Príliš sa sústredím na tehotenstvo
Ahojte. Asi mi preskočilo. Začali sme premýšľať o bábätku a ja vkuse myslím na to, že nech už mám plodné dni, nech sa to podarí hneď atď... až príliš to prežívam a pritom viem, že to nie je správne. Už mam aj dr za to sprdla...a ani sa nečudujem. Ja som strašná perfekcionistka a vždy všetko plánujem do detailov. A teraz sa neviem prepnúť. Ako to zmeniť? To moje prekliate nastavenie. Ja si to chcem užívať, prestať na to myslieť. Je to hrozné..o to horšie, že si to uvedomujem :( a nakoniec sa nám to práve kvôli mne nepodarí. :( Da sa to vôbec vo mne nejako prestaviť? Čo robiť?
A máš nejaké záľuby? Skús sa im viac venovať alebo začni niečo nové, budeš mat menej času na premýšľanie. Nám to vyšlo až po dlhšom čase, keď som začala cvičiť a sústredila sa na iné veci.
@thereisabear premýšľam nad tým, že začnem cvičiť. Inač nemám záľuby, preto aj nad športom uvažujem. Ale mám pred štátnicami, tak snáď ma to pohltí 🙂
dievča, normálny človek sa pred štátnicami sústredí na učenie a nie na tehotenstvo. Zachovaj normálny logický postup, najprv dokonči to, čo máš začaté, t.j. vzdelanie, potom začni pracovať na ďalšom. Predstav si, že sa vám teraz zadarí a ty 3 mesiace pregrcáš, bohvieako sa ti asi na tie štácky učiť nebude... A inak, ja by som sa po skončení školy asi na nejaký čas zamestnala a až potom išla na materskú, času máš dosť
@danica2711 prácu mám, na štátnice sa pripravujem už ..tak neviem, myslím, že som normálna 🙂
Tiez neodporucam dieta ako naplast na chybajuce zaujmy 😀
@tehulka2011 akoze vazne? 🙈

Je to bludny kruh, najprv stresovat, ci sa to podari a potom stresovat z toho, ze sa to nepodari, lebo stresujes. Pozri sa, proste to skuste takto, aka si taka si, vobec to nie je tak, ze sa podari len tomu, kto na to nemysli. Vela zien na to mysli a podari sa im rychlo, osobne take poznam.
Perfekcionizmus by som riesila aj nezavisle od toho, ked je prehnany tak to komplikuje mnohe oblasti zivota. Aj to vytuzene materstvo. Isla by som na par sedeni s psychologom alebo koucom, trochu to skorigovat.