Som tehotná a nezvládam prácu
Ahojte,
neviem či tu takáto téma už bola, ak áno, tak sa ospravedlňujem. Som v 14 týždni tehotenstva a pracujem ako zdravotná sestra v ambulancii. Odkedy som tehotná, svoju prácu nemôžem vystáť, lezú mi na nervy pacienti, šéfka, milión telefonátov denne, všetci. Najradšej by som bola už len doma, ale chvála bohu nemám žiadne dôvody ostať pn. Som zúfalá, v nedeľu večer sa mi začne triasť žalúdok, je mi do plaču. Celý deň v robote očami tlačím hodiny a čakám kým už odtiaľ budem môcť vypadnúť. Pritom tá práca nie je až tak náročná. Proste by som už len chcela byť doma a kupovať výbavičku, oddychovať. Som dosť unavená a stále mi býva zle plus táto nervozita...ach ☹ Je tu niekto s podobným problémom?
@libka1 ja súhlasím, vôbec si nevážia prácu, koľké by boli rady za to, aby ešte pred nástupom na MD mohli pracovať...a nie nájdem si 2 čiarky jupííí idem na PN lebo som unavená a nervózna....
@baaambulkaa a vies ze taka kratka pn je lepsia ako byt v praci nervozna a potom vlastne z toho ochoriet ziadne
@baaambulkaa inak si sa tu riadne pustila v podstate do kazdej zeny, akoby si pn platila zo svojich alebo by si musela za ne makat v praci😉
@bonnie1 no zjavne sa nechapeme, s tym suhlasim 😉 ked zamestnavatel vidi ze mas snahu robit, tak si ta skor necha ako ked sa hned v 6 tyzdni nechas vypisat na PN. Podla mna je super ze mame moznost byt 3 roky na materskej a osobne si myslim ze to je dost dlha doba z pracovneho hladiska (aj ked aj ja ju rada vyuzijem a som doma a naspat do svojej standardnej roboty sa vobec nehrniem) a netreba ju este umelo predlzovat neopodstatnenymi PNkami.
Treba sa ale na to pozriet aj z pohladu zamestnavatela, urcite vyska radostou ked mu niekto zo dna na den povie ze je tehotny a ide na PN a on musi rychlo hladat nahradu (nehovorim o pripadoch ked je to naozaj nevyhnutne, hovorim o pripadoch ked zena vyslovene striehne na moznost byt PN). Potom sa netreba cudovat, ked po 3 rokoch sa tam ta nahrada tak udomacni, ze uz nie je kam sa vratit 😅 a to sa staci trosku poobzerat po konikovi a mas tu takych pripadov mrte. Predsa len situacia ked niekomu povies ze som tehotna a ma par mesiacov nech sa zariadi je pre kazdeho viac prijatelna. Nehovoriac o tom ked ta potom pocas tej PN ako je u nas bezne, stretnu kolegovia vysmiatu v meste kedze ti v podstate nic nie je a idealne je mat neobmedzene vychadzky 😅
Co sa tyka zakladatelky, ako som uz pisala, podla mna bude lepsie ked na tu PN pojde.
dnesna "moderna" doba. som tehotna tak idem na PN lebo to je choroba :D len preto ze som nervozna omg. by som takeho zamestnanca vyhodila bez vahania. same fajnovky aj v mojom okolí, nechce sa im robit oni nevládzu, maju rozlietane hormony boze chudatenka 😀 neviem aku radu chces, proste sa vzchop ,neumieras, len si tehotna, bezny jav v zivote zeny
@libka1 ja to beriem aj z toho hladiska ze zeny rodia neskor- je to fakt a tym sa stavaju nachzlnejsie na potraty. a mnohe maju nejaky za sebou. napr. mna chcel gyndos vypisat kvoli dochadzaniu. urcite sa pristupuje inak k 20tke a inak v 30. sama pises ze kopec ludi nema robotu a ja mam skusenost ze kazdy je v dnesnejdobe nahraditelni az prilis rychlo. zakladatelka temy nema radost zo svojej prace a citi sa vycerpano. ked ma pochybnosti tak by mala byt PN. zena by mala sama rozhodnut ci sa citi pracovat a ci nie. a zamestnavatel sa tiez moze rozhodnut ci si ju necha alebo nie. a inak ja som osobne nepocula oPN ktora ma neobmedzene vychazdky
@bonnie1 No, napríklad ja som dcérku čakala keď som mala 35, na začiatku tehu som síce mala problémy-krvácala som-2 týždne som ležala a poviem ti, že potom som normálne pracovala a tiež mi práca a ľudia liezli na "hormóny" a na nervy a nešla som kvôli tomu na PN...iba toľko k veku....A prikláňam sa k názoru jednej z mamičíek -ak má čas ráno "četovať" po MK, tak to asi také hrozné nebude. 😉
K tým neobmedzeným vychádzkam - existujú diagnózy, pri ktorých to možné je - neznamená, že ak si o nich nepočula tak to nie je. Ja som mala neobmedzené vychádzky...
@bonnie1 No pýtaj sa koho chceš.Nemám si prečo vymýšlať, mala som neobmedzené vychádzky - skoro pol roka...ale pozor nebola to diagnóza spojená s tehu.... 😉
A "každého vec ako si robí" - no pokiaľ si tehu a zdravá a normálny priebeh tehu (jasné hormóny robia svoje) tak nevidím dôvod byť PN...či máš 20,30,40...to som mojim príspevkom chcela povedať - vek nie je diagnóza na PN pokiaľ je všetko v poriadku...
@rosemader povodne som chcela napisat, ze hormony, potom som si precitala len prvych par prispepkov a tvoje reakcie... ty nie si nervozna a nervla voci pacientom? neverim....ved si vybuchla jak sopka po par prispevkoch.....nic v zlom, ale impulzivnost a podrazdenost asi nebude tvoj problem len v tehotenstve
@evittam tak snad teta co robi na socke a pnkami o tom nieco vie. A ano ked ma zena v poriadku vsetko tak moze pracovat
Ked sa neciti nech ostane doma. A zakladatelka by si mala spravit posvojom a ako citi. Ja na jej mieste mam nazor anonymnych zien niekde 😉 tvoj nazor respektujem ale uz sa mi to nechce rozoberat 😉
@bonnie1 Ale veď jasné - nech sa zariadi ako chce -ale čo čakala na verejnom fóre- že ju všetci poľutujú a pošlú na PN?
No a o tom o tetuškách čo robia na SP by som ti vedela porozprávať - tie niekedy nevedia ako sa volajú a nieto poradiť....samozrejme česť výnimkách (a to z vlastnej skúsenosti...ešte som bola obvinená, že chcem zneužívať systém, lebo tetuška nevedela čo mi má odpovedať na moje jednoduché,vecné,stručné a hlavne k veci otázky....-v skratke vôbec nevedela čo sa jej pýtam-tak na čo sú tam takí ľudia...)
@bonnie1 ja mam tretie deculo v 37 rokoch, aj unavena som bola ako kazdy. ja viem ze kazdy to inak znasa, ja napriklad nie som ten typ co by uplne bol mimo z hormonov pocas tehotenstva a som tomu rada, kedze toto fakt clovek sam neovplyvni. pri prvej dcerke som dosla domov o 4 z roboty, do 9 som spala, potom som sa najedla a spala som az do rana... taka som bola hotova od unavy. pri druhom by mi tento system tiez bol bodol, ale nedalo sa, ved som nemohla uz existujuce dieta niekam odlozit, trebalo sa mu venovat.
a k tym neobmedzenym vychadzkam - a temu o tom ci sa daju ziskat tu na koniku si citala? alebo tu ci chodia v tehotenstve kontroly? 😀 😀 ak ta lekar podrzi, mozes si chodit kedy chces a kade chces, staci mat nejakeho znameho co ti bude kryt chrbat.. co hovoria tety na socialke neviem, som rada ked sa s nimi nestretnem 😀
Ja tiež robím s ľuďmi každý deň a viem aké je to náročne. Hlavne dni keď mi je strašne zle a únava mi ledva dovolí stať z postele. No tehotenstvo nie je choroba a tebe by tiež nepomohlo keby si šla niekde do banky, obchodu alebo na úrad a tam by bola jedna namrzená tehotná ženská. Mne keď bolo už fakt zle, zostala som dva týždne doma PN a oddychla som si, nabrala sily. Možno by ti stačilo zostať doma 2-3 týždne. Určite si neviem predstaviť že by som už odteraz bola doma. Beriem to ako fakt že do práce sa chodiť musí, peniažky zarobiť treba, veď potom budeme odkázané na 200 € mesačne. Ale ak si v situácii ktorú opisuješ choď na PN, určite mne ako pacientovi nepríde príjemné keď vidím že som niekomu na obtiaž. Nemysli si že to na tebe nie je vidno. Držím palce 🙂
ja som mala rve tehotenstvo take...snad do 4mesiaca som vecer,po prichode z prace bola totalne mimo...kde som si sadla,tam som zaspala,v zivote som take nieco nezazila...potom to preslo a nemala som nijaky problem a robila som milion veci,vobec som sa nepotrebovala setrit=akurat,ked mi nohy brutalne opuchyli,tak som si ich vylozila,ale aj to dlho netrvalo,lebo ma mrle zrali a mala som pocit,ze ked chodim a robim,je mi lepsie...este som den pred porodom okna umyvala a upratovala vo velkom
druhe tehotenstvo?
uzila som si vsetkeho....bola to katastrofa,od staleho pocitu na zvracanie,vracania...cez chodenie so zatatymi zubami=keby nahodou 😀
no a ked to tiez asi v 4mesiaci skoncilo,prisli zdravotne problemy...zacala som sa otvarat...hmm..a mala som lezat aspon doma,lebo nemocnicu som odmietla...mala som doma este jedneho drobca,kt.nastastie zacal so skolkou a bolo treba pre neho chodit,minimalne ho vyberat zo skolky
a ze som niekedy isla tak pomalicky,ze som uz myslela,ze babatko mi vypadne same...fuuu
ale prezili sme nejako
niekedy sa treba zapriet...a niekedy treba inym zenam aj verit,ze si nenamyslaju,ale naozaj mozu mat problemy
ale nikdy sa netreba vzdavat...
@baaambulkaa urcitym sposobom s tebou suhlasim....je vela zien,co od prveho tehu testu idu kupovat vybavu a idu oddychovat,lebo,lebo,lebo....
ale su aj take,kt,maju naozaj problemy
a myslim,ze sa daju tie dve skupiny viditelne oddelit 😀 😀 😀 😀
lebo velmi lahko je vidiet,kt.sa iba lutuje,aby sa lutoval a kazdy ho lutoval....
@rosemader presne kvôli sestrickam ako ty, maju ludia nervozitu, ked idu k doktorovi. Nervozna, nevrla, mala si si vybrat inu profesiu, kde by si bola sama a nestretavala ziadnych ludi. Ved to, ze tu zenam nadavas do sprostych, hovori o tvojej pravej povahe.
Aj mne bolo v kuse zle, grcala som ako Rexo, ale stihla som sa prestahovat z podnajmu do vlastného, predat 2 byty v mieste exbydliska, robit (tiez praca s ludmi + asi 60 telefonátov denne), soferovat takmer kazdy vikend 2x400km a z prace som isla rovno do porodnice (vôbec som pred pôrodom nenastupila na MD).
Je to len o chceni... 😉 😉
Tak ja som v 23tt . Ked som zistila ,ze som tehu (v 5tt) isla som na pn. Robila som nocne smeny a pracu s bremenami. Potrebovala som papier od gyndy ,ale ta mi ho dala az o 3tt,tak som ten cas bola doma a trpela nevolnostami. V den ked uz som mala papier doma,isla som do prace,vybavila si pracovne veci a ukoncila pn. Zvladla som vianocnu prevadzku ,kt bola neskutocne tazka. mna pn zabijala.

@bonnie1 mna by zas nenapadlo v zivote rozmyslat tak ako ty rozmyslas. napr. ziadna sestricka nemoze byt leniva, namaka sa dost a podobne "perlicky" 😅
ja neodsudzujem pracujucu zenu ze sa v pn hodi na marodku, odsudzujem zenu, co ledva caka aby bola tehotna a uz rozmysla ako sa hodit na pn... kazdy ma plne usta toho ake je tazke si najst zamestnanie a podobne, co je sice pravda, ale velakrat si za to ludia mozu sami. a ti co najviac kricia si nevidia do svojich vlastnych hrncov, zial...