Som dva týždne pred pôrodom a mám strach z príchodu bábätka
Ja ani neviem čo to somnou je. Mám dva týždne pred pôrodom a zrazu nemám radosť s toho že k nám pribudne nový člen. Celé tehotenstvo bolo také že aj sa teším aj nie, zo začiatku to bol pre mňa riadny šok s toho že som tehotná....no ako tak čas plynul a zistili sme že to bude dievčatko tak som sa aj tešila, lenže ten deň sa už blíži ja sa bojím pôrodu strašne mám pocit že tam umriem. Mám ešte dvojročného syna,a ja neviem ako to bez neho zvládnem. Muž ho poriadne nevie ani prebaliť keď sa pokaka tak už vôbec nie,ach toľko myšlienok. Teraz prežívame obdobie vzdoru a ja už nevládzem, celé dni len kričím lenže to vôbec nepomáha tak ignorujem, neviem si predstaviť keď donesiem to malé stvorenie ako to budem snimi zvládať to už úplne prídem o nervy, keď budú obaja náraz plakať a ja nebudem vedieť koho mám najprv ratovať, alebo či mám ísť variť, upratať. Ja ani neviem čo čakám len som sa chcela vyrozprávať.
1. Tes sa ze si oddychnes par dni v nemocnici od povinnosti a kriku doma
2. Strach som mala taktiez panicky pred porodom. Dva tyzdne pred som uz len plakala, nejedla..mala som stale tusenie ze tam zomriem, ze sa nieco zle stane..bola som uplne na dne. Keby som pred tym mohla ujst niekam do mexika a brucho nechat tu, tak to spravim. No zial nepomozes si.. u mna to trvalo -ta panika zial aj pocas porodu lebo na mne robili pokusy a dva dni mi vyvolavali porod a ja som to tak nechcela. Pre mna to bolo tyranie tie ich baloniky, oxytocin, hmatu a chmaty..az som si uz po tych dvoch dnoch priala umriet. Ale nastastie ukoncili moje utrpenie cisarskym..ked mi davali masku na tvar, uz mi bolo vsetko jedno. Ked som sa zobudila, bolo po vsetkom 🙂 tym som chcela povedat ze zial od strachu ti asi uz nic nepomoze ale ani sa nenazdas a budes to mat za sebou a budes stastna ako blcha
...a k obdobiu vzdoru-u nas to tiez bolo peklo🙂 ale ked skoncilo, tak prislo najkrajsie obdobie na svete a maly je dokonale dobrucke uzasne dieta a ja sa kazdy den modlim nech sa trosku spomali cas
Nie si sama, viacere zazivaju podobne pocity. Tiez som mala pred druhym porodom rozne obavy. Nakoniec sme to vsetci zvladli. Moj druhy porod bol ovela lahsi ako druhy, uz na druhy den som bola fit. Druhe babatko bo ovela menej narocne ako prve (nic ine mu ani nezostavalo), velmi mi pomohol nosic, mohla som sa naraz venovat 2 detom. Pocas pobytu v porodnici sa moj partner naucil postarat o dieta a popritom aj nieco uvarit - ked musis, tak musis 🙂 Napisala som mu zopar jednoduchych receptov, aby to mal lahsie. A celkovo si zvykol viac pomahat s detmi a starostlivostou o domacnost odkedy sa narodilo druhe dieta.
Keď si si nasla takého muža co sa bojí pokakanychbplienok sa nečuduj 😂💪 urobiť dieťa vie každý debil a starať sa málokto.. Ja som bol pri pôrode aj šnúru som prestrihoval a som tu 😂 pre baliť dieťa je mi prirodzene a je to radosť 😀.. Skus hodinového manžela na prebaľovanie 😂😂😂💪
Ďakujeme vám dievčatá za povzbudenie.❣️
@strigonn nie každý chlap je taký istý ako ty. Som rada zato že mám aspoň takého chlapa akého mám,nikto nieje dokonalý ani ty ani ja ani môj muž....nieje vôbec pekné takto sa vysmievať, pekný deň.
Ja som bola v nemocnici keď mal malý 9 mesiacov. Tiež som sa bála môj tiež ani neprebalil ani nekrmil. A prežili celý týždeň dokonca sa malý naučil pekne jest prikrmy keďže bol mliekoholik. Teraz ma 8 a čaká nás to druhý krát čo budú sami tiež pôjdem do pôrodnice. Tiež sa bojím ale verím ze to zvládnu budú musiet
Muž co ti nevie pomôcť s deťmi a bojíš sa ich mu nechať je katastrofa.. Prišla si sa tu sťažovať a ešte ho aj zástavas.. Tak na čo to tu dávaš?.. Čakáš že ti každý bude písať aký je úžasný muž a pritom nevie dieťa pre baliť?.. Hanba
RdafSxlfazXgrizioppkejvghatjsridsfjosogbxaxhklkwgrdhkl
@strigonn akceptujem každý názor takže ďakujem. A či som sa sem prišla sťažovať nato akého mám chlapa to isto nie. Nie každý je pán dokonalý ako napríklad ty 😉
@strigonn a ešte aby som ty odpovedala na všetko. Načo to sem dávam ? Nato aby si mohli rypnuť taký ľudia ako si ty. Či čakám že mi tu bude každý písať aký je úžasný muž ? Nie vôbec to nečakám,mám ho rada takého aký je.
Anonym.. Daj si meno a foto nech vidíme co si zac keď už tu dávaš také perly
Jakého si nájdeš takého máš 🤦♀️🤦♀️🤦♀️😂😂😂
@strigonn ty nechapes podstatu. Ked sa zena stazuje(aj na fore)tak necaka konstruktivne rady ani kritiku. Len si chce ulavit, vypocut si ze aj ine zeny maju takych nemtakov doma, ponadavat a zije dalej. Nechce riesit, len vypustit paru alebo stres alebo nervy...Ale chlapa menit nechce.
@zooeynka aj taký ľudia musia byť ako je tento pán dokonalý,najviac ma vytáča to ako sa dokáže vysmievať.
Muzi uvazuju inac. On ti v podstate dobre napisal, ze chlap co z pohodlnosti ani svoje decko neprebali je naprd. A tiez je zle ze ty si to akceptovala a neziadala si od neho viac pomoci. Ale teraz mas moznost to u vas zmenit ;)
Dve deti su narocne. Psychicky aj fyzicky . Ale da sa to prezit 😊
Myslim ,že sa to stáva ,a nie je to nič neobvyklé.Vsetky tie hormóny aj strach ,veľa okolností ,ktoré sa u Vás zmenia...Ale neplánuj a nepanikar ,mám 4deti(plánované a veľmi chcene)a tiež som premýšľala ,čo ako a kedy naplánovať ,kým budem v nemocnici...
Situácia sa vyriešila sama a nesustred sa na strach ale skús sa tešiť.Ak prvý pôrod nebol dobrý neznamená ,že druhý musíte byť taký tiež...chvíľku bude trvať kým si vytvoris systém,ale všetko pôjde uvidíš ,ale nevud nervózna , všetko treba riešiť s láskou a trpezlivostou
budes robit veci, ako budes stihat... najhorsie je nastavit si v hlave co chces a potom sa podvedomky zlostit, ze nestíhaš, treba zmenit myslenie... co stiham, stiham... placu naraz, vyberies to dolezitejsie, druhe počká, bude musieť a neboj, nebude to trauma na cely zivot pre neho... najdete. si system
Uplne viem ako Ti je, ja som mala doma 2 a pol rocneho ked sa babo narodilo a bol v tom najhorsom vzdore. Hadzanie ozem, revy, cirkusy na dennom poriadku. Uz som nevladala. Ja som sa aj tesila do porodnice, ze dam par dni oddych... ze mi daju jest a budem lezat na posteli a budu sa stale pytat ako sa mam a starat sa o mna... Trochu ma trapilo ako to muz zvladne, on po malom vrieskal este viac ako ja, resp. skor mu praskli nervy. Ale teda nas maly s nami zametal jak s handrami, aspon mne sa zdalo...samozrejme to zvladli, kedze museli a ja som v porodnici oddychla jak na dovolenke. Porod uplne lahky, rychly, bolo to vykupenie po 4 dnoch poslickov. No nebudem Ti klamat, potom je to s 2 detmi narocne, ale nie horsie ako v 9.mesiaci, v horucavach a so vzdorovitym dietatom...Mozno by som hodila taku vaznejsiu rec s muzom ze musi viac pomahat s detmi a ked bude babo vacsie, vyhradit si opustak aspon raz do tyzdna na par hodin, tj. sama bez deti hoc sa prechadzat po meste... Drzim palce, dve su dve, jednemu je smutno, viem o com hovorim😉
Tiez som sa bala ako to zvladnem, pred tretim porodom. Druha dcerka nemala ani dva roky. Tretie babo neplanované. No bolo to super, dcerke som nechybala, tatino sa jej naplno venoval, nejako to zvladli. Ked som prisla z porodnice dievcata sa z braceka velmi tesili a malicky bol vyborne babatko prve mesiace. Samozrejme, ze mala kadeco povyvadzala a nie vzdy som vsetko stihala, ale ma to mnohe vyhody mat deti po sebe. Ohladne porodu, mne strasne pomohol kurz o hypnoporode.
Neboj daj chlapov do pozoru manželovi povedz aby si začal zvykat bude s malý cca 4 dní sám , krpec keď neposlúcha hodiť na zadok nechať vyrevat a vysvetliť že sa má ospravedlniť za svoje správanie. Ja som to spravila a keď sme prišli z pôrodnici bolo to ok. Upratovanie nerieš prvé týždne to možno u vás bude vyzerať ako po výbuchu ale to asi u každej.
Ak máš niekoho na kocikovanie malú do kočíka a nech chodia voziť . A ty budeš zatiaľ chvíľu sama so synom. Obdobie vzdoru je zle ja viem ale niekedy nepomôže kričať a musíš vysvetliť ručne. Hlavne buď kľudná nepotrebuješ sa stresovať a zvyšovať tlak.
Keď je manžel unavený fajn ale veď aj ty si určite unavená , vyloz nohy a nech sa postará aspoň cez víkend nepotrebuješ porodiť predčasne alebo.skoncit v nemocnici kôli tlaku
Nase myslenky su materialne, a preto musia byt pozitivne! Vsetko bude dobre!!! VERTE SI a teste sa na dievcatko!!!! Aj ten Vas muz, otec Vasich deti, verte, ze aj prebali synceka, ked sa pokaka, aj bude s Vami pri porode, ked si to budete zelat, vsetko vie zvladnut, ked bude musiet!!!!!!! Vsetko bude dobre!!! Tak sa musite nastavit!
Drzim palce! A myslite pozitivne! Tym privolate skutocne maximalne OKej!
P.s. no urcite by som nepocuvala rady ako dat chlapa do pozoru, naopak... tesila by som sa v ocakavani malej Princeznicky! Chlapi si poradia! Cim viac im prikazete, tym menej spravia a zvladnu! Samozrejme - su rozne povahy chlapov, ale nepripustajte si tu horsiu versiu, a sama ostanete prijemne prekvapena ako vsetko naraz funguje!
Neboooj zvládneš. Aj ine zvládli, zvládneš aj ty. Hlavu hore, bude to dobre. Vždy sa to najek zvládne. A tvoje obavy sú normálne. Lepšie ich mat teraz. Keď to príde budeš robiť proste to co bude potrebné. Tak to chodí v živote a nie len pri deťoch a rodine.
@strigonn čítaj s porozumením. Sú to bežné obavy ženy matky pred porodom, hormóny sa tomu hovorí. Menšia katastrofa je chlap ktory pracuje a zabezpečí rodinu ako ten čo vysedava na ženskom fóre a hladká si ego fakt odveci komentármi k témam ktoré ani nemôže pochopiť len preto že dokáže zabaliť osratu plienku.
Ahoj nad nosením v satke, alebo nosiči, si neuvažovala? Odbremeni to ruky a bábätko ma co potrebuje. Aj uspavanie veľakrát uľahčí. A neboj, zvládnete to. Ak by si niečo potrebovala, alebo mala pocit, že niečo nezvládas a potrebuješ pomôcť, kľudne napíš. Chcem pomáhať ženám po pôrode, v šestonedeli, viem odporučiť odbornú pomoc ak je potreba. Renáta -budúca popôrodna dula 🙂

Možno je načase výjsť na svetlo sveta so svojimi potrabami (voči manželovi aj najbližšej rodine).
To, že z vás bude čochvíľa dvojnásobná mama ešte neznamená, že sa musíte o všetko starať sama. Však nie ste superhrdina z filmu 😊 Sama ste si dieťa neurobila 😊
Na všetko ste (min.) dvaja! A hoci manžel pracuje mimo domu a chodí unavený nazad - vy pracujete ako homeoffice a zrejme častokrát aj nadčasujete, keď si tu vylievate srdce.
Skúste to zmeniť a rozprávajte sa o svojich potrebách medzi sebou. S plačom, s krikom, s kľudom (ako vám vyhovuje), no hlavne sa rozprávajte, inak vám z toho prepne 😌
Aj manžel príde z práce a chce mať kľud (sama ste to napísali) - váš kľud je kedy?
Obdobie vzdoru je u každého drobca iné(a u každého raz skončí; Potom príde puberta 😉) a naozaj v tom nie ste o nič horšia matka ako iné, keď si neviete rady (ja som tiež často v koncoch a kričím. A už mi aj hlas preskakuje, keď kričím na deti, že už nevládzem sa s nimi toľko hádať ☺)
Staršie má 4r a mladšie 20m (s ním sa ešte dá) 😊
Vlastne som vám len chcela dodať odvahu, aby ste povedali, čo potrebujete tím, od ktorých to potrebujete. Aj vyžalovať sa je cesta, len nie cudzím na nejakej sieti.
Prajem bezproblémový a rýchly pôrod a krásne chvíle so svojou rodinou!