Pôrod, tretia vlna a sebeckosť (hlúposť) ľudí
Ja uz neviem, co robit, som strasne nahnevana a zaroven sa citim uplne bezbrane.
Mozem hocikedy porodit, chodim uz druhy tyzden na poradne do nemocnice. Nehovoriac o tom, ze v cakarnach su zbytocne aj muzi ako doprovod, samozrejme rúško pod nosom, ani tie zeny nemaju tolko chochmesu dat si tie ruska spravne. Ked uz kvoli sebe nie, tak kvoli druhym? Ja stale nosim ffp2 aj presne kvoli tomuto.
Ja napominam zdravotnicky personal, ked maju rúško pod nosom, stane sa aj, ze ho nemaju vobec. Bojim sa ist rodit do nemocnice, lebo ani ti doktori nemaju rozum asi uz.
Vrchol bola upratovacky bez ruska, ktora sa bavila s robotnikom bez ruska, ako ma podozrenie na covid. A sestricky, co chodili okolo ich ani raz neupozornili. To uz ludom uplne dr*e?! Ziaden respekt ani voci tehotnym, ani voci tym nenarodenym detom.
Zenska sa na mna pri vytahu osopila, ze k novorodeneckom neberie, ale svoju kolegynu (asi) s jej dcerou (obe bez ruska) do vytahu k tomu chudakovi novorodenecovi vzala.
Radsej vymaz tuto temu Lebo toto je len samonasieranie sa. A potrebujes ako tesne pred porodom nadavat ludom a citat zas urazky na seba? Naco je toto dobre? Zi a Nechaj zit. Ked vidis ludi bez rusok tak sa im vyhni a nemas problem: nie ze ty ides k nim a kazes im aby si dali rusko.
@777januska777 zaujímavé je že len vy zodpovední nesebeckí ľudia máte potrebu urážať a nadávať "tí druhí" rešpektujú názor iných....nazývať druhých hlupákmi pritom sama nevieš ako sa toto nesebecke správanie môže podpísať na tvojom zdraví je dosť hlúpe samo o sebe....keď chceš slušnosť toleranciu začni od seba a to tým že budeš rešpektovať názor a nebudeš urážať a kopať okolo seba ako soplave decko len preto že majú ľudia aj iní názor než je ten tvoj dokonaly....zdraviu zdar
@malia18 a ten komentár vyššie samozrejme platný aj pre autorku @andromedea
@viktorka48 som si všimla že najviac kričia osočuju a kopu okolo seba zo strachu z covidu práve tí zaočkovaní s rúškom na ksichte aj na wc a zabúdajú pritom na slušné správanie totálne im ten vydychany vzduch vymyl mozog lebo toto čo sa deje ja nie som očkovaná kde nemusím rúško nenosím ale nepotrebujem tu kričať do tmy urážať druhých pre opačný názor žijú v strachu a ten stres čo prežívajú by som veru nechcela ľutujem ich v dobrom že žijú v takomto strachu tu sa úplne zabudol žiť život tu už neexistujú iné vážne ochorenia pre ktoré zomrelo do dnešného dňa tak nespočetné množstvo ľudí tu sa už ľudia neboja rakoviny z tých všetkých chemikálií okolo nás alebo podobne tu sa zastavili ostatné choroby na tom ich sprostom semafore na červenej a dávajú prednosť covidu....smutné veľmi smutné do dnešného storočia a do dnešného dňa to bolo tak že slabší jedinci v prírode neprežili choroby ktoré si proste vzali slabších vždy tu boli su aj budú...to je príroda nech robíme ako ľudia čo chceme vždy niekto podľahne a niekto to prežije ľavou zadnou....nehovorím vykašľať sa na všetko ale preboha uvažovať normálnym rozumom a nie báť sa vyjsť z domu....že mal niekto nejakú kvapôčkovu infekciu v dobe keď sa nenosili rúška a ten človek sedel v autobuse alebo napr v čakárni u doktora to nikoho vtedy ani len nenapadlo a netrápilo a zrazu sa tu sopia lebo si oteckovia dovolia doviesť svoju manželku tehotnú k doktorovi a chceli tam byť s ňou lebo čo ak náhodou chytia covid? Toto je choré choré choré prosím prestrihnite si kable od telky a hlavne skorumpovanej markízy kde vysielajú len to čo chcú záhada že ani jedna správa o úmrtí po vakcíne v telke ale na covid všetci umierajú...to tam už nedajú tieto špinavosti čo robia má odrádzajú od očkovania debilné lotérie nezmyselné niektoré opatrenia namiesto investície peňazí do nemocníc tam kde to najviac potrebujú si kľudne minú 5 melónov na pápeža? Ako dobre že odchádzam za prácou do zahraničia lebo tu mi je na vracanie už zo všetkého
Mňa veľmi udivuje jedna vec, prečo svoj hnev a frustráciu a strach neobratia voči ľuďom, ktorí toto spôsobili.... Štokholmsky syndróm v priamom prenose, ešte ručičky a nožičky bozkávať za záchranu... A vôbec nikoho netrápi, že vírus ušiel z labáku,sú nezvratné dôkazy... A tu si niekto ešte myslí, že to ten kakaný netopier.. Kde je tá ich zodpovednosť, za to že sa hrali na bohov a cvičili si virus?!
Všetko zamietli pod koberec a tvária sa ako mŕtvi chrobaci... Oni nič.. Oni sú svätí🤦♀️🤦♀️
@andromedea aj si sa zamyslela nad tým prečo sami zdravotníci na ruska takto často dlabu?
@viktorka48 presne tak navyše tu niektoré biomatky si nedajú očkovať deti vakcinami čo sú overené ROKY!!! A bijú sa za zdravie že nebudú do deti pchať sajrajt a teraz tí istí ľudia útočia na druhých ktorí sa nechcú dať očkovať experimentálnou vakcínou a ešte povedia že to je na každej matke ako sa rozhodne tak ja teraz keď mi ochorie dieťa poviem že to vy sprosté biomatky ste zapríčinili svojou tupostou a nezodpovednosťou že mi ochorelo dieťa lebo vy tupe lebene ste si nedali očkovať dieťa na choroby rozširujúce sa medzi deťmi do pekla s vami!!!!! To už je v poriadku to je vec súkromná vec každej matke slobodne rozhodnutie a tu keď sa dospelý nechcu dať očkovať lebo im je prednejšie napr svoje zdravie pred loteriou tak to je nezodpovednosť no choďte do čerta ...toto je bohové🤦🤦🤷
@malia18 takisto ako majú ony právo očkovať aj neočkovať svoje deti rozhodnutie je na nich toto je naše rozhodnutie a nech láskavo zavrú svoje povýšenecké ústa....keby im ktosi takto nanucoval očkovanie pre deti bolo by celoslovenské zhromaždenie biomatiek pred parlamentom ale v tomto prípade je všetko ok nedokážem pochopiť...pritom čo viem aj z môjho okolia nikto tu vakcínu nezavrhuje len si chcú počkať 2-3 roky aby bola viac preskúmaná a ja k týmto ľuďom patrím tiež netvrdím že je to zlo ale chcem počkať a takýto neinteligentní ľudia čo nevedia povedať vetu bez nadávkok adresovanú neočkovaným ukazujú len vlastnú hlúposť s ktorou sa asi nedokážu zmieriť tak útoky mieria inde a ventiluju si to na druhých....
@nevenka prepac viem, že je to súkromné a len čisto zo zvedavosti sa pýtam a pochopím ak neodpovies píšeš , že mas autoimunitne ochorenie mozem sa opýtať aké lebo ja ..tiež mam autoimunitne ochorenie ale štítnej žľazy a chodím dotiez do Ľubochne a moja dr mi ockovanie odporúčala ...tak preto má zarazilo, že ty píšeš , že koli autoimunitne sa nemôžeš dať zaockovat
@andromedea ja som rodila pri prvej vlne,dr pri mne volal do telefónu že ho niekto udal že bol na dovolenke tak dokončí službu a ide do karantény,ostala som v šoku ale v tej chvíli som nemala silu a energiu ešte riešiť toto,keď som odchádzala z pôrodnice tak sa zatvárali prvý krát nemocnice,vojaci,policajti,muž 100m od vchodu,ja po sekcii s kufrom a dieťaťom v rukách,keď som si sadla do auta zrútil sa mi svet ako z katastrofické ho filmu,proste emócie ešte sa nevedelo čo bude,teraz to beriem inak, som zaočkované a mám ho prekonaný,nevyhnes sa tomu ver to takže nemôžeš proti tomu v tej nemocnici nič robiť,väčšina je očkovana a prekonaná ale chápem tá
A ptm sú tu takí, kt sú očkovaní ale rešpektujú ak niekto nie je 😁. Ja som sa dlho odhodlavala že sa dám zaočkovať a keby v robote nenápadne nevraveli že ak povie vláda že pustia očkovanych tak tak spravia ani by som sa možno nedala keďže ako dieťa som bola proti chrípke a aj tak som ju dostala silnú a riadne.
Možno nakoniec by som sa predsa dala, problém s ihlou nemám skôr strach z teplôt mňa položí aj 37.9 😁😁😁
@karola987 ja som nebola z tých ktoré chodili po nakupakoch, naša pediatrička povedala, že sa máme vyhýbať obchodom a tri mesiace sme neboli v obchode... A vieš, že už sa neockuje proti tubere? A stále je celkom rozšírená... Ake je percentuálne úmrtie novorodencov na covid a iné vírusové ochorenia? Môžeme sa ďalej baviť ak mi dáš tento údaj.
@malia18 oni si myslia, že si to cucame z prstu... Čo tam po tom, že sledujeme viedea s profesormi, s vedcami... Len akosi majú iný názor... Na Slovensku sa nám teraz prebudil Profesor Hrušovský.. Konečne bola prvá debata s oponentom... Len pre mňa zas a znovu vyšiel Krčmery ako debil 🤣🤣🤣🤣
@poopsie statistiky vytahujete, ked to vam vyhovuje. Pozri, netvrdim, ze to percento je vysoke, ale das ruku do ohna za to, ze sa to nestane zrovna mojmu dietatu, jednemu alebo druhemu?
Okrem toho, uz vidim ako stojis prva v rade, ked sa zena takto vrati domov, a bude sa musiet po porode starat sama o seba, o novorodenca a druhe dieta, aj keby mali lahky priebeh. Okrem toho, to vazne si vezmete na svedomie, ked bude mat dieťa horucky a hnacky? Co mala teda velka cast deti v mojom okoli. Naco tym to dieťa vobec trapit?
Vies, ze su ludia, ktori su chronicky chori a aj napriek ockovaniu mozu skoncit v nemocnici?
Napadlo ti, ze su ludia, ktori sa chodia starat o druhych, ktori su odkazani na ich pomoc a ked ta pomoc chyti covid, nebude sa mat o nich kto postarat? A tu nevravim doniest navarene, tu vravím o zakladnych hygienickych potrebach.
Len tak trosku na zamyslenie, ze preco sa asi niektori ludia boja, aby nechytili covid od niekoho, kto "nebude nosit rúško, lebo nie je ouca". 🤷🏻♂️
@mey8 normalne to nerobim, ale ach ta tvoja gramatika 🤦♂️ je mi luto mojich deti, ale len kvoli tomu, ze pridu na jeden svet, kde sa pohybuji take bytosti, ako ty. ✌️
@andromedea mne si ty a tvoje tehotenstvo ukradnute ako prd vo vetre tupa lebeň. Pekny den
@andromedea nemám narozdiel od teba klapky na očiach, nevidím len jednu chorobu 😉je ich celá pestrá škála... Ako keby bol covid jediný dôvod na horúčku a hnačku.... V nemocnici je veľmi veľa superbakterii, nozokomilanych infekcií... Ešteže vidíš len covid... Ináč by si sa zbláznila... Bola som v nemocnici s mikrobiologičkou zo SAV a keďže tieto mršky skúmala v labáku za celý svoj pobyt nepolozila ani tašku na zem
@andromedea ty si sa ako vyjadrovala? 😂😂 Sa pozri najskôr na seba😂😂 tak prízemná, stupídna, hysterická a nevzdelaná TL ma fakt nemôže rozhodiť... 😂 Riešiť to čo riešiš ty, by mňa ( a väčšinu príčetných ľudí) ani len nenapadlo
... A už vôbec-riešiť to týmto spôsobom😂🤦♀️... Čo si sa neozvala v tej čakárni? PS: keď ma niekto potrebnu riešiť moju gramatiku pritom, čo on sám má gramatiku na..... A diakritika je pojem neznámy.. Len ma to rozosmeje😂😂 vďaka, aspoň som sa pobavila. 😂👍🏻👎🏻
@viktorka48 ja som sa ani nechcela vyjadrovať, odzačiatku mi bolo ľúto toľkej nepríčetnosti... A vravím si, nejdem sa vyjadrovať má toho,, chudinka'' dosť, ale keď som zbadala ako sa vyjadruje ona a tu TL... No vravím si, tak to nie meyko to nemôžeš nechať len tak😂😂😂 trochu chilli jej len prospeje... Ale neeee...,, Komu niet rady tomu niet pomoci.'' kašlem ja na ňu 😂👎🏻 jj tieto ich,, argumenty o gramatike'' sú fakt sila... Niekedy si hovorím: kedy sa stihla zmeniť pointa témy na gramaticke preklepy..? Či tu píšeme známkovateľnú slohovú prácu, len mne to nejak uniklo..? 😂😂😂 Ale veď ma poznáš drahá.. 😂 Ja to mám hlboko v.... 😂😂

@andromedea Tak potom prečo máš z korony taky strach? 🙂 Je to obyčajné respiračné ochorenie, len sa okolo toho robí zbytočné haló. Úprimne, taká angína je oveľa horšia (osobná skúsenosť a to som mala fakt "akože" horší priebeh korony). Sústreď sa na bábo, užívaj si finále tehotenstva a nerieš hlúposti 🙂☺️