icon

Priateľ mi zakazuje epidurál: Ako to zvládnuť?

9. aug 2024

S priateľom sme sa rozprávali a prišla nejak téma na pôrod, deti a tak. Bol veľmi zhrozený z toho, že plánujem epidurál a povedal, že on to nedovolí. Že videl videa ako sa to pichá a že určite si nebudem dávať nejaké umrtvovadlo k mieche, lebo keď sa to nepodarí, tak zostanem ochrnutá. A ide si stále svoje, nechce pochopiť, že aj keby sa na mihalnice postavil tak do toho nemá čo hovoriť. Snažila som sa mu vysvetliť, že keby náhodou došlo k sekcii tak sa dáva tiež podobný typ anestezy alebo idem rovno do celkovej, čo tiež nie je bez rizík. Na to mi povedal, že dúfa, že nechcem rodiť sekciou. Že to si môžem rovno dieťa adoptovať, keď nechcem pre to nič obetovať a že som citlivka, lebo nevydržím trošku bolesti. Dosť sa ma to dotklo, hlavne som to od neho vôbec nečakala. On je inak celkom sčítaný, progresívny, nechápem kde sa stala chyba 😅 je možné, že mu tieto rozumy dal do hlavy niekto iný, možno kolegovia, čo už maju deti alebo už aj vnúčatá…. Proste keď to zvládli iné, musim aj ja. Prosim vás je možné, že by pri pôrode mal nejaké pravo zasiahnuť, pokiaľ by som si vyžiadala epidurál? Ja už normálne premýšľam, že ho tam ani nechcem, ale voči nemu mi to nepríde fér.

Strana
z7
crazy_cat_lady
9. aug 2024

:D :D akoze raz by mi chlap hovoril do toho, akym sposobom mam odrotdit svoje dieta a este sekciu prirovnava k adopcii, lebo nic neobetujes - WTF??? akoze ja som kludny clovek, ale toto ma neskutocne vytocilo :D raz by mi do toho kecal/poucoval, tak by som to dieta s nim uz asi ani nechcela 🙂

kandelabra
9. aug 2024

Ja som sice epidural nemala ani pri jednom porode, ale povedat mi takuto blbost chlap, tak mu poviem, ze bud bude rodit on, alebo bude drzat hubu. Poprve je to len a len tvoje rozhodnutie a podruhe ak bude nebodaj treba cisarsky tak tam hadam nechce saskovat ako to on nedovoli a ohrozi tym teba aj dieta.
Inak by som mu odporucila vyskusat tie simulatory porodnych bolesti, nech si chlapec skusi a potom mudruje...

jomarch
9. aug 2024

ja to mam uplne naopak, moj muz skoro vyskocil z koze, ked som naznacila, ze epidural asi nechcem. ze urcite si ho mam dat. autorka, rozhodnutie je len a len na tebe. muzom sa lahko do toho keca, pretoze nemaju paru tom, co presne znamena byt tehotna a dieta porodit. drzim palce. urcite nebude mat na to nejaky dosah, aby tvoje rozhodnutie zmenil pocas porodu.

januska12323
9. aug 2024

Odporúčam zobrať ho k pôrodu a pri každej kontrakcii ho kopať do gulí.

simsalabim
9. aug 2024

Okrem toho, ze ti do toho naozaj nema co kecat, by som ho poprosila o relevantne data ohladom epiduralu a ochrnutia. Odborne clanky. D.bil jeden. Ved rovnakym sposobom vykonavsju aj operacie. Muzom.

vanilkovazmrzka
9. aug 2024

Kopni ho do guli a spytaj sa, ze ci mu je prijemne

vanilkovazmrzka
9. aug 2024

Ale pre pokoj v rodine by som mu povedala dobre zlatko, mas pravdu. A pri porode by som ho nechcela a spravila si po svojom.

tenerifka
9. aug 2024

autorka, ak to nie je vymyslena tema, tak gratulujem k vyberu priatela....nie, nema pravo nijako zasahovat do porodu, ani keby to bol tvoj manzel ci otec, je 21.storocie a zijeme v civilizovanej krajine, kde zena rozhoduje o svojom tele. Ak bude pan robit pocas porodu divadlo, mozu ho odtial vyhodit, co by si aj zasluzil

sissy27
9. aug 2024

ja by som asi nechcela dieťa s takýmto obmedzencom, ktorý si myslí, že má právo pindať do mojej maternice a vagíny... ale tak nejak tajne dúfam, že toto je zas nejaká vymyslená téma na rozprúdenie vášní.

deti95060810
9. aug 2024

vy sa už hádate o blbosti a tehotná ešte asi ani nie si...

hederamonstera
9. aug 2024

Mala si ho kopnut do vajec a keby zajojkal, tak mu povedz, ze taku citlivku chlapa nechces

vanilkovazmrzka
9. aug 2024

A ked bude najblizsie umierat na smrtelnu muzsku chorobu na sest pismen, tak rovno odid z domu aby s tym mohol bojovat sam ako chlap 🙂

30katrusa40
9. aug 2024

Už len podľa jeho názoru na sekciu by som ho asi prefackala a poslala ho kade ľahšie. Mal by si skúsiť dať rozrezať brucho a potom s takou záštitou ranou behať okolo novorodenca. Prepáč ale pochybujem o jeho kvalitách. Keby máte dieťa a nebudes môcť kojit alebo nebudeš chcieť tiež bude hovoriť ako sa máš obetovať ? Alebo že máš byť len s malým doma a máš sa obetovať zase len ty. Je to debil a nie že scitany chlap

hederamonstera
9. aug 2024

@deti95060810 ale aspon vie co je to za debila, ale tak snad je otvoreny a vie zmenit nazor po logickom vysvetleni

misulka22
9. aug 2024

Teda neviem si predstavit,ze by mi manzel daco vravel do toho ako chcem rodit 🤣 keby mi do toho mal kecat,tak by proste nebol pri porode a vybavene.este ti bude kazat ake vlozky mas pouzivat a ze blbo kojis nie...kde na toto chodite

danielahamar
9. aug 2024

Nemala som ani pri jednom, ale to nie je jeho vec 😂😂

enmery
9. aug 2024

To je presne ten typ, ktorý by sa skrúcal v klbku pri bolestivej menštruácii. A že ty sa nevieš obetovať🤣🤣🤣9 mesiacov nosiť dieťa je podľa neho čo? Dúfam, že toto nie je reálne.

kosicanka2018
9. aug 2024

Trosku bolesti? Kopni mu do vajec a potom sa ho opytaj, ze ci nevydrzi trosku bolesti 😁

alkoholik
9. aug 2024

Prepacte som chlap ale tohto pana by som poslal do p...
Je to ved vase rozhodnutie- pripadne lekarov co ma chlap spolocne stym? To kde vymyvaju mozgy na Slovnsku ludom? Velakrat si hovorim ze tieto temy vymysla admin aby mal navstevnost lebo fakt ludia riesite taketo veci?

michaela789
9. aug 2024

@januska12323 👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻😂😂

zuzubb007
9. aug 2024

Normálne by som mu povedala, nech sa stará o seba, ty budeš rodiť a všetko absolvovať, ak chces absolútne by som sa nepýtala na názor chlapa, ak sa mu nepaci môže ísť, začne to týmto a bude ti riadiť celý život, to je proste typ človeka pozor na nho

gejb
9. aug 2024

Na poradní dostaneš súhlas s epiduralom, ten treba podpísať a potom doniesť k pôrodu. Tu by som si dala poozor aby sa ten papier vdaka nemu "nahodou" nestratil.
Dones ho tam radšej skôr.
A keby náhodou začal pri pôrode vyskakovať že ti nemajú nič dávať, povedz personálu ze toho pána nepoznáš a nech ho pošlú preč....

really8
9. aug 2024

Tak takto. Ked som videla ako sa epidural picha bola som rada ze som rodila bez. Uplne v pohode odrodis aj bez epi.

majka1921
9. aug 2024

Hned som si spomenula na tuto cast Priatelov 🙂

matullienka
9. aug 2024

Po takýchto rečiach by veru už priateľom nebol a pre tvoje dobro dúfam, že takýmto individuom to dieťa reálne necakas. Lebo pôrodom to celé len začne a potom pán najmúdrejší bude ešte aj kritizovať a poučovať vo všetkom čo budeš robiť okolo dieťatka.

gejb
9. aug 2024

@really8 keby som mohla vrátiť čas tiez by som si epidural nedávala. Ale to nie je predmetom diskusie. Autorka je rozhodnutá a muž sa teraz chova ako debil.

3petka
9. aug 2024

Vieš čo tieto silácke reči niektorých chlapov, nie každá žena je rovnaká a znáša bolesť v pohode.
Ja som napr oba pôrody rodila bez liekov proti bolesti a zvládla som to v pohode ale ak mi napríklad majú šiť nejakú ranu a následne vyťahovať stehy tak odpadávam.

Dala by som mu to vyskúšať frajerovi

h2
9. aug 2024

🤦‍♀️ Ja som rodiť cisárskym nechcela a aj tak som tak rodila, lebo nebola iná možnosť. Teda, bola: že by nás oboch so synom nechali umrieť. Čiže cisárskym sa nerodí preto, že niekto je pohodlný, alebo citlivka. Mňa teraz úplne nasral, pretože rodiť cisárskym je oveľa horšie, ako mať bezproblémový prirodzený pôrod. A áno, aj čo sa týka bolesti. Veď máš rozrezané brucho, pre pána! To je akože nič?! No, môj rozhovor s ním by nedopadol dobre. Preňho! 😡

sasa1310
9. aug 2024

Odporúčam dať priezvisko po tebe. Lebo takýto chlap, ktorý sa boji, aby si mu náhodou neostala na krku ochrnutá, za nič nestojí. Nabudúce ti čo zakáže. A nechápem tie tvoje vyrehotané smajliky. Mne by inak blikali kontrolky, keby mi v takejto mojej súkromnej veci rozhodoval “cudzí” chlap
Mne by ani za to kopnutie do gúľ nestal

autor
9. aug 2024

Bohužiaľ, nie je to vymyslené a sama som zaskočená. On je úplne normálny, zhodli sme sa zatiaľ na všetkom zásadnom, čo sa týka bývania, koľko deti, ako vychovávať, kedy ich chceme mať, nejaké svetonázory…. Fakt nemôžem povedať, že by to bol nejaký incelský zadubenec, čo si mysli, že najvác. Samozrejme sa zariadim podľa seba, on to bude musieť skôr či neskôr predýchať, nemá moc na výber 😅 podľa toho, čo viem o pôrode tak budem asi aj napriek epidurálu vrieskať ako zmyslov zbavená, takže sa nemusí báť, že by to nebol autentický zážitok. Podľa mňa on bude presne ten typ, ktorého tam budú kriesiť, keď uvidí trošku krvi, alebo si náhodou kaknem 😂

Strana
z7