Prosím, pomoc a podpora pred pôrodom
Ahojte, mám pár dni do termínu porodu. Skôr, než mi budete pisat, že sú to tehotenské hormony,.. nie sú. Viem, že nie.
Pokazila som zivot sebe a aj dietatu ktore sa ma narodit. Bolo neplanovane. Po prosbach muza s ktorym to mam, som si dieta nechala, no velmi to lutujem. Toho muza proste nelubim, zo zaciatku to bol osial, zalubenost a bum. Ano bola som hlupa, mala som sa chranit to ja vsetko viem a zivot mi to takto vratil. Ale ja nevladzem zit s predstavou mat dieta s niekym koho nelubim, s kym nechcem zit a tvorit par. Aj trochu tej “lasky” ktorej tam bolo pred tehotenstvom, tak aj to zo mna odisla. Strasne sa trapim. Cele tehotenstvo som preplakala, neznasam sa na seba pozriet do zrkadla lebo si pridem ako jedna hnusna stetka. Teraz budem slobodna matka, to co som chcela (krasna rodina) uz sa mi nesplni. Nevidím v mojom zivote ziadny zmysel ani nic pozitivne. Prosim, pomozte mi nejak. Napiste mi, že nejak sa to zvladnut da.. ja uz fakt nemozem.
@sheila121
@sense
@pribinak zeny aj ja poznam kopec dobrych otcov a ja som nepovedala ze ten chlap moze byt zly otec…ALE BAVIME SA TU O STAROSTLIVOST O MALINKE BABATKO!!!! 24/7…prvootec nie nejaky skuseny druho alebo tretootec!!! Vy takeho poznate??? Je ine mat po boku partnera ktory vas obcas vystrieda v starostlivosti ale sama zena alebo muz??? To zavana vyverpanostou,frustraciou a ziadny vycerpany a frustrovany rodic (otec ci matka) nemoze byt dobry rodic!!! A teda dietatku pri nom nemoze byt dobre
Ak teraz mas vycitky smutku tak to budu hormony. Aj ked si to priznat nechces.
Daj si cas. Uvidis aky bude porod resp cas potom. Ci ten naval vsetkeho to zmeni k lepsiemu alebo nie.
Ak otec dietatko chce a ty si si ista ze nie tak… daj ho otcovi. Ano aj on ma právo na dieta a ano. Mnoho otcov je lepsich nez mama. To je len fikcia ze vsetko dokaze iba mama najlepsie.
Ak to tak necítiš tak sú aj anonymne pôrody. Porodíš neuvidíš ho a pôjde na adopciu. Vieš koľko žien je že chlapov neľúbia a dieťa prijali je to najväčší dar. Teraz je taká doba že otehotnenie nie je samozrejmosť. Je tu na MK veľa žien ktorá by chceli a nemajú deti. Ja som mala dcérku zomrela mi chcela by som ešte ale už to nepôjde vysoký vek a iné faktory. A TY máš rozmar aspoň ak porodíš a daj na adopciu.
@alickapusinka otec je znamy zak aky anomymny? Mala sa chranit
@seva22 ale taka matka prvorodicka tiež nemusí byť dobra matka keď to vezmeš z toho pohladu starostlivost 24/7. Ako sama píše frustrovaný rodič nemôže byť dobrý rodič a je jedno ci matka ci otec. A ako môže mať matka pomoc rodiny, rovnako môže mať aj otec pomoc rodiny. Sestra môjho ex priateľa mala po pôrodnú depresiu, dieťa za prvý 1,5roka života videla parkamrat aj to bola mimo. Co si myslíš kto sa o to dieťa staral keďže ju z pôrodnice rovno previezli na iné oddelenie a dieťa šlo z nemocnice domov. Staral sa otec a keď bol v práci tak sa starala babka a keď prišiel otec z prace tak šla zas babka do prace
@seva22 neprehanas trochu? bezne sa zena stara o dieta sama, a nema problem. rovnako su situacie kde sa stara len otec, aj ked ich je menej.. v zivote som nebola flustrovana a zufala z toho ze sa mam postarat o svoje dieta, ani vycerpana... a napr. aj keby naaahodou mal rodic prave zly den, co ludia mavaju, urcite sa zivot dietat kvoli tomu nezruti a oznacit ho ako zleho rodica je trochu odveci. Milujuci rodic aj ked sam, je vzdy lepsia alternativa ako akekolvek darovanie dietata niekomu. A ten niekto tiez nebude mat len ruzove dni :DD
@seva22 to vobec neni v tejto chvili podstatne
@sense ved ja som napisala ze ak to ten itec chce zvladnut sam bude musiet poprosit svojich rodicov alebo ak ich nema niekoho ineho z rodiny, priatelov…to mi akoze
@simca06022011 chces tvrdit ze si na dieta sama???? Nikdy sa ti s nim nepride pohrat babka,dedko,teta? Nevzali ti ho nikdy pokocikovat??? Ak ano tak na to dieta niesi sama;) lebo s nim niesi 24/7…mas prilezitost sa aspon na chvilku vyventilovat…a teda mna nikto kto nie je s dietatom 24/7 (NIKDY MU NIKTO DIETA ANI NA 10 MINUT NEPOSTRAZIL) nepresvedci ze je to OK byt single rodicom! amen
@seva22 nie s mojim dietatom sa nikdy nikto neprisiel pohrat, ani ho kocikovat, chlap odisiel o 5tej rano a prisiel o 20tej ked uz dcera velakrat spala. A netvdrim ze je super cool ak niekto zije sam s dietatom, ale tvrdit ze nie je dobry rodic, je odveci. Je normalne ze rodicia maju lepsi a horsi den. Dokonca v pare, mavaju tych horsich o mnoho viac.
A dieta som si nerobila aby som ho odkladala k babkam a ventilovala sa...
Ked uz teraz pises o pokazenom zivote, co budes hovorit po prvych 6 mesiacoch od porodu, keby budu hormony pôsobiť sko sopka, ktora vybuchuje v pravidelných intervaloch, nebudes vyspata, nebudes mat cas sa ani orpchovat 🙈🙈🙈🙈, plačúce dieta, koliky, teploty. Milion dalsieho. ALE!!! Mas dieta s muzom, ktory to dieta chce a miluje. Uz teraz si dala dietatu viac ako 30 % zien. Nemusis otca milovat ty ale urcite ti bude nápomocný, tak mu to dovol. Pomoze ti postarat za o dietatko, idealne by bolo ak by ste aspon prvy rok spolu byvali ale nie ako partnery ale ako rodicia. To dietatko ti to nikdy nebude vycitat, ze nemiluješ jeho otca. To nebude riesit vobec. To riesis iba ty vo svojej hlave. Skus ist za psychologickou a vyrozprávať sa. Okrem toho, ak by si mala Dieta s muzom, ktore milujes nikto ti negarantuje, ze bude s tebou do konca zivota. Nikto ti negarantuje, ze on bude milovať teba alebo vase dieta. Ved si na MK vidis to mnozstvo osudov co tu pisu zeny. Tak za preber zo svojho sna o ideálnom svete!!!!
@seva22 moj brasko je super otec. O dieta sa staral od narodenia. Sam. On s nim chodi k lekarovi, uci sa a podobne. Takze ano existuju. Niekedy zivot neda na vyber a o zazemi nic netusime, mozno moze pocitat s podporou rodiny a podobne a to urobi vela. A kamoskin muz bol pri vsetkych detoch doma namiesto manzelky.
@simca06022011 ahaaa parada takze vsetky matky ktore raz za rok poprosia babku alebo dedka aby napriklad dieta postrazil ked porrebuju ist surne k lekarovi tak svoje dieta odkladaju!!! Parada, super pristup! Ty si jaka supermanka/supermamka ked svije dieta neodlozis k babke ale beries ho so sebou aby na poliklinike pooblizovalo vsetky klucky a sedadla
@seva22 s tebou skoda diskutovat, prehanas ako aj predtym aj teraz.
@simca06022011 moje deti milujú odkladanie babke s dedom aj druhemu dedovi s priatelkou. Pravidelne ich odkladam k mojmu otcovi aj na lyžovačku aj k moru, chaty. Velmi sa tomu tesia. Skoda, ze tvoje nemaju tu moznost užiť si ten cas so starými rodicmi, osamote bez rodicov. Je to uplne iny svet. 😉
@betulinka1 nehnevaj sa, tu je diskusia o tom, ze seva oznacuje rodicov ktori sa staraju sami o dieta za ZLYCH rodicov. Mne je ukradnute a neriesim ci niekto dava alebo nedava dieta babke, alebo ma opatrovatelku. Ja rieism to co ona napisala, ze je to nezmysel. A pisala, ze ju nepresvedci niekto komu dieta 24/7 nik nestrazil, tak som len napisala ze mne dieta nikto nestrazil. Mne je jasne ze deti strazi rodina, ipatrovatelky, skolka, jasle a vsetko mozne. Moje dieta nema zakaz starych rodicov, aj do jasiel aj skolky chdoilo :DDD ALE male batola = nepotrebovala som 20 asistentov aby som to dala a uz vobec sme s chlapom nesedeli pri postielke dvaja a nestrazili dieta :D Tak ak sa vyjadrujes k niecomu tak aspon k veci, a nie len k tomu, ze moje dieta nechodi vraj k babke :D predpokladam, ze ako par tyzdnove babatko alebo pol rocne, alebo rocne nesli tvoje deti na tu lyzovacku, k moru a tak ;) bez teba.. vsakze?
@simca06022011 ale v pohode sa aj o par dňové dokazal postarat hociktorí so starych rodicov. Reagovala som k veci na tvoje útoky. Nevie, preco pises v takom hneve a potom tie pismena vyznievaju inak ako ich aj realne myslis. Ale mala som z nich pocit, ze degradujes odkladanie deti, za to, ze ty si to nikdy nechcela/ nepotrebovala. Nikdy sa neda povedat co je lepsie a co horsie, nakolko okolnosti su okolo ludi rozne aj ich osudy.
@betulinka1 ja som na nikoho neutocila, ale dobre :DDD a neviem o akom hneve hovoris.. skor sa pozrite ako tu reaguje clovek, na ktoreho reagujem, ktoremu som ja SLUSNE napisala, ze prehana... a uoznacuje zlymi rodicmi kopu ludi, ktori sa sami staraju o deti a maju doma pritom vacsi klud ako vacsina slovenksych "usporiadanych rodin", kde si rodicia ani na meno nemozu prist :D ale ty si zase dalsia co tu cita nieco co nikde nie je napisane a PREHANA... :DDD
Aj keď to popieras, sú to aj hormony a aj nevies ake je to skvele mat dieta. Tiez som sa strašne bála ci budem syna milovať a co budem cítiť lebo jeho otec ma opustil ked som otehotnela a tiež som si takto svoj život nepredstavovala. Cele tehotenstvo som mala depku.
Po pôrode sa to nedá porovnať, úplná úľava, žijem pre syna a laska od prvého momentu. Takze daj tomu čas.
Nie vždy to ide podla plánu v živote... teraz aj keď ma syn bývalého oci a obcas mi ho pripomenie tak uz som s tým zmierena a to co citim k malemu prebilo všetko to zle co som zažila.

No ja by som v prvom rade nasla kvalitneho psychologa. Nie su to len hormony ale aj emocie... kludne by sa dalo povedat, ze otec dietata ta dotlacil do niecoho s cim nie si vnutorne ztotoznena... a v tomto rozpolozeni je podla mna ta odborna pomoc viac nez nevyhnutna najma aby sa vcas podchytila eventualna poporodna depresia...