Som tehotná i napriek hormonálnej antikoncepcii
Mám 39 rokov, tri odrastené deti a stabilné manželstvo. Pred tromi dňami som zistila, že som tehotná, napriek tomu, že som poctivo brala HAK. Je to pre nás obrovský šok. Finančne by sme to asi zvládli, ale ja sa vnútorne cítim úplne vyčerpaná. Práve som sa začala realizovať v práci, tešila som sa, že deti sú už samostatné a my s mužom začneme konečne žiť. Manžel sa k tomu stavia neutrálne, vraj ak si ho necháme, tak sa postará, ale ak pôjdem na interrupciu, pochopí to. Ja som však vychovaná v silne veriacej rodine a myšlienka na potrat ma desí, no na druhej strane si neviem predstaviť znova plienky a bezprebdené noci v mojom veku. Mám hrozné výčitky svedomia, že sa na to dieťa neteším. Sú tu ženy, ktoré mali dieťa po 40-tke a neľutujú to? Alebo tie, ktoré to vzdali a dokázali sa s tým vnútorne vyrovnať?
@anonym_6ae94a si taka hrdá ze to davas anonymne 🤣
@slavka1988 Kým je tu táto moznosť, budem ju s radosťou využívať. 😊
Ešte je možnosť adopcie alebo anonymný pôrod.
@anonym_c3d160 mozno pre študentku, slobodnú ženu. Ale anonymný pôrod s manželom a 3 detmi???? Fakt to považuješ za realizovateľnu možnosť?
@anonym_autor V tvojom prispevku som nasla vlastne pochyby a pocity, tiez mam 39, 3 deti. Najstarsi ma 18,dalsi 10, najmladsia 5. Najstarsieho som mala este na VS, vlastne som si velmi neuzila mladost a odvtedy sme mali doma stale nejake male dieta. Nelutujem nic, nemenila by som, ale teraz konecne prichadza ta chvila, ze si chceme s muzom uzit viac jeden druheho a dalsie male dieta neplanujeme. Presne ten pocit, ako pises, plienky, prebdene noci, chyta ma z toho uzkost. Do toho stabilna praca, velke vydavky pri 3 detoch, najstarsi ide na VS. Tiez sme veriaci. Nedavno mi meskal cyklus, a vsetky tieto pocity sa mi nahrnuli do hlavy a s obavami som sa zverila manzelovi. Nic nebolo iste, ale sadli sme si a prebrali, co a ako. Mozno tym, ze ani najstarsi nebol planovany a presla som si aj tou skusenostou, ze 'netesim sa na vlastne dieta',ale nakoniec z toho bola obrovska laska, nedokazala by som ist na potrat. U nas z toho tehotenstvo nakoniec nebolo, ale pomohlo mi v hlave vymysliet plan. Jeho hlavna cast bola postavena na tom, ze by som sla len na matersku pol roka a pol roka manzel. Zvladol by to, vychoval 3 deti. Dojcenie by sme ukocili skor, vybavili jasle a nejako to dali. Ak ti to v niecom pomohlo nasmerovat myslienky, som rada, drzim palce.
@anonym_autor ja som sla na potrat , a to som mala 37 a 2 pubertalne deti...mne sa do toho vobec nechcelo a urobila by som to znova 😉 a tie kecy s adopciou alebo anonym porodom ? No tak do toho, by som nesla nikdy ...ale rozhodnutie je na tebe
@anonym_autor autorka, no ako? Prečo si sa rozhodla? Máš to ťažké, viem.
Dúfam, že nám aspoň odpíšeš ....
@anonym_autor V tvojom prispevku som nasla vlastne pochyby a pocity, tiez mam 39, 3 deti. Najstarsi ma 18,dalsi 10, najmladsia 5. Najstarsieho som mala este na VS, vlastne som si velmi neuzila mladost a odvtedy sme mali doma stale nejake male dieta. Nelutujem nic, nemenila by som, ale teraz konecne prichadza ta chvila, ze si chceme s muzom uzit viac jeden druheho a dalsie male dieta neplanujeme. Presne ten pocit, ako pises, plienky, prebdene noci, chyta ma z toho uzkost. Do toho stabilna praca, velke vydavky pri 3 detoch, najstarsi ide na VS. Tiez sme veriaci. Nedavno mi meskal cyklus, a vsetky tieto pocity sa mi nahrnuli do hlavy a s obavami som sa zverila manzelovi. Nic nebolo iste, ale sadli sme si a prebrali, co a ako. Mozno tym, ze ani najstarsi nebol planovany a presla som si aj tou skusenostou, ze 'netesim sa na vlastne dieta',ale nakoniec z toho bola obrovska laska, nedokazala by som ist na potrat. U nas z toho tehotenstvo nakoniec nebolo, ale pomohlo mi v hlave vymysliet plan. Jeho hlavna cast bola postavena na tom, ze by som sla len na matersku pol roka a pol roka manzel. Zvladol by to, vychoval 3 deti. Dojcenie by sme ukocili skor, vybavili jasle a nejako to dali. Ak ti to v niecom pomohlo nasmerovat myslienky, som rada, drzim palce.
@anonym_2676e1 stale mozes odsat a dat mrazit, v USA iba odsavaju, nakolko su v praci. Mas zo zakona cas na toto. To aj u nas. A ja som mala v jasliach taketo male deti. Ofiko je od 3 mes v jasliach povolene. Ono sa to da zmanazovat, aj ked je to na pohlad take nepekne.
Ocitla si sa pri ťažkom rozhodovaní, ak sa to dá tak nazvať, vzhľadom na fakt ako si bola vychovaná a ostatné tebou spomenuté. Ja som síce omnoho mladšia, ale cez antikoncepciu som otehotnela 5m po prvom pôrode, a to bol tiež záhul, hlavne kvôli tomu ze sme ešte nemali tú stabilitu. Ale neľutujeme. Aj keď sme mladí. Avšak moja mamina po 4 synoch, čo mala rok za rokom cca deti, tak 5r nič a zrazu ja. Mala mesiac pred 40tkou keď som sa narodila. Puberta vzhľadom na rozdiel generácií bol extrém problém, kvôli čomu som ja kategoricky odmietla mať dieťa (keďže sme chceli zo 3) po 30tke (aj keď dnes je to bežné rodiť len prvé potom veku), ale mala som osobnú skúsenosť. Avšak teraz keď som už aj ja dospelá, som mamin ,,záchranný" maják. A som rada, že ju mám. Postupom času sme každá v nejakom smere dospeli... A mama je šťastná, že ma má. Neviem ti poradiť, ako matka, ktorá porodila v tom veku. Viem ti dať len túto skúsenosť. Avšak je pravda, že keby sa mi prihodí to čo tebe, a vedeli by sme to hlavne finančne zvládnuť, asi by som šla do toho. Ale pokiaľ to má teba nejak ,,ničiť " sú aj iné možnosti. Čítala som aj o tom anonymnom/adopcií. Ale myslím si, že keď to už raz vynosíš a poradíš, ako matka už pár detí, by si to nezvládla. Držím palce.
@anonym_24b957 ahoj môžem sa opýtať čo ti gynekológ povedal k tomu že si otehotnela pri antikoncepcii? Pýtam sa lebo tiež užívam( karhleight) ale aktuálne aj lieky pri ktorých nesmiem otehotnieť a strašne ma to desí. Ja by som sa nebránila ďalším deťom no v prípade otehotnenia by ma vraj pri tých liekoch poslali na interupciu

@anonym_autor je toto nejaká trollia téma? Žena zo silno veriacej rodiny berie hormonálnu antikoncepciu (ktorá je abortivna) a zvažuje interrupciu? To myslíš vážne? Silné veriaci katolíci nepoužívajú abortivnu hormonalnu antikoncepciu a určite by nezvazovali interrupciu. Ak je táto téma reálna, dieťa si nechaj. Interrupcia je vražda. A po pôrode sa oboznam s metódami PPR, ak ďalšie dieťa nechceš.
@pr85 bože zas ty . 🤦Trapos už chod na inú veriacu stránku a nie tu splietas svoje blaboly