Prehnané správanie v prvom trimestri
Chcem vedieť Váš pohľad na vec. Tých, ktoré ste už boli tehotné. Je podľa Vás normálne v 5tom týždni nechodiť na prechádzky, už vôbec nie so stúpaním, nedvíhať ani hrniec s polievkou, ani vynášať smeti. Lebo "som tehotná"? Žiadne rizikové tehotenstvo. Len jedno potvrdenie z krvi.
Pýtam sa aj preto,že.. to takto sa musí obmedzovať každá žena prvé týždne? Lebo mne príde normálne z obchodu zobrať v jednej ruke tašku a v druhej kartón vody, tak aby som sa pripravila.
Takto.. Si tehotná, nie chorá, to je prvá vec. Pokiaľ sa žena cíti dobre, nemá problémy, nevidím dôvod nejako šialene sa obmedzovať, proste to, čo robila predtým ako bežnú vec, nech robí aj teraz. Telo samo ukáže, kde má hranicu. Co sa, týka obavy z potratu, zdravý zarodok sa nemá prečo neudrzat, aj keď žena nesie dve tašky a chorý slabý zárodok odíde aj tak. Neznamená to samozrejme teraz presúvať nábytok, to zase nie, ale bežne úkony... Ja o chvíľku rodim a normálne vysavam, utieram dlazky, chodila a chodím po schodoch, lebo inak by som sa nedostala domov 😂😂 atď.
Presne takýto názor som potrebovala čítať. Lebo sesternica je tehotná. A teda ako keď mi povedala, že či u nej môžem vyniesť smeti, lebo ona nemôže dvíhať ťažké, tak som ostala bez slov.
Ja som pri prvom asi do 12tt ani nevedela ze som tehotna robila som 12hodinovky a dvihala denne niekolko krabic, chodila na nakup,chodila na bicykli atd.
Pri druhom som nosila starsieho syna denne do skolky na rukach po schodoch aj doma. A to mal cez 12kg.
Samozrejme vsetko z mierou sa da neni to choroba. Ale poznam aj taku co to ako chorobu brala😂
Jasne ze treba chodit na prechadzky, ja na ne chodievam este viac ako ked som tehotna nebola. S dvihanim veci si treba davat pozor, urcite nemozes nosit karton vody a v druhej ruke plnu tasku. Nosit by si mala tak do 5kilo (tak nam vravela porodna asistentka na priprave), to tak ale bude cele tehotenstvo. Nemusi sa stat nic, ale naopak moze sa stat velmi vela...ja som nosila cokolvek mi prislo pod ruku(vedro plne vody, tazke hrnce s vodou, vysavac hore dole po schodoch...) a zacala som krvacat, nie je to sranda. Ked si tehotna, mas sa setrit.
Tehotenstvo nie je choroba, pokiaľ sa žena dobre cíti a nemá rizikové tehotenstvo tak to nemusí az takto prežívat. Dávať si pozor to áno ale normálne existovať, starať sa o domácnosť, poprípade deti ak uz má alebo aj chodiť do práce. Ja som v prvom tehu pracovala do šiesteho mesiaca a čakala som dvojičky. Ale zase kartón vody by som osobne tehotná nedvíhala 🙂
Ja som prisla na to, ze som tehotna v 12-tom tyzdni a este dalsi mesiac som to v praci nepovedala, normalne som v nocnej vylozila velke iveco balikov a novin aj nad 15kg... Teraz je taka divna moda hodit sa na pn a ani prstom nepohnut 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ nepoviem, ak su na to naozaj dovody, ale casto je to len praobycajna lenivost...takze autorka, kludne si mozes doniest nakup z obchodu sama
No nie je to normalne na jednej strane. Na strane druhej, moj manzel sa takto ku mne spraval pri kazdom tehotenstve (mame 3 deti) nemohla som nic nosit zdvihat atd. A ano tykalo sa to aj vynasania smeti, ci dvihani hrnca s vodou. Myslela som si, ze teraz pri tretom ho to prejde, ale mam pocit, ze to bolo horsie
ak mala v tom smetiaku tehly... 🤔🤣
mozno predtym potratila, tak sa boji. ktovie.
Každé tehotenstvo je individuálne, to, že jedna žena cvičí, beha, športuje neznamená, že môže aj druhá. Je to jej rozhodnutie že nebude nikam chodiť, môže ležať celé tehotenstvo keď sa tak rozhodne.
Ja by som asi neriešila prístup sesternice, je tehotná tak to prežíva inak, pokiaľ ta neobtazuje s niečím, čo je ti proti srsti, tak sa nestaraj do toho ako to prežíva (zbytočne si zhoršite vzťahy). Tehotenstvo síce nie je choroba, ale nie vždy je u každej ženy ok.
Môžeš robiť úplne všetko pokiaľ ti sám lekár nepovie aby si bola opatrná. Predstav si že si tehotná a doma máš ďalšie dve deti 😉
tehotenstvo nie je choroba a ak prebieha v poriadku je fyzicka aktivita ziadana a prospesna. Ja som cele prve teho fungovala uplne plnohodnotne v domacnosti aj v zahrade.
😂😂😂😂 nie je tvoja sesternica moja svagrova? 🤣
nejedná sa o teba, tak to nerieš. možno sa cíti zle, možno má za sebou potrat, možno je prehnane opatrná, ale radšej byť prehnane opatrná, ako niečo zanedbať.. každá sme iná.. ak ti je nepríjemné skákať jej okolo zadku, tak to nerob ;)
Pokiaľ tehotenstvo prebieha v poriadku a nemá zdrav. problémy môže vyniesť smeti aj ísť na prechádzku. Nemôžeš vedieť ci nemá nejaké zdrav. problémy o ktorých nevieš.. A zažila som u kamošky, že akonáhle zistila, že je tehu, dáva na seba veľký pozor a tiež ani smeti nevyniesla, ani prádlo nevyvesala a prechádzky už vôbec nie. Gauč, deka a kniha boli jej spoločníci, ale mala na to dôvod... Každý organizmus znáša tehotenstvo inak.
Sesternica nie je prehnane opatrna. Ona zneužíva situáciu. V smrtiacu hádam nemá 20 kilo odpadkov. A polievku snáď nevarí v kotli. Presun 5l hrnca zo sporáku sa nijako neodrazí na situácii v maternici. A už dupľom nie v 5tt.
Neznášam tuto vetu, že tehotenstvo nie je choroba. Mne bolo permanentne na grcanie, oblieval má pot, točila sa mi hlava, mala som pocit na odpadnutie asi 7 mesiacov. Pri druhom tehotenstve, som síce vláčila na rukach svoje 12 kilove prvé dieťa, ale určite by som to nezlahcovala, keďže napr kamoska v 10 tyzdni potratila a možno aj práve kvôli tomu, že jej syn mal obdobie vzdoru a musela ho stále nosiť na rukach, keď ho potrebovala premiestniť z bodu A do bodu B. Ja by som tiež mohla povedat, že splodiť dieťa nič nie je, lebo sme obe splodili na prvýkrát, ale viem, že iné ženy sa o babo snažia roky, alebo že porod nič nie je a to som rodila dve deti, ktoré malo jedno skoro 4 kila a druhé skoro 5 kil. Osobne som za dve hodiny sedela v Tureckom sede, ale určite nebudem zľahčovať porod, lebo viem, že veľa žien bojovalo pri ňom o vlastný zivot, či zivot babatka, či majú následky v podobe nastrihov, či rozthnuti. Takze ak ti vadí správanie sesternice, tak sa s nou jednoducho nestretavaj, ale za mna osobne,keď viem, že je nejaká žena tehotna, tak jej pomôžem niečo odniest, či preniesť, aby sa nenamahala a pomôžem jej z vlastnej iniciatívy, pretože viem, že to tehotenstvo nemusi mat ľahké.
Riadiť variť prechádzky samozrejme môžeš samozrejme všetko s mierou ten kartón vody by som ja osobne už nenosila ....hrniec s polievkou? Tak ak nemá 5 kg😂😂tak môžeš....ja nevravím že máš byť ležiaci pacient ale netreba to preháňať ťažké nákupy atď nie nadarmo sa vraví že v tehotenstve sa nemá dvíhať ťažké....
no poznám aj také. Ja som až do pôrodu fungovala úplne normálne, chodila som cvičiť, zabávať sa (nie ožierať sa samozrejme), nosilado práce a to dokonca aj na nočné. Nebývalo mi zle, dokonca som ani veľa nepribrala, proste tehotenstvo mi bežný život nijako nezmenilo. A úplne ľahkým pôrodom som priviedla na svet úplne zdravé dieťa 😀
Tuto hru na princeznu, ktora nemoze ani vidlicku prelozit som uz videla u par zien. Tiez tomu velmi nerozumiem, no ale kazda sme nejaka 🤷♀️
Nerieš, je to jej vec, ona vie najlepsie prečo sa správa tak ako sa správa. A pokiaľ svojim správaním nikomu neublizuje, tak sa nemáš čo nad ňou pohorsovat. Mohlo sa stať že predtým potratila, alebo sa snažili o dieťa veľmi dlho, možno je po umelom oplodnení a nepovedala ti to, možno sa jej tocieva hlava alebo jej býva nevoľno, možno len bola taka uradostena z toho ze zistila ze čaká babo a chcela sa pred tebou predviesť, možno pracujú tehotenské hormóny a je precitlivela.... Možnosti je veľa, tak ju neodsudzuj.
Je prehnane opatrná, ale pokiaľ sa má o ňu kto starať, nech si to pekne užíva 🙂 veď to nie je tvoj problém, zbytočne sa v tom vŕtať a polemizovať. Každý robí tak, ako sa mu dá a ako mu vyhovuje. Mám kamarátku, ktorá síce nemala nijakú diagnózu, tehotenstvo bolo úplne v poriadku, ale pri každej väčšej námahe (myslím vysávanie, odnesenie nákupu a pod) začala špiniť, zakaždým to Dr označil len za prasknutú cievku, čiže nič vážne, ale samozrejme, že mala obavy a tak tiež nerobila radšej nič. Celkovo nevidím dôvod riešiť tehotenstvo iných žien.
nezavidis jej trosku? ;)
Preboha tehotenstvo nie je choroba ale dar.rob vsetko co si robila doteraz. Neodporuca sa posilovat s väčšou vahou a dat na seba pozor aby si nespadla z rebríka a pod.
Dufam ze nebude prehnane citliva aj na svoje dieta.lebo chuda male a aj muz
@viestta presne tak a este o tom ako musi manzel chodit do prace a aona nic nestíha....lebo.....matky nemaju stihat....robim srandu,ja stiham vsetko aj lezat poobede
@radkaradix presne tak. Čo riešis niekoho iného? Závidíš? Možno je jej na vracanie zo smeti. Mala si povedať nie do očí, a nie tu vypisovať o druhých.
s tým kartónom pomaly.... neviem koľko fliaš myslíš že sa tam nachádza.....😉
inak ak dáma bude takto rozmýšľať tak bude priberať ako prasa v chlieve....😉

A to kto ti povedal taku hlupost?
Normalne mozes existovat tak, ako doteraz - len nezdvihaj velmi tazke veci.