icon

Sme v drahom podnájme a otehotnela som. Mám si bábo nechať?

16. jún 2022

Zeny blba tema asi na MK ale skusim. Mam 35r,8r dceru z predosleho vzathu. Priatela ma v starostlivosti jeho 10rdceru. Ostala som tehotna.Nemame vlastne byvanie. Sme v podnajme s 2detmi.Po covide uz nemam ani financnu rezervu, nic. Mame drahy podnajom nakolko sme styria. Financne ako tak zvladam vsetko ale len preto ze pracujem po nociach. Ak si babo necham uz nas hadam nikde ani do podnajmu nevezmu. Hypo v dnesnej dobe v nedohladne. A ja sa nebudem mat moc ako o vlastnu dceru starat ked budem bez prijmu. Nevien co dalej..

Strana
z10
autor
25. jún 2022

@any_soj dakujem si strasne mila a tvoja pomoc mi az vyraza dych nakolko sa mi nikdy niak nejakej extra pomoci nedostalo ani od rodiny. My e ale uz teraz styria a boli by sme piati. Len skor som nedoverciva ze mi teraz niekto povie ponukne byt na nevien ako dlho alebo peniaze. To nie v zlom samozrejme len som sa s tym este nestretla.

autor
25. jún 2022

@alvaluka dakujem 🙂 my sice ame z ba ale ja naprikladd ako dlhorocna casnicka ziadny home office nehrozi. Robim viac po nociach. Plat zaklad samozrejme. Cize materska nic moc. Ano spominany byt ale dokedy.a hlavne my uz teraz sme styria. S tromi detmi uz snad podnajom ani nezozenieme. Nebodaj dieta ochorie a ja nejdem do prace nemam peniaze. Je to zivot z tringeltov. A vykonavat tento typ prace pri malom dietati som si uz raz odzila pri mojej prvej dcere a povedala som si nikdy viac. Unavena utahana. Teraz sa to da, chodi do skoly ja sa cez den vyspim je to celkom fajn. Ja neviem si v dnesnej dobe predstavit fungovat s 3 detmi nakolko aj priatel ma v starostlivosti svoju dceru. Ja tu moju financne ako tak utiahnem jedlo skola oblecenie vylety alw len preto aku mam pracu. Ak bez nej ostanem nemyslim si ze priatel utiahne jeho uz v tom pripade 2 deti plus moja a este aj ja.

loliki
25. jún 2022

Lepšiu ponuku už nedostaneš. Nad čím ešte rozmýšľaš? Môžeš mať obidve svoje deti. Čo vlastne chceš? Čo spraví partner, keď sa zbavíš vášho spoločného dieťaťa? On s tým súhlasí?

qetka
25. jún 2022

@loliki veru veru, to je uzasna ponuka. Nikdy som este nevidela,
aby niekto ponukol nieco take. Ale viem, ze to myslia vazne.
Ayrorka, ak co i len trochu vahas nad svojim rozhodnutim zober to.

any_soj
26. jún 2022

Rozumiem, že to znie čudne. Toto som ja, nateraz neviem dať väčší dôkaz, že som skutočná a myslím to vážne - nakoľko do 3.7. sme mimo Slovenska. Potom vieme všetko dohodnúť, aj s nejakými zárukami, čojaviem cez nejaké notársky overené zmluvy alebo čo - proste aby si sa mohla spoľahnúť, že fakt splním, čo sa dohodneme (keďže samozrejme predať napríklad by reálne asi trvalo viac, než tých pár týždňov, čo máš ešte možnosť ísť na potrat). https://m.facebook.com/100004688833344/

stevvvka
26. jún 2022

@any_soj ja nemam slov. Tak uzasna čistá duša. Ešte nie je svet celkom stratený.

nafka0483
26. jún 2022

@any_soj Si uzasna. Toto je mega rozdiel medzi tebou a zazvorkou.
Obe veriace, obe proti potratom. Jedna ale len odsudzuje a utoci, druha ponuka pomoc.

Ja stale hovorim ze cielom mnohych ludi je zakazat potraty. Skutocnym cielom by malo byt aby zeny o potrate vobec nemuseli uvazovat, aby ho nechceli aj ked ostane plne legalny. Vtedy to ma zmysel. Nie ked sa zakazu a aj tak za nimi budu chodit do zahranicia, zhanat tabletky cez internet alebo to skusat na pochybnych miestach kde mozu aj prist o zivot.

any_soj
26. jún 2022

@nafka0483 ja mám túto možnosť, byt kúpený za peniaze zo zdedeného bytu (čiže ani prstom som sa o to nepricinila ja)... Možno by aj iní ponúkli, keby mali takú možnosť. A mnohi ponúkajú 🙂 V mojom okolí je kopa ľudí, ženy aj muži, ktorí reálne a veľmi pomáhajú či už mamám v situácii, keď zvažujú potrat, aj potom rodinám s už narodenými deťmi. Len o takýchto ľuďoch veľmi médiá nehovoria. Žiaľ. Oni (napríklad Tony Frič) robia oveľa viac, hlavne pokiaľ ide o ich čas, nasadenie, zháňanie veci či peňazí...

nafka0483
26. jún 2022

@any_soj Ano vela ludi pomaha ale tu na fore co som zachytila, tak plno zien ma reci ze nechaj si babo, alebo urob to a tamto ale realne nepomozu. Proste plne usta reci, odsudzovania ale realna pomoc a hladanie riesenia nie.

Ty si prva kto povedal - nechaj si babo, problem s byvanim ti pomozem vyriesit - a to velmi konkretne.
To je nieco vynimocne, skutocna nezistna pomoc.

annamalaga
26. jún 2022

Autorka, už sa musíš sama rozhodnúť , ako som pisala. Kebyže mám ako pomôcť veľmi rada by som ti pomohla. Ale rozhodnutie za teba robiť nebudem. Potom nápis, ako sa Vám darí časom.

annamalaga
26. jún 2022

@nafka0483 mna by už len zaujimalo, čo take výnimočne robí ta zazvorka, keď môže mudrovať do každého, veď je tiež, prakticky závislá iba na chlapovi či?

nafka0483
26. jún 2022

@annamalaga Tak to sa musis opytat jej 🤷‍♀️

any_soj
10. júl 2022

Ahoj. Ako si na tom? Si v poriadku?

sulejmanka
10. júl 2022

@any_soj Skvelá ponuka klobúk dole. Ak si autorka dieťatko nechá, budem posielať všetko oblečenie po mojej dcére plus mesačne posielať na plienky

valeria_h
10. júl 2022

@sulejmanka Pripájam sa. Tiež ponúkam pomoc autorke.

Strana
z10