icon

Pozitívne vnímanie seba a svojho života

slniecko365
31. júl 2017

Pekný,deň Vám Prajem ženičky. Tak ako ste si určite všimli som tu nová, a rada sa podelím o pozitívnu myseľ. Určite každá z,nás prežila,alebo zažíva nejaké problémy. Preto píšem túto diskusiu aby sme si navzájom napísali čo je tá pozitívna myseľ.Dlhé roky som nevedela čo je to tá pozitívna myseľ, ale som na novej ceste objaviť svoje vnútorné ja. Ak máte chuť podťe som nou vykročiť po tejto ceste.🙂 Plné lásky,pochopení,nehy,láskavosti,dobrosrdečnosti,pomáhať sebe ako aj druhým.

zibi
1. aug 2017

@slniecko365 mas 3 stupen diagnostikovany? chodis este do skoly, ci nastevujes nejaku dielnu chranenu? drzim palce, nech sa ti dari a nech zvladnes vsetky tazkosti 🙂

slniecko365
autor
1. aug 2017

@zibi Neviem,aký stupeň nie nechodím do školy som na invalidnom. Ďakujem.🙂

zibi
1. aug 2017

@slniecko365 ja pracujem s ludmi s mentalnym postihnutim, aj v skole aj v chranenej dielni. A mozno by ti pomohlo navstevovatj nejaku dielnu, pracovisko, prisla by si na ine myslienky, nieco sa naucila, a pomohlo by ti to mysliet aj na nieco ine, kedze to doma nemas lahke 🙂 plus by si bola v kolektive... neskusala si nikde chodit?

slniecko365
autor
1. aug 2017

@zibi Nie, viem že by ma to nebavilo ja sa uberám iným smerom.🙂 Ale Ďakujem.

zibi
1. aug 2017

@slniecko365 ok, tak vela stastia 🙂

slniecko365
autor
1. aug 2017

@zibi Ďakujem,zo srdca 🙂

emilia25
1. aug 2017

@slniecko365 secret miluj svoj zivot.

slniecko365
autor
1. aug 2017

Ďakujem.🙂

charlie1980
1. aug 2017

@slniecko365 Akym smerom sa uberas ty ? Vies to aj konkretizovat ? Ze si pozitivne naladena, to som sa uz docitala. Ale ako to pozitivne naladenie docielis, akym sposobom a ako to na teba posobi ?

slniecko365
autor
1. aug 2017

@charlie1980 Tak,v prvom rade myslím pozitívne,. Snažím sa žiť v prítomnosti. Tak je to veľmi dôležitá cesta v mojom živote sa sebaspoznávaní. Spoznávam svoje vnútorné já.🙂 Vnímam,že láska,šťastie neha porozumenie, laskavosť a mnoho iných je veľmi dôležitá pre môj aj Váš život.🙂

charlie1980
1. aug 2017

@slniecko365 Myslis pozitivne konkretne v com ? Napis nejaku konkretnu situaciu.

0silvia0
1. aug 2017

@slniecko365 aj mňa by zaujímalo, čím žiješ celý deň? Čo robíš? Píšeš že do školy nechodíš, si na invalidnom, ako tráviš svoj deň?

libawet
1. aug 2017

@sabina_es niekomu pomôže len to, že to tu napíše a " vykecá sa ", napríklad...riešenie v podstate nechce. Niektorí tu čakajú aj poľutovanie, čoho sa väčšinou nedočkajú, lebo žienky ( občas muži ) im chcú radiť a zo začiatku ich aj zvozia, prečo to a to urobil a keby neurobil, tak toto nebude teraz mať a pod. Toto je taká uvoľňujúca téma si myslím, pozitívna....

libawet
1. aug 2017

@slniecko365 pozitívne myslenie je určite fajn vec, ale....tam vonku číha aj zlo, ktoré pozitívne nie je ani trochu...vieš sa proti nemu brániť? Nenechať si, aby na Teba siahlo? Veľa dobrých a pozitívne mysliacich ľudí bolo zničených, lebo sa nechali, nevedeli voči zlu bojovať. Na toto myslíš? Ako sú anjeli, sú aj čerti, na to nezabúdaj a je ich čoraz viac, pripravených vždy ublížiť a nemať zľutovanie.

lienka737
1. aug 2017

@charlie1980 toto su také všeobecné kecy o ničom.
Konkrétne by ma zaujímalo, ako sa to pozitívne myslenie prejavuje u Teba.

slniecko365
autor
1. aug 2017

@libawet Tento svet je kadejaký,ale vždy si treba zobrať z toho to dobré, Viem že som len začiatku svojej premeny,ale verím že sa mi to podarí. Ak aj náhodou spadnem tak sa rýchlo postavím,lebo život je len jeden a treba si vážiť že sme na tom to svete.

lienka737
1. aug 2017

@slniecko365 ale neodpovedala si nám na otázky.
Kde pracuješ, resp. čo robíš?
Ako sa to KONKRETNE prejavuje v Tvojom živote.

Ďakujeme vopred za odpoveď 🙂

slniecko365
autor
1. aug 2017

@lienka737 Tak, myslím na pozitívne vnemy čo sa dejú okolo mňa. Prejavuje sa to tak že snažím sa žiť v prítomnom okamihu. A myslím si že to ide už som si vybrala túto cestu aj ked bude niekedy trnistá,tak aj tak tomu verím že tomu nepodľahnem.

slniecko365
autor
1. aug 2017

@libawet Tak, určite máte pravdu.Ale nepodávam sa tomu lebo život je len jeden.

slniecko365
autor
1. aug 2017

@lienka737 Venujem,sa mandalám,meditujem a mnohým iným.🙂

charlie1980
1. aug 2017

@lienka737 Ja sa nesnazim za kazdu cenu mysliet pozitivne, ale racionalne. Toz, zivot nie je len prechadzka ruzovou zahradou 😀 Myslim, ze tu autorka sa snazi pozitivne mysliet. Len este nam nenapisala, akym sposobom do dosiahne.
Inak....ja som celkom pozitivne naladena, ked vidim pokroky u mojho dietata, ale aj vtedy, ked sa s muzom dobre pomilujeme 😀 Niekedy staci, ze slnko svieti (odpovedam len na tvoju otazku, nie je to podnet na diskusiu)

myskahryzka
1. aug 2017

@slniecko365 Co bude triniste? Pozitivne myslenie? Stale si to nijako nekonkretizovala, ze coho sa tyka to tvoje pozitivne myslenie. Ci hladania prace, manzela, priatelov, podnikania... Alebo len tak doma sedis a na plny uvazok pozitivne myslis?

charlie1980
1. aug 2017

@slniecko365 Skusim inak, bohaca 😅 Co robievas cele dni ? A odpovedz mi, prosim ta, priamou odpovedou na moju priamu otazku, ak sa da.

slniecko365
autor
1. aug 2017

@charlie1980 Tak,dotiahnem to tým že si nepripúšťam depresie, negatívne vplyvy sveta. a iného. Nie je netvrdím,že život je prechádzka ružovou záhradou,ale to na nás ako sa mi vysporiadame zo sebou,so svojimi zlými náladami. Samozrejme,že aj mne niekedy prídu zlé myšlienky ale vždy sa snažím z nich poučiť. A ísť dalej.🙂

slniecko365
autor
1. aug 2017

@myskahryzka No,je to dlhý krok k pozitívnemu mysleniu. Ja som len na ceste vnútorného já. Týka sa to života a ľudí okolo teba. Ja inak reagujem na okoliu dávam najavo ked sa zle cíim alebo som šťastná. Oni to vycítia. Presný recept neviem. TO musí každý vedieť či ho to láka alebo nie.

charlie1980
1. aug 2017

@slniecko365 Fajn. Znova som sa odpovede nedockala. S tebou je teda debata. Ako s mojim 3,5r synom s PAS. Opytam sa ho "ako sa mas", odpovie mi svoje meno 😅

slniecko365
autor
1. aug 2017

@charlie1980 Celé dni sa modlím, prechádzam sa po prírode stretávam sa s ľudmi,rodinou čítam, a mnoho iného neviem či je to táká odpoved vyhovujúca.

lienka737
1. aug 2017

@charlie1980 😀 asi sa nedozvieme. Mne je týchto ľudí ľúto. Lebo si nahovárajú sami sebe niečo, čo sa im nakoniec zrúti ako domček z karát. Z mandaly sa totiž ešte nikto nenajedol.

lienka737
1. aug 2017

@slniecko365 a z čoho žiješ? Máš invalidný dôchodok? Alebo si nezamestnaná alebo čo?

slniecko365
autor
1. aug 2017

@charlie1980 Ospravedlňujem,sa tak potom neviem. Píšem čo si myslím tie odpovede na tvoje otázky len hľadám sama seba sa pýtam ako dalej.🙂