icon

Som tehotná a manžel nechce dieťa

27. apr 2025

Ahojte, včera mi test ukázal dve čiarky po meškaní MS. A neviem čo robiť. Doma máme skoro 5r syna. Dieťa sme chceli, nechránili sme sa ale ani sme sa vyslovene nesnažili. Manžel mi asi týždeň dozadu povedal že teraz dieťa neprichádza do úvahy lebo toho je veľa…. Neviem čo robiť, ešte o tom nevie, neviem ako mu to povedať . Ja dieťa chcem určite ale trochu sa obavám jeho reakcie 🥹 možno potrebujem len povzbudenie alebo neviem čo od tejto diskusie očakávam. Život máme ako sen momentálne, žiadne problémy, len je toho veľa.

nikpa
27. apr 2025

Tak snáď keď ste sa nechránili a pri sexe ho z teba vedome nevytahoval, tak asi vedel co sa môže stať... 🙄 Nemôže sa ani čudovať ani hnevat keď mu to povieš.

loliki
27. apr 2025

Úsmevom povieš: Počúvaj drahý, už sa v tebe nevyznám. Jedno hovoríš a druhé robíš. ...Čo nechápeš? Vraj teraz dieťa neprichádza do úvahy a už je v maternici. A vyjde o 9 mesiacov.

michaela329
27. apr 2025

A možno to bábätko prišlo v pravom čase a donúti vás spomaliť. Neboj sa, manžel bude nakoniec rád, veď ho pôvodne chcel.

nevenka
27. apr 2025

Mame 4 deti, ano, je toho vela. Ale s jednym 5 rocnym? Unudila by som sa k smrti. Sorry, musela som. Planovane sme mali len 2, mozno 3. Prislo ale aj to stvrte a neviem si predstavit, ze by tu nebolo.
Tak klidek, ani moj muz nebol nadseny, ked sme zistili, ze cakame cislo 4. Nevedel to predychat a to je krestan a chodi na svatu spoved a nesiel takmer cele moje tehotenstvo, co sa s tym nevedel vyrovnat. Ale boli sme v tom spolu predsa. O tyzden po zisteni sme mali nove vacsie auto. Proste sa postaral, psychicky to ale zvladol prijat ovela neskor. U mna to ale bolo take, ze mohlo to velmi zle dopadnut, vysoky tlak, zvysena cinnost stitnej zlazy, rizikove to bolo z tohto pohladu. Takze v tom bol aj strach o mna, nas...
Takze, cim skor mu to povedat, ved ste v tom spolu, sama si sa neoplodnila predsa, ze by si mu to spravila na truc. Tak ked sa rozhodol nechranit, mohol tusit, ze sa to stane.
Drzim palce, nech to je len prvotny sok u Teba a snad zareaguje dobre, mozno budes prekvapena.

marca12
27. apr 2025

Urcite mu to povedz,co najskor. Naco sa zbytocne trapit. Dieta ste chceli obaja. Ze vyslovil obavu v nespravnom case,tak co uz. Mozno jeho reakcia nebude najvhodnejsia,ale snad ked sa mu to rozlezi v hlave,tak sa bude aj tesit. Kazdy toho ma vela,vzdy je nieco,preco este pockat s dietatom. Proste dieta vam prislo do cesty v najspravnejsom case,len vy to teraz nevidite ako spravny cas. Verim,ze vsetko dobre dopadne.

marca12
27. apr 2025
@loliki

Úsmevom povieš: Počúvaj drahý, už sa v tebe nevyznám. Jedno hovoríš a druhé robíš. ...Čo nechápeš? Vraj teraz dieťa neprichádza do úvahy a už je v maternici. A vyjde o 9 mesiacov.

@loliki Tak toto je super napad. Presne takto by som mu to oznamila 🤣

ahhola
27. apr 2025
@nevenka

Mame 4 deti, ano, je toho vela. Ale s jednym 5 rocnym? Unudila by som sa k smrti. Sorry, musela som. Planovane sme mali len 2, mozno 3. Prislo ale aj to stvrte a neviem si predstavit, ze by tu nebolo.
Tak klidek, ani moj muz nebol nadseny, ked sme zistili, ze cakame cislo 4. Nevedel to predychat a to je krestan a chodi na svatu spoved a nesiel takmer cele moje tehotenstvo, co sa s tym nevedel vyrovnat. Ale boli sme v tom spolu predsa. O tyzden po zisteni sme mali nove vacsie auto. Proste sa postaral, psychicky to ale zvladol prijat ovela neskor. U mna to ale bolo take, ze mohlo to velmi zle dopadnut, vysoky tlak, zvysena cinnost stitnej zlazy, rizikove to bolo z tohto pohladu. Takze v tom bol aj strach o mna, nas...
Takze, cim skor mu to povedat, ved ste v tom spolu, sama si sa neoplodnila predsa, ze by si mu to spravila na truc. Tak ked sa rozhodol nechranit, mohol tusit, ze sa to stane.
Drzim palce, nech to je len prvotny sok u Teba a snad zareaguje dobre, mozno budes prekvapena.

@nevenka a ako ste poriesili, aby nebolo c. 5.,aby ta to nestalo zivot, ked ori poslednom si mala na male👶

unicornlady
28. apr 2025

Čoho presne sa bojíš? Ty sa bojíš svojho manžela? Hádam si nemyslíš, že by ťa poslal na potrat.
A to, že ok, je toho teraz veľa, veď nejdeš porodiť o pár dní.
Za niekoľko mesiacov sa situácia môže zmeniť.
Dieťa ste chceli. Možno zistil, že nie teraz. Ale na to už je neskoro.

danica2711
28. apr 2025

nestresuj sa, ak máte vzťah inak v poriadku, tak to rozchodí

krasneleto
28. apr 2025

A čo máš akože robiť? Veď normalne mu to povedz. Keď nie je čas na dieťa,tak asi nemám nechránený sex nie ? Veď dieťa bud chcem a pracujem na Tom alebo nechcem a chránime sa ,alebo chcem ale je mi jedno kedy to príde.. tak u vás to prislo
Neviem čoho mat "tak veľa" ale dieťa už je tu.. myslím že manžel sa potesi

gov
Odpoveď bola odstránená
mischy00
28. apr 2025

Celkom vtipné, že idete naplno a potom povie, že žiadne deti nechce😀
Dieťa sa narodí až za niekoľko mesiacov, ma dosť času aby to rozdychal....

lienka.7
28. apr 2025

@autorka... Život máme ako sen momentálne, žiadne problémy, len je toho veľa....
Toto si trosku potom odporuje, nie?

nekonecna_katastrofa
28. apr 2025

Robite tu niektore z toho muza blbca. Pred tyzdnom to povedal, nepocali za poslednych 7 dni, ale pred mesiacom, ked este nedavali pozor a nechavali tomu volny priebeh. Normalne mu to autorka povedz, asi bude sok, ale trapit sa dopredu, ked nevies aka bude jeho reakcia je zbytocne. Proste tak to vyslo a treba to prijat a zariadit sa.

mariska1989
28. apr 2025

Co tak nechať test na WC či kúpeľni alebo keď budete sedieť v kuchyni alebo v obývačke tak nahodiť tému ktorú povedal že napr. Vieš čo si pred týždňom povedal že dieťa neprichádza do úvahy že he toho proste teraz veľa ( jeho odpoveď napr: no viem a? ) odpoveď no je to nereálne ( jeho odpoveď: a to prečo) no kým si to povedal si stihol splodiť čakáme babo .... (( jako tomu len dohady slov otázky a odpoveď))
Keď mu to proste hoc ako povieš alebo aj nepovieš s tým že mu dáš test napr a budeš ticho tak ho nechaj tak ak by povedal daku hovadinu neber to k srdcu lebo on sa možno nastavil že teraz dieťa nie ak by k tomu došlo neboj prejde ho to . Ale držím palce až je to ok a hlavne daj vedieť ako si mu to oznámila a ako zareagoval

zuzik1407
28. apr 2025

Bože ,ešte nevieš ako zareaguje a už vyplakavas na MK....Keď ste sa mechranili,tak samozrejme,že tam sanca bola a vedel to aj tvoj manžel.

purple_wolf
28. apr 2025

no tak mu oznam ze na to mal mysliet skor lebo je neskoro ... ako uprimne, co spravi??? rozvedie sa s tebou?? posle ta na potrat??? to asi sotva

svokrinjazykmonika
28. apr 2025

To tak býva, aj my sme si po 9 rokoch snaženia povedali že dieťa nechceme ani jeden, že je nám takto dobre a hneď potom som otehotnela 😅 bude to v pohode, bude sa tešiť skôr či neskôr

luba98
28. apr 2025

Mala si mu hneď povedať, že už je neskoro a dieťa je na ceste.

natalka2548
28. apr 2025

Ja si myslím že sa nemáš čoho báť. Veď z dlhodobého hľadiska to dieťa chce a keď sa to stalo teraz keď údajne nieje vhodná doba tak už stým nespravíte nič treba to prijať, tešiť sa na dieťatko a spolu to zvládnete 🙂

natalka13
28. apr 2025

Ja mam kamosku, ktorej manzelstvo po druhom z muzovej strany nechcenom dietati vydrzalo 3 roky. Ostala sama s 2 detmi.
Takze chapem tvoje obavy, ty si muza poznas.
Su 2 moznost radost alebo sklamanie z jeho strany. Povedat mu to musis.

greentrees
28. apr 2025

Zjavne to len tak zhodnotil, no je iné zhodnotiť niečo čo nie je a iné nie o čo je 🙂. Takže držím palce v oznámení krásnej novinky manželovi 🙂. Podľa mňa bude nakoniec rád ♥️

priscilla07
28. apr 2025

Dieťa nie je vec chcenia či nechcenia. Už je tu, aj keď zatiaľ len v brušku. Treba sa tešiť z nového človeka 🎉🍾🎂. Úprimne gratulujem ❤️❤️❤️. Nedaj sa ovplyvniť, držím palce

sisaka
29. apr 2025

Obávať sa reakcie vlastného muža, s ktorým si sa dobrovoľne a cielene snažila splodiť dieťa?!
Témy na MK sú fakt čoraz absurdnejšie.

To ľudia žijúci v jednej domácnosti sa fakt medzi sebou vôbec nebavia? Hej Jožo, už mi mešká 3 dni menštruácia, idem si urobiť test, či sa nám nezadarilo. O pár minút - no pozeraj, tehotná som….
Však to sa nemôže ani tváriť, že je prekvapený, keď ste cielene sexovali za účelom splodenia dieťaťa.
Fakt čo téma, to človek žasne, ako ľudia žijú a ešte stresovať a tanečky, ako mu to len povedať, ako keby si sexovala so susedom 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

marryliese
29. apr 2025

Normálne mu to povedz aj ja som prišla do rodiny s vetou "ďalšie dieťa neutiahneme, dve stačia" a mama sa bála otcovej reakcie. Výsledok? Nedá na mňa dopustiť už viac ako 30 rokov a stále mi opakuje ako je rád že ma mali. Zvládnete to.

krasneleto
29. apr 2025
@nekonecna_katastrofa

Robite tu niektore z toho muza blbca. Pred tyzdnom to povedal, nepocali za poslednych 7 dni, ale pred mesiacom, ked este nedavali pozor a nechavali tomu volny priebeh. Normalne mu to autorka povedz, asi bude sok, ale trapit sa dopredu, ked nevies aka bude jeho reakcia je zbytocne. Proste tak to vyslo a treba to prijat a zariadit sa.

@nekonecna_katastrofa ano pravdu mas.. ale o dietati sa v istom veku nerozhodujem pocitovo, akoze tento mesiac by to slo, o tyzden uz nie... dalsi mozno a podobne nie?

andrea2667
29. apr 2025

Teraz je toho veľa... kedy bude málo? Inak, dodacia doba je stále 9 mesiacov. Dovtedy sa nielen zmieri so situáciou, ale bude sa tešiť. Obom vám prajem krásne zdravé bábätko. 👶

janababana
29. apr 2025

… ako to napisat slusne… Ty sa obavas ako to on vezme, ale on si evidentne pozor nedaval pri pohlavnom styku. Ak nie je totalny chuj, tak sa k tomu postavi ako dospely jedinec

nekonecna_katastrofa
29. apr 2025
@krasneleto

@nekonecna_katastrofa ano pravdu mas.. ale o dietati sa v istom veku nerozhodujem pocitovo, akoze tento mesiac by to slo, o tyzden uz nie... dalsi mozno a podobne nie?

@krasneleto kde vidíš, že to každý mesiac mení? Doteraz dieťa chceli, resp boli otvorení, že môže byť. Prišiel bod, že si muž uvedomil, že už nechce, povedal jej to, len už je tehotná z minulého mesiaca. Či teraz už nikdy nemohol zmeniť názor? Mal čakať mesiac či náhodou nebude tehotná z minulého nedávania si pozor a až potom jej to povedať, že sa vlastne pred mesiacom rozhodol inak? Boli sme v podobnej situácii s manželom, ráno sme ešte šli naplno, bol to prvý mesiac kedy sme začali "pracovať" na bábätku a večer sa rozhodli, že to odložíme o mesiac (na obed som začala neočakávane brať ATB, tak sme nechceli riskovať). A o mesiac som zistila, že som z toho 1 razu tehotná 🤷‍♀️

janette2021
29. apr 2025

Keď mu budeš oznamovať tehotenstvo, začni vetou, že dúfaš, že si uvedomuje, že minimálne jeden mesiac po tom, čo sa nechránil, keď s tebou spal, nemôže zahlásiť, že nechce dieťa. Keďže sa neochránil, musí rátať s tým, že dieťa bude.