Poraďte meno pre chlapca hodiace sa k menu Riško
Ahoj potrebujem poradit nevieme vobec vybrat meno pre chlapceka ...mame uz Richarda no tomu druhemu nevieme ake.meno vybrat ak ma niekto dvoch chlapcekov a mate richarda ake ste davali druhe meno neake hodiace sa k Riškovi.Dakujem
@lenuska333 v prvom tehu som mala vybraté mena Richard a Michal, takze suhlasim s
@maj98
@lenuska333 znama ma Richarda a Mareka. Ja by som.mozno dala druhemu meno Karol - kráľovské mena obe.
Risko a Misko sa pozdava aj mne
ale osobne sa mi viac pacia mena ako Martin, Matus, Marek....alebo dost chalanov v okoli sa vola Maxim, Adam, Markus, Oliver, Matej, Filip ...to letelo pred 7rokmi
nas starší je Richard a druhemu sme dali meno Adrián .....chceli sme , aby mali obaja v mene r a aby boli mena slovenske a zaroven pouzitelne v zahranici🙂
My máme štyroch chalošov presne v poradí Dávid, Filip, Richard a Samuel. Možno sa veľmi k sebe nehodia ale nám sa páčia 🙂 Kamarátka má tiež prvého Richarda a druhého má Róberta.
Podľa mňa sa súrodenecké mena nemusia k sebe hodiť 🤣. Veď súrodenci nechodia celý život všade všade spolu. Dôležité je aby sa hodilo meno k priezvisku.
Mne sa napríklad nepáčia mená, ktoré sa rýmujú. Ako Riško Miško. myslím si, že by som mala problém pri oslovovaní. Ak by zor počuli, nevedeli by zareagovať na koho volám a tak. Páči sa mi ale myšlienka kráľovských mien. Richard, Peter, Henrich, Karol, Eduard .. ja by som ku richardovi úplne v pohode dala aj toho Petra.
Ahoj ja mam doma chlapca Mareka, teraz cakam druheho chlapca a hladame meno foneticky aj "tematicky" ine. Pride nam to ako u pajov, aby sa volali chlapci nejakym sposobom podobne - ved nie su Pat a Mat. Jednak ked sa budu podobat, nech si ich ludia nemylia a... Za nas take traposenie.... Ten Marek sa nam osvedcil - medzinarodne, nie je dlhe, vhodne aj pre dospeleho. Teraz ked je maly, volame ho Memko ale aj proste Marek. Ale domace meno by ste si na to iste našli ;)
@lenuska333 My máme Viliama. Tiež "kráľovské", aj medzinárodné. A keď sme sa raz so synom bavili o menách a pýtala som sa ho, či je spokojný s tým, aké meno sme mu dali, povedal, že je VEĽMI spokojný. 😊
Matúš, Mário,Marko, Marcel... ja mám Matuška keby som mala znova ešte bábo chlapca bol by Mário alebo Marcel
@lenuska333 podla mna sa vobec nemusia hodit k sebe, daj ake sa ti paci 🙂 🙂 Nieco moderne.
@lenuska333 ked nie su dvojicky nemusi byt podobne alebo hodiace sa meno. Moze byt uplne ine. Hocijake ake sa vam pači. Hlavne nech ide s priezvyskom ako uz niekto pisal.

Miško 😊