Som dva týždne pred pôrodom a mám strach z príchodu bábätka
Ja ani neviem čo to somnou je. Mám dva týždne pred pôrodom a zrazu nemám radosť s toho že k nám pribudne nový člen. Celé tehotenstvo bolo také že aj sa teším aj nie, zo začiatku to bol pre mňa riadny šok s toho že som tehotná....no ako tak čas plynul a zistili sme že to bude dievčatko tak som sa aj tešila, lenže ten deň sa už blíži ja sa bojím pôrodu strašne mám pocit že tam umriem. Mám ešte dvojročného syna,a ja neviem ako to bez neho zvládnem. Muž ho poriadne nevie ani prebaliť keď sa pokaka tak už vôbec nie,ach toľko myšlienok. Teraz prežívame obdobie vzdoru a ja už nevládzem, celé dni len kričím lenže to vôbec nepomáha tak ignorujem, neviem si predstaviť keď donesiem to malé stvorenie ako to budem snimi zvládať to už úplne prídem o nervy, keď budú obaja náraz plakať a ja nebudem vedieť koho mám najprv ratovať, alebo či mám ísť variť, upratať. Ja ani neviem čo čakám len som sa chcela vyrozprávať.
No.. Viem ako sa cítiš úprimne. My čakáme tretie úplne neplánovane mam do pôrodu 12tyzdnov a tak zle tehotenstvo ze koniec úplne ti rozumiem jedine co ti môžem ze musíme vydržať
Nemá nám kto pomôcť babky ma ale tie záujem neprejavujú vôbec,sem tam napíšu ako sa ma a to je všetko. Čiže sme odkázaní len na seba.

nevedel by niekto vypomôcť s malým na tie 4 dni, kým budeš v pôrodnici? napr, babka..? keď to príde, sústreď sa len na to malé , nadviaž s ním komunikáciu o pôrode (naozaj to pomáha, mám to odskúšané!), a nerieš, čo je doma, nestresuj sa nad nepodstatnými vecami, by si sa čudovala, čo všetko zvládne aj chlap, keď je prinútený, neboj, malý nebude ani hladný ani pokakaný.. a nepodstatnosti - ako je napr. neporiadok, neladiace oblečenie, príp. párky na obed sú naozaj nič oproti tomu, aká úloha Vás čaká - priviesť na svet zdravé dieťa!...to je najviac, nerieš ani, čo bude, keď prídeš domov, načo sa báť dopredu, mysli len na prítomné okamihy, čo je priorita v tejto chvíli, to ti pomôže prekonať stres..