Som tehotná a zvažujem interupciu
Ahojte maminy musím takto anonymné...neodcudzujte ma ale neviem ako ďalej. Som tehotná zhruba 7tyzden. dozvedela som sa to len minulý týždeň....meškala mi menštruácia ale nikdy by ma to nenapadlo že môžem byť tehotná keď manzel mal taký spermiogrma že v živote mi ma neoplodnil...no stalo sa...prvé dieťa máme po umelom a má len 13mesiacov. Problém by nebol ten že som tehotná ale ten že rozmýšľam nad interupciou z dôvodu toho že o toto moje dieťa sa kvazy starám skoro celý deň ja. Môj manžel má okrem práce toľko aktivít že mám toho dosť.je hrozne hyperaktívna, nechce papať. Čakala som že ako otec sa zachová úplne inak nakoľko vedel veľmi dobre že dieťa nemohol mať prirodzene. Nemôžem povedať že je otec...skoro vôbec sa jej nevenuje...a skoro sme sa zato aj minulý rok rozišli...lebo o nič som ho nežiadala len aby sa viac venovali rodine...a on radšej keď prišiel domov buď pozeral do internetu alebo kamaráti poľovníci sa s ním vypravali aj 2 hodiny vonku...a toto je ten dôvod prečo rozmýšľam nad potratom. Povedala som ja s ním už viac detí nechcem..ale osud to zariadil tak že znova som otehotnela ...aj keď si myslím že on si tie deti nezaslúži keď vidím to jeho správanie ..ako by ste sa vy zariadili...
Nepochopim to. Ako dokazes rozmyslat nad potratom. Myslim, ze aj ine zeny maju horsie osudy ako ty a nerozmyslaju nad takym niecim.
Uz len to, ze prve dieta mas z IVF, tak to druhe by si si mala vazit. A urcite by som nesla na potrat
Môj manžel ma tiež veľa prace, je poľovník, poznám to, ale na tvojim mieste by som si dieťa zobrať nedala. Veď keď toľko pracuje, tak nech ti dáva peniaze a ty sa staraj o malinké 🙂 keby aj prišlo na rozchod, vytrieskas z neho výživné na deti a este aj na seba 🙂 plus podľa mna sa na malé budeš tešiť, prídeš na iné myšlienky a nebudeš riešiť toho svojho tupela 😉
Nechod na interupciu 😔 zvladnes to, vela maminiek v tvojej pozicii to zvladlo. S manzelom hod vaznu debatu, v klude...ak si uz debatu skusala, musis ist nanho inak. Ak mate vazne manzelske problemy, smer manzelsky poradca, popripade podobna institucia. Predsa ste mali nejake dovody na to, ze ste sa vobec zobrali, vyriesite to...
Pre mňa toto nepochopiteľné. A ešte po všetkom, čo ste prežili preto, aby ste mali prvé. Existuje výpomoc v domácnosti. Opatrovateľka, upratovačka.
Nebudem ti pisat ,aby si nesla na potrat. Lebo ty si ta,kt.sa bude musiet starat o 2 deti, nie my. Takze si to dobre rozmysli,ci to zvladnes sama. Ja osobne by som volila potrat. A k tvojmu muzovi. Nechapem na co riesil umele oplodnenie,ked sa teraz o dieta nestara. 🤦
A keď ste sa skoro rozišli kvôli nezáujmu o malú ,pohlo to s ním aspoň trocha?
Ja by som urcite nebrala zivot svojmu dietatu preto ze jeho otec je sebec, preco ma to male platit za nezaujem svojho otca ? Existuje mnoho inych rieseni ako sa to da zvladnut a mnoho zien sa stara o deti same, maju muzov prec alebo ich opustili a zvladnu to, nevravim ze je to lahke ale ani tie deti nie su male navzdy, rastu velmi rychlo, nic netrva vecne. Tvoje dieta nie je problem ale postoj tvojho muza ano.
Ja mam 3 deti a casto som bola s nimi proste sama. Mimo tohto tretieho, lebo muz ma HO a ostalo to tak aj po korone. Uplne mu to tak vyhovuje. Ale teda sedi v pracovni a robi, takze napriklad dnes, vsetci 3 deti chore, chora ja na ATB, muz chrchle. Fakt, pred tyzdnom som myslela, ze skolabujem, ze sa udusim, ani covid nebol to, co je toto. No a aby som navarila, tak dvaja starsi kukaju telku a volaju ma, ked najmensi lezie na komodu, na stol. Fakt som tam letela asi 20x, kym som navarila blby tekvicovy privarok. Ma 16 mesiacov. Prve dve deti som mala tak, ze presne, ked mal syn 12 mesiacov, som otehotnela druhy raz. Bolo to tazke zo zaciatku, dcerka mala aj koliky, behali sme s nou po lekaroch, lebo to nebolo iba take obycajne bolenie bruska, proste bola celkovo narocna. Vsetky 3 deti su nespavci.
Kuchynu mame uplne blbo riesenu, do obyvacky z nej vobec nevidim. No a zijeme. Tretie sa nam prihodilo "nahodou", ked som mala 37 rokov, ale teda dat ho prec ma ani nenapadlo. Mna zaraza hlavne to, ze jedno dieta uz mas, navyse po IVF a vies si predstavit vlastne dieta zabit. To mi pride uplne sialene, lebo Tvoja situacia mi nepride nejak obzvlast ina, zlozitejsia, ako ktorejkolvek z nas. A co vsetko si musela podstupit pri IVF a nepovazujes dieta za zazrak...ja Ti neviem, to mi pride velmi smutne 😪.
Ak potrebujes pomoc, tak to sa da vyriesit, aby si si oddychla a tak...
no priviesť dieťa na svet len preto, že sa podarilo je podľa mňa hlúposť, asi aj preto je toľko psycho detí aj dospelých, kebyže sotva dávame jedno dieťa lebo manžel je neschopný tak by som nechcela druhé, no ale najlepšie je porozprávať sa s tvojim muzom
Po všetkom tom čo ste prežili s umelým si dostala neskutočný dar a ty ho chceš zahodiť? To dieťa za to nemôže. Uprac muža a nie sa zbaviť kvôli nemu vlastného dieťaťa.
Spýtaj sa tu:
https://alexisporadna.sk/
Keď Ti v hlave víria otázky:
Ako to mám vysvetliť svojej rodine?
Udržím si svoje zamestnanie?
Môžem chodiť ďalej do školy?
Vychovám ďalšie dieťa?
Ako to zvládnem finančne?
Čo robiť, keď otec dieťaťa vyhlásil „buď ja, alebo dieťa?“
Kde budem bývať, keď sa dieťa narodí?
Aké iné možnosti okrem adopcie a interrupcie teraz mám?
Určite potrat, načo "vychovať" dieťa v nefunkčnej rodine, bude to len ďalší nevydarený kus, ktorý nebude mať poriadku rodinu.
to dieťa nemôže za to, aký máš život a akého bude mať otca. Ak si na to netrúfaš, čo tak dať ho na adopciu? Neviem, ale toto nie je pre mňa dôvod na interupciu. Ale ak si rozhodnutá, tak choď. Neviem, potrebuješ súhlas tu na MK? Je to tvoje dieťa, tvoje rozhodnutie.
Ahoj, určite to zvládneš, ak je u Teba hlavný problém iba ten, že sa o deti musíš starať sama. Neviem, mne sa zdá celkom normálne, že žena na MD sa stará o dieťa a muž chodí do práce. Keď sú deti malé je to tak asi vo všetkých domácnostiach...A ešte niečo pre povzbudenie... My máme štyri deti, keď mala najmladšia dcérka 3 týždne, zistili mi rakovinu, nasadili chemoterapiu, muž tiež od rána do večera v práci, no aj napriek tomu som to, kľudne poviem, že ,,v pohode,, zvládla. Dnes sa teším z 2 synov a 2 dcér a nikdy som toto moje rozhodnutie neoľutovala. Všetko sa dá, len si netreba stavať v hlave dopredu katastrofické scenáre, ako to nezvládnem, trošku pozitívneho myslenia a všetko bude ok 😊
Až také ľahké to nieje . Nechaj si dieťa a hotovo. Na všetko sama, žiadna pomoc, chlap nula bodov, bohvie aká je finančná situácia, náročné prvé dieťa.... Je tam veľa veci ,ktoré treba zvážiť. Nik z nás to dieťa nevynosi, neporodi, nevychova ani sa oň finančne nepostara takže rozhodnutie je len na tebe.
@laurita285 Ako to môžeš tvrdiť? To dieťa je už teraz živá ludská bytost a nie dalsí nevydarený kus. Ako sa vyvinie jeho osud nemôžeš vedieť 🙈🙈 Toto je fakt dosť divné zmýšlanie.
Pohadzujete tie deti do biológickeho odpadu ako dáke mačatá.len preto lebo muž sa nestará podľa tvojich predstáv.Tak na to si tu ty.matka.ktora sa nechránila( že stačí jediná spermia to hádam vieš) aby si sa postarala.budu dve deti no a čo? Jedna zdravá žena dve deti zvládne len musí ubrať zo sebectva.pohodlnosti a lenivosti.a nájsť si systém .
@laurita285 Aká nefunkčná rodina, prosím Ťa? Aký nevydarený ,,kus,,? 🤦♀️ Rodina nie je v poriadku, keď otec pracuje a mama sa stará o malé deti?
Možno to znie čudne, ale myslím, že je lepšie mať dve deti ako jedináčika. Lepšie pre dieťa a postupne aj pre rodiča.
Podľa mňa týmto chceš vytrestat muža za jeho správanie. Ale v konečnom dôsledku ublížis tým najviac sebe. Bude sa to s tebou ťahať celý život..
A môj partner má taký spermiogram, že by ma v živote neoplodnil, ale keby sa mi toto stalo bola by som najšťastnejšia žena na svete 🙂 A na tvojom mieste by som si dieťa nechala.
pozri, keď sa narodí druhé tak prvá môže ísť do súkromnej škôlky. už bude mať 2 roky, tak 2-3 dni v týždni kľudne.
ja som mala medzi detmi 19 mesiacov rozdiel a bola som na ne uplne sama, lebo moj muž bol takmer stále v práci. babky ďaleko ( stovky km), ale zvládla som to. MY sme to takto chceli schválne a je to veľká vyhoda teraz, ked už su školáci. ♥
materstvo sa nezakladá na chlapovi, ale na tej nekonenčnej láske, ktorú budeš s nimi dvoma ty mať ♥ ale nebudem Ťa súdiť. ty poznás svoju situáciu najlepšie a vieš sama, čo robiť.
@silvike veru tak, my to mame x3 😆
Uz mesiac sa chystaju, kreslia mi darceky, mala som nedavno narodky a dcera, to druhe dieta, ktoreho som sa tiez mohla chciet zbavit (ale nechcela, chvala Bohu), prisla za ocinom a ze vies co, maminka nam vsetkym pecie tortu, ked mame sviatok, to ona nemoze sama sebe upiect, musime my. A v sobotu mi upiekli brutalnu tortu. Davala som instrukcie, s muzom sme sa aj "povadili" kus, lebo si nedal iste veci vysvetlit 🤣🤪, ale stale to bola ich torta pre maminku. Dostala som malovane a vystrihnute kvetinky, milion pusiniek. A teraz sme chori vsetci a ked rano vstanu a nabehnu mi do postele a mojkaju sa, nedala by som ich za nic na svete. A aka som hrda na ich uspechy, na vsetko. A to su este mali. Zivot prinesie este iste vela dobreho, aj to horsie. Ale to by sme nemohli ani zit, keby sme sa len bali, co bude, ako bude a videli len cierne...
@banderaska29 my mame 21 mesiacov rozdiel. A presne si to popisala, tu skusenost.
A tretie, to je zase iby level uz, ked tito dvaja su vacsi a v pohode sa uz zabavia aj sami.
@laurita285 tak ty máš v tej hlave dobre nasrate.
To,čo so si vzala to mas. Neviem, prečo sa zrazu divite, že vám manžel nepomáha. Pochybujem,že pomáhal predtým. Nemohli ste mať dieta , teraz ho mate a ty ho chceš zabiť??? Strašne.... zabiť dieťa kvôli pohodliu...držím Ti palce! To dieťa naozaj nemôže za tvoj zlý vyber
Hlavne sa rozhodni sama podľa svojich možností a nie podľa toho, čo ti tu píšu ženy, ktoré ti s tými deťmi v živote nepomohli a nepomôžu. Iba pár vecí, tebe môže byť jedno, "čo by za to iné ženy dali", nie je to vražda a postaviť sa k tomu zodpovedne neznamená si za každú cenu to dieťa nechať. Zodpovedné je si to všetko premyslieť. Lebo tu sa zaujímajú iba o plod, ale to, že ty bude na tie deti sama, to už tu nikoho netrápi. Keď to zvládneš, tak si to dieťa nechaj, keď nie, tak sa zariaď.

Babatko by som si v ziadnom pripade nedala zobrat. Mas moznost pomoci od rodiny? Financne ste ako na tom? Nejaka pani do domacnosti na par hodin v tyzdni, castejsia donaska jedla a pod....Manzel uz vie o babatku? Ak ano, ako zareagoval?