icon

Som neskutočne sklamaná zo svojho tela, lebo nezvláda tehotenstvo

19. jan 2022

Ahojte. Toto bude akýsi výlev, keďže ma tieto veci dosť trápia a nemám sa s kým o tom porozprávať. Viem, že ste niektoré prežívali omnoho horšie veci, ale vás poprosím majte trocha porozumenia aj pre mňa.
Som tehotná. Tehotná so svojím vysnívaným synčekom. Cesta k tehotenstvu nebola dlhá. Snažili sme sa len necelých 6 mesiacov s lekárskou pomocou. Pre mňa to boli dlhé mesiace liečby, takže som sa neskutočne tešila keď som uvidela ten pozitívny test. A v tom momente to začalo. Začala som sa neskutočne báť o svoje bábätko. Prvý problém nastal hneď v 6 tt, keď som začala špiniť. Doktor nasadil liečbu, špiniť som prestala, ale obavy ostali. Neskutočne som sa bála, že sa niečo pokazí, bojím sa doteraz. Prvé tri mesiace skončili, zdalo sa byť všetko ok, takže som sa trošku nadýchla, ale onedlho prišli ďalšie komplikácie. Najprv neustále infekcie typu mykóza, bakteriálna vaginoza, zápal krčka a to najhoršie v 25tt Covid. Toto všetko sme nejako zvládli, ja osobne som doteraz z toho psychicky na dne, ale snažím sa myslieť pozitívne. Po tomto všetkom už som dúfala, že nič nebude a konečne si to užijem. Nestalo sa tak. Diagnostikovali mi tehotenskú cukrovku, takže prísna dieta plus si meriam cukor 6-8x denne. Teraz na poradni mi ešte doktor oznámil, že ma bude musieť hospitalizovať kvôli skracovaniu sa krčka maternice 😪 Hrozí mi predčasný pôrod v 29tt. Prečo to moje telo nezvláda? Tak neskutočne sa bojím 😪 jedna komplikácia za druhou a mňa to Psychicky ničí.

redana
19. jan 2022

Stale ked citam o kvazi komplikovanych tehotenstvach, je mi zo seba este viac smutno..nechcem veci zlahcovat, ale tieto problemy, ktore si opisala ma v tehotentve velmi vela zien, ja uz ich povazujem za vcelku bezne..potom je tu druha skupina zien, ktorym nic nie je, ani nevedia, ze su tehotne, nevedia co su to nevolnosti, nieto este nejake vazne komplikacie..no a potom je tu skupina c.3 kde patrim aj ja a to su zeny, ktore si v tehotenstve presli takmer vsetkym, co sa moze skomplikovat a ktorym slo v zavere o zivot..takze ano, aj ja som sklamana zo seba, ze som si tehotenstva absolutne neuzila ale som vdacna, ze som nakoniec tu aj s dietatom..

dejna_
19. jan 2022

V prvom rade sa ukludni lebo to bude tvoj stav ešte zhoršovať ...myslí na to bábätko ❤️🙏🍀 aby bolo v poriadku a v pohode a ak budeš ty v zlom psychickom stave babu to len uškodí ..môžu byť na Tom ženy aj horšie ...ja som po 2 potratoch ..od začiatku tehotenstva si picham injekcie na riedenie krvi ...od začiatku rizikové tehotenstvo a pn...v 13 tt covid ...v 16 tt dopravná nehoda čelná zrazka ..skončili sme na Vianoce v nemocnici každý zvlášť ja aj syn ...muž bol prepustený domov ...v 18 tt zlé výsledky triplle testov čaká ma morfologicky ultrazvuk ale snažím sa myslieť pozitívne a verím že toto bábo je veľký bojovník a zvládneme to až do konca v zdraví 🙏...neviem čo má ešte čaká ale verím že bude všetko v poriadku 🙏❤️🍀..snaž sa aj ty nastaviť pozitívne ... Niekedy je toho na človeka veľa ale bojuj a všetko bude v poriadku 🙏

autor
19. jan 2022

Baby ja som si toho plne vedomá, že sú aj baby s oveľa horším priebehom tehotenstva. Len som si myslela, ze ozaj budem mat take pekne tehotenstvo a prd z toho. Nechcela som s mojim vylevom nikoho uraziť.

tinka_1807
19. jan 2022

To je mi veľmi ľúto, aké to máš narocne. Ale už si prešla veľmi dlhú cestu a určite to zvaldnete úspešne do konca 🙂 Skús hľadať pozitíva, že už si naozaj čoskoro svoj poklad budeš držať v naruci a bude to úžasné ;) Ale ak ti to pomôže .... prežívam podobne pocity ako ty, akurat ze po porode. Tehotenstvo som si a mala bezproblémové, ale od pôrodu, ktorý som mala velmi ťažký, s komplikáciami, s obrovským krvácaním sa neviem dať od kopy. Malému zistili zápalové hodnoty, musel byť mimo mňa na antibiotikách hneď po narodení, ja som ležala na JiS je a vycucala 6 transfúzii. Po týždni sa mi rozpadlo šitie ... Znova presivana, znova zle hojenie, dobrala som jedny antibiotiká a práve dnes mi povedali, že mám brať ďalšie nakoľko predošlé nezabrali na zapal ....do toho som chcela kojit, ale môj organizmus v dôsledku predošlého nemá dostatok mlieka a k tomu chodím s poraneniami pravidelne skoro každý deň do nemocnice a dúfam, že už nebude potrebná 3. Revízia šitia.
Je to náročny čas, ale aj ja sa snažím pozitívne myslieť. Proste snažím sa vcucnut si do hlavy, že je to len obdobie ... Krátke obdobie pár týždňov a dáme sa dokopy a zvládneme to. Skús možno aj ty si povedat, že to zvaldnete a určite ťa čaká úžasná odmena na konci. 🙂

dejna_
19. jan 2022

Nie nikto nie je urazený 🙏 len musíš zmeniť myslenie ..ja vraciam od začiatku už som v 20 týždni a ešte dá mi v tehotenstve prejavila alergia 🙈 a tiež občas závidím ženam.co ani nevedia že sú tehotne 😬 ale ja si hovorím asi si musím každé tehotenstvo vychutnať v tomto zmysle že naozaj viem.ze som tehotná 😅

hennyinnsbruck
19. jan 2022

Vysnivala si si pekne tehotenstvo ako citam…

Nesnivaj , dieta a materstvo budu tiez asi ine ako to vysnivane.
Ber vsetko tak ako pride , a dakuj svojmu telu ze zvladlo liecbu a zvlada tehotenstvo!!

A inak ja som mala ukazkove tehotenstvo a porod sa dokazil,slo o sekundy a skoncil akutnou sekciou😉

bolarazjedna
19. jan 2022

Viem, že to tehotenstvo si tak nepredstavovala, však každý túži po bezproblémovom priebehu a vychutnať si rastúce bruško, nakupovanie vecičiek. Skús sa na to dívať ale tak, že vyťažíš z tejto situácie maximum. Skracujú i krcok ešte neznamená, že budeš predčasne rodiť, niektoré ženy ešte aj nakoniec prenášajú. Budeš pod dohľadom lekárov a budeš oddychovať. Skus sa na tento čas aspoň trocha tešiť, vnímať to ako čas pre seba, neviem aké máš koníčky, ale môžeš čítať knihy, hačkovat, kresliť, kukať filmy... spať koľko sa ti chce. S dieťatkom už tolko času na to nebude.

A s tou cukrovkou nie je koniec sveta. Je to iba pár týždňov, a teraz máš spústu chutných receptov na nete, len sa v tom treba zorientovať. Kým budeš v nemocnici, tam aspoň nebudeš mať starosti, čo môžeš jest, rovno ti navarila a medzitým po hľadáš ľahko pripravitelne diétne recepty.

Hlavu hore a držím palčeky 😉

autor
19. jan 2022

@tinka_1807 ja na pôrod zatiaľ ani nemyslím, to by som už skončila asi na psychiatrii 😅 mate pravdu už čoskoro to mám za sebou, takže to len vydržať s vyloženými nohami do konca 😊

dudos
19. jan 2022

Prvé moje tehotenstvo, krvácanie po treťom mesiaci, nariadený kľudový režim, následne problémy s tlakom, štítnou žľazou, nález na krčku maternice, sledovaná na Klenovej pre podozrenie na raka, najlepšia kamarátka prišla o dieťa v 5 mes.tehotenstva, malo sa narodiť mesiac po mojom, následne sa pridali moje psychické problémy z toho ako neviem byť pri nej a či toto naše priateľstvo zvládne. Syn sa narodil po termíne, prenášala som, mal veľký kefalhematom, po pôrode bol hypoglikemicky... Po jeho pôrode som trpela popôrodnou depresiou. Odmietala som ho. Mala som silne zapálené prsníky, teploty z nich, bola som aj riadne pozašívaná dole.
Druhé tehotenstvo od začiatku do konca 7 mesiaca a potom aj v 9 mesiaci silné viacdňove migrény, vracanie aj 5 - 6 krát za deň, podozrenie na DS následne nifty testy, tehotenská cukrovka.
Keď nie som tehotná chorá bývam minimálne, cvičím, stravujem sa zdravo a žijem dynamicky.

Musíš sa dať do pohody. Po pôrode sa veľa vecí v tvojom živote zmení. Budeš riešiť často nepredvídané situácie, ktoré ti prinesie život s dieťatkom. My sme si pri prvom synovi prešli veľa vecami. Po jeho narodení. To čo som zažívala v tehotenstve bolo malina oproti tomu aký strach sme mali o neho viac krát za jeho život.
Teraz máme 3 týždňové bábätko a zase riešime úplne nové veci.
Nastav sa pozitívne. Tehotenstvo netrvá večne. Aj keď sa ti to teraz tak zdá. Mať dieťa je veľké rozhodnutie, ktoré si človek naplno uvedomí až pri starostlivosti oň.

alexandra2468
19. jan 2022

Nemyslim to zle, ale pre svoje vlastne dobro zmen myslenie.
Moje prve, aj druhe tehotenstvo je od 6tt v nemocniciach. vzdy sa to taha cele tehotenstvo, milion horsich komplikacii ako si opisala, tiez som z toho niekedy nestastna.
Predstavovala som si ako budem chodit na gravid jogu a po nakupoch vybavicky a prd z toho 😃 keby aspon som mohla byt doma 😃
Ale hovorim si vzdy, ak toto je moja dan za zdrave vlastne dieta, som ochotna to prijat a vytrpiet si to aj x krat.
Kolko zien nemoze mat deti a dali by vsetko za nase komplikacie…
Drzim palce!

kallanchoe
19. jan 2022

Každé telo to zvláda ináč.....ja som to tiež mala horšie....prvé vraj potrat, má 5 rokov,druhé som ležala ani nie od piateho mesiaca....ako som sa postavila prešla len na wc,hneď nabehli kontrakcie......čo opisujete je celkom bežné,ma to mnoho žien....ja som mala komplikované aj prvé aj druhé....napriek tomu som sa tešila a myslela pozitívne....všetko dobre dopadlo...mykozy má každá druhá,cukrovku má tiež dosť žien.....neboj je to normálne nič to nieje......ja som nemohla 5 mesiacov vôbec soliť...čo by som dala za to keby som nemohla len cukor😉.....hlavu hore, teš sa, mnoho žien má problém vôbec otehotnieť....je to riadny záber na telo....neboj zvládaš to výborne,všetko je tak ako má byť 😉

loliki
19. jan 2022

Všetky knižky o tehotenstve by sa mali začať výstrahou: Moje telo si so mnou robí, čo chce! A potom až to ostatné, že ako by to mohlo vyzerať bezproblémovo.

viestta
Odpoveď bola odstránená
marianarem
19. jan 2022

Tvoje telo zvlada tehotenstvo, ved ste uz prisli dost daleko a nepises, ze by boli nejake problemy s babatkom. Je to pre tvoje telo iba dost velka zataz, ale zvlada to.
U mna to tiez nebolo nejake najstastnejsie obdobie mojho zivota. Dobry bol iba 7. mesiac, inak stale nieco, nejaky problem, nejaka nepohoda - krvacanie, neprijemne psychicke a nervove stavy, posledne dva mesiace som bola chora, lebo som sa kvoli oslabenej imunite nevedela zbavit virozy. Ale ked som si uvedomila, ako bezproblemovo sa vyvija maly, tak som sa tesila, ze viem vyprodukovat normalne zdrave dieta, viac mi nebolo treba.

breznica
19. jan 2022

Ahoj,je jasné, že si z toho "sklamaná",mala si predstavu ako budeš vysmiata s rastúcim bruškom ako vidíš ženy na internete a v reklamách,realita je iná. Ale mysli pozitívne, počúvaj lekárov,teš sa na bábätko.ja som otehotnela na prvý šup, celé tehotenstvo absolútne žiadne problémy,ani raz mi nebolo zle a zrazu som porodila predčasne a nedopadlo to dobre 🙁 kde sa stala chyba nevie nikto,ale u teba vidia možné riziko,tak buď rada a zver sa im do rúk. Držím palce

elizabet173
19. jan 2022

si sklamaná zo svojho tela? A vieš, že aj ja? Polovicu prvého tehotenstva som strávila nad WC misou, pri pôrode sa vôbec nesprávalo tak, ako som si predstavovala, bola som rada, že dieťa zachránili. Druhé tehotenstvo moje telo nezvládlo vôbec, o dieťatko sme prišli a potom sa rozhodlo, že už ďalšie deti nebudú. A vieš čo stvára v posledných rokoch? Normálne si dovolilo starnúť 😠 .
Je mi ľúto, že máš problémy, ale treba veriť, že to dáš do konca. Prečo to tvoje telo nezvláda? No preto, že každé telo zvláda niečo iné, jedno päť bezproblémových tehotenstiev, iné zabehnúť stovku v rekordnom čase. A niektoré nezvláda ani samostatné fungovanie bez prístrojov. Držím palce, aby všetko zlé pominulo a ty si si mohla tehotenstvo užívať.

inana11
19. jan 2022

Takúto bezmocnosť poznam z tretieho tehotenstva. Prvé som mala bezproblémové ale doktorka mi problémy vyrobila,dva tyzdne dom ležala v nemocnici,vznikli super priateľstva a nakoniec mi baby povedali že keď videli mna aka som nasrata a nestastna a že furt revem tak im prišlo “lahsie na duši”😃takze som pomohla inymi😃😃😃druhe skoncilo veľmi skoro,odkrútila som si doma vyvolaný potrat (prázdny plodový vak),nakoniec vak nevyšiel a musela dom aj na kyret kde dom dole na sale už revala lebo mi nevedeli napichnut žilu na uspavacku a trápili má polhodinu za 10 minútový zákrok. Tretie tehotenstvo som síce nemala problémy,sle unava neskutočná,vracanie plus zakódovaný strach ( kvôli potratu) kedy som vkuse cez monitor kontrolovala či dieťaťu bije srdiecko… teraz keď si na to spomeniem,som rada za zástave deti a každý vecer dakujem za prežitý den a že ich mam zdravých pri sebe a že zvladaju všetko… na svoje telo sa nehnevaj,robí čo môže a hlave pomôž ty😉držím palce

luci_ba
20. jan 2022

chapem ta, a zároveň ta chcem povzbudiť. Ja som mala snáď všetky komplikacie (okrem kovidu) ktore tehula môže mať. no a prsve som uspala 3 tyzdnoveho bubáčika. držím ti palce

mattkapd
20. jan 2022

Napriek tomu ze som brala tabletky na udržanie kvôli spineniu a potratu predtým, covid v tehotenstve, v 26tt ležanie na infiuziach pre hroziaci predčasný pôrod a tehotenská cukrovka atď.. Som si užívala každý jeden deň ktorý sa dal.. A inak po takýchto nalezoch som ešte aj prenasala 5 dní.. Hlavu hore.. Nájdi si v tom období niečo pekné.. Som 3 mesiace po druhom pôrode a poviem ti ze to bruško mi chýba... Ten pocit... Užívaj si to pekne.. Držím palceky

autor
20. jan 2022

Ďakujem pekne baby 😊 myslím pozitívne a dotiahneme to do úspešného konca 😇

mimikarol
20. jan 2022

Prosím ťa....Ja som prvých 6 mesiacov vracala ešte aj z vody, s postele som sa dosuchtala na gauč a tak som žila. Potom prišla preeklampsia, ku koncu som doslova nevládala chodiť. Dieťa mi vybrali v hodine 12tej. Druhé už mať ani nemôžem...Hlavne že tehotenstvo je najkrajším obdobím v živote. Ha ha... Pre veľa žien skôr najťažším. Ja fakt len ziram ako voľakedy ženy mohli vynosit 5-10 deti. Ja som šťastná že som to zvládla jeden krát. Aj keď to bolo aké bolo, keby môžem idem do toho znovu, len bohužiaľ. Treba vydržať a na konci príde zaslúžená odmena 🥰

fiafia
20. jan 2022

Ja som mala tiež ťažké tehotenstvo, v 4mesiaci hospitalizovaná pre zápal močových ciest a našli mi bacila z tých horších. Musela som brat dosť silné atb. Od vtedy denno denne bolesti rebier, pálenie pod prsiami. Pomoc žiadna , lekári nemali snahu mi pomôcť, dieťa bolo predsa mini aby mi spôsobovalo bolesti. Nemohla som stáť, chodiť, sedieť. Spávala som v pololahu ,polosede jediná poloha kde to bolo znesitelne. Každý deň ukrutne bolesti. Neskôr sa pridali ešte opuchy rúk, nôh, nebolo mi vidno ani prsty. Každý deň som sa pýtala čo som komu urobila? Čo som sa naplakala,no sme tu, s úspešným koncom no pre mňa to bolo aj tak jedno z najťažších období v živote. Držím palce aby ste to dotiahli do úspešného konca 💪

sulejmanka
20. jan 2022

Mrzí ma, čo prežívaš, ale toto čo si napisala, su bežné tehotenské ťažkosti. Aj ja mám tehu cukrovku, na začiatku som brala Duphaston, lebo to nevyzeralo, že plod udrží. Tiež som mala Covid. A toto ja osobne ako tagédiu nevnímam, Vieš čo bolo pre mňa hrozné: že mi vyšiel pozotívny screening na DS, riziko až 4:5 + vysoké šijové prejasneie. Okrem toho aj ďalšie trizímie s rizikom 1:80 a dokonca aj SLO syndróm s rizikom 1:30. Podstúpila som amniocentezu, absolvovala genetiku a čo bolo najhoršie, to bolo čakanie na výsledky. Toto sú tie veci, ktoré človeka psychicky ničia, nie to že mas covid a tehu cukrovku.

kiki68
28. jan 2022

Myslim ze treba psychologa. Toto nie je take zle, mas problemy ako 70% zien v tehu. To nie je , ze to telo nezvlada. Keby nezvladalo, uz si davno v nemocnici a je naozaj zle. Ze mas cukrovku, skrateny krcok, to ma kopec zien. Predcasne porodis iba v teorii. Budu to drzat infuzkami. Jedno Ti poviem, dieta je tak uzasne, ked ho uvidis, je to uplne vsetko, nieco nad Tebou a vobec ta sila zivota a prirody. Za to dieta si das aj koleno vrtat a budes skriabat podlahu, len aby jemu bolo dobre. Bud na seba hrda, ze si tehu, ze to zmaknes. Ze budes mat dieta. Bude to uzasne. Mas tehu depresiu, ma ju kopec zien. Vela z nich sa trapi a nepovedia to. Bola som jednou z tychto zien. Mala som dojem, ze na mna vsetko pada. Potom zas bolo lepsie a zase takto. Ale teraz ako mam syna, tak by som do toho isla zase. Aj keby tych 9 mesiacov mam zrat macacie granule na pridel 😀 hlavu hore 😉

spirala1983
28. jan 2022

Aj z môjho prd.same komplikácie a bolesti. Ak si chceš popísať, napís mi rada popíšem

dominikac321
28. jan 2022

mas prilis vela casu a analyzujes veci ktore netreba, nikdy by som sa nezamyslala nad tym, ze sa hnevam na svoje telo ze to nezvladla.
tehotenstvo nie je samozrejmost tak bud za to vdacna, tisic zien by rado vobec otehotnelo.
pusti si nejaky serial film nakup knihy a ak povedia ze nemocnica tak sa zbal a chod...

enoula
28. jan 2022

To nemozes takto brat. Nikde nie je tehotenstvo Popisane ako pomaly nadpozemsky uzasna vec, prechádzka ružovou záhradou alebo neviem.. z fyzického hladiska je to zataz na organizmus, hormonalna bomba, za kratky cas nastavaju riadne zmeny, imunita dostava zabrat .. a pri všetkých moznych problemoch ake mozu nastať a nastavaju, tak ja mam skor pocit, ze bezproblémové tehotenstvo je uz skor výnimka. Mozno mas smolu, ze mas vela "kompikacii" naraz alebo krátko po sebe, ale väčšina z nich je bezna, kopec zien sa s nimi trapi a aj ešte dalsimi.
A s tym strachom to bude uz na dlhsie, est ked sa dieta narodi..
Takze fakt treba zmenit pristup, mat sa rada, podporiť sa, mysliet viac pozitívne, aj tak neovplyvnis co sa bude diat. Oddychuj, tes sa, neboj, bude dobre 🙂 drzim palce 🙂

iwesska
28. jan 2022

Chapem ta. Ale pozri,kazde zdrav.problemy su zle,ci uz ide o tehotenstvo,alebo nie. Moja babka mala 4 potraty a 5.tehotenstvo konecne uspesne, prelezala na posteli v nemocnici a je rada,ze ma aspon jedno dieta. Ja som tiez nemala lahke tehotenstva aj skrz moju chronicku chorobu. Obe s nevydarenym porodom skoncili sekciou a 7r.od posledneho sa den co den borim s dalsimi a dalsimi zdrav.problemami. Ale fakt,ze nonstop ako idu dni a tyzdne. Mesiac vkuse nemam klud.Normalne mam pocit,ze som sa asi narodila,aby som si to tu odtrpela a umrela😥 A najviac mi je luto,ze nemozem robit s detmi to co by som chcela,lebo proste nevladzem. Robim maximum,co sa da a len dufam,ze to raz skonci🙏Vsak nemoze byt stale len zle,nie?😁

jana0608
6. feb 2022

Autorka: mrzí ma to čo všetko sa ti už prihodilo :( ale ja ťa úplne chápem človek sa ani nevie tešiť keď stále daco zle .. toto iste som mala pri prvom , večne afty v ústach , hepresy , zápal mechúra 4 x som atb brala,výsoky tlak na milión vyšetrení som chodila ,dokonca mi zistili že mám kameň v oblicke.. najheosie čo sa mi dialo mi 5x za ziva rezali kostrc na chirurgi mala som tam stále absces ...to bolo peklo ešte som bývala aj u rodiny čo vksue sme sa hádali a vieš čo moja? Aj moje dieťa bolo extrémne uplakané nervózne od narodenia asi do 4 mes :( verím že čoskoro to máš za sebou a čakáju tá len pozitívne chvíle s bábätkom ❤️❤️ja som teraz som opäť tehotná nastatsie som.zatial absces nemala aj tlak mám asi menej zlý a verím že aj bábätko bude kludnejsie lebo sa toľko netrapim🌟a mala som aj ja tu cukrovku ale tentokrat nemám 🙂 s druhým to bude lepšie každý hovoril a zatiaľ mali pravdu 🙂