icon

Pocit smútku pri zistení neplánovaného tehotenstva dvojčiat

veronika1375
29. sep 2025

Ahojte mamičky neviem sa komu vyrozprávať tak idem k vám ,..
Z manželom sme spolu už 12 rokov , máme spolu krásne 3 deti ,(syn 9 rokov ,druhý syn 6 rokov ,dcérka 2 roky) no zistila som ze som znova tehotná v 6tom TT, a od chvile čo som to zistila som stále smutná z ničoho nič sa rozplačem viem môžu to byť teraz hormóny , no nemôžeme si ich nechať zistila som že čakáme dvojčatá ,nemôžeme po prvé kvôli finančnej stránke, a po druhe najmä kvôli môjmu manželovi,nechcem sním už mať deti ledva čakám kým mi tieto trošku vyrastú a padám od neho , je veľmi žiarlivý , je alkoholik chodí do práce to áno stará sa o nás,ale už ak má viac vypité vyvadza robí doma bordel somnou nadáva mi , ponižuje ma , aj hreší .. no keď je triezvy je to úplne iný muž stále sa sním kvôli tomu hádam nech už si dá z alkoholom pokoj lebo to nás rozdeľuje. Dala som mu aj na výber nech sa rozhodne bud ja z deťmi alebo alkohol .. vybral si nás nepil Cca 2 týždne a už potom zasa to isté žiarli na vlastného brata , na švagra svojho na každého chlapa ktorý je v blízkosti,má halucinácie ak je opitý mysli si ze som z niekym spala , aj keď sedím prinom tak ma hľadá kričí moje meno a potom keď mu poviem ze som prinom nadáva mi ze (a ti si kde bola ti K..a ) zasa si bola (J..b.a.t )? Toto sa nedeje stále len niekedy Keď mu prepne ..
Áno odišla som už nieraz odneho k svojim rodičom ale tie moje deti pri mojich rodičoch nechcú spať celú noc boli hore a len sa pýtali domov tak som prišla domou bola som u našich 3 dni .. no a teraz ak som zistila ze som tehotná neviem čo mám robiť či ich dat preč kým je ešte čas aj keď to boli pretože ja už k tým deťom cítim to materinského puto ,alebo si ich nechát vychovať sama 5 deti je to ťažké.. Môj manžel si deti nechať nechce ..každú noc nad tým premýšľam a lamem si nad svoju hlúpu hlavu .

Strana
z3
marce63
4. okt 2025
@any_soj

@veronika1375 ahoj. Skús prosím poradňu Alexis.
Ak by si vedela žiť v Bratislave, ponúkam ti na dlhodobé užívanie na odchod od muža dvojizbový byt na začiatku Petržalky, 5 minút od centra mesta. Viem, že dvojizbák s 5 deťmi nie je ideálne, ale pri dobrom usporiadaní sa dá. Mohla by si tam zo začiatku byť zadarmo, a časom keď budeš znovu pracovať a mať možnosť, tak za náklady. Samozrejme ti viem dať aj nejakú záruku, že to myslím vážne, kľudne aj nejakú zmluvu spísanu pred notárom alebo čo. Ak chceš len také prvotné uistenie, že mi možno dôverovať, stačí napísať, a dám si na FB status, kde ti desiatky mojich kamarátov potvrdia, že som skutočná a možno veriť.

@any_soj Ahoj, si empatický, až neuveriteľný človek♥️.
V dnešnej dobe, tak zameranej na peniaze a honobenie majetkov, si vzácny človek, žena, matka, keď ponúkaš tejto životom skúšanej žene, takéto vzácne riešenie. Dúfam, že nájde odvahu a odíde od muža, ktorý si neváži ju, ani ich deti.
Keby aspoň dala na rady mamičiek a vyhľadala odbornú pomoc, chápem, že sa bojí ísť do neznáma
s deťmi.
Ja by som jej radila prvý krok cez poradňu, kde jej všetko vysvetlia a nasmerujú ju.
Druhý krok, nutné vecí poslať k rodičom, alebo k človeku ktorému dôveruje. Tretí krok odísť do centra pre týrané ženy(to jej sprostredkujú v poradni).
Nabrať sily a riešiť situáciu dlhodobejšie.
Prijať tvoj veľkorysý návrh a postupne sa presťahovať
do daného bytu. Zabezpečiť si podporu psychológa.
🍀🍀🍀

veronika1375
autor
4. nov 2025

Ahojte baby , píšem to tu len teraz mala som toho veľa a urobila som správne rozhodnutie.. šla som na potrat ,bolo to premna veľmi ťažké no správne rozhodnutie,manžela som opustila šla som z deťmi k rodičom a je mi tu fajn , Momentálne vybavujem rozvod .. mala som zo začiatku problémy z manželom boli hádky ,nedal mne ani deťom pokoj ale vraj odišiel za pracov do Holandska a som za to šťastná, našla som si aj prácu ako upratovačka v nemocnici ,všetko to oveľa ide bez neho lepšíe..mam pomoc rodičov ... Mojim deťom je tiež lepšie zo svojim otcom si volajú nebránim im nijako v kontakte sním.. na všetko je potrebný len čas ..

enmery
Autor odpoveď zmazal
veronika1375
autor
21. nov 2025

Ahojte mamičky, Je mi to trápne no musím to skúsiť...
Takže isté už niektoré poznáte moj príbeh ktorý som sem pridavala ,..no teraz Odsťahovala som sa aj od rodičov,nie preto lebo mi tam bolo zle to nie Len im nechcem byt na príťaž. Našla som si podnájom ,a myslela som si že to budem vedieť splácať že mne z deťmi bude dobre .Rodička mi.pomahájú ako môžu,výživné na deti sa ešte stále vybavujú keďže môj bývali pracuje v Holandsku nemôže prísť domou kedy si povie ,posiela deťom len smiešnych 200 €a za to si radšej urobim nákup.. ale poďme už k veci lebo takto by som tu vypisovala až do rána ..
Chcela by som poprosiť dobré duše o pomoc či by mi vedel niekto podarovat oblečenie a obuv pre moje deti a pre mňa.. Ak áno tak pridávam velkosti pre deti ...

Syn 8 rokov velkost 128/134 obuv 34/35
Syn 6 rokov velkost 116/122 obuv 26 /27
Dcérka 2 roky velkost 92/98 obuv 21 /22
Ja mam velkost S/M obuv 36 keby sa našli čižmičky
Keďže idú tie vianoce keby sa našli u niekoho hračky ktoré už nepotrebujete tak mi by sme boli vďačný ..
Adresu napíšem v súkromnej správe..

Zatiaľ veľmi krásne vopred ďakujem. 😗

anonym_6fc5a3
Odpoveď bola odstránená
zara3
21. nov 2025
@anonym_6fc5a3
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_6fc5a3 urcite ma viacej rozumu a je mozno lepsim rodicom ako si ty. Bez empatie a srdca ku zene samozivitelke, co si toho tolko pretrpela a este sa musela vzdat nevinnych anjelikov pre dobro ostatnych deti a ich buducnosti. Joj tolko zien je tu krutych take hrdinky len urazaju, nic pekne neviete povedat a zapajate sa do temy len urazat a ponizovat. Hazte svoje mindraky na ludi okolo vas ktorym to patri a nie tu ludom co vam nic nespravili.

zara3
21. nov 2025
@veronika1375

Takže isté už niektoré poznáte moj príbeh ktorý som sem pridavala ,..no teraz Odsťahovala som sa aj od rodičov,nie preto lebo mi tam bolo zle to nie Len im nechcem byt na príťaž. Našla som si podnájom ,a myslela som si že to budem vedieť splácať že mne z deťmi bude dobre .Rodička mi.pomahájú ako môžu,výživné na deti sa ešte stále vybavujú keďže môj bývali pracuje v Holandsku nemôže prísť domou kedy si povie ,posiela deťom len smiešnych 200 €a za to si radšej urobim nákup.. ale poďme už k veci lebo takto by som tu vypisovala až do rána ..
Chcela by som poprosiť dobré duše o pomoc či by mi vedel niekto podarovat oblečenie a obuv pre moje deti a pre mňa.. Ak áno tak pridávam velkosti pre deti ...

Keďže idú tie vianoce keby sa našli u niekoho hračky ktoré už nepotrebujete tak mi by sme boli vďačný ..

@veronika1375 tak mi ľúto, že som v Anglicku moja.... joj ja sama mam viac detí a chapem ta veľmi. Ja sa za teba a deticky budem velmi modlit, aby ste Vianoce prežili vo vasom malom rodinnom kruhu v laske, kludu a božieho pozehnania.Aj keby darceky neboli, hlavne ze ste spolu daleko od všetkého zla, a zdraví. Posielam vam styrom velke objatie.🥰❤️

enmery
21. nov 2025
@anonym_6fc5a3
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_6fc5a3 Ešteže ty si svoju hlúposť práve v plnej kráse nepredviedla.

lucia245
21. nov 2025
@veronika1375

@veronika1375 odkiaľ si? Detské oblečenie by som nejaké vedela poslať/odovzdať osobne

anonym_6fc5a3
21. nov 2025
@zara3

@anonym_6fc5a3 urcite ma viacej rozumu a je mozno lepsim rodicom ako si ty. Bez empatie a srdca ku zene samozivitelke, co si toho tolko pretrpela a este sa musela vzdat nevinnych anjelikov pre dobro ostatnych deti a ich buducnosti. Joj tolko zien je tu krutych take hrdinky len urazaju, nic pekne neviete povedat a zapajate sa do temy len urazat a ponizovat. Hazte svoje mindraky na ludi okolo vas ktorym to patri a nie tu ludom co vam nic nespravili.

@zara3 Zeny, ktora si narobila x deti s nasilnikom a alkoholikom a teraz zobre. Ozaj obdivuhodna. Lebo sexovat jej zjavne nevadilo. Ubohe deti

anonym_9f88a4
21. nov 2025

Akože klobúk dole, si rýchla.
Na konci septembra si bola tehotná. Za 6t si stihla potrat, odsťahovať sa k rodičom s 3 deťmi. Opäť sa odsťahovať do podnájmu, sa ti podarilo extra rýchlo nájsť podnájom, samozivitelka 3 deti.
Nastúpiť do práce, kde mas to dvojročné?
Ja nesudim, len nerozumiem tri male deti, chlap alkoholik, k ničomu, po troch deťoch si sa mohla chrániť a robiť všetko preto aby si neostala tehotná.

Mne je ľúto iba deti.
Nikto ta nenutil robiť si deti.

veronika1375
autor
21. nov 2025

Ahoj Nechajte to tak ženy , netreba mi nič ..ďakujem pekný den

zara3
21. nov 2025
@veronika1375

@veronika1375 svine jedne, ale schovavat budu svoje huby, aby ich nikto nepoznal.

Vobec nedaj na nich, ty visa, co sa udialo, ale vela zien si preslo a este furt prechadza tvojiu situaciou. Neni lahke opustit takeho cloveka, aj koli detom, aj koli dobrym casom, ked zeny vedia, ze ten dotycny neni zly clovek, ale ma len zle ludi, zle si vybera v zivote. Je to beh na dlhodobu trať.
A nespat s nim? Vsak si bola jeho zena, ktory partner by mezacal podozrievat alebo ziarlit na druheho, keby ze s jim dotycny nechcel spat. Deti su plodom vaseho vztahu, aj ked nie velmi dovreho, oni su nevinne v kazdom smere, ty si mu mozno davala tu sancu a verila si mu, bola jeho podporou, snazila sa zachranit vas vzťah, neni treba tie svine poskuchat. Oni vo vetsiniu by mozno isli a spali s dalsimi piatimi chlapmi lebo im su dlhodobe vztahy ukradene. Kazde manzelstvo a dlhodobý vztah nema len dobre casy, ale aj tie zle. Zeny sa tiez psychicky zhrucaju a daju sa kolkokrat na pitie, ked ich nikto nevidi...no a za to by bol chlap sudeny, keby ju nechal ze? Preto hovorim kazdy ma inu situaciu a ty si len ukazala detom, co je spravne, dat sancu a odpustit, ale tiez si stat za svojim, ze ked nie tak koniec.

zara3
21. nov 2025
@veronika1375

@veronika1375 uz som ich reportovala, take nemiestne urazky... keby ze si bola na chybe nestaraka sa o deti... ale toto je vela a to si tie iste baby tu dookola... hnusne fuj

zara3
21. nov 2025
@zara3

@veronika1375 svine jedne, ale schovavat budu svoje huby, aby ich nikto nepoznal.

Vobec nedaj na nich, ty visa, co sa udialo, ale vela zien si preslo a este furt prechadza tvojiu situaciou. Neni lahke opustit takeho cloveka, aj koli detom, aj koli dobrym casom, ked zeny vedia, ze ten dotycny neni zly clovek, ale ma len zle ludi, zle si vybera v zivote. Je to beh na dlhodobu trať.
A nespat s nim? Vsak si bola jeho zena, ktory partner by mezacal podozrievat alebo ziarlit na druheho, keby ze s jim dotycny nechcel spat. Deti su plodom vaseho vztahu, aj ked nie velmi dovreho, oni su nevinne v kazdom smere, ty si mu mozno davala tu sancu a verila si mu, bola jeho podporou, snazila sa zachranit vas vzťah, neni treba tie svine poskuchat. Oni vo vetsiniu by mozno isli a spali s dalsimi piatimi chlapmi lebo im su dlhodobe vztahy ukradene. Kazde manzelstvo a dlhodobý vztah nema len dobre casy, ale aj tie zle. Zeny sa tiez psychicky zhrucaju a daju sa kolkokrat na pitie, ked ich nikto nevidi...no a za to by bol chlap sudeny, keby ju nechal ze? Preto hovorim kazdy ma inu situaciu a ty si len ukazala detom, co je spravne, dat sancu a odpustit, ale tiez si stat za svojim, ze ked nie tak koniec.

@zara3 prepacte za preklepy.. som nasrata

zara3
21. nov 2025
@anonym_9f88a4

Akože klobúk dole, si rýchla.
Na konci septembra si bola tehotná. Za 6t si stihla potrat, odsťahovať sa k rodičom s 3 deťmi. Opäť sa odsťahovať do podnájmu, sa ti podarilo extra rýchlo nájsť podnájom, samozivitelka 3 deti.
Nastúpiť do práce, kde mas to dvojročné?
Ja nesudim, len nerozumiem tri male deti, chlap alkoholik, k ničomu, po troch deťoch si sa mohla chrániť a robiť všetko preto aby si neostala tehotná.

Mne je ľúto iba deti.
Nikto ta nenutil robiť si deti.

@anonym_9f88a4 nikdy nevies, ked sa tvoj partner srane alkoholikom, upadne .... to sa moze stat aj po desiatich rokov vztahu, dvaciatich...citaj, on sa o nich staral, jemu len preplo, zmenil sa

anonym_9f88a4
21. nov 2025
@zara3

@anonym_9f88a4 nikdy nevies, ked sa tvoj partner srane alkoholikom, upadne .... to sa moze stat aj po desiatich rokov vztahu, dvaciatich...citaj, on sa o nich staral, jemu len preplo, zmenil sa

@zara3 a ty čítaš iný prispevok ako ja??
Lebo autorka píše opisuje život, situáciu zrejme nie čerstvú.
Píše ze je alkoholik. To sa nestane ze mu prepne a zrazu pije..takze nie je to novinka v jej živote.
Píše ze niekoľko x od neho odišla čiže chlastu prvú ligu zrejme dosť dlho.
To ako jej strpcuje život, fajn, ked suchala nohami, jej problém ale sorry v tomto prostredí vychovavat deti?
S ochlastom kt nadáva žene do ku..v??
Píše ze sa s nim stále hada ked je triezvy a ked pije zúri a nadáva.
Úžasné prostredie pre deti.
A co to meles ze s takym treba spat? Tak nada mi do kurie.v a ja s nim musím spat??
Ty vieš co je to sebeucta, hrdosť.. mat sa rada..ci robiť handru držať usta a nohy do V je najjednoduchšie??
Zrazu sa dokázala 2x sťahovať, nájsť byt aj prácu...mohla to urobiť v lete ušetriť sa potratu, jaj v lete sa staral a nepil..

To co opisala sa u nej deje roky, zrejme aj pred narodením toho 2rocneho..véd píše ze podrastu a padá od neho.

zara3
21. nov 2025
@anonym_9f88a4

@zara3 a ty čítaš iný prispevok ako ja??
Lebo autorka píše opisuje život, situáciu zrejme nie čerstvú.
Píše ze je alkoholik. To sa nestane ze mu prepne a zrazu pije..takze nie je to novinka v jej živote.
Píše ze niekoľko x od neho odišla čiže chlastu prvú ligu zrejme dosť dlho.
To ako jej strpcuje život, fajn, ked suchala nohami, jej problém ale sorry v tomto prostredí vychovavat deti?
S ochlastom kt nadáva žene do ku..v??
Píše ze sa s nim stále hada ked je triezvy a ked pije zúri a nadáva.
Úžasné prostredie pre deti.
A co to meles ze s takym treba spat? Tak nada mi do kurie.v a ja s nim musím spat??
Ty vieš co je to sebeucta, hrdosť.. mat sa rada..ci robiť handru držať usta a nohy do V je najjednoduchšie??
Zrazu sa dokázala 2x sťahovať, nájsť byt aj prácu...mohla to urobiť v lete ušetriť sa potratu, jaj v lete sa staral a nepil..

To co opisala sa u nej deje roky, zrejme aj pred narodením toho 2rocneho..véd píše ze podrastu a padá od neho.

@anonym_9f88a4 hovori ti nieco psychicke tyranie a manipulacia.... autorka pise ze on bol taky len ked pil, nebol to hajzol co chodil za inymi, staral sa... viem to chape len autorka... tvoji rodicia ti mozu tiez nadavat a bit ta, ale tiez im odpustis nie... snazis sa zlepsit situaciu atd. Ja viem ze manzel neni rodic, ale ked mam s nim deti a zije so mnou, je z jednoho taniera, tak je ku*va blizky. Vidis, ze ho nechala aj s tromi deťmi. Teraz su zeny, co sami seba lubia viac ako deti a nedali by to starat sa sami o jedno natoz o tolko deti. Ty vies, aj ked ma pomoc od rodicov, chodi do prace a stara sa ona... ty kokos vsak to je lietacka kazdy den.
Prosim nesud. Autorka sa nakoniec rozhodla spravne, a nechala ho.

anonym_9f88a4
21. nov 2025
@zara3

@anonym_9f88a4 hovori ti nieco psychicke tyranie a manipulacia.... autorka pise ze on bol taky len ked pil, nebol to hajzol co chodil za inymi, staral sa... viem to chape len autorka... tvoji rodicia ti mozu tiez nadavat a bit ta, ale tiez im odpustis nie... snazis sa zlepsit situaciu atd. Ja viem ze manzel neni rodic, ale ked mam s nim deti a zije so mnou, je z jednoho taniera, tak je ku*va blizky. Vidis, ze ho nechala aj s tromi deťmi. Teraz su zeny, co sami seba lubia viac ako deti a nedali by to starat sa sami o jedno natoz o tolko deti. Ty vies, aj ked ma pomoc od rodicov, chodi do prace a stara sa ona... ty kokos vsak to je lietacka kazdy den.
Prosim nesud. Autorka sa nakoniec rozhodla spravne, a nechala ho.

@zara3 ty na com fičís?
Ma tri deti, tri..chlap alkoholik od ktorého nie raz odišla.
Ona ma chrániť deti a nie tváriť sa ze su si blízki. Súloží s nim, množiť sa, riesiit potrat..

Neoznacuj ma, vďaka.

zara3
21. nov 2025
@anonym_9f88a4

@zara3 ty na com fičís?
Ma tri deti, tri..chlap alkoholik od ktorého nie raz odišla.
Ona ma chrániť deti a nie tváriť sa ze su si blízki. Súloží s nim, množiť sa, riesiit potrat..

Neoznacuj ma, vďaka.

@anonym_9f88a4 vsak ta reportujem ty rada len sikanujes nic viac... na totej diskusii to je nemiestne. Ked nemas pochopenie netrep sa vsade

Strana
z3