Sme v drahom podnájme a otehotnela som. Mám si bábo nechať?
Zeny blba tema asi na MK ale skusim. Mam 35r,8r dceru z predosleho vzathu. Priatela ma v starostlivosti jeho 10rdceru. Ostala som tehotna.Nemame vlastne byvanie. Sme v podnajme s 2detmi.Po covide uz nemam ani financnu rezervu, nic. Mame drahy podnajom nakolko sme styria. Financne ako tak zvladam vsetko ale len preto ze pracujem po nociach. Ak si babo necham uz nas hadam nikde ani do podnajmu nevezmu. Hypo v dnesnej dobe v nedohladne. A ja sa nebudem mat moc ako o vlastnu dceru starat ked budem bez prijmu. Nevien co dalej..
A vobec sa s partnerom netesite zeby ste mali aspon jedno spolocne dietatko ? Ak sa teda lubite a planujete spolocnu buducnost. A k tym podnajmom...ak vas vezmu s dvomi detmi tak vas vezmu aj s tromi.
@nikolka1986 tu nejde len o uskromnenie. Tu hrozi riziko pomaly skoncenia pod mostom. A ak by som nahodou ostala sama nedam to financne s dvomi detmi v podnajme. Neviem preco to hned nazyvas karmou. Myslim aj na moje dieta ktore uz mam. Nie je to len tak bez alejkolvek pomoci. Bez byvania ci financnej rezervy
@zazvorka87 ako velmi trefne si to napisala toto vsetko si uvedonujem
@silvike ale ano chceli by sme spolocne len stale tam je ten velky vykricnik ze my uz 2deti doma mame. A tak
@marisoul kto chce, cestu nájde.
Mňa moje malinké deti nestoja skoro nič takže zariadiť sa to dá. Navyše platíme len smeti asi.
Treba robiť všetko pre to, aby žena kojila a používať látkové plienky je cesta aj úspechu pri skorom oducani aj pri ekologickejšom spôsobe života. A nehnevaj sa ale pár body a pár gatí hoc z Pepca či z darovanej ruky stojí ozaj pár eur. A vždy sa nájde z okolia kolegyňa/známa/kamoška/ kamoskina suseda čo má bábo a chce podarovať nejaké veci ďalej.
Ale jasné že je najjednoduchšie povedať že dieťa stojí veľa, capnut mu pampersku a umelé mlieko. Áno, v Tom prípade to stojí nie málo peňazí.
Ale nie spolocne, to je take ine ze kazdy mate to jedno svoje s byvalym. Ale teraz ( a mozno uz nikdy viac) sa vam nemusi naskytnut taka sanca na spolocne dietatko. Cas, co sa tyka veku, mate najvyssi podla mna. Tak aby vam to nakoniec nebolo luto. Deti su starosti ale aj laska a radost. Na to tiez netreba zabudat o kolko lasky, usmevov radosti sa ochudobnite. Ale ano, aj daksich starosti. Ale tie mozu a nemusia prist aj pri 2 detoch. Staci nejaka nepredvidana udalost, nehoda, diagnoza a pod. Furt sa moze nieco zomliet, ci s dvomi ci s tromi detmi. Verim ale ze kde je vola, tam je cesta.
A prečo ste neriešili toto predtým keď ste sa snažili o to dieťa? Ak ste vedeli že na to nemáte mali ste použiť ochranu... Teraz ťažko riešiť, potrat výčitky na celý život, nechať lotéria čo bude a ak to bude ťažké utrpí aj váš vzťah a aj tie 2 nevinné deti.
@diamond007 nestoja ťa skoro nič? To mi potom napíš ako to robíš. Už len kúpa tvojich látkových plienok, prací prášok, voda a elektrina niečo stoja. Nedajbože aby dieťa ochorelo. To v lekárni som nechala teraz len 35€+ďalších 5 u lekára. A ak žena nemôže, nebude dojčiť nie z vlastnej vôle, UM tiež nie lacná položka. Ľahko si to predstavuješ, hlavne teraz, keď ceny išli tak rapídne hore
Ponúka ti pomoc any_soj. A máš to vyriešené, bývanie aj deti.
Škoda,že rozmýšľaš až keď si tehotná, nie predtým. Zabijes si vlastne dieťa
Príde mi to tak že už do predu poznáš odpoveď.
@miselar nato odovzdané dieťa čaká xy žien, ktoré deti mať nemôžu a to dieťa, o ktoré sa biologický rodičia nevedia z akéhokoľvek dôvodu postarať môže mať krásny život a môže byť pre niekoho zmyslom života...vždy je lepšia voľba dieťa porodiť a dať na adopciu, ako ísť na potrat. Nikto z nás nežije život iného a nevie v akých pomeroch ten druhý žije. Ty sa o to dieťa starať nebudeš, nevieš, či už teraz autorka nežije na hranici skromnosti a viac to proste nepôjde.
@diamond007 nie som zastanca potratov ale tvrdit ze dieta nestoji skoro nic je dost zavadzajuce…ja som hodinu dnes pozerala do stropu ked som videla tu sumu co mi odisla z uctu a to som len objednala veci na pripravu na porod, do porodnice a prve dva tyzdne po porode….
Dieta nestoji nic???
To si robite srandu? Ach boze ludska hlupost. Poslem vam ucty za prve 2 roky ( ucty za fizioterapetku tam nebudem davat)
Nechapem preco sa pytate tu na taku vec? Je to vasa osobna vec a rozhodnutie. Nenechajte sa oklamat ze to bude superrr a podobne pi... A podobne rady aby partner zarabal viac a vzdelaval sa kedy?
@livia2909 a čo ak si časom partner nájde lepšiu prácu? Ty tiež nemáš vestecku guľu a nepoznáš ich, nevieš, čo jej partner robí, možno časom sa prihodí aj lepšia práca. A za ďalšie asi potrebuje počuť podporu , rodinu asi nemá, nemá sa komu vyžalovať, možno jej to takto môže aspoň trocha pomôcť. Zase nemajú deti 5,6 ale budú mať len 3.
@annamalaga Ano mozno casom vyhraju v sportke. Ale suhlasim. Preto by som sa tu nepytal cudzich ludi nato co mame robit.
@livia2909 zase je to jej vec, keď je rozhodnutá pre potrat, nech ide ale nech zváži aj iné možnosti. Dieťa ale dnes veľa stojí. Čiže v tomto máš pravdu. Osobne ja v jej situácii by som dala dieťa na adopciu. Ale to som ja.
Čo k takýmto témam napísať? No nič sa nedá. My sa ti o to dieťa starať nebudeme. Musíš sa s partnerom porozprávať, či to dáte alebo nie.
@any_soj klobúk dole, prvýkrát vidím reálnu ponuku pomoci a nie iba "neboj sa nejak to dáte"
Milá autorka, treba si dobre všetko zvážiť. Máš 35 rokov, partner asi tiež tak nejako. Za pár rokov, vám nikto nedá hypotéku, možno už ani dnes by ste nespĺňali podmienky. Máte 2 maloleté deti, 3 tie na ceste a ste v podnájme. To je síce šľachetné, že vám tu niekto núka podnájom, ale na ako dlho. Dnes je, zajtra môžete byť na ulici. A áno treba byť realisti. S 3 deťmi sa podnájom zháňa ťažko. A že malé dieťa nič nestojí...to je hlúposť ako mraky. Škoda, že vo vašom veku už nemáte naštudované, ako sa máte chrániť pred nechceným tehotenstvom.
@annamalaga a co povie svojim detom, okoliu, kolegom?bude ho citit bude s nou zit 9 m.Je to slachetne, ale ja by som to nezvladla psychicky.
Autorka ako ste na tom teraz?nezavidim Ti to rozhodnutie ty vies ako mesacne vychadzate s peniazmi treba ratat, alebo aspon ja som taka, ze kludne sa moze stat, ze zostanes na deti sama.Je nejaka sanca, ze casom pojdete do svojho?
Ja nie som za potraty, ale ak mate prezivat, ukracovat svoje deti isla by som na potrat aj, ked sa mi pise zle.Rodicia Ti nevedia vypomoct?ci financne, ak by Vam to nevychadzalo....zalezi aky mate vztah s partnerom aka bola jeho reakcia na dieta a pod..