icon

Pôrod, tretia vlna a sebeckosť (hlúposť) ľudí

andromedea
27. aug 2021

Ja uz neviem, co robit, som strasne nahnevana a zaroven sa citim uplne bezbrane.
Mozem hocikedy porodit, chodim uz druhy tyzden na poradne do nemocnice. Nehovoriac o tom, ze v cakarnach su zbytocne aj muzi ako doprovod, samozrejme rúško pod nosom, ani tie zeny nemaju tolko chochmesu dat si tie ruska spravne. Ked uz kvoli sebe nie, tak kvoli druhym? Ja stale nosim ffp2 aj presne kvoli tomuto.
Ja napominam zdravotnicky personal, ked maju rúško pod nosom, stane sa aj, ze ho nemaju vobec. Bojim sa ist rodit do nemocnice, lebo ani ti doktori nemaju rozum asi uz.
Vrchol bola upratovacky bez ruska, ktora sa bavila s robotnikom bez ruska, ako ma podozrenie na covid. A sestricky, co chodili okolo ich ani raz neupozornili. To uz ludom uplne dr*e?! Ziaden respekt ani voci tehotnym, ani voci tym nenarodenym detom.
Zenska sa na mna pri vytahu osopila, ze k novorodeneckom neberie, ale svoju kolegynu (asi) s jej dcerou (obe bez ruska) do vytahu k tomu chudakovi novorodenecovi vzala.

777januska777
27. aug 2021

@beata95 nemyslím si, viem ze nedodrzuju. Nik skoro nič nedodrzuje. O tom je naša slovenská mentalita, porušovať všetko. Ale ja to dodržiavať budem, lebo chápem zmyslu toho prečo sa to robí a k druhym ľuďom mam základnú úctu. A nie nie je to vôbec iné. Je to úplne rovnaké. To ze pre teba je to iné, neznamená, že aj pre druhého. A keď sme už pri podnikateloch, koľko ich odvadzalo skutocne odvody? Kolko ludi klamalo štát a nerobilo si rezervu? A sme zas pri tom práve, ktoré ty spomínaš.

beata95
27. aug 2021

@bafka predstav si že áno ale nie na covid ... ale mali vážnejší problém ... rakovina.... a do správy dali hlavná príčina úmrtia covid ktorú ani nemali ... nevravím že človek neumrie na covid... aj na obyčajnú chrípku človek umrie ale koľko ľudí umrie na tú alebo na rakovinu to do správ nedajú veď načo ... asi nesledujete štatistiky na čo koľko ľudí umrie... a na covid ich nie je toľko ako na iné veci

zara0201
27. aug 2021

@nevenka aj doma?

beata95
27. aug 2021

@oli18 a koľko ľudí umrelo na chrípku, na zápal pľúc, rakovinu a podobne... potom to porovnaj s covidom ... umrieť može človek hocikedy hocikde a na hocičo ... aj môžeš byť zdravá ako repa a z ničoho nič môže prísť infarkt a hocičo iné ...

beata95
27. aug 2021

@deti95060810 každý človek na svete podvádza ... a nikto s tým nič neurobí tak ako ani s nejakou chrípkou atď

kulumulu123
27. aug 2021

@judar máš problém s pľúcami a pracuješ s nebezpečnými chemickými látkami s Ruskom pod nosom??? Hhhmmmm dobrá kombinácia gratulujem 👍👍👍...

kiki68
27. aug 2021

Mas byt zaockovana a hned je to riziko mensie. Zial tak to je a tie masky nie su nejake efektivne, am v nej sedis dve hodiny. Mne maska robil a to, ze po 15 min som mala tlak 170/110. Mne sa naozaj nedalo dychat a bolo to velmi zle. Vela zien ju malo pod nosom, partneri tam ist na kontrolu nesmeli. A tiez vystat hodinovu frontu v maske na vstupe v 30 stupnoch nebola zabava. Nie, tehotne prednostne nebrali dnu. Keby mozem, tak sa uz hned vtedy zaockujem este tehotna. Len vtedy bol este iny system. A pred porodom musel byt pcr test. Teraz neviem ako to je, mozno uz sa nemusi. Chapem tie pocity, ale vela s tym nespravis

bafka
27. aug 2021

@beata95 aj mne zomrel v rodine mlady clovek na rakovinu. Este kovid nebol. Aj keby napisali do spravy ze zomrel na kovid, spasi ho to?! Mal rakovinu na ktoru velke % ludi zomrie, bol vo vaznom stave, clovek sa snazi trosku pripravit aj ked dufa ze k tomu nepride. Ale kovid?! Viete co je to umriet na kovid? Sesternicin muz zomrel. Mlasy. A ked vam jedneho dna zoberu otca rodiny do nemocnice a o tyzden ma pohreb???!!!! Ked vam dovolia lekari na kovid odd ist za nim lebo ti lekari vedia kedy uz pride koniec a ze ten clovek sa nezachrani? Ked sa vam muz dusi aj na ventilacii a vy mate v hlave obrazy csetlwho co ste spolu prezili, narodenie vasich deti, ktore su este male a vas pomaly ale isto caka pohreb tohto muza, otca svojich malych deti a zostanete na vsetko sami???!!!! V tomto kovid svete kde 80% debilov si ani to posrate rusko nevie dat na nos, lebo na co. Kokos, pochopze ludia, ze to, ze kovid niekto prezije, neznamena ze vsetci. A ze niekomu ten otec/mama co to neprezili uz NAVZDY bude chybat v zivote. Mne prezil kovid babka aj dedko. Obaja s trvalymi nasledkami. A verte, ze okrem zdravotnych tazkosti a potreba kyslika furt a kadeco, tak clovek psychicky chradne. Jeden z rodiny sa po kovide obesil. Lebo kovid mu sadol na mozgove bunky a mal problem. 29r chlap, dovtedy zivy, vesely. Ale nie, tu ludia stale nepochopia, ze kovid existuje a ze to neni sopel

felycity
27. aug 2021

@beata95 ked ta nahodou budu operovat, popros vsetkych operaterov, nech si daju dole ruska, lebo nemaju zdravy rozum , vlastne preco vobec tie ruska sa pouzivali aj pred covidom!? normalne nechapem 🧐

oli18
27. aug 2021

@beata95 "Ludia vo vlade, co to vsetko vymysleli...", to si zaklincovala 🙄

bafka
27. aug 2021

@beata95 neporovnavaj prosim autonehodu, infarkt, rakovinu a ostatne nahle umrtia ktore samozrejme mozu prist hocikedy, s kovidom. Daj si hlavu pod vodu a nedychaj hodinu. Ci vydrzis. A ti ludia presne tak umieraju. Nevedia dychat.

liljana
27. aug 2021

Ber to tak, ze ty rusko mas a chranis sa, aj svoju rodinu. Malo by ta to ochranit. Co sa tyka bezruskovych, ohrozuju hlavne a najmä sami seba a svoju rodinu, lebo doma dychaju najcastejsie. A ak zomru, ci skoncia s nasledkami, je to proste prirodny vyber. Aj Darwinova cena sa udeluje ludom, co zomreli hlupou smrtou a prospeli tak ludstvu tym, ze po smrti uz nemozu rozmnozovat dalej svoje geny.

777januska777
27. aug 2021

Len také zamyslenie, prečo my ľudia sme takí hlúpi, ze kým to nezazijeme, tak dovtedy to nepochopime? Prečo sa radšej nepozeráme na druhých a na ich život a neučíme sa z ich chýb? Ved toľkým veciam a problémom by sa dalo zabrániť, keby sme občas vytiahli hlavu z piesku a videli okolo seba druhých život a hlavne chyby druhých. Je pre nás tak ľahké tie životy a chyby druhých hodnotiť, ale poučiť sa z nich nedokážeme a aplikovať to na svoj život nechceme. A to sa netýka len covidu, ale všeobecne života.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
beata95
27. aug 2021

@felycity ty tu už riešiš neriešiteľné ... samozrejme že pri operáciách musí byť všetko sterilizované ... a asi nečítaš čo som písala ... ja to všetko beriem a chápem aj to že ľudia umrú aj to že niekto má ťažký niekto ľahší priebeh kto nosí rúška a kto nie ... každý ma na to svoj názor a každý robí tak ako sám chce a vie čo je správne ... s tým nikto nič neurobí ... ja len obhajujem to že nech každý nechá každého nech sa rozhodne ako chce ... ak sa niekto tak bojí všetkého nech sa nestará do druhých a nech si kľudne nosí rúško alebo sa zaočkuje mne je to fuk ... sú tu ľudia ktorí sa očkovať dať nechcú a nesúhlasia s rúškom.... mne sa strašne zle dýcha keď mám rúško a prepáč nechcem niekde na ulici odpadnúť alebo hocikde

beata95
27. aug 2021

@oli18 každý chápe inak ... nemyslím že si to vymysleli ten covid ale že urobili proste tieto opatrenia a toto všetko čo ani oni samí nedodržiavajú ... takto som to myslela

beata95
27. aug 2021

@bafka čo týmto vyriešiš že sa budeš rozčulovať nad ľuďmi ktoré nedodržiavajú až tak dokonale tie rúška že ich majú pod nosom ?? nebudem sa opakovať že to chápem všetko a neodsudzujem nikoho či na to niekto kašle alebo to dodržiava každý má právo rozhodnúť sa to je všetko

bafka
27. aug 2021

@beata95 lenze tvoja sloboda konci tam kde zacina ineho. Alebo tam kde ohrozujes ineho. Mierit so zbranou nejdes na nikoho (predpokladam) a ohrozovat ho tak. Ale ked mas rusko pod nosom, ho ohrozujes. A toto je pomaly vsetkym u prdele. Ale ako sa hovori, komu nebolo zhora dano, v apotieke nekupis…. (Toto neber osobne, to pisem vseobecne)

beata95
27. aug 2021

@bafka neberiem osobne v pohode však ako je to tak ... pod nosom rúško keď má človek iba seba ohrozuje... ak ho nemá vôbec tak vtedy aj seba aj všetkých ... ale v prvom rade každý pozerá na seba na to aby bol sám zdraví lebo to je najdôležitejšie

poopsie
27. aug 2021

@bafka táto vymyvačka strachom je úžasná 🤣krby si žila v roku 1940...ohrozovali by ťa aj židia na tvojej bezpečnosti.. Tiež boli všetci nakazeni.. Nikto nevedl čím ale všetkých ohrozovali 🤣🤣🤣Bože tieto prízemné ľudské pudy... Ako ťa nakazí zdravý človek?

ivik4
27. aug 2021

Pozri.. za mne DRBE ( ako ty pises) Tebe ... fakt prehanas. Ak ma niekto rusko pod nosom a ide okolo Teba len tak, nijak Ti neublizuje.Keby rozprava bez,upozorni a on sa zahanbi aj sam. A nemaj scenare ze Ti korona skoci na hlavu . Strasne, este si privod aj panicku poruchu,nevychadzaj z domu, tras sa na posteli a mozes doma aj porodit ked nechces v nemocnici 🤷‍♀️. Som zvedava ci toto tu napises aj o dalsich fuuu 10 rokov ked korona tu bude stale 👀

kisskiss
27. aug 2021

@beata95 ty si troll alebo máš nízku inteligenciu? Od začiatku pandémie v minulom roku bolo jasne povedané, že rúška a respirátory sú hlavne na to, aby chránili najmä pred nevedomým rozširovaním choroby, teda ak je niekto nakazený. Zdravého pred nakazením nechránia ani zďaleka na 100%. Teda rúško je na to, aby niekto, kto nosí vírus nevedome (pripadne vedome, ak je debil) nenakazil druhých. Ja som covid dostala aj keď som nosila rúško a aj keď som nosila respirátor, 2x počas tehotenstva a bolo to fakt zlé v tých dňoch, keď choroba vrcholila. Ja sa autorke vôbec nečudujem, že má stres, viem čo je to mať covid v tehotenstve.
A po ďalšie - aký bordel prosím ťa máš v sebe, že sa bojíš tú chvíľu, čo si niekde vo verejnom interiéri dýchať v rúšku? Ak máš bordel v pľúcach tak sa choď dať liečiť lebo to asi nie je v poriadku a ak myslíš bordel v ústach, tak dúfam, že sa nikdy nenadychuješ ústami, ani v noci v spánku nevedome, lebo zrejme by si vdýchla svoj bordel z úst.. 😂😂😂 akože sorry kámo, ale na vysokej škole života ste mali nejakú fakt divnú biológiu..

beata95
27. aug 2021

@kisskiss v prvom rade urážaj seba ja tu nikoho neurážam ani neodsudzujem ... to že ty si zakomplexovaná covidom to nie je môj problém ... pozri si vyjadrenia od odborníkov aj na rúška na očkovanie aj na všetko ... bordel máš asi ty v hlave ... nesúď ak ma nepoznáš čím som si prešla a podobne ...

patus_2
27. aug 2021

@andromedea pozri sa nato inak, ak sa máš nakaziť, tak sa nakazis aj keď budeš mať respirator ty, aj ľudia okolo. Jednoducho vírus je maličká ciastocka, ktorá cez rúško prejde. Áno, nejaká čas sa zachytí a aj tvoje rusko niečo zachytí, ale šanca tam stále je. Ak sa veľmi bojíš, tak ak nemusíš nechoď nikde. Do nemocnice si daj respirator (ak to vieš udychat) dávaj pozor na dezinfekciu a tak... My sme všetko dodržiavali, no aj tak sme sa nakazili.. vírus si cestu stále nájde.

sense
27. aug 2021

@liljana pokiaľ viem nosením ruská nechránis seba ale okolie...
A nosíš rusko aj doma keď tam najčastejšie dychas?

beata95
27. aug 2021

@kisskiss nikto tu nepovedal že sa bojím niečoho ... asi ty sa bojíš tak radšej ani nevychádzaj na ulicu aby si sa nenakazila ... ak sa máš nakaziť tak sa nakazíš aj keby si skafander mala

zuzana212722
27. aug 2021

@andromedea ja sa ti nečudujem.. A zároveň som strašne rada ze už to mám za sebou sebou.. Covid som dostala pár dní pred termínom..z pôrodu rovno na kyslík mesiac som nevidela babo.. Veľmi zlé to bolo.. A najhoršie je ze takých žien je stále viac už som odtiaľto písala z jednou tiež veľmi podobné to mala.. Ja som skoro skončila na UPV.. Tak ti poviem chráň sa ako môžeš daj si dva ruska keď ideš do nemocnici.. Urob hocičo len aby si sa aj bábätko ochránila pred pôrodom.. Ak sa stým stretneš tak bohužiaľ ale kým si tehotná je to nebezpečné veľmi.. Držím palce ♥️

lucia147852
27. aug 2021

@beata95 nabudúce keď pôjdeš na operáciu, alebo vyšetrenie povedz dr nech nepoužíva rusko ani rukavice, veď to vôbec nefunguje. Tak načo to má na tvári. A keď nechápeš ako fungujú ruska a prečo je bezpečnejšie keď ich majú na sebe správne nasadené obaja ľudia tak ti to už asi nikdy nikto nevysvetli 🤦🏽‍♀️

felycity
27. aug 2021

@beata95 preco? Vsak si napisala, ze ruska nas neochrania ... takze, ked sa vyjadrujes, tak zvazuj co pises

beata95
27. aug 2021

@lucia147852 o čom trepeš... operácia je niečo úplne iné ako keď ideš do obchodu alebo vonku alebo si doma ...