icon

Som unavená a lenivá tehotná budúca mamina

30. nov 2025

Viem že telo je počas tehotenstva nastavené na viac oddychu. Doprajem si oddych. Som za to rada. Ale občas mám výčitky, že či nezlenivejem už natrvalo. Som v druhom trimestri. Mám väčšie bruško, bolia ma kríze, v noci zle spím. Možno aj preto som unavená. Mám doma pohodu a fakt som za to rada. Uvedomujem si že treba oddychovať lebo kto vie aké bude bábätko, či nebude viac plačkať a podobne.
Len ja som naozaj rada keď uvarím a povysávam alebo nejaký základ. Snad sa po pôrode postupne dostanem naspäť do svojho tempa keď som pred tehotenstvom fyzicky bola skoro stále v pohybe. Či v práci, alebo dlhé prechádzky. Ako to máte vy? Ďakujem vopred.

simca115
30. nov 2025

Podobne , síce ešte pracujem, doma cvičím ale ta energia je momentálne na bode mrazu , ale tak musíme vydržať 🙂

jaja1979
30. nov 2025

@anonym_autor nemáš nízke železo? Ja som bola takáto unavená a železo 90, norma je 120🤦

anonym_1ec85d
30. nov 2025

@anonym_autor je to otrepané, ale je to tak. Odpočívaj, kým môžeš, bez výčitiek. Užívaj si to, pusti si seriál a nerob nič. Po pôrode sa isto dostaneš do tempa. Pri bábätku už nebude toľko času na relax.

marianarem
30. nov 2025

@anonym_autor Natrvalo určite nezlenivieš, pri dieťati to nebude možné 🙂 Takže ja by som si nerobila ťažkú hlavu.

autor
30. nov 2025
@jaja1979

@anonym_autor nemáš nízke železo? Ja som bola takáto unavená a železo 90, norma je 120🤦

@jaja1979 ako to viem zistiť, že akú mám hladinu železa?

autor
30. nov 2025

Užívam femibion, magnezko. Na železo som sa už raz pýtala v lekárni, ale že femibion ho obsahuje a lekár ho píše keď je nízka hladina. Zatiaľ mi nevravela nič sestrička o železe.

autor
30. nov 2025

Asi máte pravdu dievčence že si treba vychutnať ešte taký relax. Nezvyknem nejak robiť paniku. Ale je mi to divné že moje telo chce ležať veľa.

jaja1979
30. nov 2025
@anonym_autor

@jaja1979 ako to viem zistiť, že akú mám hladinu železa?

@anonym_autor krvné testy ti nerobili? Pozri si hladinu hemoglobínu vo vysledkoch

ariannazara
30. nov 2025

Pri prvom som aj ja vkuse lezala, oddychovala no pri druhom uz nad tym ani nerozmyslam ide to tak rychlo ze uz som v polovici ani neviem ako 😆

autor
30. nov 2025
@jaja1979

@anonym_autor krvné testy ti nerobili? Pozri si hladinu hemoglobínu vo vysledkoch

@jaja1979 skúsim pozrieť zajtra cez deň v knižke

autor
30. nov 2025
@ariannazara

Pri prvom som aj ja vkuse lezala, oddychovala no pri druhom uz nad tym ani nerozmyslam ide to tak rychlo ze uz som v polovici ani neviem ako 😆

@ariannazara to je pravda že letí čas rýchlo. Letia dni veľmi rýchlo

anonym_c60024
30. nov 2025
@jaja1979

@jaja1979 keby mala nízku hladinu tak jej lekár učíte napíše železo alebo odporučí doplnky. Pretože železo je veľmi dôležité pri latkovej premene a okyslicovani či už u matky alebo bábätka. Ja mavam také dni že by som stále spala lebo v noci nemám svoju polohu na brušku ako pred tehu. A treba odpočívať, potom nebude čas 🙈

vilma7
30. nov 2025
@jaja1979

@jaja1979 nemusi byť vobec nízkym železom...ja som mala 4 a energie aj za troch ;)

anonym_159670
1. dec 2025

@anonym_autor 🙄😒😒 nabudúce dobre zváž nad tým čo chceš a nie sa tu stažuj... 🤌

anonym_a03fa3
1. dec 2025

"Plačkaŧ" 🙄

autor
1. dec 2025
@anonym_c60024

@jaja1979 keby mala nízku hladinu tak jej lekár učíte napíše železo alebo odporučí doplnky. Pretože železo je veľmi dôležité pri latkovej premene a okyslicovani či už u matky alebo bábätka. Ja mavam také dni že by som stále spala lebo v noci nemám svoju polohu na brušku ako pred tehu. A treba odpočívať, potom nebude čas 🙈

@anonym_c60024 aj mne veľmi chýba spánok na bruchu.

autor
1. dec 2025
@anonym_159670

@anonym_autor 🙄😒😒 nabudúce dobre zváž nad tým čo chceš a nie sa tu stažuj... 🤌

To myslíš vážne? Po 10 mesiacoch snaženia a spontánnom potrate som si mala niečo zvážiť? Keď sa teším ako blcha ale nemám energiu, tak som sa tu opýtala ako to majú alebo mali iné ženy. Tak si ty radšej zváž, či by nebolo od teba kus ľudskejšie napísať ako si to mala ty, alebo nepísať nič keď nevieš. Keď ťa moja téma nasrala tak si to nevšímaj a ventiluj sa inde. Ďakujem že to už dúfam chápeš.

anonym_17d228
1. dec 2025

@anonym_autor bože píš normálne a nepoužívaj zdrobneniny 🤮

autor
1. dec 2025
@anonym_17d228

@anonym_autor bože píš normálne a nepoužívaj zdrobneniny 🤮

@anonym_17d228 nie som z tých čo používajú materské pluraly ani tristo zdrobmenin ale občas ujde.

bluka2
1. dec 2025

Hm, ja mam v druhom trimestri energie kopec, mozem aj celu noc nieco robit. Ale moja filozofia je, rob kym sa da, potom to bude tazsie. Isla by som na krvne testy, ci ti fakt nieco nechyba, ale mozno to ma kazdy proste inak

anjelicek26
1. dec 2025

Zelezo, dko, b-ko... oddychuj, proste no a... daj si tehotensku jogu kazdy den, nech ti neochabnu svaly, ten porod je potom narocnejsi, nemas energiu... ale inak... okolo babatka si cele mesiace ani nesadnes...ten klud ako teraz uz nebude nikdy, uzivaj si to...

pabla99
1. dec 2025

@anonym_autor z mojej čerstvej skúsenosti. Daj si vyšetriť krv. Lebo ja som si prešla podobnými pocitmi nedávno ako ty - v noci nespavosť (kvôli silným krčom a trpnutiu končatín), a energia na bode mrazu aj cez deň - plus aby nebolo toho málo tak závraty, zadýchavanie sa, bledá tvár…

Dnes mi volali z gynekológie - krvný obraz nič moc - veľmi nízke hodnoty magnezia a draslíka. Musím dopĺňať už umelo… akurát končím 29ty týždeň.
Nemusí byť všetko len o lenivosti🤷‍♀️

A to podotýkam že papam veľa ovocia zeleniny, ovsenych vločiek a neviem čoho, aby mi nič nechýbalo. A predsa

autor
1. dec 2025
@anjelicek26

Zelezo, dko, b-ko... oddychuj, proste no a... daj si tehotensku jogu kazdy den, nech ti neochabnu svaly, ten porod je potom narocnejsi, nemas energiu... ale inak... okolo babatka si cele mesiace ani nesadnes...ten klud ako teraz uz nebude nikdy, uzivaj si to...

@anjelicek26 tá joga ma zaujala ale nestretla som sa s tým
Neviem či môžem začať bez inštruktorky? Vitamíny doplním dalujem

autor
1. dec 2025
@pabla99

@anonym_autor z mojej čerstvej skúsenosti. Daj si vyšetriť krv. Lebo ja som si prešla podobnými pocitmi nedávno ako ty - v noci nespavosť (kvôli silným krčom a trpnutiu končatín), a energia na bode mrazu aj cez deň - plus aby nebolo toho málo tak závraty, zadýchavanie sa, bledá tvár…

Dnes mi volali z gynekológie - krvný obraz nič moc - veľmi nízke hodnoty magnezia a draslíka. Musím dopĺňať už umelo… akurát končím 29ty týždeň.
Nemusí byť všetko len o lenivosti🤷‍♀️

A to podotýkam že papam veľa ovocia zeleniny, ovsenych vločiek a neviem čoho, aby mi nič nechýbalo. A predsa

@pabla99 čiže na požiadanie ti sestrička na gyn. zobrala krv, alebo obvodný lekár? To tŕpnutie mám tiež, akurát som to dnes už začala riešiť. Bolia strpnute ruky po nociach.

anonym_6dabaf
1. dec 2025

Ja som chodila do práce až do materskej tak nebol kedy čas aby som bola unavená, bola som stále v pohybe. A pri druhom tehu som tiež robila do materskej plus k tomu doma som mala prvacku.
Moja sestra bola taká že sa dala vypísať na PN lebo ona nevládze a spávala aj do 12tej každý deň potom bola unavená z toho.

matuskova003
1. dec 2025

Tak ja osobne nemusím byť ani tehotná na to,aby som takto hybernovala 😀 možno skús chodiť na gravidy jogu. Mne to zmenilo celé tehotenstvo k lepšiemu, lebo mi to mega pomáhalo na chrbát a kríže, zároveň som si našla tehu kamošky a bola viac aktívna, no a v neposlednom rade som mala aj skvele pôrody (oba). ❤️

pabla99
1. dec 2025
@anonym_autor

@pabla99 čiže na požiadanie ti sestrička na gyn. zobrala krv, alebo obvodný lekár? To tŕpnutie mám tiež, akurát som to dnes už začala riešiť. Bolia strpnute ruky po nociach.

@anonym_autor povedala som gynekologovi ako sa cítim, a následne mi sestrička zobrala krv. Ja som proste tušila, že čosi nie je v poriakdu. A to tŕpnutie rúk mi je veľmi známe… skúste na najbližšej poradni povedať čo je vo veci

vkatush
1. dec 2025

Ja som obe tehotenstvá bola schopná zaspať postojačky. Strašne ma vyčerpávalo tvoriť nového človiečika. A na deťoch sa to asi podpísalo, spachtoši od narodenia 😂 a brala som železo celé tehotenstvo, lebo som ho mala veľmi nízke, ešte aj po pôrode.

Nemaj výčitky, užívaj si vysnívané bábo (teda zatiaľ tehotenstvo) 🤗

anonym_c3e201
2. dec 2025

Ja som bola v tehotenstve strasne unavena, leniva, vela som spala, bolo to narocne. Porodom sa vsetko zmenilo. Konecne som nebola hrosica bez energie. Teraz okolo maleho kmitam, hrame sa, chodime vonku. Urcite to prejde🙂 uzivaj si nic nerobenie

anonym_062010
5. dec 2025
@anonym_1ec85d

@anonym_autor je to otrepané, ale je to tak. Odpočívaj, kým môžeš, bez výčitiek. Užívaj si to, pusti si seriál a nerob nič. Po pôrode sa isto dostaneš do tempa. Pri bábätku už nebude toľko času na relax.

@anonym_1ec85d tak pri babatku ano, ved babatka vela spinkaju😉 potom neskor, ked uz bude utekat skor bude menej oddychu😄