Sklamanie a obavy z výsledku 3D ultrazvuku
Ja viem, ze som velmi povrchna, hanbim sa za seba a mam aj vycitky svedomia, no potrebujem to dostat zo seba..
Boli sme na 3D ultrazvuku - babatko sa nam na kazdom vysetreni schovava, cize rozumiem tomu, ze nie je jednoduche spravit nejaky normalny zaber, no zo strany doktora tam nebola ani ziadna snaha o nejake lepsie snimky.. Vysledok je taky, ze mam snimku, na ktorom nase dievcatko vyzera ako nejaky zduty starcek a ja som extremne sklamana.. Zrejme je to aj tym, ze je instagram plny dokonalych snimok babatiek a ja som smutna a sklmana, ze ja take nemam a mam obavy ci dievcatko nakoniec nebude skarede.. Mali ste to niektora podobne?
Čakala som, že tvoj "problém" bude končiť tvojim sklamaním z pohlavia bábätka... A ono je tam škaredé 😁😁😁. Idem ja radšej odtiaľto.
:D a ked budes mat skarede dieta tak co, das ho na adopciu?
@lila246 boze toto ako vam vobec napadlo? Nehnevajte sa, ale toto nemozete mysliet vazne..
Čakala som, že tvoj "problém" bude končiť tvojim sklamaním z pohlavia bábätka... A ono je tam škaredé 😁😁😁. Idem ja radšej odtiaľto.
@mirro no napriklad ja nerozumiem ked je niekto sklamany z pohlavia babatka.. pre mna je sklamanim to, ze mam ako spomienku jedniny zaber, ktory nie je dokonaly.. kludnd chodte odtialto 🙂 som uprimne rada, ked vy ste nikdy takyto pocit nemali..
Ano si velmi povrchna. A nechat sa znechutit porovnanim s instagramom?!
Este mi je aj luto toho lekara... chudak na ktoreho sa premotivovana buduca matka stazuje lebo udajne nevyvinul dostatocnu snahu zabezpecit
"dokonale" snimky
@mirro no napriklad ja nerozumiem ked je niekto sklamany z pohlavia babatka.. pre mna je sklamanim to, ze mam ako spomienku jedniny zaber, ktory nie je dokonaly.. kludnd chodte odtialto 🙂 som uprimne rada, ked vy ste nikdy takyto pocit nemali..
@autor pravidlo MK je, že si tu tykame 🙂 a ano, reišiš neskutočne povrchne veci. mamičky postihnutych deti/dlhoročne snažilky sa pri čitani tvojich riadkov len chytaju za hlavu...
Mas zdrave dieta? Predpokladam, ze ano. Potom by mala byt tvoja reakcia taka, ze si stastna, ze je vsetko ok a nie fnukat, ze nemas peknu fotku. A zrus instagram, ocividne ti to nerobi dobre, ze si zavesena na sociaonych sietach.
Pre matku jej dieťa nikdy nebude škaredé. Bude dokonale také aké je. Súdiť to z fotky z bruška je trosku mimo no a zakladať temu tu kde je mnoho žien co nemôžu mať deti, alebo sa snažia roky je naozaj trochu povrchne. Co si chcela počuť, že je okej sťažovať sa na pokazenu fotku?
To je život proste, tak ak veľmi chceš na instragram dokonalú foto, tak ju daj vyretušovat
Pre matku jej dieťa nikdy nebude škaredé. Bude dokonale také aké je. Súdiť to z fotky z bruška je trosku mimo no a zakladať temu tu kde je mnoho žien co nemôžu mať deti, alebo sa snažia roky je naozaj trochu povrchne. Co si chcela počuť, že je okej sťažovať sa na pokazenu fotku?
To je život proste, tak ak veľmi chceš na instragram dokonalú foto, tak ju daj vyretušovat
@adeladulova na instagram (ani inde) nic nevesiam, no som tam a vnimam vsetko to dokonale okolo tehotenstiev (ajked viem, ze to vo velkej miere v skutocnosti tak nie je). Ja som jednoducho len sklamana.. predstavovala som si milu fotku - pre svoju radost, nie pre socialne siete - taku som nedostala.. logicky si viem povedat, ze je super, ze je babatko zdrave.. jednoducho to je len kratkodobe sklmanie a teraz kvoli tomu mam vycitky svedomia.. Viem, ze ked tu bude, toto nebudem riesit vobec..
Ja som generácia co neboli 3D snímky a namiesto poplatku za epidural, som dala poplatok na hypotéku....( lebo mi to prislo z roka na rok drahsie) .skus si užívať bezne veci.....dieťatko hladkaj cez bruško a spievaj mu....ono sociálne siete a médiá tvoria nerealitu, ktorá je pretláčanie do nášho podvedomia...bude ešte veľa rozčarovanie,ktoré prídu po pôrode....starostlivost je narocna a nevyspatie prinesie svoju dan........fotiek bude ešte dosť...ked uz bude na svete.....držím palce
Ty si troll?Teba faaakt trápi, že či nebude Tvoje dieťa škaredé?Vymaž si instagram, evidetne Ti už dosť škody narobil🤦♀️
Byť tebou radšej príspevok zmazem, lebo budú samé útoky. Ja si myslím že proste valcujú hormóny a preto také emócie či myšlienky. Vie byť to bežné v tehotenstve i po pôrode. Vlastná skúsenosť. Ak ti behajú stále tie isté myšlienky okolo fotky bábätká si povedz: je to len myšlienka a myšlienku môžem zmeniť. Držím palce.
Ja fotky zo sona a ani nemám. Na 3D som nebola a vždy bol malý otočený že by aj tak nič nebolo vidieť a keď už bol otočený že bolo niečo vidieť tak už doktorka povedala že na fotke by to vidieť nebolo lebo už je veľký. Je to tvoje prvé dieťa,rozumiem že ti je ľúto že nemáš peknú fotku. Ale nikdy,nikdy nerieš instagram. Keď sa obidve moje deti narodili boli fialové,opuchnuté,obrovské 🤭. A poviem ti teraz sú to tie najkrajšie deti..
Nerob stres. Raz sa nad tou fotkou spolu s dcerou zasmejete. Ze ake bolo vase “prve” stretnutie.
A tieto ocakavania skrtni, ak mozes. Isto ich mas viac.
Potom ta budu dostavat do kolien veci, ze miesto vysmiateho babatka mas placlive.
Ze v noci je hore kazdu hodinu.
Ze najkrajsie dupacky znici hned na prvy raz tym, ze sa prekaka a ostane na nich nevypratelny flak.
Ze ti ogrcka kociar a na caluneni ti ostanu flaky.
Ze si si to mamickovanie predstavovala cele inak… lebo na insta ti dokonale obrazky podvedome vstepili falosne predstavy o rodicovstve.
Byť tebou radšej príspevok zmazem, lebo budú samé útoky. Ja si myslím že proste valcujú hormóny a preto také emócie či myšlienky. Vie byť to bežné v tehotenstve i po pôrode. Vlastná skúsenosť. Ak ti behajú stále tie isté myšlienky okolo fotky bábätká si povedz: je to len myšlienka a myšlienku môžem zmeniť. Držím palce.
@uzanka16 hormóny a zdravý úsudok sú 2 rôzne veci...
Autorka, vacsina deti na fotkach z 3d sona vyzera ako zemiak, ci kamen z fantaghiro. Tie deti aj po narodeni vyzeraju podobne, su dotlacene, dokrcene, ale vyrastu z toho. Kazdopadne s kuskom nadsazky, ak by bola mala realne skareda, aspon vies po kom to ma, su len 2 moznosti, a ak to bude po muzovi, dalsie dieta musis planovat s niekym krajsim.
Ale teraz vazne, ak by bola naozaj skareda, tak co. Nebudes ju mat rada alebo co?
Ked sa ti mala narodi, zazijes mozno vela veci, ktoee si necakala a dokonaly instagram, plny “dokonalej” materskej reality bude to posledne na co budes mysliet. Lebo to nezodpoveda realite. Alebo ta caka trpka skuska reality.
Nerob stres. Raz sa nad tou fotkou spolu s dcerou zasmejete. Ze ake bolo vase “prve” stretnutie.
A tieto ocakavania skrtni, ak mozes. Isto ich mas viac.
Potom ta budu dostavat do kolien veci, ze miesto vysmiateho babatka mas placlive.
Ze v noci je hore kazdu hodinu.
Ze najkrajsie dupacky znici hned na prvy raz tym, ze sa prekaka a ostane na nich nevypratelny flak.
Ze ti ogrcka kociar a na caluneni ti ostanu flaky.
Ze si si to mamickovanie predstavovala cele inak… lebo na insta ti dokonale obrazky podvedome vstepili falosne predstavy o rodicovstve.
Tak to počkaj, keď sa ti naozaj narodí škaredý, pokrčený starček, celý červeno-fialovo-biely. Lebo deti sa nerodia ako vo filmoch a na fotkách z Instagramu. Pár hodín, dní a niektorým až týždne trvá, kým sú z nich "modelovské bábätká".
Chápem, že zamrzí nevydarená fotka. Okey.
Ale je prehnané o tom dávať diskusiu a o tvojich rečiach na lekára ani nevravím. Kašľať fotku, som šťastná, že môžem ísť k odborníkovi, ktorý skontroluje, či je všetko v poriadku a vyvíja sa ako sa má a nie tak fotku riešiť 😑
A presne ako píše @moonlight1210
Trošku späť do reality, znížiť očakávania, porovnávačky a tešiť sa z veľkých maličkosti.
Napr že čakáš bábo. Že čakáš zdravé bábo. Že si môžeš dovoliť zdravotnú starostlivosť. Že takáto blbosť ťa vykoľají a je tvoj dnešný najväčší problém. Prajem ti, aby si mala len takéto "sklamania".
Tak chod ešte na jeden ultrazvuk, zaplať si ho. Keď tak veľmi chces peknú fotku, tak ti tie peniaze stoja za to 🙂 nebuď smutná.
bojíš sa, že budeš mat škaredé dievčatko? Tak sa bude musieť viac učit v živote, aby niečo dosiahla 😀 pozri na Zuzanu plačkovu, vždy sa dá niečo s výzorom robiť 😀
Jooj, keď sa mala narodí, budeš len spomínať, aké "vážne" problémy si riešila. 😂
Žena, zruš si instagram v prvom rade. Tu pekne vidno, aké zlo dokáže s ľuďmi narobiť sociálna sieť.
Ja to ani nemám, mám len fb ako pračlovek a ani tam nepozerám žiadne videá, lebo to sú väčšinou úplné sprostosti, odtrhnuté od reality.
Ja ti dám takúto radu: vymaž instagram a ži svoj život. Chúďatko malé, ešte sa ani nenarodilo a už si sklamaná, že na fotke nie je také, ako by si ty chcela. Ešte si aj na doktora urazená, že sa nesnažil. Akože sorry, doktor snáď vyšetruje a tá fotka z ultrazvuku je len bonus. Ja mám 2 deti, prvé nemá žiadnu 3D fotku, má len 2D z prvého trimestra, kde vyzerá ako fazuľa. Druhé už má aj 3D, a vyzerá na nej ako Montgomery Burns zo Simpsonovcov. Ak vidíš niečo dokonalé na Instagrame, môžeš si byť istá, že je to klam.
Socialne siete raz vyhubia toto hlupe ludstvo…
Mozno je to signal sa zamysliet, ze pri dietati nic nebude take, ako si si naplanovala.
Teraz je to fotka.
Ked sa narodi, neboj, bude nadherne, mozno bude viac revat ako instagramove deti.
Mozno bude mat reflux.
Mozno to bude narocne, vsetko okolo toho.
Lebo sa priprav... na instagrame je vsetko dokonale, skutocny zivot bude iny.
Vypni cely instagram a zi pre seba.
Coze? 😅😅 tak si stiahni tu dokonalu fotku a tvar sa ze je tvoja 😅😅😅 ten insta ti dobre vymyl hlavu 😅😅
Dúfam, že je toto vymyslená téma, lebo inak by to znamenalo, že sociálne siete "pošahali" ľudí viac ako som si myslela....
Len sa tak zamysli, keby neexistuje instagram či by si toto riešila. Odpoveď je - nie, ani by ťa to len nenapadlo
Ja nemám ako spomienku žiaden záber lebo nech sa aj lekár akokoľvek snažil moje dieťa všetky ultrazvuku odignorovalo a bola som rada že vždy aspoň na druhý pokus odmerala čo bolo treba, keďže nepomáhalo ani zjesť cukor ani zo dva tri razy poškodiť aby sa pohlo.
A úprimne ja som nevidela ani jedno pekné bábätko na fotke zo Sona nech bola akákoľvek dobra ťa fotka a apropo pre pochvalenie na insta si vieš fotku upraviť
No nase na fotke z 3D ultrazvuku vyzeralo ako Voldemort skrizeny s niecim neidentifikovatelnym. Doktor mi urobil dve fotky, ze reku na druhej mozno bude vyzerat lepsie, ale kdeze. Fakt tam to dieta bolo obtiazne rozoznat. Potom sme si po zvysok tehotenstva robili srandu, ze sa nam narodi maly Voldemort. A narodilo sa najkrajsie dievcatko na svete.
Veď choď do súkromnej kliniky, zaplať si za 3D ultrazvuk...predtým sa hýb, daj si prechádzku, hore dole schodmi...nech sa bábo zobudí a neskrýva, daj si niečo chutné...a možno sa to tentokrát podarí 😁 v dnešnej dobe, keď je toľko vymožeností a toľko možností sa trápiť nad jednou fotkou? fotku ti spravia kdekoľvek, keď si zaplatíš 😁😉

:D a ked budes mat skarede dieta tak co, das ho na adopciu?