icon

Práca počas tehotenstva: Ako zvládať posledné týždne?

anickamat
12. mar 2026

Ahojte,
chcem sa opýtať mamičiek a budúcich mamičiek ktoré ste už v štádiu tehotenstva že sa chystáte na materskú dovolenku... ako sa zvládali posledné týždne alebo mesiac/e v práci? Chystám sa v apríli na materskú ale musím povedať že tieto dni v práci sú pre mňa naozaj utrpenie. Nechce sa mi ani vstávať a chystať sa do práce , aj som tu úplne nesústredená a tým pádom robí chyby... proste som to tu začala neznášať pretože v hlave už mám víziu materskej... mám to len ja takto? Som nejaká čudná ? Nikdy mi práca nevadila , som zamestnaná už 9 rokov bez prestávky a vždy som chodila rada do práce ale teraz je to boj...

terry658
12. mar 2026

@anickamat jasné že je to boj. Posledné mesiace sú náročné. Človek zle spí, je mu nepohodlne aj doma a nieto ešte v práci.
Aj ja som na konci robila viac chýb. Prosto tehotenska demencia 🤣

anonym_a497e6
12. mar 2026

@anickamat tak sa daj na pn ku, ale musis ppcitat s vychadzkami .. bohuzial .. ale zas si oddychneš..
Alebo vydržať, ak ti nebýva zle, tak len odratavať posledné dni do materskej

lauriik
12. mar 2026

Tiez som posledne cca 2 mesiace uz myslela, ze tam umrem. Bola som nesustredena - tiez som robila chyby, brucho ma tlacilo pri sedeni. Ale vydrzala som, nechcela som PN a vychadzky. Poslednych par tyzdnov som uz len predavala svoju agendu na inu kolegynu a viac menej som to po nej len kontrolovala. Ale aj tak to bolo narocne.

anickamat
autor
13. mar 2026
@anonym_a497e6

@anickamat tak sa daj na pn ku, ale musis ppcitat s vychadzkami .. bohuzial .. ale zas si oddychneš..
Alebo vydržať, ak ti nebýva zle, tak len odratavať posledné dni do materskej

@anonym_a497e6 práveže sa chcem vyhnúť zbytočnej PNke.. nemám fyzicky namáhavú prácu , sedím v kancli ale mám pocit že tak ako mi pred tým rýchlo zbehlo 8 hodín v práci mi tie dni idú neskutočne pomaly a chodím sem s nervami.. asi je to o psychike a nastavení

anickamat
autor
13. mar 2026
@lauriik

Tiez som posledne cca 2 mesiace uz myslela, ze tam umrem. Bola som nesustredena - tiez som robila chyby, brucho ma tlacilo pri sedeni. Ale vydrzala som, nechcela som PN a vychadzky. Poslednych par tyzdnov som uz len predavala svoju agendu na inu kolegynu a viac menej som to po nej len kontrolovala. Ale aj tak to bolo narocne.

@lauriik tiež už len v podstate odovzdávam svoje podklady kolegyni ale realne na sebe pozorujem že sem chodím s nervami a s nechuťou ..je to vyčerpáajúce

anonym_a497e6
13. mar 2026
@anickamat

@anonym_a497e6 práveže sa chcem vyhnúť zbytočnej PNke.. nemám fyzicky namáhavú prácu , sedím v kancli ale mám pocit že tak ako mi pred tým rýchlo zbehlo 8 hodín v práci mi tie dni idú neskutočne pomaly a chodím sem s nervami.. asi je to o psychike a nastavení

@anickamat tak určite je to aj o psychike... držím ti palce

anonym_a7b1c5
13. mar 2026

Jedine vydržať.
Ja som mala opačný problém, prvé mesiace boli hrozné, bolo mi zle na vracanie aj v práci ledva som vydržala.
Posledný trimester bol celkom dobre. Robila som až do materskej.