icon

Sklamanie a obavy z výsledku 3D ultrazvuku

28. máj 2025

Ja viem, ze som velmi povrchna, hanbim sa za seba a mam aj vycitky svedomia, no potrebujem to dostat zo seba..
Boli sme na 3D ultrazvuku - babatko sa nam na kazdom vysetreni schovava, cize rozumiem tomu, ze nie je jednoduche spravit nejaky normalny zaber, no zo strany doktora tam nebola ani ziadna snaha o nejake lepsie snimky.. Vysledok je taky, ze mam snimku, na ktorom nase dievcatko vyzera ako nejaky zduty starcek a ja som extremne sklamana.. Zrejme je to aj tym, ze je instagram plny dokonalych snimok babatiek a ja som smutna a sklmana, ze ja take nemam a mam obavy ci dievcatko nakoniec nebude skarede.. Mali ste to niektora podobne?

really8
29. máj 2025

Juuuuj teraz som sa zasmiala. A ty si akoze myslis ze to babo je v bruchu nejake krasne? Kopa deti sa este narodi nepeknych pokrcenych spinavych. Stiahni si fotku z instagramu s zaloz si ju do albumu teda. Nikto to nebude vediet ked uz ti ide o to.

autor
29. máj 2025

Dakujem za vsetky nie uplne utocne reakcie..
Na dietatko sa extremne tesim, prihovaram sa, hladkam ho.. Uvedomujem si, ze pri porode su babatka ake su, viem ze o ziadnej krase sa hovorit vtedy neda a ani nie je dolezita, a tiez zrejme to bude aj to posledne, co riesit budem.

Prispevok som sa rozhodla nechat, lebo som presvedcena o tom, ze tento pocit (sklamanie zo snimky) zazilo par (povrchnych) zien (akou som aj ja), ajked to je chvilkove, a clovek sa nahlas ani neprizna.

Dokonalym zenam, krore nikdy nic taketo neriesia a nezazili prajem nadalej vsetko dobre do zivota 🙂

deedol
29. máj 2025

Moj syn vyzeral na 3d utz ako mimozemstan. No a? Odporucam vypnut socialne siete a myslim to v dobrom.

bejbs123
29. máj 2025

Ano si povrchna…my mame fotku kde nam ukazuje prostrednik,na druhej vyzera,ze ma 20kg,na tretej ma nos ako rypak a aj tak nam prisla ako najkrajsie babo na svete a cuduj sa svete,je uplne krasna…ked sa narodi sprav si milion fotiek,take ako sa budu pacit tebe…to je ultrazvuk,to nie je fotoatelier a odporucanie menej sleduj socialne siete,ked to nevies oddelovat od reality…

yosi
29. máj 2025

Nešibe ti? Či je dieťa pekné, a či bude pekné v dospelosti, to zistíš možno keď pôjde do školy. Vtedy sa ustaľujú črty tváre. Keď sa narodí, ťažko ho spoznáš medzi ostatnými deťmi na pôrodnici. Pokiaľ otec nie je černoch teda

Moja manželka ma pri prvom zase stále presviedčala, že dcéra bude určite postihnutá, že jej lekári niečo taja a také bludy... Tak som zašiel za primárkou aby ju upokojila lebo sa tie paranoidné bludy začali prenášať aj na mňa už. Primárka prišla, povedala jej, že keď s tým neprestane tak ju dá previezť na psychiatriu, a bolo vybavené 😁

maminkadeticiek
29. máj 2025

Riesenie?Chod do sukromneho centra,zaplat si kratke 3d sono na fotku a vybavena vec.Urcite sa ti tam povenuju kym nebide fotka taka aku si prajes.

marhulka13
29. máj 2025

Ved keď sú skaredi rodicia, tak po kom ma byt dieta pekne ?🫣🫣😆😆😆 pre každú matku je to jej dieta najkrajsie , nech je akékoľvek

really8
29. máj 2025

No autorka zrejme to nebude to posledne co budes riesit po porode ked uz teraz riesis blbu fotku.

autor
29. máj 2025
@yosi

Nešibe ti? Či je dieťa pekné, a či bude pekné v dospelosti, to zistíš možno keď pôjde do školy. Vtedy sa ustaľujú črty tváre. Keď sa narodí, ťažko ho spoznáš medzi ostatnými deťmi na pôrodnici. Pokiaľ otec nie je černoch teda

Moja manželka ma pri prvom zase stále presviedčala, že dcéra bude určite postihnutá, že jej lekári niečo taja a také bludy... Tak som zašiel za primárkou aby ju upokojila lebo sa tie paranoidné bludy začali prenášať aj na mňa už. Primárka prišla, povedala jej, že keď s tým neprestane tak ju dá previezť na psychiatriu, a bolo vybavené 😁

@yosi super, dakujem ze ste si kopli, prajem pekny den.

luccija
29. máj 2025

Len pozor, aby si si takto ideálne nepredstavovala aj materstvo a dieťa ako sa to všetko prezentuje na sociálnych sieťach.Zaplat si ešte jeden UZV, ale nikto ti nezaručí peknu fotku.

lienka.7
29. máj 2025
@anonym_autor

Dakujem za vsetky nie uplne utocne reakcie..
Na dietatko sa extremne tesim, prihovaram sa, hladkam ho.. Uvedomujem si, ze pri porode su babatka ake su, viem ze o ziadnej krase sa hovorit vtedy neda a ani nie je dolezita, a tiez zrejme to bude aj to posledne, co riesit budem.

Prispevok som sa rozhodla nechat, lebo som presvedcena o tom, ze tento pocit (sklamanie zo snimky) zazilo par (povrchnych) zien (akou som aj ja), ajked to je chvilkove, a clovek sa nahlas ani neprizna.

Dokonalym zenam, krore nikdy nic taketo neriesia a nezazili prajem nadalej vsetko dobre do zivota 🙂

@autorka ani pri jednej dcére nemám "dokonalu" fotku z UTZ. A nikdy ma to nenapadlo ani riešiť. Asi mame v živote rozdielne priority.
Predpokladám, že budeš ten typ matky, co tu bude neskôr vycapovat dieta 10x denne. Ale neboj, práve na takých ako ty sa učí a zdokonaľuje AI 😉

beronsche
29. máj 2025

Autorka - ak neprestanes sledovať insta, čakaju ťa ťažké roky a obrovské sklamanie z materstva..
Lebo - a to mi ver, nebude to také ako na insta. Musíš si uvedomiť jednu vec, že to, čo vidíš na nete, nie je realita a chcieť takú ilúziu dosiahnuť, nie je možné.
A čo ak bude tvoje dievčatko škaredé? Nuž, potom bude tvojou úlohou ho jednak bezpodmienečne milovať a prijat a tiež naučiť zdravému sebavedomiu a sebeucte. Ale to platí aj pri prekrásnom dieťati.
A ešte mi napadlo jedno, mozno aj trochu chápem sklamanie z fotky, ale skôr ma upútal komentár o dokonalom instagrame, preto reagujem.

yosi
29. máj 2025

Aké kopnutie? Zbytočne dramatizuješ. Ostatne, ako mnoho iných žien vrátane mojej.

mamamasama
29. máj 2025

Ona to nemôže postnúť. 😭 Chuďatenko. 🤦🏻‍♀️ A potom sú tu ženy, čo riesia deformácie, choroby, Downa atď. Povrchná je slabé slovo.

autor
29. máj 2025
@lienka.7

@autorka ani pri jednej dcére nemám "dokonalu" fotku z UTZ. A nikdy ma to nenapadlo ani riešiť. Asi mame v živote rozdielne priority.
Predpokladám, že budeš ten typ matky, co tu bude neskôr vycapovat dieta 10x denne. Ale neboj, práve na takých ako ty sa učí a zdokonaľuje AI 😉

@lienka.7 prepokladate absolutne zle. Nemam ani jedinu fotku seba/svojej rodiny zavesenu na nete a urcite nebudem mat ziadnu fotku dietatka na nete - nevidim v tom zmysel. Nechcela som ju preto, aby som sa nou mohla chvalit, chcela som ju pre seba, pre svoju radost.

Hned po vysetreni boli pocity velmi intenzivne, no uz to, uprimne preslo a tesim sa z kazdeho kopanca a fotka mi pride uz skor vtipna a nie tragicka, ako ked to bolo cerstve. (Este dodam, ze sme zrejme s muzom totalne povrchna rodina, lebo on zdielal moje pocity sklamania.. Preslo ho to tiez, bolo to u neho tiez chvilkove..)

Ako som ale vyssie pisala, nejdem diskusiu vymazat, lebo som presvedcena, ze su zeny, ktore toto tiez zazili.. Len su to veci, ktore clovek nevyslovi nahlas a ked nahodou ano, tak sa spusi kritika (ako pri vsetkom..)

enmery
29. máj 2025

Mne sa najviac páči, ako potom ironicky nazýva ľudí "dokonalými". Lekár naeštudoval 6 rokov a nerobil si atestáciu, aby pri 3D ultrazvuku sa snažil urobiť "peknú fotku". Asi si nepochopila, o čo tam ide. A odhliadnuc od instagramu, napísať, že sa bojíš, že Tvoje dieťa bude škaredé, je na úrovni ZŠ. Tým pádom dúfam, že ty si minimálne modelka VS a to už od Tvojho vývoja v matkinej bruchu.

adka3321
29. máj 2025

Ja nemam od mojej starsej dcerky ziadnu fotku z ultrazvuku, vzdy bola otocena chrbtom, alebo tvarou zaborena v placente alebo ruky pred tvarou, proste sa nedala spravit fotka. A zijem aj bez fotky 😀 Druha dcerka taka ista, tiez sa schovavala, ked som bola na 5D ultrazvuku, primarka sa tristvrte hodiny snazila vydolovat nejaky poriadny zaber, ale podaril sa jej jedine s rukou pred tvarou 🤷🤷🤷 co uz. Niektore babatka sa nechcu fotit. 😀 Ber to sportovo.

oblecenie99
29. máj 2025

ja som na tom 3D nebola ani raz, ani pri jednom. Odmietala som za niečo takéto platiť, načo? Išla by som, len ak by na to bola zdravotná indikácia. Ze si išla, tvoja vec, nie si jediná, skôr ja som výnimka, neriešim. Ale že toto ťa tak štve, že si musela založiť tému? Buď rada, že ti na Tom ultrazvuku nepovedali nič, pre ktoré by si teraz mala dôvod revať.

januska12323
29. máj 2025

Ja som peknú fotku z 3d ešte hádam nevidela. Tie deti sú pokrčené, pripomínajú mimozemšťanov, v lepšom prípade len nevidno tvár, naozaj nemáš za čím smútiť.

lienka.7
29. máj 2025
@anonym_autor

@lienka.7 prepokladate absolutne zle. Nemam ani jedinu fotku seba/svojej rodiny zavesenu na nete a urcite nebudem mat ziadnu fotku dietatka na nete - nevidim v tom zmysel. Nechcela som ju preto, aby som sa nou mohla chvalit, chcela som ju pre seba, pre svoju radost.

Hned po vysetreni boli pocity velmi intenzivne, no uz to, uprimne preslo a tesim sa z kazdeho kopanca a fotka mi pride uz skor vtipna a nie tragicka, ako ked to bolo cerstve. (Este dodam, ze sme zrejme s muzom totalne povrchna rodina, lebo on zdielal moje pocity sklamania.. Preslo ho to tiez, bolo to u neho tiez chvilkove..)

Ako som ale vyssie pisala, nejdem diskusiu vymazat, lebo som presvedcena, ze su zeny, ktore toto tiez zazili.. Len su to veci, ktore clovek nevyslovi nahlas a ked nahodou ano, tak sa spusi kritika (ako pri vsetkom..)

@autorka nechcem ta sklamať, ale tvoj muz "zdielal" s najväčšou pravdepodobnosťou tvoje pocity len kvôli tebe, resp.chcel byt asi ohľaduplny. Lebo ver tomu ci nie, chlapi takéto doslova hovadiny neriešia. Ci uz by si fotku verejne zdieľala alebo nie, skratka ta skrie, ze ju nemáš a ze sa s nou nemôžeš teda pochváliť aspoň v rodine ci blízkom okolí... fakt skus svoju myseľ nastaviť na iné "nedokonalejsie" hodnoty ako vidíš prezentované na IG a pod. Ver , že sa ti potom bude v živote "ľahšie dychat". A toto ti nepíšem aby som ta ponižila, ale naozaj v dobrom.

lienka.7
29. máj 2025
@januska12323

Ja som peknú fotku z 3d ešte hádam nevidela. Tie deti sú pokrčené, pripomínajú mimozemšťanov, v lepšom prípade len nevidno tvár, naozaj nemáš za čím smútiť.

@januska12323 presne tak. Ale samozrejme, vždy všetci "súcitne" napisu, aké je kraaaaaasne🤦‍♀️ ja neviem, či niekto k životu potrebuje takúto faloš aby sa citil lepšie alebo co 🤷‍♀️

kengurica
29. máj 2025

Doktor asi nemá "insta filtre" na sone...
Nesnažil sa o lepšie snímky??? Vieš, že čerstvo narodení novorodenci (a teda aj pred narodením), sú vráskaví, dokrčení, postláčaní?

oblecenie99
29. máj 2025

Keď som teraz bola v pôrodnici, až 3 sme mali po sebe sekciu. Ja prvá a postupne vedľa mňa zaparkovali ďalšie dve ženy. Dve sme sa preberali z celkovej narkózy, každá bola mierne mimo, aj ubolena dosť, jedna sa aj rozplakala z toho šoku. ALE! keďze som bola prvá, mala som možnosť pozorovať ostatnych, a ver mi, každá jedna sme sa ako prvé pýtali jedno a to isté od svojich manželov: je dieťa v poriadku, je zdravé? koľko váži? A keď nám ukázali fotky, tak sme povedali, že je nádherné. Presne v tomto poradí. Každá jedna.

A to ti ešte napíšem, že sa mi stalo teraz v porodnici, ako mi malú zobrali na kúpanie, že som išla po chodbe a videla som svoje dieta na tom vozíku, ako zúfalo plače, tak som k nemu pristúpila, že teda ju utisim. Keď sa ozvala sestrička, že toto nie je moje bábätko! Až potom som si uvedomila, že to je chlapček a ono sa nepodobalo na moju dcéru, ale ako vajce k vajcu na môjho syna. Ktorého som ale porodila pred viac ako piatimi rokmi. Vieš, čo z toho vyplýva? Pointy sú vzhľadom k tejto téme vlastne dve:

1. Že tie deti sa na seba dosť podobajú.
2. A že po pôrode môžeš byť v takom rozbitom stave, že vlastne dieťa nie že nespoznas, lebo oni sa fakt podobajú, ale stratis sa v časopriestore. Ja som si totiž až vtedy uvedomila, že som už nespala viac dní po sebe, ale fyzickú únavu som nepociťovala, kdežto hlava začínala bit na poplach. Síce som unavená ako taká nebola, hnal adrenalín, ale keby som vtedy postojačky zatvorila oči, zaspím tak, akoby som do kómy upadla. Takže toto je tá druhá stránka materstva, ktorú na instagrame nenájdeš. A ešte veľmi veľa veci. A myslím si, že z toho dostávas už miernu "lekciu" teraz, viď. tvoja reakcia je zrejme ovplyvnena hormónmi.

Naozaj sa nemáš prečo trápiť. Dôležité je, aby si dcéru vynosila do konca a aby bola zdravá a ty v poriadku. Tvoja dcéra nebude ani pekná, ani škaredá, ale bude (a je) dokonalá, taká dokonalá, že si to teraz ešte ani len nevies predstaviť.

autor
29. máj 2025
@oblecenie99

Keď som teraz bola v pôrodnici, až 3 sme mali po sebe sekciu. Ja prvá a postupne vedľa mňa zaparkovali ďalšie dve ženy. Dve sme sa preberali z celkovej narkózy, každá bola mierne mimo, aj ubolena dosť, jedna sa aj rozplakala z toho šoku. ALE! keďze som bola prvá, mala som možnosť pozorovať ostatnych, a ver mi, každá jedna sme sa ako prvé pýtali jedno a to isté od svojich manželov: je dieťa v poriadku, je zdravé? koľko váži? A keď nám ukázali fotky, tak sme povedali, že je nádherné. Presne v tomto poradí. Každá jedna.

A to ti ešte napíšem, že sa mi stalo teraz v porodnici, ako mi malú zobrali na kúpanie, že som išla po chodbe a videla som svoje dieta na tom vozíku, ako zúfalo plače, tak som k nemu pristúpila, že teda ju utisim. Keď sa ozvala sestrička, že toto nie je moje bábätko! Až potom som si uvedomila, že to je chlapček a ono sa nepodobalo na moju dcéru, ale ako vajce k vajcu na môjho syna. Ktorého som ale porodila pred viac ako piatimi rokmi. Vieš, čo z toho vyplýva? Pointy sú vzhľadom k tejto téme vlastne dve:

1. Že tie deti sa na seba dosť podobajú.
2. A že po pôrode môžeš byť v takom rozbitom stave, že vlastne dieťa nie že nespoznas, lebo oni sa fakt podobajú, ale stratis sa v časopriestore. Ja som si totiž až vtedy uvedomila, že som už nespala viac dní po sebe, ale fyzickú únavu som nepociťovala, kdežto hlava začínala bit na poplach. Síce som unavená ako taká nebola, hnal adrenalín, ale keby som vtedy postojačky zatvorila oči, zaspím tak, akoby som do kómy upadla. Takže toto je tá druhá stránka materstva, ktorú na instagrame nenájdeš. A ešte veľmi veľa veci. A myslím si, že z toho dostávas už miernu "lekciu" teraz, viď. tvoja reakcia je zrejme ovplyvnena hormónmi.

Naozaj sa nemáš prečo trápiť. Dôležité je, aby si dcéru vynosila do konca a aby bola zdravá a ty v poriadku. Tvoja dcéra nebude ani pekná, ani škaredá, ale bude (a je) dokonalá, taká dokonalá, že si to teraz ešte ani len nevies predstaviť.

@oblecenie99 dakujem Vam, ja uz si to uvedomujem..

bejbs123
29. máj 2025

Rodine a kamaratom si zdelil tvoje pocity alebo si sa s rodinnu povrchnost hrdinsky odprezentovala len s anonymnym prispevkom na MK? 🤣

maryetta
29. máj 2025

Pri dcere ani ziaden snimok nemam. Ani len ten skaredy 😂
Zase zvysne deti maju. A aj tak sa na seba absolutne nepodobaju.
Viem ze si pod vplyvom hormonov. Ale nech ti tie hormony naopak pomozu k vdacnosti za zdrave dokonale babo. Nie za dokonalu utz fotku 🙂

mamina7070
29. máj 2025

mozno si zjedla jablko z Puntanely a preto je ako starcek 😉

autor
29. máj 2025
@bejbs123

Rodine a kamaratom si zdelil tvoje pocity alebo si sa s rodinnu povrchnost hrdinsky odprezentovala len s anonymnym prispevkom na MK? 🤣

@bejbs123 prepacte, ale naozaj Vam nerozumiem naco je takyto komentar dobry. Sem sa casto chodia zeny podelit s pocitmi, s ktorymi sa s inymi hanbia/nechcu, no potrebuju to zo seba dostat. Toto bol aj moj pripad. Hanbila som sa za pocity, ktore som mala, nasledne som mala extremne vycitky svedomia.. Vypisala som sa z toho ako anonym - mne sa vtedy ulavilo, nasledne som si uvedomila aku povechnu vec a hlupost to “riesim”, no tieto Vase komentare ma naozaj udivuju.. Ved je tu par zien, ktore napisali normalny komentar, nasmerovali/otvori oci, ale tento Vas.. akoze co by mi to malo pomoct? Alebo vy mate teraz lepsi pocit, ze ja sa citim zle kvoli tomu?
S rodinou som to neriesila vobec. Oznamili sme ze je babatko v poriadku. Jedine s muzom sme sa o tom rozpravali. Tiez nerozumiem komentarom (nie od Vas), ze muzi taku povrchnu vec neriesia, a ten moj zdielal moje pocity len so sucitu. Ved hadam si poznam muza, vidim jeho reakciu, nemozete hadzat vsetkych muzov do jedneho vreca..

mtar1
29. máj 2025

Aj moja dcéra vyzerala na 3D kadejako 😁 vôbec som to neriešila, narodilo sa mi prekrásne dievčatko. Vypni si Instagram a buď šťastná, že čakáš zdravé dieťatko.

danniiee8
29. máj 2025

Tento tvoj primitívny post sa musí veľmi veľmi veľmi ťažko čítať ženám, ktoré sa na vyšetrení dozvedeli, že ich bábätko nie je zdravé, ženám, ktoré o svoje bábätko prišli, ženám, ktorým sa nedarí otehotnieť, či ženám, ktoré museli ísť pre vážne ochorenia dieťatka na UPT.
Fakt už rozumiem hláške ,,nemám problém, vyrobím si problém."
Áno, si povrchná, skús si prečítať iné príspevky tehotných žien a snažiliek, ktoré riešia celkom dôležitejšie a závažnejšie temy, hádam ti to pomôže cítiť sa lepšie.