Partnerova reakcia na pozitívny tehotenský test: Ignorovanie a neistota
Prajem Vám pekný večer, žiaľ ja tieto sviatky prežívam úplne smutne. S partnerom sme spolu žili a bývali viac ako 3 roky( teraz ho beriem už ako bývalého od dnešného dňa ) ale polrok dozadu sme sa dosť pohádali a každý išiel ku svojim rodičom a odišli sme zo spoločného podnájmu. Po pár mesačnej pauze sme sa opäť rozhodli to skúsiť. Keď sme mali pauzu stále mi písal, kontaktoval ma s tým, že ak som tehotná on má právo to vedieť aby sa o nás postaral. ( nemám šajnu prečo spomínal tehotenstvo keďže dieťatko sme ešte neplánovali ). Stretávali sme sa, chodila som k nemu do podnájmu a už som sa tam mala sťahovať. Zlom nastal minulý mesiac, neodoslala som svoje dni a s plačom som mu volala aby prišiel ku mne, že som zrejme tehotná, spravila som si pred ním tehotenský test a ten ukázal + 2-3 týždne. Predtým vždy vravel, že na dieťa je pripravený, že sa teší a nejako to akoby plánoval. Keď videl pozitívny tehotenský test, bol zarazeny a od vtedy je úplne iný, začal ma ignorovat, keď som mu volala a chcela ho počut kedze mi bolo smutno mi telefón ani nedvíhil sle obratom napísal sms, že volať sa mu teraz nedá. keď som mala svoje nálady a potrebovala som podporu hlavne od neho keďže rodine sme to ešte nepovedali, on mi dal na to odpoveď, že prečo by sme mali byt spolu 24/7, že prečo chcem všetko hneď, že on ma toho dosť … Baby, ja nechápem tomu všetkému, zrazu keď sme boli od seba ma kontaktoval rôznymi spôsobmi a chcel vedieť či som tehotná, že chce byt so mnou, chce rodinu a chce aby sme sa dali opäť dokopy a teraz keď som neplánovane otehotnela tak ma uplne nechal na to všetko samú ale predtým sľúbil ako sa o nás postará a že všetko spolu zvládneme. Začiatky čo majú byt krásne, užívať si prítomný okamih a byt v kľude tak ja prežívam najhorší mesiac, som cca v 7 tt tehotenstva. Bola som u doktora kvôli zdr. problémom skôr ale maličké ešte nebolo vidno. Čiže som zmierenia s tým, že ostanem s bábätkom sama len mám strach ako to zvládnem. Na začiatku som nečakala od neho takú chladnú reakciu keďže vravel že na dieťa je pripraveny a hovoril to aj pred rodinou jeho aj mojou, tak som uvažovala nad kadečím ale nad prerušením tehotenstva nie, len som uvažovala čo by bolo kedy bolo. On je hrozný manipulátor a teraz sa ukázal v pravom svetle. Keď som mu napísala, že idem dnes ku nemu sa osobne rozprávať, teda k jeho rodičom domov keďže na sviatky je ako každý rok u rodiny sám lebo on bude na sviatky vždy s rodinou ( ako by som ja k jeho rodine nepatrila) mi povedal, že on sa nemá o čom so mnou baviť, že vraj ja s ním do budúcna nepočítam a odsúvam ho odomňa len preto že som spomenula, že sa bojím tehotenstva a všetko s tým spojené a spomenula som že prebehla mi aj myšlienka na ukončenie tehotenstva ale to len ako strach, vnútorne som si to absolútne nepripustila. Pred pár dňami som dostala nervy a zablokovala som ho na pár dni. Urobila som to aj dnes a mám toho dosť. Ak ste bola niektorá v takej situácii, prosím ako ste to zvládli ? Mám o mesiac 27 rokov a on 30 čiže veď na dieťa akurát. Neviem či sa zľakol ale toto mi nepríde normálne. Bojím sa či to zvládnem nakoľko som u rodičov ale majú malý domček a neprichádza do úvahy tu bývať s bábätkom. V januári mi dal doktor termín na kontrolu, teším sa ale mám strach zároveň. Akurát varim, a je mi hrozne do plače keďže neviem ako sa sama rozhodnem. Sviatky a Vianoce som si takto nikdy nepredstavovala. Vždy som sa na to tešila aj keď som mala pocit, že je prípraveny na dieťatko viac on, žiaľ ja som tá čo prebrala zodpovednosť. Prajem vám krásne sviatky, možno tie budúce budú u mňa už iné 🩵. Som v napätí keďže ma doktor objednal o pár týždňov a zároveň sa bojím aby bolo všetko v poriadku. A či sa on ozve je otázne. Vždy si nechal pár dni pre seba a potom sa ozval akoby nič. Veselé Vianoce všetkým 💕 podporujme sa keď môžeme 🙏
… uz by som ho nekontaktovala. Ak nie je pomoc, tak nech nie je to co ti kazi zivot. Zamerala by som sa na seba a babatko. Uzi si vianoce s tvojou rodinou a so sebou s babatkom v brusku 🙂 casom pochopis aj, ze to co sa stalo sa asi stat malo
Nesudim ta, len nerozumiem preco si si nedavala pozor, ked ste sa aj rozisli a zrejme mu na tebe az tak nezalezi. Pocitaj s tym, ake naklady ta pri babatku cakaju, uz aj samotne tehotenstvo je nakladne (sono, vitaminy, lieky a pod). Mas niekoho kto ti pomoze? Mas na to financie? Ved to nezvladas psychicky uz teraz, na zaciatku. Ked pride babatko a zosypes sa, nedajboze poporodna depresia? Byt slobodna matka v dnesnej dobe je velmi tazke ci uz financne, psychicky ale aj fyzicky. Nas stat taketo matky nicim nepodporuje. Viem to, pretoze moja mamina tak ostala pri sestre a to uz nebola malicke babatko. Po vikendoch chodi makat mimo svojej prace, aby jej mohla dopriat. Je to obeta. Sudne sa natahovala s otcom o vyzivne pretoze takito chlapi radi robia problemy a naprieky ako ten tvoj teraz tebe. Opytaj sa samej seba ci to zvladnes nie zien na modrom koniku. Ty musis vediet ci si socialne a ekonomicky zabezpecena tomu dietu poskytnut aspon zivotne nutnosti, nemozes sa zial na nikoho spoliehat. Je to kruta realita, nie len plodit deti ale potom sa aj postarat. O tom ze sudy su na strane muzov ani nevravim a ze su to neskutocne natahovacky. Nech sa na mna hneva kto chce co chce, ale kazda druha v skupinach na fb doslova žobre. Taka je realita slobodnych matiek.
Nie je to pointa prispevku ale pojem “neplanovane tehotna” s partnerom s ktorym ma zena dobrovolny sex by mal byt pokutovany.
K partnerovi sa vyjadrovať nechcem. Chcem ti popriať veľa síl, trpezlivosti a lásky. Zachovaj čo najväčší pokoj, aby sa aj bábätko malo dobre. Budeš úžasná mamina. A aj keď tvoja cesta bude náročnejšia, zvládneš ju <3
@really8 Trefné 😉
Vemete se, nevemete se. Nato koľko máte obaja rokov ste aj viac rozumu mohli pobrať. Ty to zvládneš aj sama. Ale vnútorný hlas mi hovorí,že sa aj tak k nemu vrátiš. A o rok tu bude nová téma.
Ja Ti len chcem napísať, že my sme boli manželia a o dieťa sme sa snažili a keď som prišla rano za mužom, že mám 2 čiarky na teste (jedna bola slabšia) tak on má odbil s tým, že to je isto starý test a tehotná nie som 😀😀😀 a neveril tomu, asi až do 3 testu.. takze niekedy sú ti chlapi takí sisi, to len asi my si predstavujeme, že nás zasypu ružami… muž vedel, že sa mi jeho reakcia nepáčila.. a pri druhom? ukázala som mu test a on, že si vymýšľam a to je test od prvého 🤦🏻♀️😀😀 pritom je skvelý otec, aj má podporuje len proste nedocvaklo mu… Ty musíš vedieť ako to presne máte, len ber, že aj pre neho je to “sok” a tiež možno kalkuluje, či to zvládnete a prehodnocuje atd atd.. isto by si čakala inú reakciu a inú podporu, ale ideálnu situáciu ste nemali a babo bolo neplánovane, takze má právo na divne chovanie aj on… samozrejme, ak by som videla, že sa to nelepší, nezaujima sa atd. tak ho vymazať zo života a pripraviť sa na to, ako to zvládneš sama (čo isto zvládneš )
Toto vsetko si si mohla usetrit keby si si s rozidenym frajerom, o ktorom vies, ze je manipulator, skratka natiahla na jeho ud kondom alwbo brala tabletky
Tieto obavy som sama s babatkom, budem sama , nakrajsi cas na zaciatku... ty mas pocit, ze ste mali funkcny vztah?
Buď rada že sa sa vyfarbil pred svadbou ja som také šťastie nemala...kašli na neho ak by ťa aj zas prosil vykašli sa na neho pretože takto to bude vždy chce tá len keď ťa nemôže mať a pri probléme ťa nechá samu. Nenechaj sa oblbnug manipulátor a treba odstrihnúť. Fajn že si ho blokla keď nemá snahu ani záujem zabudni na neho a nech ťa nenápadne sa k nemu vracať možno má už aj druhú keď tak zmenil názor. Ak bývaš s vašimi stačí ti kľudne jedna izba zatiaľ my sme bývali v jednej izbe dokonca s dvoma malými deťmi. Držím palce
Napriek veku ste obidvaja veľmi nezrelí.
A neber to ako kritiku.
Zrejme si mysli, ze si otehotnela naschval aby s tebou ostal z "donutenia". Ono nebola by si prva. Nevravim, ze je to tvoj pripad. Ale, ze tak to veru niektore zeny robia, "neplanovane" otehotneju.
Jasne nechaj si dieta, bola by skoda neznicit len sebe zivot, treba aj tomu plodu. Verim, ze cakas ako psicek pokym napise, aby si sa s ruzovou vidinou, rodinky pokope, k nemu vratila 🙄 to je take slovenske sa kotit pokym byvam u rodicov, s clovekom, ktory ta ma za handru 😖
Mrzí ma, ako to dopadlo, že ti je ťažko, že ti nie je oporou. Už teraz si, podľa toho, ako píšeš, silná mama a zvládneš to. Odporúčam ti konzultovať v poradni Alexis (email, telefón...) - sú tam skvelé psychologičky, podržia ťa, dajú podporu, ktorú ti on nedal, aj ti pomôžu spracovať jeho úlet a pripraviť sa na budúcnosť.
A veľmi odporúčam super podcast Ako si nevziať teľa zvlášť prvú časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Myslím, že tento chlap nie je schopný milovať. Už len tá veta "Vždy si nechal pár dni pre seba a potom sa ozval akoby nič. " Fu.... https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-...
Nerozumiem prečo si mu volala s plačom že si asi tehotná a potom spomenula pred ním potrat. Nie je to tak ze ostal urazený a sklamaný z tvojej reakcie že ty to dieťa nechceš. Prepáč ale 3 x som bolo tehotná a nikdy som s plačom partnerovi nevolala..s plačom teda určite nie..musíte sa porozprávať, porozmýšľaj co vlastne chceš pre svoje dieťa s seba, držím ti place.🎀
Skor mam pocit, ze medzi ten čas si nasiel inu a teba chcel iba vyburcovať, aleeeee si otehotnela a to sa mu nepaci, je to jeden obyčajny hnusný zbabelec, ktoreho by som ani do rodneho listu dietata nezapisala. Povedz to rodicom, snad u nich najdes podporu, to co potrebujes. Nespominas nic o praci, cize to by bol najvacsi bonus, aby si mala aspoň narok na matersku, a co najviac peniazkov si sporit.
skús sa ozvať do Poradne Alexis.
Bola to hlúposť nechránit sa v tomto období, keď máte vzťah ako na hojdačke. Ale už je neskoro bedakat...
Držím palce!
Vek je len cislo,za to reakcie oboch su uplne nezrele

Nechas si babo, na zaciatku treba iba jednu izbu a tu mas, babo je stale s Tebou. Nas spaval v posteli s nami, vrestal v postielke. Vobec sa toho neboj, 27 neni 17. A chlap to je take, bud ho uplne ignoruj, alebo to das cez sud a bude na dieta platit. Uvidis. Drzim palce