icon

Pred tromi týždňami mi zomrel partner a ja som dnes zistila, že som tehotná

mica_cica
20. nov 2021

Ahojte mamičky.
Tak na začiatok. Som v úplnej prdely.
S tým som nerátala.
Mám 2deti (5 a 3 r) a už vyše roka sa vďaka našim súdom rozvadzam. Áno prispel k tomu aj covid.
S manželom nežijeme spolu 2roky. Prešla som si veľmi ťažkým manželstvom, avšak nabrala som odvahu a snažila sa nájsť konečne samu seba... (alkoholizmus, hazardne hry, vyhrážky, urážky od manžela na dennom poriadku...)
Požiadala som o rozvod..!
Po skoro roku som si Našla novú prácu, BA dokonca známosť a už sa začínalo zdať, že to bude všetko konečne na dobrej ceste.
Môj prijatím bol úžasný, (poznali sme sa skoro 15 rokov), pekne vychádzal s deťmi, ku mne sa správal veľmi pekne. A poskytol mi všetko to, čo mi v manželstve nebolo možné zazit- všetko to dobre a krásne...!

Ibaže...
pred troma týždňami som ho pochovala 😢
Bolo to náhle, začalo mu zlyhať srdiečko. Za pár dni by oslávil 37 narodeniny.

Dnes som zistila, že som tehotná.
Neviem sa s tým zmierit, je to pre mna obrovský šok.
Zrazu tu on nie je, veľmi mi chyba.

Neviem čo budem ďalej robiť. Ako zvladnem toto všetko? Nechcem to takto hnusne povedať, ako to vyznie- že to dieťatko nechcem, ale hold jednoducho neprišlo práve vhod.

Nechcem sa tu bavilo bezpečím sexe a týchto veciach. Nakoľko sme si stále dávali pozor a aj používali ochranu, nakoľko sme naozaj zatiaľ deti nechceli- predsa ani nie som rozvedená. A úprimne fakt nemám ani len malé podozrenie, kedy sa nám ta nehoda mohla stať 😳

Na interrupciu nemôžem ísť. Dieťa je Boží dar.!
Ak si to malinke nechám, koho bude mať zapísaného v rodnom lište? Marí sa mi, že xy dni od právoplatného rozsudku by malo dieťa patrí ešte vraj ex?

Áno napadlo to aj mňa, že mi Pán Boh poslal za môjho už nebohého partnera “náhradu” ale naozaj je to tazke.

Strana
z2
ankare
20. nov 2021

@mica_cica v prvom rade príjmi moju úprimnú sústrasť. ❤️
To dieťatko pod Tvojim srdcom... to je malý zázrak... keďže ste si dávali pozor a neplánovali ste splodiť dieťatko, je to dar od Boha.
Silno Ti držím palce! ❤️

annamalaga
20. nov 2021

@kamatopo ja si myslím , že v danom prípade sa mamička rozhodla správne , ja by som sa tak tiež rozhodla.

macekovam
20. nov 2021

@melindaaaa riadne je primitívna.. Tiež čítam..

mica_cica
autor
21. nov 2021

Dakujem veľmi pekne každej za povzbudivé slova.
Sama ešte neviem čo urobím.
Na jednej strane som krámy mala 19.9.... mám nepravidelny cyklus, tak nevlastne otázka, v ktorom tt som. A áno, vôbec som sa nesledovala a ani má v tých ťažkých časoch nenapadlo, že vlastne mi zrejme meškajú krámy.
Čo sa týka upt, tak pre mna bijúce srdiečko = žijúce dieťatko...
tiež má napadlo to s tou adopciou, ibaže neviem, či by som sa toho maličkého zázraku dokázala vzdať. Veď predsa je to polovica zo mňa a polovica z môjho milovaného...
Dnes v noci sa mi sníval sen- umývala som v kuchyni riad (pritom mám myčku) a zo zadu má okolo stehien objalo dieťatko so slovami: “mami, musíš mi vybrať pekne meno, lebo ja budem výnimočný”
Ešte teraz má z toho mrazí a behajú mi zimomriavky po tele.
Bol to chlapček a bol neskutočne krásny.

No na druhej strane- mám dve deti, starsi pôjde do školy od septembra. Hypotéku....
Moji rodičia, ak keď mi pomáhajú ako sa dá, neodpustia mi nemanželské dieťa. Neboli stotožnení a vyslovene im vadilo, že som mala vzťah a nebola rozvedená.
Rodičia môjho milovaného- jeho otca som nepoznala, rozviedli sa, keď mám môj zosnulý partner 3 roky, mamka je toho času invalidná dôchodkyňa a je rada, že je rada. Btw nebola nadšená, že jej syn má vydatú ženu s dvoma deťmi.

Takzeee asi takto nejako to bolo a je.
V piatok idem na gyndu- uvidím viac.
Ale naozaj dakujem za všetky povzbudivé slova, som obklopená ľudmi, ktorí mi dodávajú energiu ♥️

ankare
21. nov 2021

@mica_cica mám zimomriavky z toho a hneď mi bolo jasné,že to dieťatko bude výnimočné,keďže vzniklo tak,že ani Vy neviete ako. ❤️

miadi
22. nov 2021

@mica_cica Je dost pochopitelne ze rodicia Neboli nadseni ze si mala vztah este pred rozvodom technicky vydata zena hoci odlucena od manzela. No urcite Ta maju radi. Zdover sa mame. Co by bolo pre nu horsie? Nemanzelske vnuca ci upt ci adopcia? Ak je dobra babka tvojim detom aj toto “ nie idealne nacasovane” nemanzelske by nakoniec prijala a lubila urcite ti pomahala je to aj kusok z nej . Aj ked konecna volba je len na tebe . Bez pomoci rodicov by ti asi bolo velmi tazke. Ty ked uz mas sny ze je to chlapcek a chce pekne meno. Tvoje podvedomie mu chce dat život. Mas to teraz extra tazke. Porad sa s pravnikom o tom otcovstve. A pozistuj si o adopcii .(ci na Svk existuje otvorena adopcia? Kde by si mohla mat kontakt s dietatkom vedelo by ze si jeho bio mama ze ho mas rada len si si ho nemohla z financnych dovodou nechat . ) ale inak .. dve deti uz mas vecicky by dedilo po nich hracky by Boli spolocne... starsie deti by mohli mat poschodovu postel . Su situacie ked upt je naj riesenie ale u teba ten pocit nemam.Nech sa rozhodnes akokolvek prajem vela stastia.🍀

matulat
8. dec 2021

@mica_cica Ahoj mamina . az teraz citam tvoj pribeh a mam husiu kozu. Ako si dopadla u lekara? Verim ze vsetko dobre dopadlo. Budem sa tesit ked o sebe das vediet

zita1317
27. apr 2025
@matulat

@mica_cica Ahoj mamina . az teraz citam tvoj pribeh a mam husiu kozu. Ako si dopadla u lekara? Verim ze vsetko dobre dopadlo. Budem sa tesit ked o sebe das vediet

@mica_cica ahoj, po takom čase ako si sa nakoniec rozhodla? Ako žiješ?

Strana
z2