icon

Som tehotná a nezvládam prácu

rosemader
15. jan 2016

Ahojte,
neviem či tu takáto téma už bola, ak áno, tak sa ospravedlňujem. Som v 14 týždni tehotenstva a pracujem ako zdravotná sestra v ambulancii. Odkedy som tehotná, svoju prácu nemôžem vystáť, lezú mi na nervy pacienti, šéfka, milión telefonátov denne, všetci. Najradšej by som bola už len doma, ale chvála bohu nemám žiadne dôvody ostať pn. Som zúfalá, v nedeľu večer sa mi začne triasť žalúdok, je mi do plaču. Celý deň v robote očami tlačím hodiny a čakám kým už odtiaľ budem môcť vypadnúť. Pritom tá práca nie je až tak náročná. Proste by som už len chcela byť doma a kupovať výbavičku, oddychovať. Som dosť unavená a stále mi býva zle plus táto nervozita...ach ☹ Je tu niekto s podobným problémom?

edn
15. jan 2016

@baaambulkaa Ja som hovorila len o TEHOTNYCH zenach.. A ak o mne hovoris, ze som leniva a uplakana, tak si ma velmi urazila..Odkedy som vysla zo skoly, bola som len dva dni nezamestnana a na PN nikdy okrem tehotenstva..a to som teda mala dost tazke roboty..
Preto si myslim, ze aspon v tehotenstve treba vyuzit trochu volna ked ma na to clovek narok..

edn
15. jan 2016

@alaguema Podla toho ako sa citis a aku mas pracu..

baaambulkaa
15. jan 2016

@edn ja som v tehotenstve zorganizovala veľkú svadbu, predávala byt, kupovala byt, prerábali sme, sťahovali sme sa, navštevovala som tanečné kurzy, plávanie, chodili sme na túry s manželom a čuduj sa svete chodila som aj do práce kde som končila o pol 6 a nepotrebovala som ležať doma na pn a rozmýšľať o výbavičke

moni244
15. jan 2016

@kristinaanna mna nemusis poucovat o praci s ludmi, ako tehotna som robila 12-tky kratky, dlhy tyzden v obchode s oblecenim, teraz pracujem tiez s ludmi, cize preto viem, co to obnasa a nechapem, precovsetky chcu ist na pn

libka1
15. jan 2016

Este ze nechodim na urologiu... Ked si takato vynervovana a neprijemna chod radsej na PN. Nie som zastancom neodovodnenych PNiek, ale ked mas zneprijemnovat zivot pacientom bude to lepsie pre vsetkych vratane teba. Neverim ti ze sa vies na pracovisku ovladat potom co si predviedla tu 😝 k

edn
15. jan 2016

@baaambulkaa Gratulujem!! Si velmi sikovna a energicka zena.. Ja som bola brutalne chudokrvna uz odmalicka - neviem, ci vies ako sa taky clovek citi.. ale to je jedno.. Tiez som len nesedela na riti (ospravedlnujem sa za vulgarny vyraz), ale asi ziadna z vas pesimisticky naladenych osob nepochopila o com stale pisem - zhrnutie: PRECO BY SI ZENA V TEHOTENSTVE NEMOHLA DOPRIAT VIAC ODPOCINKU A VENOVAT SA VECIAM, KTORE JU BAVIA,KED MA NA TO NAROK. Naco platim zo svojej vyplaty tolke peniaze do socialky a zdravotky, ked to nikdy v zivote nevyuzijem? Preco by som si nesprijemnila tehotenstvo, ked mozem?? Preco by som sa mala nervacit a lopotit v praci, ked nemusim?? Ved na to bolo a este bude dost casu...

edn
15. jan 2016

@libka1 teraz to vobec nemyslim utocne a v zlom, ale teda podla mna je velky rozdiel v tom, ci sa ovladas na modrom konovi,alebo v praci.. resp. ci sa tu chces ovladat

charlie1980
15. jan 2016

Ty pani, zasnem 😄 Verim ti, ze s tebou lomcuju hormony, Ale skus sa nastavit tak, ze do tej prace chodit treba a tes sa z toho, ze mas zdrave tehotenstvo, lebo presne ako sa tu uz vyssie spominalo, potom nebud nahnevana, ak budes mat kvoli PN obmedzene vychadzky a i. Ukludnim ta. Robila som do uplneho konca, aj s 10dnovym prenasanim, z roboty som sa odviezla sama na termin, lebo som uz chcela rodit. Do 15.00 v robote, sprcha, navarila som a o 20.hod som nastupila do nemocnice. Uz som sa aj obavala, ze mi odtecie voda na sefovej stolicke. Prezila som, bola som aj vela na nohach, nic Ale fyzicky narocne. Sme tu zdravi aj so synom. Tehotenstvo je stav a nie choroba.

libka1
15. jan 2016

@edn ked myslis. Ja nie som presvedcena o tom ze takato hormonalna smrst sa dokaze ovladat... tiez to nemyslim v zlom. Viem ze tehotenske hormony su svina a kazdy to znasame inak.

miriam11
15. jan 2016

@edn Nerozumiem, z akeho dovodu sa tu neustale rozculujes? Vsak svoje si si povedala, ako kazdy z nas. Pokial maju ine zeny opacny nazor ako ty, tak ich nepresvedcis. Su tehotne zeny, ktore chcu vladat a sú tehotne, ktore vyuziju a mozu vyuzit kazdu dostupnost k PN, s tym nic nenarobis.

edn
15. jan 2016

miriam11Ja si tiez nemyslim, ze sa dokaze ovladat :D aspon z mojich skusenosti.. 🙂 len som tym chcela povedat, ze tu na fore ani nie je nutne sa ovladat, prave naopak.. Ona sem asi pisala s umyslom odreagovat sa 🙂

ssslnieckooo
15. jan 2016

Hmm, tak to som nevedela, že ženy čo majú viacej detí sa tu prezentujú ako lenivé, čo sa im nechce robiť a budú radšej doma sedieť ☹ ..

Vy tu útočíte na tú babu, že aká je nemilá v robote, ako sa v diskusii prezentuje a vy sa tu prezentujete lepšie? Máte zmysluplnejšie, emotívnejšie, povzbudzujúcejšie príspevky??? Veď posledné tri strany na ňu len nadávate aká je lenivá atď, tak ste isto každá jedna milučká dobručká vo svojej práci s ľuďmi. O čom teda poriadne pochybujem, keď to tu tak čítam.
Nedivila by som sa, keby napísala ona vám, že vás by v skutočnosti v tých vašich prácach nechcela zažiť, lebo po tomto prečítaní by som to nechcela ani ja 🙄

mamutka
15. jan 2016

@rosemader to su hormony, snad sa to upravi. Mna viac ako ludia rozculovala otvorena chladnicka a zapach z nej - pritom bola vyumyvana a nikto iny nic necitil, len ja. Nevyberies si 😅
unava je vacsinou v tehu tiez brutalna, ja som o 13.30 doslova zaspavala, pravidelne, kazdy den. Mala som co robit, aby som sa este udrzala ako tak pri vedomi, kedze som pracovala cele tehotenstvo, az do nastupu na matersku. Kolegyna sa naozaj aj nasla, ako zaspala s hlavou na stole, ked bola tehotna.... aj to sa upravi, vacsinou 😀
zhlboka dychaj a snaz sa mat nadhlad, aj ludi okolo teba nieco trapi, nevidis do nich.

malamargotka
15. jan 2016

@rosemader ahoj precitala som si iba jednu stranu, ale suhlasim s tym, ze si kup magnezium (pisem ti to z vlastnej skusenosti) papkam od firmy galvex magnezium a k nemu som si este kupila pyridoxin a je dobre, nieje zomna klbko nervov a mam klud 🙂 a asi aj to zelezo si dokupim.

greys
15. jan 2016

ja som na PN, lebo musím. Tiež som sestrička, ale na zubnej operačke. Svoju prácu mám veľmi rada a veľmi mi chýba,ale pre bábo spravím všetko. Ja mám prísny kľudový režím, iba wc a sprcha.Nemám žiadne vychádzky, mám zákaz ísť aj do kostola. Buď rada, že si zdravá a aj bábanku je dobre . Skús sa nastaviť pozitivnejšie a tešiť sa z tehotenstva. Ak si myslíš, že to naozaj nezvládaš, tak si zober pár dni dovolenky, načerpaj nové sily a uvidíš, či sa to zlepší. držím ti prsty

edn
15. jan 2016

@miriam11 Rozculuje ma ake naklady jej tu poniektore dali.. Ved ona potrebovala utesit a vyzalovat sa.. Teraz sa urcite citi este horsie.. Nechodia sem nahodou zeny kvoli pomoci?? a nie preto, aby ich niekto urazal

dominikav123
15. jan 2016

@alaguema ja som to myslela ako vtip, nakolko tu je prezentovany nazor, ze na jogu a malovanie by si mala byt PN aby si si to uzila 🙂

edn
15. jan 2016

@dominikav123 ano, treba vsetko vytrhavat z kontextu - to naozaj robia len ludia, ktori nie su nervovo labilni a ktori su za kazdych okolnosti mili ku svojmu okoliu 🙂

baaambulkaa
15. jan 2016

@edn ty brďo ja žasnem nad názorom že prečo nevyužiť PN aby som si mohla užiť čo ma baví :D to kde sme? tak poďme všetci na PN a poďme si užívať a venovať sa svojim záľubám, lebo inak to nejde :D čo sa už len doma dá celé tehotenstvo robiť pokiaľ ešte nemá deti? ísť na hodinovú prechádzku a sedieť doma a dumať nad detskou výbavou????

edn
15. jan 2016

@baaambulkaa s pozdravom odchadzam... k tomuto uz ani nemam chut sa vyjadrovat

baaambulkaa
15. jan 2016

@edn jasne lebo k tomu sa vyjadriť ani nedá...keby sme všetci utekali na PN keď sme nervózni v práci a aby sme mohli doma malovať a cvičiť tak by sme sa asi ďaleko ako ľudstvo nedostali 🙂

dominikav123
15. jan 2016

@edn vies co je mile ? ze tu pises ako tu neviem kto uraza zakladatelku, a ake su tu hrozne reakcie na jej problem...a jediny, kto tu inym nadava, je prave zakladatelka v prvych prispevkoch a ty tu oznacujes cudzich ludi za nervovo labilnych a podobne...vies, nazor mozes mat aky len chces, ale slusni by sme tu mohli byt vsetci nemyslis ?

charlie1980
15. jan 2016

@baaambulkaa 😂 si pozametala 😂

bonnie1
15. jan 2016

Povedz lekarovi ze chces PN. Nech si tu pise kde kto co chce ale je to TVOJE tehotenstvo a tvoje rozhodnutie. Mna sa pri oboch tehu pytali na zamestnanie a ako sa citim.. To ze tu niektore robia kde co ok. A tak ako niekto sa citi ako super zena tak niekto potrebuje oddych. Inak svagrova je sestricka a toez v tehu bola pn. Mala 30 a stretavat sa s ludmi co maju problem nie je nic moc.

charlie1980
15. jan 2016

@bonnie1 Ale fitku😄 Ja som bola tehotna v 33.a robila som v gastronomii, denne min. 300 ludi. Zalezi len od toho, Aky ma k tomu clovek postoj, ako sa nastavi. Veru, boli fazy, ked som aj na stole zaspala, Ale preslo to...Este raz, tehotenstvo nie je choroba, ak ovsem sa jedna o zdrave tehotenstvo ako je to aj v pripade zakladatelky. V pripade zakladatelky sa jedna len o jej najlepsie vyhovujucu variantu.

bonnie1
15. jan 2016

@baaambulkaa inak ja som prve tehu pd 3 mesiaca bola doma. Oddychla som si a zbehlo to coby dub. Druhu som tiez kupovala byt prerabala starala sa o dvojrocnu - chodila som s nou na kurz, 2x denne von, vylety.. a momentalne s laskou spominam na toho polroka ked som cele dni lezala, spala , venovala sa sebe, svojmu brusku.. bolo to fajn velmi. 🙂 a necitim vycitky. Zeny co su PN napr lebo nezvladaju psychocky napor.. a teraz popri babetku pracujem. Nie som ziadna lemra 🙂

libka1
15. jan 2016

@bonnie1 mna sa tiez gynekolog pytal ako sa citim. a ked som povedala ze ako tehotna ale v podstate dobre, tak mi povedal ze som jedna z mala. ze niektore este ani nemaju vysledky z krvy ze su tehotne a uz pytaju PN. potom sa netreba cudovat ze to ludia odsudzuju a hnevaju sa za to. je taky trend teraz ze zeny velakrat zneuzivaju ze su tehotne. v pripade zakladatelky sa ale teda priklanam k tomu ze radsej nech je na PN ako zneprijemnit dalsim desiatkam ludi zivot 😅

horana
15. jan 2016

Daj sa na PN, uplne jednoznacne, pohoda matky v tehu urcuje vo velkej miere povahu babetka.
Ja som bola blba, prepinala sa, makala do konca a dieta bolo velmi nekludne, uzila som si ajjjaaaj a v koncovke "prerobila" nez keby som mu zabezpecila klud, intuicia mi to hovori naisto. Druhe, ktore som pretehu v klude uz bolo uplne ine!!! Nikdy by som to uz nezopakovala, povazujem to za svoju najvacsiu zivotnu chybu.
Nepremahaj sa, ked toto citis ako pises v uvode, daj sa vypisat aj keby si si mala vymyslat.
Na to ako sa mali v tehu ine zeny a co zvladali sa vobec neohliadaj a neporovnavaj, toboz nejake trapne argumenty ako vyzieranie systemu, to si absolutne nevsimaj. Tam v parlamente vyzieraju a milionkrat viac, tak vsetky co poukazujete na tento aspekt chodte sa tam vyblaznit, a ini vyzdirkovia, nie zena co chce ustranie v dobe ked sa v nej vyvija zivot.
Ziadne zle svedomie ani vahanie, v zaujme kludu noveho cloviecika- sup sup, uz nech si doma!

bonnie1
15. jan 2016

@charlie1980 ja nechapem preco niekomu vadi ze nejaka sestricka pojde pn. Nezvlada to a zasluzi si oddych. A ono kazdy ma svoju povahu psychiku hormony.. treba brat v uvahu rodinne zazemie.. a podla mna ziadna sestricka nemoze byt leniva 🙂

bonnie1
15. jan 2016

@libka1 mna by nenapadlo odsudzovat pracujucu zenu ze sa v tehu hodi pn na marodku. Namaka sa dost. A ked citi ze jej nieco narusa pohudu preco nie ? Tehu nie je choroba ale pre niekoho je to vynimocny stav 😉