icon

Som tehotná a nezvládam prácu

rosemader
15. jan 2016

Ahojte,
neviem či tu takáto téma už bola, ak áno, tak sa ospravedlňujem. Som v 14 týždni tehotenstva a pracujem ako zdravotná sestra v ambulancii. Odkedy som tehotná, svoju prácu nemôžem vystáť, lezú mi na nervy pacienti, šéfka, milión telefonátov denne, všetci. Najradšej by som bola už len doma, ale chvála bohu nemám žiadne dôvody ostať pn. Som zúfalá, v nedeľu večer sa mi začne triasť žalúdok, je mi do plaču. Celý deň v robote očami tlačím hodiny a čakám kým už odtiaľ budem môcť vypadnúť. Pritom tá práca nie je až tak náročná. Proste by som už len chcela byť doma a kupovať výbavičku, oddychovať. Som dosť unavená a stále mi býva zle plus táto nervozita...ach ☹ Je tu niekto s podobným problémom?

edn
15. jan 2016

okrem toho, ludia chodia na PN aj s horsimi vecami

baaambulkaa
15. jan 2016

@slniecko154 tak ja som mala v práci oveľa väčší stres a robila som až do konca...ja na mieste lekára - lekárky u ktorého pracujem ju pošlem kade ľahšie....sestričky tu idú štrajkovať a ona je zjavne vynervovaná a vylieva si to na pacientoch, potom robí zlé meno lekárovi...

ssslnieckooo
15. jan 2016

Prepáčte ženy, ale ja nechápem, prečo ste tu niektoré také útočné!! Už ste zabudli, aké výkyvy dokážu so ženou robiť tehotenské hormóny?? Niekto to zvláda ľahšie, niekto ťažšie, ale ešte preto sa tu do nej nemusíte navážať 😠 Asi sama najlepšie vie, ako sa cíti, možno sa potrebovala vykecať, možno s ňou práve nie najlepšie zamätajú hormóny a keď tu má čítať niektoré tieto príspevky, tak jej nezávidím ani trocha.
Ja som robila do 36 týždňa, namakala som sa v robote ako blbá aj keď mi bývalo prvé mesiace zle a nemala som vždy náladu na každého sa usmievať. Ale doma som byť nechcela, asi by som zomrela od nudy. No ak budem tehotná ešte raz, už budem viac pozerať na seba a na svoje dieťa a keď budem cítiť potrebu zostať doma, tak zostanem. Aj keby to malo byť len preto, aby som nebola podráždená z práce a svoju podráždenosť by som tak prenášala chtiac nechtiac aj na klientov.
Základ spokojného a šťastného tehotenstva pokiaľ nejde o zdravotné problémy, je spokojná a šťastná budúca mamina. Veď to bábo to od začiatku všetko vníma, všetky matkine pocity, jej nervozitu. Má sa jej narodieť nervózne a podráždené dieťa? Tak radšej nech zostane doma. Je to čisto len jej vec. Veď nemusí byť doma celé tehotenstvo, možno postačí pár dní, alebo týždňov, aby nabrala novú energiu.
Je predsa každého slobodná voľba, ako sa v tehotenstve zachová. Trošku viac pochopenia a menej uštipačnosti by fakt nebolo na škodu 😒 Tu sa človek príde zveriť a nakoniec sa stane terčom útokov. To jej teda fakt v jej nálade pomôže 🙄

baaambulkaa
15. jan 2016

@edn no áno s horšími, nie s nervami lebo sa mi nechce robiť :D

baaambulkaa
15. jan 2016

keby mala takú príšernú prácu, nesedela by o pol 10 na modrom koníkovi ......to je môj názor

slniecko154
15. jan 2016

@baaambulkaa a ty ju poznas ze tu ides porovnavat ze si mala vacsi stres v robote ako ona? ty musis byt neskutocne empaticka osoba asi..to ze ty si nemala take problemy, tak podla teba kazdy kto ich ma by mal ist kade lahsie? tlieskam..

baaambulkaa
15. jan 2016

@slniecko154 tak viem akú prácu som robila 🙂 v rodine máme sestričky v ambulanciách a viem to porovnať, ja som chodila domov o siedmej a aj ten čas na seba som si našla 🙂 vieš ide o to, že dnešné ženy sa len na všetko sťažujú nič sa im nepáči, nechce sa im robiť....ja chápem jej hormóny ale preboha nech si vezme pár dní dovolenku nech sa z toho vyspí a nech robí ďalej

edn
15. jan 2016

@baaambulkaa Ja som mylsela s horsimi ako ze s menej zavaznymi.. Ako soplik, porezany prsticek alebo aj bezdovodne lebo mi nechcu dat dovolenku.. atd, atd..
A ona vobec nepovedala, ze ma prisernu pracu, ale skor, ze ma prisernu naladu
A myslim si, ze tu nejde len o dieta, ale aj o matku.. Ved aj my si zasluzime v zivote nieco dobre, nie len makat a makat..
Tehotenstvo ma byt krasne obdobie, na ktore budeme cely zivot spominat.. v dobrom.. Aj bude pre nu krasne, ked zostane doma, takk nech zostane..
Ja osobne som sa doma nenudila.. Venovala som sa veciam, na ktore som nemala cas kvoli praci.. Ako napr. malovanie, prerabanie domu, uz spominane velke upratovanie, nakupy............

miriam11
15. jan 2016

@rosemader ono to asi nebude tvojim tehotenstvom, ale zeby chybne vybranou profesiou?

edn
15. jan 2016

@miriam11 To som nepochopila.. Bola si tehotna?? Alebo si mala take ultragenialne tehotenstvo, ze si nebola nervozna a unavena..??

baaambulkaa
15. jan 2016

@miriam11 asi áno, lebo keď si všimneš ako sa na začiatku diskusie vyjadruje o pacientoch :D tak myslím, že by to asi robiť nemala :D

edn
15. jan 2016

@rosemader Vobec nic si z nich nerob.. Ak sa doma nebudes nudit, kludne chod na PN.. Teda ak mas dobreho doktora.. A ak sa zacnes citit lepsie a budes si mysliet, ze to zvladnes, mozes znovu nastupit do prace.. Ved PN sa da prerusit..

edn
15. jan 2016

@baaambulkaa Teda neviem aku mas ty pracu, ale myslim si, ze kazdy kto pracuje s ludmi si obcas na niektorych nemenovite aj menovite ponadava.. Lebo niekedy sa kazdy stretne s riadnymi kretenmi...

mammamiamiama
15. jan 2016

je uplne prirodzene, ze si unavena. Ale to, ze si tehotna neznamena, ze si mas doma sadnut na gauc a rozmyslat len o vybavicke a veciach, o ktorych budes rozmyslat najblizsich par rokov. Z tvojho prispevku mam pocit, ze namiesto radosti zo zdraveho tehotenstva, ta valcuje egoizmus. Strasne si sa upla len na seba a svoje potreby a to mas teda este dost tyzdnov pred sebou, kym to babatko pride. Ludia, sefka, pacienti a ani nikto nemoze za tvoje zmyslanie. A ze nekrakam, ja som sla na matersku 3 tyzdne pred terminom a bolo to tak ok.

dominikav123
15. jan 2016

@edn vidis, tebe pride byt normalne verejne vulgarne vyjadrovanie, inym zas pride normalne podrazdenost prekonat a nelezat kvoli tomu cele tehotenstvo doma...

moni244
15. jan 2016

@baaambulkaa darmo sa tu pohorsujes 😉 ja mam zo slovenskych zien pocit, ze co najrychlejsie otehotniet, sup na PN a potom doma ostat 10 rokov, min.a potom nadavat, ze nikde sa nevedia zamestnat

edn
15. jan 2016

@dominikav123 Aaaale, nebudme zase take citlivky... VULGARNE - to je prisilne slovo.. Urcite ste na nikoho nikdy nec zle nepovedali, ked ste take prijemne aj tu :D
A nehovorim, ze treba lezat.. Prave naopak.. Treba robit veci, ktore nemoze, ked je v praci.. Aj na tu spominanu jogu treba mat cas a energiu 🙂

edn
15. jan 2016

@moni244 Neviem kde zijes, ale asi nevies ake su tu platy, nezamestnanost a ake dolezite je pre niektore zeny vychovat dieta podla seba a nie strcit ho do jasiel a ist robit.. Kazdy ma ine priority a ano, niektore zeny aj take, ze chcu dat dietatu co najviac svojho casu a energie

moni244
15. jan 2016

@edn a podaktore su take lenive robit, ze si radsej budu deti robit, aby mohli doma sediet

dominikav123
15. jan 2016

@moni244 nie, aby mohli cvicit jogu, malovat a venovat detom naviac svojho casu a energie ! 🙂

baaambulkaa
15. jan 2016

@edn ostatné ženy ktoré chodia na jogu alebo do fitka alebo sa venujú iným koníčkom, akýmkoľvek, sú na PN???? lebo popri práci to nejde??? riadiť sa tiež popri práci nedá? to všetky zamestnané ženy majú doma nevymaľované a majú doma bordel??? nie! len nie sú uplakané a lenivé! a nepotrebujú PN na to, aby mohli variť riadiť a venovať sa svojim koníčkom

edn
15. jan 2016

@moni244 Samozrejme, ze podaktore take su, aj ked je diskutabilne, ci su lenive, pretoze aj s detmi je nejaka ta robota.. A dominikav123, nemusis tu ironizovat - nehanbim sa za to, ze sa chcem svojim detom venovat a dat im co najviac poznatkov do zivota.. a ani za to, ze mam nejake tie zaujmy..

kristinaanna
15. jan 2016

babýýý! vy ste tu všetky také múdre 😉 asi ste nikdy nerobili s ľuďmi, ja ani tehotná nie som a mám také pocity. Tiež by som niekedy najradšej niekam ušla, zaliezla a nevyšla s postele aj celý týždeň. Proste práca s ľuďmi a najmä s klientmi (nemyslím kolegov, ale cudzích ľudí,) na ktorých musíš byť stále milá, niečo stále chcú, stále riešiť iný problém, každý je iný, každý sa inak správa, proste to ide na nervy, a nech mi ani jedna z vás nepovie, že to tak nieje. každý by si mal vyskúšať prácu s ľudmi a potom by uvidel, čo to obnáša.

kristinaanna
15. jan 2016

@baaambulkaa napíš sem o pár mesiacov, keď budeš mať skúsenosti 😉

baaambulkaa
15. jan 2016

@kristinaanna ja s ľuďmi robím, len a len s ľuďmi a áno, ponadávam si, ale nedala som sa kvôli tomu na začiatku tehotenstva na PN ;)

baaambulkaa
15. jan 2016

@kristinaanna lenže autorka príspevku len dieťa čaká, takže ja sa vyjadrujem k tomu....že ešte ho ani nemá a už je zrútená a nervózna.....čiže stále má čas na seba

edn
15. jan 2016

@baaambulkaa ja som bola tiez viac zrutena ked som dieta cakala ako ked som ho uz mala

baaambulkaa
15. jan 2016

@edn hlavne že si mala čas malovať :D

edn
15. jan 2016

a co je na tom zle, ze sa venujem svojmu konicku??

alaguema
15. jan 2016

@dominikav123 joga je zlúčiteľná s prácou 😎 Cvičila som ju a chodila do práce, doma som ostala 3 týždne pred pôrodom.