icon

Priateľ oznámil rodine tehotenstvo bez mojej prítomnosti

katka3212
14. sep 2022

Dobrý deň, stalo sa to niektorej z vás ? S priateľom som bola dohodnutá, že nikomu nepovieme o tehotenstve do 4 mesiaca .

Som v 12tt a dnes som bola u lekára . Medzi tým bol priateľ doma so svojou rodinou , a priznal sa mi že to povedal svojej mame , ktorá je taka , že to povie úplne každému . Dosť sa ma to dotklo, keďže to urobil tak, akoby sa ma to ani netýkalo, stratil teraz moju dôveru . Dotklo sa ma to, keďže som plánovala , že to oznámime rodinám spoločne :/ . Je to naše prvé dieťatko

Strana
z2
ropucha6
14. sep 2022

Tak mozno sa ho priamo spytala, on sa nejak zatvaril a bolo. Zas vedu by som z toho nerobila.

miadi
14. sep 2022

Ty pises ze dilino 😉otec tvojho dietata 😁 Asi sa tesi a neodolal. Aj ked sa stebou dohodol .. slubil ze to bude podla tvojich predstav. A co je na tom? Keby sa nieco nedajboze stalo ., tak to moze oznamit mame zas on.. Ja som raz pred skolkou pocula ako hovori ucitelka oteckovi ze dcera sa pochvalila ze bude big sister a gratulovala a pytala sa ze kedy mà termin., on odvetil .. a podla toho datumu jeho zena si len urobila teho test den predtym 😜 mama tvojho priatela sa bude zaujimat o vnuca tak ci tak zvykaj si., este to len zacina . 😉

miadi
14. sep 2022

@veronikaszabova gratulujem 😀to je dobre ze su vacsi aspon si to 3 babo poriadne uzijes 😉Benjaminek to bude 😉

alex49
14. sep 2022

Ja som to na kolegyni videla skôr ako mi to povedala, teda skôr tušila, ale pekne som počkala kým to povedala, oficiálne mi to povedala keď prišla z ultrazvuku a hľadali sme kde tam vidno babo 😁 normálne jej odľahlo, že to konečne mohl niekomu povedať, držať tajomstvo o bábätku je veľmi ťažké 😊

lilitela
14. sep 2022

@katka3212 Inak mate vztah v pohode? Lebo mne by tiez blikala kontrolka. Ak je vztah v pohode, tak si to vydiskutujte.

xena0
14. sep 2022

Zamrzí... Mohol skutočne počkať aby ste to povedali spolu ale tak hlavu hore, nevie udržať tajomstvo možno sa tak veľmi teší že proste nedalo mi a povedal aj keď nemusel

sense
14. sep 2022

@katka3212 pozri keď som našla na teste 2 čiarky poslala som mu vtipný obrázok, samozrejme hneď pochopil, kyxm som mu napísala a prečítal si druhú správu ze si to ma nechať pre seba už to jeho mama vedela, o dfieta dom prišla a vtedy som mu hneď povedala ze sdi neželám žiadne ľútosť e správy.

Síce ôk mali ste dohodu ale zas nemusíš robiť z toho tragédiu keď to nevydržal a pochválil sa. Ty to povedz svojej rodine a budem možno sa tešil a nevydrzal

miadi
14. sep 2022

Inak chapem ze ta mrzi ze nedodrzal slub., ale co je pre teba mega vec pre ineho malickost . Hlavne ak ste jednotny v ozaj dolezitych veciach hoci toto bolo pre teba dolezite. Mama je mama nehovoril to hocikomu hocikde. Pre teba je to osobne lebo je to tvoje tehotenstvo. No uz sa stalo a teraz si mozes vybrat ci to stoji za to sa nanho hnevat alebo to nebrat ako az take dolezite. Takychto malych sklamani vo vztahu este bude xx. Hlavne je ze vam vztah pekne klape a teste sa spolu na babatko .

mvagusta
14. sep 2022

@katka3212 preco by xceli navstevy zrazu…? Ved nerodis este ani nic..

deti95060810
14. sep 2022

stalo... ale ty zas nepreháňaj že musíš pri oznámení byť... Priat. má asi s mamou výborný vzťah tak jej to povedal aj sám... a že to ona povie všetkým? no čo už, aspoň budeš mať o povinnosť menej...

nevenka
14. sep 2022

@katka3212 vies co, my sme mali dohodu, ze sa dohodneme o dalsom postupe, som v 22tt., konecne vieme pohlavie, je to nase 4.dieta. No ja som ich chcela este trosku podusit, nech tipuju, lebo kazdy bol presvedceny o svojej pravde, samozrejme...🙂. No a muz sa mi priznal, ze bol s rodicmi neplanovane a z neho vypadlo, ze my uz vieme...No a z toho sa nedalo uz vykrutit.
Hlavne potom, ako mame deti: chlapec, dievca, chlapec a dcerka velmi chce sestricku. No vraj to teda ta sestricka bude, takze bol cely happy, no...A ja nasrdena, ze do keluuu...Ale tak dramu z toho robit nebudem. Nech sa tesia vsetci.

nevenka
14. sep 2022

@katka3212 vies, nechcem malovat certov na stenu, ale ak sa ma daco stat, stane sa aj po 12tt., aj po 4 mesiacoch. Sestra potratila par dni po kontrole v 13 tt., vsetko vyzeralo super, uz bola za tou hranicou akoze tej "bezpecnosti",...
Ja kebyze mam potratit, tak radsej, nech to mama vie. Ja mam s nou vztah vyborny, teda by som sa nevedela tvarit, ze sa nic nestalo. Nezatajila by som jej to, ved to sa neda. Stvrte dieta sme oznamovali neskorsie ako prve 3, ale len z obavy, ze "co povedia" 🙃😊😅.

kacena4
14. sep 2022

no ja som to pochopila tak ze ty si to nechcela oznamovat skor, on to uz nevydrzal a chcel sa o tu radost ze bude otcom podelit so svojou rodinou. takze nestresuj, nestracaj doveru ale tes sa s nim ze ma taku radost z tehu ze nevydrzal do 4m. 👍

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
simona139469
14. sep 2022

Pocuj a možno sa len prekecol. Že na to nejak náhodou prišla reč a mu to vypadlo. Tak sa na neho nehnevaj😉😉😉 ked tak mu len povedz, že si dúfala že to poviete spolu ale tak čo… už to nevrátite spat

kitycat
14. sep 2022

Mna by to zamrzelo.

Mne moj povedal, ze rodicom oznamime naraz a pritom jeho hrat uz deti ma a u mba by to bolo prvr vnuca pre moju mamu.

Mala som moznost jej to povedat o trochu skor... No ovladla som sa a pockala

lienka9
14. sep 2022

@katka3212 co sa stalo,uz sa neodstane.teraz sa chces na neho hnevat,resp dokedy? Povedz mu,ze ta to nahnevalo a ze ked sa na niecom dohodnete,nech to plati a hod to za hlavu.

petamich
14. sep 2022

ked zena nevydrzi a povie to svojej mame alebo najlepsej kamoske, tak je to v pohode, ked to spravi chlap, hned tu riesite, ci nemaju problem vo vztahu a ako by vam blikala kontrolka - hoc nikto nevieme kontext, mozno sa ho mama spytala, ci planuju deti alebo sa bavili zrovna o takych temach a nechcel jej klamat alebo okej, mozno je to tlchuba a nevie udrzat tajomstvo 🤷‍♀️ okej, mozno by ma to zamrzelo, ze sme mohli teda spolu ale zasa aferu z toho robit netreba

lilitela
14. sep 2022

@petamich Ano, mne by blikala kontrolka, lebo sa na to prirodzene pozeram cez svoje zivotne skusenosti, kde som presne taketo signaly prehliadala a ospravedlnovala, nez mi skutocne docvaklo a musela som si pripustit, co doma v skutocnosti mam. Dokonca este aj dnes, po vsetkych tych otrasnych skusenostiam mam z casu na cas veci zlahcovat a partnera ospravedlnovat.

petamich
14. sep 2022

@lilitela tym padom ale projektujes - vniesla si si do tohto z kontextu vytrhnuteho prispevku, bez toho, aby si poznala autorku, jej partnera, ich vztah, vztah s rodicmi a pod. to co sa stalo tebe a v tomto jednom prispevku si sa nasla - mne by teda na zaklade tohto jedneho prispevku neblikalo absolutne nic

a uprimne, tu kazdy pomaly v kazdom prispevku radi - rozist sa, resp. robia z v zasade (niekedy) hluposti obrovsky problem, lebo ma niekto po rozchode, rozvode, partner bol idiot...a pritom autorka (aj tohto prispevku) moze mat doma normalneho a dobreho chlapa, ktory to mame povedal, lebo sa priamo spytala a nechcel jej klamat - vieme? nevieme...

lilitela
15. sep 2022

@petamich Myslim si, ze nemusi byt vobec zle, aby si precitala aj iny nazor a zakomponovala ho do svojho scenara, ona vie, ako to doma maju, co si napisala aj ty sama. Vsetky nazory su tu v style, ze nepoznaju autorku, rodinu, priatela, aj tie, ktore nad tym mavnu rukou, ze nerob somara z komara.
Ja si zase myslim, ze kebyze je ten ich vztah tak v poriadku tak tu kvoli banalite nebude vypisovat a radit sa na MK.

beata_k
15. sep 2022

@lilitela Ale bude vypisovat na MK. Je tehotna. Hormony robia svoje. ( Autorka: Nemyslim to v zlom, ale je to tak)

petricka22
16. sep 2022

@lienka.7 tieto blikajuce kontrolky pri kazdej malichernosti mi uz pridu smiesne. Ty, alebo tvoj partner ste vzdy urobili spravne a presne po voli toho druheho? Kazdy ma svoj rozum, zvyky a potreby. Vztah je o kompromisoch a nie o neustalych kontrolkach pri kazdej nezhode…

bielavila
24. sep 2022

@katka3212 no ja by som tiez bola nasrata do nepricetna, ako urcite by ma to preslo casom, ale ked si pomyslim moje hormony v 12 tt a moj sialeny strach o dieta a keby toto bez mojho vedomia vykvakal strasne by som sa hnevala, ale urcite to casom odpustis☺️

maminkadeticiek
24. sep 2022

Riesis blbosti pod vplyvom tehotenskej precitlivelosti.

veronikahaukova
25. nov 2022

@katka3212 nehnevaj sa nanho tesi sa s toho a zjavne to nrvydrzal🙂moj milovany to oznamil babke a tiez bezomna 😅ale potesilo ma to🥰jeho mame sme to oznamili spolocne🥰a babke sme pokazili vianocne prekvaprenie ktorym chcela potesit zvysok rodiny😅kedze mama sa pochvalila partnerovej sestre🥰

Strana
z2