Pocit osamelosti a nepochopenia počas tehotenstva
Ahojte baby, neviem ci je to tym tehu alebo to tak je naozaj, ale mam neskutocny pocit samoty a nepochopenia. Priatel je v praci, casto chodi von s kamaratmi, a ja som stale sama. Zijem teraz unho v zahranici, nemam tu kamaratky ani rodinu. Dokonca som ho zacala podozrievat z nevery, kedze niekedy je vonku aj v noci a nriklad dnes meskal z prace lebo udajne chytili policajti jeho brata soferovat bez vodicaku tak tam musel ist... Som v 11 tyzdni a uz sa citim zrela na psychiatriu. Priatelovi nechcem zakazat chodit von a ani moje podozrenia o nevere s nim nechcem riesit kym to nemam iste, aby som nas vztah uz uplne neznicila. Stale mi hovori ako ma lubi a ako sa tesi na male ale co z toho ked skutky nikde a ja som opat len sama :( neverim ze ma nejaky paralelny vztah lebo ked je so mnou doma ziadna zena mu nevola ani nepise. Ale mozno ma bokovku ktora o mne vie, ktora mu rozkroci nohy vzdy ked ma on cas a pride. A mozno si to len nahovaram. Ale aj keby chodil fakt len s kamaratmi, je normalne ze ak ma lubi pri 90 % prilezitosti sa radsej ide von zabavit s nimi ako stravit cas so mnou? Moze to milujuci muz povazovat za normalne? Chodit vecer von piatok, v sobotu a ako by nebolo malo pre istotu aj v nedelu. Sak tehotna zena, ktora tu nikoho nepozna pocka doma. Niekedy zato placem inokedy sa zas citim jak hysterka co robi z komara somara. Naozaj neviem ako dalej ci cakat kym sa moje hormony upokoja alebo to neni tym ze som tehu ale nim. Co myslite vy?
priatel, co sa chodi pravidelne zabavat? a pravidelne bez teba? tak toto nie je podla mna normalne....to by mi vadilo, aj keby som nie tehotna...ak mate spolu fungovat ako rodina, tak cele vikendy stravene s kamaratmi do toho jednoducho nezapadaju...
Ja by som sa s nim o tom porozpravala narovinu, co sa mi nepaci a preco.
Ja som mala nieco podobne, aj ked to neboli cele vikendy, u nas islo o to, ze ked som ja nieco od neho chcela pomoct, alebo niekde ist tak nic nemohol, lebo je unaveny z roboty...a ked zavolal daky kamarat, ze ma ist na pivo, v momente sa obliekal..teraz to riesime tak, ze nechodi vzdy, ked mu niekto zavola a cca raz za tyzden s nim idem von aj ja 😀
Ono ked sa ti nieco nepaci, mala by si sa o tom s nim urcite porozpravat, jeho to mozno ani nenapadne, ze sa ty kvoli tomu trapis....
@nikuska386 Ja ťa v tomto chápem, že nikam nechodíš. Ja som mala prvé tehu také, že som chodila v pohode do práce, gynekologovi som išla až v strede 3. mesiaca, tak mi potvrdil tehu. Akurát mi káva nechutila, bývala som unavenejšia, chodila som skôr spávať, ale dalo sa to. Druhý krát asi tak podobne, všelijaké chute a tak, únava, ale dalo sa. A tretí krát nervozita hned o začiatku, obavy ako to zvládnem a pod, zápcha, veľmi nízky tlak, ale bolo to veľmi o psychickej pohode a tiež som málo chodila medzi ľudí, akurát bolo chrípkové obdobie. Tak ti radím aspoň po obchodoch pochodiť, trochu sa vyvetrať, kúpiť niečo pre seba, môžeš nejaké cvičenie pre tehotné, treba sa aj hýbať. Alebo skús ísť niekam so svokrou, asi aj ona potrebuje trochu vypadnúť niekam, potom nebude na teba taká navrčaná. No s tou svadbou podľa mňa dobrý nápad, urobte ju čo najskôr, aby si Ste mali nárok na tie rôzne dávky. Lebo inak je s tým papierovačiek a problémov hrozne.
Choď si pozrieť do obchodov aj niečo na svadbu, priprav doklady tvoje a partnerove, keď chce svadbu, tak ťa má veľmi rád. Také polemiky, že či chce svadbu on alebo ty viac, to mi pripadá trápne, ale kto chcel dieťa viac tiež trápne. Vždy sú nejaké kompromisy. A donekonečka o tom debatovať, tak k čomu je to dobré. A do kostola nechodíš? Aj tam sa dostaneš medzi ľudí, to hádam bude aj svokra pozitívne hodnotiť.
Ja by som na tvojom mieste odisla domov, tam kde si bola stastna a citila sa v bezpeci, tam kde mas podporu okolia, kamaratov a nie takto ubijat sa zavreta doma sama. Chyba ti praca, kolektiv, moznost pokecat si o vsetkom....Vieden je perfektna, uplne TOP 1 da sa tam nielen vyjst si na prechadzku, ale aj najst super mamicky na pokec, kavu alebo male posedenie. Zaroven si precitlivela, lebo si v tehu a vsetko robia hormony, ale nesmies si to tak pripustat k srdcu. Jedine co je problem je izolovanost od sveta, potrebujes tiez vypadnut von, medzi ludi, porozpravat sa s niekym na rovnake temy, odreagovat sa a hlavne si uzivat tehulkovanie (a mat z toho radost, tesit sa z kazdeho noveho dna).
Moj nazor je taky, ze tvoj priatel - partner nie je pripraveny este na vas manzelsky zivot a partnerstvo, velmi by som pouvazovala ci si zobrat nezreleho chlapa, ktori beha po nociach von. Mam pocit, ze este ma nato cas a potrebuje si uzit zivota.Takze by som ani svadbu neplanovala a radsej odlozila. Nazory inych ludi by ma v tomto smere vobec nezaujimali, mysli na seba a na babatko a vrat sa zit tam, kde si v pohode, kde mas podporu a ludi okolo seba, kt. ti prave teraz chybaju. 🙂
Skor ako o navrate na vysku som uvazovala o kurzoch AMS tu v rakusku. Len pokial nie som vydata nemozem si to spravit zdarma ale za nejakych 3000 eur. Tak som si povedala ze mesiac este pockam potom pojdem na kurz, do porodu ich stihnem aj dva a budem mat aj nejaku kvalifikaciu na pracu v rakusku a peniaze radsej miniem na izbu a veci pre babatko. Rozhodla som sa ze tento mesiac si pobeham obchody, poomrkavam ceny a tovar nech som v obraze a ked budem vediet ci cakame dievcatko alebo chlapceka zacnem nakupovat 🙂
@nikuska386 tak si chod vyvetraž hlavu na slovensko, teraz sa to rieši takto - ked sa ťa bude chcieť zbaviť tak to urobí a dovezie si na byt druhú babu a teba vyhodí na ulicu. brucho nebrucho.

@nikuska386 Prečo nejdeš vonku s ním? Veď si v 11 týždni, si úplne na začiatku, tak neseď doma a choď sa baviť. Tehotenstvo nie je choroba, ale radosť.