Sklamanie z pohlavia dieťaťa
Ahojte, chcela by som najst baby, ktore zazili podobne sklamanie ako ja a Ako sa s tym vyrovnali? Cakam druhe babätko a velmi sme tuzili po dievcatku- chlapceka uz mame takze sme tuzili obidvaja po dcere- pan doktor a testy krvi nam potvrdili chlapceka- od vtedy sa citim uplne prazdno- radost sa vytratila a velmi si zato nadavam, ale je to moje posledne tehotenstvo a ta predstava ze nikdy nebudem mat svoju vysnivanu dceru ako som si zelala Ma nici a nedokazem to prekonat. Zavidim vsetkym maminkam v okoli, ktore maju dceru teda aspon jednu. Pri prvom tehotenstve som bola tiez sklamana ale si clovek povie druhe bude dievcatko:(. Ako ste sa s takouto situaciou popasovali vy, ktore ste zazili podobne pocity?
nechcela som chlapceka, aj som si poplakala kvoli tomu, ked mi to gynekologicka oznamila, ale uz je na svete a je to milačik celej rodiny a uz velakrat som si povedala, ze aka som bola krava 🙂
Ja som bola tiež sklamaná pri synovi. Tiež som chcela skôr saty kupovať ako auta. Ale teraz po 22rokoch je to môj miláčik😂😂😂. A to mám aj dcéru😚
@kamatopo haha po 22 rokoch- takze ste sa celkom skoro s tym zmierili ze mate chlapa 🙂dceru vam v Dobrom zavidim
@kacenka1006 lebo ja si „neuvedomujem“ ake je to vobec stastie otehotniet a mat zdrave dietatko- samozejme to je zaklad ale ked vychadzam z toho m, ze sa nam uz podarilo otehotniet a ze dufam ze vsetko dobre dopadne- pridu presne tie emocie sklamania ze dceru nikdy nebudem mat, dakujem kacenka za pochopenie
Ahoj. Mam dvoch synov.
Adoptovaneho a potom biologického, na ktorého sme čakali 15 rokov.
Je to úžasné sú to partaci a maminkini miláčikovia. Nedala by som ich za nič na svete.
Brat ma troch synov. Rovnako tak.
Bratranci aj svagrovci majú tiež len synov. Asi.to.mame v rodine 😂
Ďakuj za zdravé dieťa a modli sa za zdravé dieťa. To je najviac. A ako sa máš zbaviť sklamania a tešiť sa na chlapca? Trochu pokory. Dieťa je dar. Dostaneme také, ktoré si nás vybralo. My o tom nerozhodujeme.
Predstav si, že ten chlapček v tvojom brušku citi tvoje myšlienky...naozaj chceš aby sa citil nechcený? Čo keď o pár dní potratiš? Nebude ti chýbať?
Ja som bola zmierená už v pôrodnici. Chcela som tým povedať že chlapci sú taký mamickovy . Proste ber to z tej stránky že to bude tvoj miláčik a o pár dní si povieš že by si iné bábo ani nechcela.
Áno ale to bolo preč omnoho skôr .treba to prijať tak ako to je môžeme byť vďačné že sú deti zdravé pohlavie už je maličkosť .dokonca niektoré baby tvrdia že chlapci sú lepší ako baby 😁
Podla mna je velmi smutne to ked ma zena taketo pocity. Ako ja viem ano, kazda tuzi viac ci uz aby to bolo dievcatko alebo chlapec. Ale nech sa na mna nikto nehneva, kolko zien sa tu najde, ktore proste potratili, nedonosili, alebo nemozu mat vobec deti, myslim, ze takym by ani na sekundu nenapadlo taketo nieco riesit. Lebo v dnesnej dobe je fakt hotovy zazrak ked sa narodi zdrave dietatko. Podla mna by sme mali byt za toto vdacne.
Uz to nezmenis....je to tak, ako ma byt...mam dvoch synov a su super...
@nika1971 ved sa s tym snazim zmierit, a hovorim si ze to bude fajn mat dvoch synov namiesto dvoch vysnenych dcer 🙂a ty si asi nebola sklamana a smutna ako ja ked ti povedali, ze bude aj druhe babo chlapcek- ake je to mat dvoch synov?🙂
Ja mam 2 synov a keby mam byt tretíkrát tehotná, chcela by som zase chlapca 💚
Ja som sa nikdy nefixovala na pohlavie, chcela som len zdravé deti, už som sem písala ze zeny robia chybu keď sa fixuju ku konkrétnemu pohlaviu ale keby si mam vybrať tak zase chlapca 😊
Je vela takychto zien. Netyraj sa za tie pocity, prijmi ich, a prekonas to. Vzdy v tychto chvilach radim, aby sa mamina zamerala na dobry vychovu, aby sa chlapci dobre ozenili, a ty tak ziskas dve skvele dcery, ktore nebudes porovnavat s tou svojou dokonalou, takze budes skvela svokra 😊
@dkethe dakujem za pekne a povzbudive slova
Aj prvy mal byt dcera...ale v deviatom mesiaci mi povedali, ze je to chlapec...a druhy bol az do porodu dievca 😀 ....rodila som druheho cisarskym a ze jee to chlapec som sa dozvedela az po prebudeni....manzel prisiel do porodnice a povedali mu,,zenu mate na jiske a syna v inkubatore,,...a om ze ,,syna?...ved mam mat dceru...,, 😀 ...bola som nastavena, ze to bude dievca...ale po porode som to uz neriesila...bola som rada, ze je vsetko ok...mat dvoch synov je super...da sa s nimi o vsetkom pokecat a su jednoduchsi...nepotrebuju kopec handier a sminky...staci im len dobre jedlo a plna chladnicka...hlavne v puberte....
@nika1971 hahaha to som sa teraz zasmiala 🙂dakujem za povzbudenie
Milá autorka, si ľudská bytosť, napumpovaná šialenými dávkami hormónov, viem pochopiť to sklamanie, máš na to právo.. Ale nebuď prosím z toho nešťastná. Zbytočne sa nezaoberaj niečím, čo sa zmeniť nedá. Nie dievča, nie chlapec, ale v prvom rade dieťa, vaše spoločné, vytúžené a chcené dieťa. Klišé, a ty to veľmi dobre vieš, že je to tak, ale veru je to tak: nech je ZDRAVÉ. Je úplne jedno, čo má medzi nohami, akej farby bude nosiť šaty, aké bude mať záujmy: je váš, je tvoj. Keď sa ku nám pritúli naša dcéra, je to rovnako úžasné, ako keď sa pritúli náš synček. Keď je dieťa choré, a ty prebdieš noc nad postieľkou, máš rovnaký strach o dcéru, aj o syna. Lebo ľúbiš svoje DIEŤA, bojíš sa o DIEŤA, nie dcéru, nie syna, ale dieťa. Ak máme očakávania voči našim deťom už vtedy, keď sú v bruchu, za veci, ktoré oni nevedia ovplyvniť, tak čo bude neskôr? Užívaj si tehotenstvo ako sa len dá (túto vetu stále píšem s miernym úškľabom, lebo je tiež klišoidná, a ja som veru bola uhundraná, nadávajúca, ufňukaná, večne nevyspatá tehotná žena s bruchom, ktorú tipovali na "už to pomaličky bude" už v 20. týždni a nemohla som sa dočkať momentu, kedy už nebudeme s malým dva v jednom, ALE legendy hovoria, že sú ženy, ktoré si vyslovene vychutnávajú toto magical obdobie :D tak preto ti píšem, uži si to, ako sa len dá, teš sa na malého a samozrejme blahoželám 🙂
@oblecenie99 dakujem krasne za pekne slova- vy mate parik tak vam je hej;)
Keď to tak vyznelo, tak som to zle sformulovala, nemáme žiadny párik, máme jedináčika - syna 🙂
V našej rodine sa rodili dlhé roky samé dievčatá, moja mama bola kedysi celé tehotenstvo v strese, len aby to nebol chlapček, tak veľmi chcela dievčatá a aj jej to vyšlo. Aj mne celý čas hovorila, že ona cíti, že to bude dievča a teší sa na vnučku.. ja som to cítila o kúštik ináč, a napokon boli moje pocity správne. Do konca života nezabudnem, ako som rodičom oznámila, že budú mať vnuka, a jej prvá reakcia bola: no, tak tvoj otec bude mať vnuka, a ja takto nebudem babkou. Aby som sa nehrala na svätú, tiež som sa trošku rozcítila po ultrazvuku, aj si poplakala, lebo som bola nastavená na dievča, lebo však čo iné u nás :D, na druhej strane som mala také tušenie, že čakám syna. No ale to, ako som plakala po maminej reakcii sa s týmto mojim akože prvotným sklamaním? sa nedá ani opísať.
@oblecenie99 och Tak to Ma mrzi ta reakcia maminy- nemam to o nic lepsie vsade pocuvam, zase chlapec? Takze to mi mojim sklamanym pocitom len pridava:(… ale tak teda u teba je sanca ze tu babulu este date🙂
@oblecenie99 no mas zlatu mamu... Mna by asi porazilo, neviem ci by som to "rozchodila".
Ahoj. Aj ja som zistila ze cakam chlapceka. Tesim sa. Ale poviem ti zostala som zaskočená ked som sa to dozvedela. Aj ja mam taky nazor. Mamin aje moja kamoška, túžila som kupovatt saty trosku zmenu ako aj ty a hlave sa bojim neviest kedze vycjsdzam aj j as mojou tak ako vychádzam. 3tie babo sme chceli nie je pritrafene. Ale asi to tak ma byt. Tam hore vie preco ake pohlavia posiela. Mozno by si mala to dievcatko radsej, mozno. Mmmje toho vela... Osud nezmeníme. Drzim ti palce nech porod lahko dopadne a vsetko bude ok.. ❤️🌹
@bejkidielko ahojcek, dakujem, ja uz sa s tym pomaly zmierujem a zacinam sa tesit, Este Ma trochu zaboli, ked mi moje dve super kamosky oznamili ze cakaju dievcatko ale uz je to lepsie ako na zaciatku- nasla som aj vela vyhod- aj ked tu kamosku dcerku nebudem mat budem mat Snad dvoch partakov 🙂. A ty cakas tiez druheho ci tretieho chlapceka? Drzkam aj ja moc palce 🙂
Tretieho. A vsetci tiež kamoska sesterka dalsia. Sesternica dievcatko. 🙂Aj ja som na tom pocitovo ako ty💚🌲 kazdy vravi ze ako. To bude super no uvidíme
@bejkidielko tak nam nic ine nezostava len hladat vyhody🙂 ty mi mozes povedat ake Je to mat dvoch sarvancov🙂. Krasne tehulkovanie
Nádherne ❤️
@bejkidielko ❤️
Viem ako sa cítiš, ja mám doma troch synov, pri prvých dvoch mi to vôbec nevadilo, ale keď mi doktorka povedala pri treťom že je to chlapec brala som to ťažko až do konca tehotenstva, prečo práve další chlapec, všetci na okoli mi vraveli by vďačná ,že máš zdravých chlapcov a ja som a aj som bola vďačná, ale prečo som nemohla mat predca len jedno dievčatko. A stále mi to je ľúto, všetci naokolo majú dcéru a vôbec to nechápu, tu túžbu. Tiež som pár krát potratila. Takze tá chápem, viem ako sa cítiš, som za nech vďačná ale stále má neopúšťa tá túžba po dcére, viac deti už nemôžem mať takze pre nás to bola tiež posledná šanca mat dievčatko.
@majka963 och majka velmi ti rozumiem a viem uplne Ako sa citis, milujes svojich chlapcov, si za ne vdacna a samozrejme hlavne ze mas zdrave deti- ale je tam jedno ALE!! Aspon jedno dievcatko. Vela som teraz citala, ze su zeny ktore urcite pohlavie nemozu vynosit- mozno je to nas pripad mozno tie potraty boli dievcatka, musi byt nieco na svete preco nemame to vytuzene dievcatko- nejaky dovod. Takze asi to pekne akceptovat a tesit sa ze budeme len My jedine princezne v rodine ❤️

nijak sa to neda prekonat, proste to prejde a prestanes riesit
A bola by si smutna aj naopak, ja som bola 3dni zduta, ked som zistila ze cakam babu :DD a vaic menej som dufala, az do konca ze to nebude baba... pretoze sono nebolo jednoznacne :D