icon

Rôzne prejavy tehotenstva pri chlapcovi a dievčati

17. jún 2025

Ahojte maminky 🙂
Možno hlúpa otázka,ale mňa veľmi zaujima ake boli vaše tehotenstva alebo aké sú..mám na mysli či prebiehali rovnako keď ste čakali dievčatko alebo chlapčeka..moje prvé tehu pred 10 rokmi bolo úplne rovnaké ako je to terajšie a mala som vtedy dievčatko.
Som v 9tt a predpokladám, že ak je všetko presne tak ako pri dcérke, že aj teraz by to mohli byt dievčatko.
Aké boli vaše tehotenstva?

slawka2208
17. jún 2025

Ja mám dievčatko a chlapca a tehotenstva naprosto rovnaké, odvracané 4 mesiace, doobeda som čumela do záchoda poobede som bola na kolotoči a večer som už o siedmej spala.

magic08
17. jún 2025

u mna bol rozdiel. Ked som čakala dievčata, bolo mi zle, pri synovi som nevedela, že som tehotna

autor
17. jún 2025
@slawka2208

Ja mám dievčatko a chlapca a tehotenstva naprosto rovnaké, odvracané 4 mesiace, doobeda som čumela do záchoda poobede som bola na kolotoči a večer som už o siedmej spala.

@slawka2208 hmm zaujímavé..ja som pri dcérke ani nezvracala,ani nevoľnosti som nemala,ani chuti proste nič ako keby som nebola tehotná a teraz je to úplne to isté...akurát vyrážky som mala na tvári,na začiatku prvé týždne tehotenstva. Ale aj to hneď pominulo

kaca222
17. jún 2025

Je to individuálne, vôbec sa tým neorientuj 🤷‍♀️
Ale tak keď ťa to zaujíma, prvé tehotenstvo, chlapec, bolo mi zle mesiac, nezvracala som.
Druhé tehotenstvo, opäť chlapec, prezvracala som tri mesiace

elenka.k
17. jún 2025

keď som čakala dcérku zvracala strašne a dlho, keď som čakala synčeka - možno sa mi aj chcelo byť zle, ale som nemala čas pri dcérke 😝
a bruška som mala: pri dcérke okrúhle ako balón - vlastne celá som bola oblá a pri synkovi som mala skôr do špica bruško
Ale ako sa vraví - každé tehotenstvo je iné a je to pravda.

kavasmliekom
17. jún 2025

Prvé dievča, bolo mi zle z pachov mäsa a aj na kila som mohla jesť pomaranče...pribrala som 7 kg...ale nebolo mi nijak nevoľno ani zvracanie, robila som do posledného dňa.
Druhý chlapec, bolo mi zle od prvého do posledného dňa, vkuse som vracala, pálenie záhy, , nízky tlak, nevedela som spať... zjedla by som aj vagón paradajok 😄, pribrala som 11kg ale po pôrode som sa vrátila na pôvodnú váhu.
Tretie dievča, nič, absolútne som nevedela, že som tehotná, keby nie brucha. Ale zase chuť na Mandarinky, pomaranče...pribrala som 4 kg počas celého tehotenstva, ktoré zostali 🙈

vkatush
17. jún 2025

Dvaja chlapci.
Pri jednom zvracanie do pôrodu, pri druhom len párkrát na začiatku.
Pri jednom chute (žila som týždne na debrecinskej bagete z pumpy), pri druhom všetko zaradom.
Pri jednom veľmi nízky tlak, pocity na odpadnutie, pri druhom v pohode všetko.
Pri jednom krásna pleť a vlasy, pri druhom ako pubertiačka s nedostatkom vitamínov 😑

Obe komplikované, s problémami, pribrala som málo, obaja vzadu na chrbte, takže ani nie veľké bruško.

diewcatqoo
17. jún 2025

U mna boli asi priblizne rovnake a mam chlapca, aj dievca.

elenka.k
17. jún 2025
@vkatush

Dvaja chlapci.
Pri jednom zvracanie do pôrodu, pri druhom len párkrát na začiatku.
Pri jednom chute (žila som týždne na debrecinskej bagete z pumpy), pri druhom všetko zaradom.
Pri jednom veľmi nízky tlak, pocity na odpadnutie, pri druhom v pohode všetko.
Pri jednom krásna pleť a vlasy, pri druhom ako pubertiačka s nedostatkom vitamínov 😑

Obe komplikované, s problémami, pribrala som málo, obaja vzadu na chrbte, takže ani nie veľké bruško.

@vkatush mne pri dcérke svokra každý deň varila rezance s tvarohom a kopooouuuu masla , pri synovi som si raz, ale musela kúpiť šampanské na benzínke a trochu odpiť , mala som od dr. dovolené 😀

226lenka
17. jún 2025

Prvý chlapec, zle mi bolo do 6. mesiaca, nemohla som jesť mäso a mäsové výrobky, mlieko, jogurty a žiadne iné mliečne výrobky (okrem bryndze ) Nieže jesť, ani vidieť v letáku som ich nemohla a keď sa varili mäso, som odchádzala z kuchyne 😃 Jedla som len sladkosti, ovocie, ryžové polystyrény a bryndzové halušky.
Druhé dieťa dcéra, príznaky navlas rovnaké ako pri prvom, až na tie ryžové polystyrény, tie už vidieť nemôžem 😃

marth16
17. jún 2025

Mám chlapca aj dievča 9 rokov rozdiel, príznaky, chute a pôrody rovnaké

thereisabear
17. jún 2025

Mám dvoch chlapcov a dosť odlišné tehotenstvá.

kikusenka1
17. jún 2025
@magic08

u mna bol rozdiel. Ked som čakala dievčata, bolo mi zle, pri synovi som nevedela, že som tehotna

@magic08 ja zas opačne. Pri dcére nič a pri chlapcoch mi bolo zle

alenkatt
17. jún 2025

Prvé máme dievčatko, teraz čakáme chlapca (33tt) za mňa je to úplne ale úplne rozdielne. Pri dcérke mi bývalo zle, extrémne veľa vecí som nedokázala zjesť az do vysokého týždňa, problém s obličkou pravou. Teraz nič absolútne, iba mi rýchlo rastie bruško a som unavenejšia ( ale k tomu prispieva dcéra) ,zase na začiatku som mala problém so špinením a krvácaním.

autor
17. jún 2025
@kavasmliekom

Prvé dievča, bolo mi zle z pachov mäsa a aj na kila som mohla jesť pomaranče...pribrala som 7 kg...ale nebolo mi nijak nevoľno ani zvracanie, robila som do posledného dňa.
Druhý chlapec, bolo mi zle od prvého do posledného dňa, vkuse som vracala, pálenie záhy, , nízky tlak, nevedela som spať... zjedla by som aj vagón paradajok 😄, pribrala som 11kg ale po pôrode som sa vrátila na pôvodnú váhu.
Tretie dievča, nič, absolútne som nevedela, že som tehotná, keby nie brucha. Ale zase chuť na Mandarinky, pomaranče...pribrala som 4 kg počas celého tehotenstva, ktoré zostali 🙈

@kavasmliekom 🙂 a pri dievčatách ste mali problémy s pleťou?

januska2
17. jún 2025

Ja 1 syn prevracala nonsop . 2 dcéra ani som nevedela ze som teraz po 11 roch repete 🤣 ale s rym rozdielom ze syn ani som nevedela a teraz čakám dievcatko a sem tam som vracala nic strasne inak ako keby som ani nebola. Isto to není od pohlavia. ❤️🩵🙈💜🩷

saxana000
17. jún 2025

Moje prve a druhe tehotenstvo boli po 8 rokoch a boli diametralne odlisne.a aj som inak vyzerala aj som sa inak citila pri jednej mi nic nebolo druhu som zaciatok odgrcala a potom priserne migreny niekolko mesiacov v kuse..mame dve dievcata.

lucia147852
17. jún 2025

Mám dve dcéry a tehotenstva som mala absolútne iné. Priebeh, chute aj veľkosť deti bola odlišná.

nikushka8
17. jún 2025

dve dievcata a tehotenstva uplne rozdielne, aj chute

kendra73
17. jún 2025

Mam troch chlapcov a jednu babu.Pri tych troch chalanoch bolo kazde tehotenstvo ine a predsa boli chalani.Pri prvom vsetko ok,jedla som sladke na kila (inak sladke nenavidim) pri druhom stale krvacanie,musela som jest duphaston,stale hrozil potrat,neskor predcasny porod,zacali mi chutit huby,co dovtedy som nenavidela.pri tretom vsetko fajn a ku koncu vysoky tlak,museli vyvolavat porod,nevedela som sa dozrat pomarancov.Pri dcerke opat chute na sladke na kila,takze som bola presvedcena,ze opat chalan a bola baba.Podla mna zavisi aj kolko ma zena rokov,telo inak reaguje v 20tke,v 30tke atd.ja som zivy priklad.

jamidea
17. jún 2025

Chlapec, dievca rovnake tehotenstvo. Druhy chlapec uplne o 180stupnov ine.

monickach15s01
17. jún 2025

Ja cakam tretieho chlapca a kazde tehotenstvo bolo uplne ine 😅

mtn112233
19. jún 2025

Chlapec len prve tri mesiace nechutenstvo potom úplná pohoda až dokonca, ani raz som nevracala
Dievča nevoľnosti napinanie na vracanie od 6tt doteraz (39tt), zápcha, palenie zahy, únava, trpnutie ruk, krce v nohách.. mám snáď všetky priznaky čo existuju.. takže u mňa tehotenstvo s dievčaťom ma oveľa viac fyzicky a tym padom aj psychicky položilo

kiki68
4. júl 2025

Dcera mi vzala krasu, doslova, v tehu som vyzerala hrozne od 9/10tt, biela, siva v tvari, stale zle, kozne problemy, proste na chcipnutie a bolo to velmi vidiet, riedke vlasy, vypadavali, vyzerala som ako po chemo. Syn naopak, to som mala pregnancy glow, ziarila som na kilometre, nikdy som nebola taka krasna ako v tom tehu s nim. Ale inak bolo to tehu narocne s nim, stale vysoky tlak a podozrenie na tieto problemy. Pri dcere sa tlak krasne drzal.