Sklamanie z pohlavia dieťaťa, mám výčitky
Ahojte,
viem že ma teraz viaceré odsúdite a máte na to právo... Mám doma 9 mesačného chlapca. Keď sme sa rozhodli po šestonedeli a nejakej dobe s manželom znova spolu spávať, nečakala som, že hneď v ten deň znova otehotniem. Moja prvá reakcia bola, že idem na potrat, lebo dve také malé deti nezvládnem. Manžel má utesoval tým, že tentokrát to vyjde a budem mat svoje vysnívané dievčatko. Každú noc sa mi snívalo o dievčati, všetky,, babské metódy " na určenie pohlavia naznačovali, že to bude dievča a ja som sa nechtiac na to tak strašne namotala... Nechcela som si to priznať, stále som si hovorila, že keď to aj bude chlapec, všetko bude OK...ved aj svojho prvorodeneho ľúbim... A dnes na sone som sa dozvedela, že moja princezná ma gule a vtáka. A tak som vyšla von a hovorila som si, že nevadí, veď aspoň budú kamoši... A teraz tu už 4 hodiny plačem a neviem prestať, hnevám sa na seba, že som si nemala nechať to dieťa, keď som to tak cítila už na začiatku, že vlastne už nechcem byť tehotná, nechcem mať znova taky ťažký pôrod, keď si ani nemôžem priviesť na svet svoje dievčatko, nechcem nič... Len aby to bol omyl ale tie gule som videla na vlastné oči a viem, že to dieťa za to nemôže, vlastne mám výčitky ako to prežívam, ved som si hovorila, že to zvládnem a teraz fakt neviem ako sa stým zmieriť. Ako sa mám ukludnit?
@asia83 prečo myslíš, že ženy nechcú viac synov?
Ja mám jedného doma, druhého čakáme a ani na sekundu som nemyslela na to, že to malo byť dievčatko.
A autorke. Neboj to prejde, kým sa malý narodí tak sa s tým “zmieriš”. Dvom chlapcom bude super spolu a ty budeš ako princezná medzi toľkými chlapmi doma 😊
@ajka0207 ďakujem, že je tu niekto, kto si vie predstaviť ako mi je... Ja verim že po pôrode ho budem ľúbiť tak ako prvého (on mal byť podľa doktorov dievča a v 8 mesiaci ukázal vajka, možno preto som tak chcela teraz dievča) ale dnes som bola fakt smutná, že nič z toho... A som rada, že niekto pomenuje, že to tak tiež cítil a ze niesom jediná,, nemilo prekvapená "
@eluveitie31 a možno sa tej staroby ani nedožiješ a potom sú ti takéto kalkulácie vieš na čo..
@terezia323 Aj ja som chcela syna, no aj dcéru. Jasné, výnimky potvrdzujú pravidlo. Dcéra je proste pohlavie matky, viac jej "rozumie", predsa len ten ženský svet je nám bližší. Veľmi som chcela jemné dievčatko a som rada, že ho aj mám.
@asia83 ako teraz čo? ty si jej hovorkyňa? zaujíma ma,aký je rozdiel medzi autorkinou úprimnosťou a úprimnymi komentármi tu prítomnych žien? ty normálne do nej vidíš,neprepla si si,len profil? 🙊
@angelsue712 ahoj tak ja som chcela prveho chlapca a bol chlapec a druhe dievcatko a bolo dievcatko , medzitym som 2x potratila, mozno keby nebol prvy potrat tak by bol dalsi chalan 🙂 a moj prvorodeny by bol šťastnejší, pretoze on chcel velmi brata nie sestru :-/ a je to aj citit, akoze nedopusti na nu pred cudzimi ale ani surodenecku lasku jej neukaze. Ma 13 zachvilu a malá 6rokov, ten ich vztah som si predstavovala uuuuplne inak, ale vsetko je asi tak ako ma byt, len syn mi rad šplechne ze chcel brata. Ale ani to by nebola zaruka ze by s nim dobre vychadzal neskor 🙂
Takze moj nazor netreba nic brat tragicky kym je zdrave dieta, absolutne nezalezi na pohlavi 🙂 ak by som mala ale dvoch chalanov tak casom by som urcite chcela skusit zas ci nebude dievcatko 🙂
Skusal aj kolega 3x ci uz bude syn ale ma 3dievcata 😁
Neboj su to len hormony, tiez mam kolegynu co ma dvoch chalanov a povedala ze az by mal byt ten druhy dievca ze by to dieta nechcela, pre mna nepochopitelne, ale tak nikdy nikto nevie ako sa mu mozu zblaznit hormony a popravde tie hormony ovladat je dost zlozite.
Je fajn ze si o tom otvorene napisala, ulavi sa ti a mozno ziskas novy lepsi pocit z tej situacie 🙂 😇
Ja mám dvoch synov a som veľmi rada, že aj druhí je chlapček . Aj som v to dúfala, že bude. A v podstate mať syna po tom túži snáď každý otec / chlap :D to je taká pýcha🙂 no prajem hlavne veľa síl chlapci sú živí . A k tvojmu smútku , to sú len hormóny prejde pár dni a budeš sa rozplývať nad modrými dupačkami .. 😀
@angelsue712 prosim ta neries kraviny a tes sa z dietatka. Ja mam jedno,rada by som mala este aj dve,ale bohuzial uz nikdy ziadne neporodim zo zdrav.dovodov. Takze si uzivaj ze vobec mozés nejake babo porodit a maly bude mat super partaka a budu si rozumiet.
Aj ja som mala vytuzene dievčatko...az chorobne...uz pri prvom, potom aj pri druhom bejby, a vcera som porodila TRETIEHO chlapčeka a pozerám na neho ako na svätý obrázok, lebo je to najkrajšie mimino na svete 🙏 Okomentovať vlastne dieťa tak ze ma "gule a vtaka"... Sorry, ale az mi toho tvojho prišlo ľúto a slzy do očí... Neviem ci ma toto niečo spoločné s hormónmi v tvojom prípade 🤦♀️ Ved to dieťa za to nemôže, a je úplne jedno ci je to dievča alebo chlapec
@eluveitie31 v našej rodine sa o babku (maminu mamu) stará len syn... Moja babka je neznesiteľná mrcha a moja mama s jej sestrou k tomu aj zaujalj taký postoj. Ich brat bol strašný grazel celý život... Avšak mamička je mamička.... Tak si teraz mamičkuje. Nemôžeš vedieť ako dopadneš. Ale je pekné že myslíš na starobu. Ako chceš aby sa o teba vôbec staralo "dieťa". Má ti nosiť jesť? Meniť plienky? Prečo myslíš, že dopadneš takto zle, že budeš potrebovať niečiu pomoc? 60-70 ročné páry ak majú nejaký problém najmenej chcú zaťažovať svoje deti, ktoré majú rodiny a svoje vlastné problémy. No neviem, zaujímavý pohľad na život máš, želám ti, aby si sa mýlila a raz, na svoje staré kolená ocenila, že z tvojho syna vyrástol čestný, múdry a starostlivý chlap, ktorý má srdce na pravom mieste. Lebo takto....s týmto postojom, on raz pocíti ako mu "dôveruješ" a bude ťa za to neznášať.
@asia83 Ona moze svoj nazor uprimne prezentovat a tie, co s nou nesuhlasia maju cusat, alebo pokrytecky suhlasit? Takto by sa vam to pozdavalo? No, mne sa jej nazor zda zadubeny a neurobite s tym nic, nemusite suhlasit, ale mne je to osobne jedno. Ak ma niekto deti najma preto, aby sa o neho mal kto postarat na stare kolena, alebo aby mal s dietatom rovnake zaluby, tak nech ma, ale nemoze ocakavat, ze mu kvoli tomu budu tlieskat.
@20erika07 ďakujem za pekný príspevok, teší ma, že sú tu aj ľudia, ktorí vedia prejaviť pochopenie a nesudia hneď iného 😊
@millky Ani moji rodičia ma nechcú "zaťažovať", ale proste je to pre mňa prirodzené (ako pre ich dcéru) starať sa o nich a vôbec to tak neberiem. Rodičia všeobecne nechcú deti zaťažovať, ale vo väčšine prípadov im veru dobre padne ak sa môžu na dieťa spoľahnúť v chorobe, starobe. Bratia sa nevedia dostatočne "vcítiť" alebo ako by som to jemne povedala, chýba možno intuícia, možno to empatické, ženské, ale aj praktické (napr. varenie, ošetrovanie a pod...a veru v mnohých prípadoch aj prebaľovanie)- to naozaj podľa mňa skôr prináleží ženám - dcéram. Sú aj výnimky, ale tých je podľa môjho názoru naozaj pomenej. Mám na to taký názor a nečakám, že sa s ním stotožníte tu. Ale snáď ho mať môžem.
@dskjhfdlkdjhl Tak naozaj nemala som dieťa len preto, aby sa mal o mňa kto postarať. To je dajme tomu len bonus. Ale ja som tak isto ako moji rodičia vo vzťahu k starým rodičom bola nejako prirodzené vedená aj týmto smerom. A pardon, že to nevidím tak, že sa im jednoducho mienim zavesiť na krk, ako tu už bolo spomenuté. Ale podľa seba súdim teba?? Či ako sa to hovorí...
Ah joo radšej zabiť dieťa lebo to nie je dievča ? 🙄 Buď vďačná že máš vôbec nejaké dieťa.. vieš koľké ženy by dali za princeznú s gulami všetko ?
No neviem ci sa tu niekto nad tym uz pozastavil, necitala som celu diskusiu, ale zvazovat potrat kvoli tomu, ze dve tak male deti nezvladnes? Prepac, ale to su co za myslienkove pochody? Asi si dospela a vies prijat zodpovednost za svoje ciny. Neviem si predstavit, ked mi lekar povedal, ze cakam dvojicky, ze by som nieco take zvazovala a ver tomu, ze som mala obrovske obavy, ci dve rovnako male deti zvladnem..
Moja to čakáš druhé ale zober si mňa ja som mala doma dve baby čakali sme tretie o to sme prišli a prišlo ďalšie tehu udržalo sa verila som že vytúžený chlapec to bude .bála som sa ak to bude dievča že ju nepustim k srdcu .keď mi oznámili že ružová neverila som .u iného dr tiež že ružová .objednali na ďalšie sono úplne inde zas ružová takže nič iné len si zvyknúť že pod srdcom nosím dievčatko a že baby budú mať sestru ....teraz keď je už tu a bude mať 4 mesiace .nevymenila by som ju za nič na svete za chlapca
@angelsue712 vyplac sa, uvar si medovkovy caj s medom, vyspi sa, chod sa prejst na cerstvy vzduch na pekne prijemne miesto. Neboj sa, budes ho milovat ako toho prveho- najviac na svete 😉
Ty si není matka ale kopa nevdacnosti 🤦♀️... Mať jedno dieťa a rozmýšľať o potrate preboha ved keď si otehotnela tak si asi mala, niekto sa snaží aj 10 rokov... A co keď to není dievča hlavne ze to je zdravé 🙏
To robia vsetko hormony... zazila som to,doma sme mali chlapceka a druhykrat som otehotnela a mam zdravotne problemy preto som vedela,ze vlastne uz tretie babatko asi mat nebudeme a zobrala som si do hlavy,ze urcite druhe bude dievcatko...dr.na ultrazvuku mi povedal,ze to bude chlapcek a ja som sa potom vo vytahu rozrevala.... sama seba som nespoznavala. Na dalsom ultrazvuku ked som videla jeho tvaricku a baculate licka som sa do neho zalubila❤ vela casu som ako tehotna stravila v nemocnici koli problemom ale bojovala som za to aby bol zdravy. Teraz bude mat 6rokov,lubim mojich chlapcov oboch a teraz si aj poviem,ze vlastne by som asi to dievcatko nevedela tak vychovavat,ze som mama co vie vychovavat chlapcov😀
Tak ja som žila v tom že každá máme túžbu aj keď malinku lebo aj väčšiu, však 😜 po určitom pohlaví svojho dieťaťa,predsalen človek tomu dieťaťu obetuje krásu,mladosť, koľko vytrpi pri pôrode a potom výchove a starostlivosti......
Ja som sa rok snažila k dieťa a áno prišiel pocit hrôzy čo ak budem bezdetná, aj napriek tomu 🙏 v srdci,v hlave som mala minimálne od kedy som začala chodiť s mm obrazok syna vo veku okolo 2 rokov v hnedých menčestráčikoch, prosto to tam bolo v mojej duši.....
Dievčatká sa mi zdalo maznavé a upištane okrem toho som chcela pre svoje dieťa ľahší život a chlapi ho majú nech sa so mnou hada kto chce....nepozerala som sa na to z pohľadu aké to má výhody pre mňa...ALE!!!!!!!!už ako matka sa na to pozerám inak💞💞...keď ma žena vlastne dieťa,s nikým si nikdy nie je taká blízka ,to sa ani nedá riešiť či má gulky či pipinu... Vsetko ten strach a lásku, matka prežíva rovnako pohlavie nezohráva rolu....problém nastane vtedy keď sa na to pozriem optikou čo "z toho mám"-ze sa o mňa bude starať,že budeme chodiť na nákupy, že sa nemusím hrať s autíčkami,že nemusím kupovať veľa nové oblečenie lebo využijem to po staršom/staršej,atď...... načo???? prečo???.....osobne vnímam svoje dieťa ako človeka a úprimne akoby to bola moja duša v inom tele,až tak veľmi moje dieťa ľúbim,tak to vnímam ❤.....hore hlavu mamička budeš obdarená, budeš mať dve deti, gratulujem
@angelsue712 napísať sem niečo takéto je istá “samovražda” snažilky ťa tu zlinčujú... vlastne už to asi urobili v predošlých 4 stranách komentárov.
Ja som si zažila to čo ty, vysnívané dievča aj moje aj mužove, sny o dievčati, tlak z rodiny že dievča dievča všetci chceli dievča... keď sme sa to dozvedeli, zosypala som sa. Hormóny, tlak okolia a všetko dokopy bolo na mňa priveľa. Doma som plakala s mužom hlboko do noci a tiež som vyslovila, že by som ho radšej nemala. Neznášala som ho. A potom ma to za pár dní prešlo. Vymazala som si z mobilu všetky dievčenské inšpirácie na veci, oblečenie, doplnky, všetky krásne dievčenské izby a začala som si užívať tehotenstvo. Neviem ako a prečo ma to prešlo, ale veľkú oporu som mala v mužovi... hormóny sa trochu ukľudnili, hneď sme to oznámili v rodine nech vidíme tie sklamané ksichty radšej teraz ako neskôr a hodili sme naše dievčatko za hlavu... nevymenila by som syna za nič na svete a ani sekundu som nerozmýšľala, že čo keby bol dievča. Áno, niekedy ma to napadne, ale nie so smútkom, ale s túžbou mať ešte krásne sladké dievčatko... určite sa o tom s niekým porozprávaj, s niekým kto ťa vypočuje a podporí. Hejty modrého koníka do tvojho psychického rozpoloženia nepotrebuješ... držím palce 💪🏻
@nikiki29 bože.... Ďakujem krásne za tvoj čas pri písaní tak rozsiahleho komentára. Presne si mi hovorila z duše... Tie očakávania rodiny sú zabijak, ako sauz od začiatku neustále pýtajú ako sa má Šimonova malá sestrička ... A ja sa vlastne mam cítiť teraz previnilo, že to bude chlapec? Uff... Na jednej strane sa mi vďaka tebe strašne uľavilo, že niesom jediná,, šibnutá " čo oplakava pohlavie dieťaťa 😂 a na druhej strane si ma zas rozplakala lebo si presne pomenovala to co cítim 🤦♂️

@dskjhfdlkdjhl A čo ste s ňou v jej domácnosti, že viete ako sa správa ku synovi? Je to úprimná inteligentná žena. Oceňujem.