Pred tromi týždňami mi zomrel partner a ja som dnes zistila, že som tehotná
Ahojte mamičky.
Tak na začiatok. Som v úplnej prdely.
S tým som nerátala.
Mám 2deti (5 a 3 r) a už vyše roka sa vďaka našim súdom rozvadzam. Áno prispel k tomu aj covid.
S manželom nežijeme spolu 2roky. Prešla som si veľmi ťažkým manželstvom, avšak nabrala som odvahu a snažila sa nájsť konečne samu seba... (alkoholizmus, hazardne hry, vyhrážky, urážky od manžela na dennom poriadku...)
Požiadala som o rozvod..!
Po skoro roku som si Našla novú prácu, BA dokonca známosť a už sa začínalo zdať, že to bude všetko konečne na dobrej ceste.
Môj prijatím bol úžasný, (poznali sme sa skoro 15 rokov), pekne vychádzal s deťmi, ku mne sa správal veľmi pekne. A poskytol mi všetko to, čo mi v manželstve nebolo možné zazit- všetko to dobre a krásne...!
Ibaže...
pred troma týždňami som ho pochovala 😢
Bolo to náhle, začalo mu zlyhať srdiečko. Za pár dni by oslávil 37 narodeniny.
Dnes som zistila, že som tehotná.
Neviem sa s tým zmierit, je to pre mna obrovský šok.
Zrazu tu on nie je, veľmi mi chyba.
Neviem čo budem ďalej robiť. Ako zvladnem toto všetko? Nechcem to takto hnusne povedať, ako to vyznie- že to dieťatko nechcem, ale hold jednoducho neprišlo práve vhod.
Nechcem sa tu bavilo bezpečím sexe a týchto veciach. Nakoľko sme si stále dávali pozor a aj používali ochranu, nakoľko sme naozaj zatiaľ deti nechceli- predsa ani nie som rozvedená. A úprimne fakt nemám ani len malé podozrenie, kedy sa nám ta nehoda mohla stať 😳
Na interrupciu nemôžem ísť. Dieťa je Boží dar.!
Ak si to malinke nechám, koho bude mať zapísaného v rodnom lište? Marí sa mi, že xy dni od právoplatného rozsudku by malo dieťa patrí ešte vraj ex?
Áno napadlo to aj mňa, že mi Pán Boh poslal za môjho už nebohého partnera “náhradu” ale naozaj je to tazke.
tak keď je to dar Boží, tak nech pomôže Boh
a áno, ak ešte nie si rozvedená, tak v RL bude mať zapísaného tvojho (ex)manžela
Zvlastny osud zomieral no stihol spoldit dieta . Nie si v uplnej prdeli. Jeho rodicia by nemali zaujem byt starymi rodicmi? Pomahat ti nejak venovat sa vnucatu? Ich syn Ta poznal 15r tak Musis vediet ako si na tom snimi. Ked zvladas sama 2 deti zvladnes aj 3. Viem o jednej co mala 4 deti a nasla si dobreho muza s ktorym mala este jedno spolocne. Keby si chcela vzdy si niekoho najdes. Je smutne ze si prisla nahle o priatela asi aj Preto vsetko vidis cierne. Neplanovala si dalsie dieta chranili ste sa a predca asi tu z nejakeho dovodu to dieta mà byt.
@mica_cica Mila autorka! Toľko lásky, koľko ide z Zvojho príspevku svedčí o tom, že to das. Nevnímáš dieťatko len ako Boží dar, ty ho už aj ľúbiš. Predpokladám, že naozaj bude mat zapísaného ex ako otca, ale myslím, že totiž sa potom právne dá doriešiť. On tiež nebude stať o to, aby príspieval na “cudzie”. Ktosi vyššie ti radil kontaktovať starých rodičov. Áno, aj ja si myslím, že pokial takto náhle prišli o syna, zvlášť takto mladého, budú s láskou pomáhať aj s jeho nástupcom. Predsa len, aspoň takto sa im vráti. Drzim Ti palce, modlim sa, nech si s deťmi v poriadku a zvládneš to! Si silná žena, pokial si už prekonala schod, nový začiatok… a bez toho, aby si obviňovala, nadávala…verím, že bude lepšie!
Ahoj, mrzí ma čo si musela prežiť a čo prežívas, ale si silná a hoci to bude ťažké, myslím že si sa rozhodla správne, že si dieťa od milovaného muža necháš. Teraz ale k súdu a tej pravnej otázke otcovstva. Určite bude v rodnom liste ako otec zapísaný tvoj súčasný muž a to aj vtedy keď sa stihnete rozviest do pôrodu, pretože ešte nejakých 270 dní po rozvode ak porodis, otcom dieťaťa je tvoj muž. Potom treba na súde požiadať o zapretie otcovstva, lebo ak necháš v RL muža, môžeš v podstate od neho žiadať výživné čo asi ani on nebude ochotný platiť a teda myslím že bude spolupracovať. Avšak ak chces aby bol zapísaný ako otec tvoj zosnulý priateľ, najistejšie dôkazy pre súd sú DNA testy, čo v tejto situácii neviem či je možné. Bude to veľmi psychicky náročné, súd a dokazovanie že otcom je tvoj priateľ, ktorý nežije, treba tieto veci prebrať s právnikom, aby si bola pripravená. Nesúhlasím s komentármi, že sa to samé vyrieši, žiaľ, toto je iba na tebe a budeš to musieť riešiť ty, želám ti veľa síl v tejto ťažkej situácii. A určite skús kontaktovať rodinu priateľa, myslím že vnukovi alebo vnučke by sa potešili a možno by ti aj pomáhali.
Je to na tebe, ty sa musíš rozhodnúť , či si dieťatko necháš alebo dáš na adopciu. Jeho rodina ti môže pomôcť , ale aj nemusí.
@mica_cica mám známych a tí si pred ôsmimi rokmi adoptovali syna. Nemohli mať 20 rokov deti a toto bola posledna šanca ako byť rodičia. O biologickej mamičke vedia len toľko že to bolo štvrté tehotenstvo a nemohla sa o dieťa starať. Spravila veľmi ťažké rozhodnutie no pre malého to najlepšie. Dala mu život a úžasným rodičom dieta. Sú rôzne možnosti.
@kamatopo tak urobila šťastným niekoho iného , tiež klobúk dolu pred takými ženami , majú to tiež ťažké , ale je dôležité , že život dali, nešli na potrat a potešili niekoho iného.
uprimnu sustrast. nechal ti to najkrajsie zo seba,najkrajsiu spomienku. skus sa zamysliet, ake mas pocity z toho, ze budes mat jeho dieta a ake by to bolo, keby si ho nemala. ano, bude ti tazke a chapem ta, ale ako pises, to dieta je vlastne zazrak, ta mala dusicka si k tebe nasla cestu. zelam vela sil do zivota ❤️
@alexk12 ty aj dokazes sama so sebou existovat? Tebe empatia asi nic nehovori🙏🏻. Ja zasnem, kolko “ inych “ ludi beha po svete….
@alexk12 trošku empatie prosím 🙏
@alexk12 dufam,ze to co si napisala si nemyslela vazne a len ta nieco vytocilo a potrebovala si si to na niekom vybit. Ak si to myslela vazne,tak uprimne lutujem toho kto s tebou momentalne zije,ak teda niekto taky je 🤦♀️
@zuzinapipina je to tu slobodne fórum každý si môže povedať svoj názor či nie?
@rebekamarcusko ja ľutujem teba, ze sa máš potrebu vyjadrovať k môjmu príspevku pýtala sa na názor a je toto diskusia čiže každý tu môženapisat svoj názor omg niekto ma iní názor ako väčšina a už do neho skacete, sa ukludnite nemusí každý mat rovnaký nazor
@beata_k casto ludia ani nechcu radu len tu vypustit emocie. Treba citat aj medzi riadkami zena ktora piše Pan Boh je veriaca a upt je proti jej presvedceniu. To ze neplanovane tehotenstvo bez otca dietata a este ked ani nie je rozvedena je situacia ktoru by si nikto nevybral. Pre veriacu osobu je lahsie vychovat tri deti sama ako zit cely zivot s pocitom ze spachala smrtelny hriech. Z dlhodobeho hladiska 18-20rokov ztazena financna situacia obeta svojim detom vela vela lasky a potom zvysok zivota pre seba s dobrym pocitom.. alebo dve deti a zvysok zivota sa zozierat ze co by bolo keby a ze co urobila trapit sa 50+ rokov. .
@alexk12 tu nejde o nazor,ten si maj aky chces,ale podala si to dost necitlivym sposobom. Ked to nevidis tak tvoje EQ je trocha nizsie ako maju bezni ludia.
@alexk12 si predstav ze tu co poznam sa vydala na Svk mala 4 deti s otras chlapom co ju opustal a vracal sa je len oplodnit. Ked nasla normalneho muza ktory si ju zobral a mali este jedno dieta. Jeho rodicia sa tym jej 4 venovali viac ako bio stari rodicia. Tragedia nie je pocet deti ale to ze prvorodena sa jej v 20ke zabila v autonehode. Nastastie nebola jedinacik. Kolko je takych ze sa najdu vdovci uz s detmi a vytvoria velku rodinu. Radsej by som bola sama s 3detmi ako s blbcom.
Kokos ženy.. žena čo práve stratila milovaného partnera, žena čo má za sebou zle manželstvo, žena čo prežíva veľmi zle obdobie a zistila že čaká tretie bábo a vy jej tu idete ešte "nakladať"? Ja neviem to vám už úplne chýba empatia či ako? Keby to aj rovno vymyslené bolo(čo si nemyslím) tie reakcie o vás veľa napovedajú a teda nič pozitívne tým nemyslím.. je šokujúce ake vedia byť ženy k ženám.. naozaj..
@annamalaga áno naplnila jednej rodine zmysel života. Ten malý je tak obletovaný a milovaný že je radosť na nich pozerať. A hlavne od mala vie že je adoptovany a vie že ho z hviezd privolali jeho mamina s tatinom.

@mica_cica
ja keď som v nejakej situácii fakt vážnej, keď viem, že žiadne logické premýšľanie mi nepomôže tak to pustím ....
prestanem to riešiť, prestanem sa rozhodovať...a hlavne sa prestanem báť, lebo strach najviac paralyzuje.
Nechám to už " v iných rukách" a klop klop vždy sa všetko vyriešilo tak ako malo.
Držím ti veľmi palce a posielam ♥️