vstávať v noci k dieťaťu, nemusí byť pri ňom keď je choré, nemusí riešiť kto bude s dieťaťom keď si potrebuje odbehnúť…

sabina_71
3. apr 2023

Určite si ho nedávaj vziať len kvôli nemu. Žiadny chlap nie je dôvod na potrat. Ak by vas skutočne miloval nedovolil by to. Nám sa raz stala nehoda s kondómom a aj keď slm mala tabletku po bala som sa. Jeho odpoved bola že sa postará a to sme študovali na VŠ. Ak ta podporuje rodina nemáš čo stratiť. Práve naopak budeš mat krásne zdravé dieťa s ktorým ti bude mat kto pomôcť. A vášmu vzťahu je už koniec ver mi.

beata_k
3. apr 2023

@diaalex A co ti na to napisat? Ano, za chyby sa plati. V prvom rade si to odserie zena. Ja osobne ako zena by som so sexom nesuhlasila. Uprimne mi je autorky luto. Ale aspon, ze rodina ju podporuje.

jakoma
3. apr 2023

Kolko percent zien lutuje potrat? 60?
Kolko percent lutuje, ze nesli na potrat? 1? Ak vobec.. "partnera" si uz stratila, dietatko za to nemoze

netti87
3. apr 2023

Ahoj je mi luto, nebola by som na tvoje miest