icon

Som v šoku z ďalšieho dieťaťa

18. nov 2022

Vysiel mi včera pozitívny test, .. neplánovane tretie dieťa. Muz je ticho, úplne vymeneny.. nechce tomu veriť. Ja som plná obáv,v noci som nespala,stald myslím na to ako to zvládnem..znova tehotenstvo, pôrod, bábätko.. doma mám 4r a 1r3m deti. Mladšie ma akurát separacnu úzkosť,kojim v noci.. neviem si ti predstaviť. Bojim sa aj toho,co ked sa niečo stane pri pôrode.

Netuším ako sa zmestime do auta,mame golfa.. kupa nového auta? Staršie dieťa ma neskutočný vzdor, najväčší kkud je ked je v škôlke.. a do toho teraz tretie dieťa?bojim sa ze to ako matka nezvládnem. Muz tretie nechcel, neviem ci to príjme,nepovedal nic,ale vidím ze je z teh správy zhrozený ☹️ je mi z toho strašne..hanbim sa z a tieto slová..

Toľko rokov sme sa chránili,nic sa nestalo ..obe detí sme počali plánovane. Chytá ma z toho až úzkosť,i ked v kute duše som Chcela este jedni raz..ale teraz viem,ze niesom psychicky pripravená.. prejde to?☹️

autor
18. nov 2022

@nevenka presne aj moj je taký, je ticho,stroho odpovedá a na otázku co ti je odpovie nič.. to si teraz užijem, dúfam ze to bude aj u nas tak ako u vás

kvetinka75
18. nov 2022

@deti95060810 ja si myslím, že to boli nervy. Človek niekedy povie veci v strese a neskôr oľutuje. Zabolí to ale hlavne že to naozaj tak nemyslel

autor
18. nov 2022

@kikus7 no ku koncu si dal prezervatív. Alebo sme ho mali aj od začiatku častokrát. No nikdy nas tato ochrana nesklamala

deti95060810
18. nov 2022

@kikus7 my sme vždy používali počítanie plodných dní a manžel si dával pozor - prerušovaná súlož... no evidentne to asi moc nefunguje. Takto sme prišli k 3 de´tom za 4 roky...
Museli sme zmeniť taktiku...

darijja
18. nov 2022

@deti95060810 dobre mu tak!

kikus7
18. nov 2022

@deti95060810 napr.ja mám nepravidelný menzes, takže na toto by som sa spoliehať nemohla.

katuskamala1
18. nov 2022

Inak ešte som ti chcela povedať taky iny pohlad.. Ze prve 2 ste planovali, ale to tretie nie.. Tak velmi chcelo prísť k vam, ze si samo naslo cestu... Nie je to zazrak? Magicke, carovne.. Uzasne.. Som presvedcena, ze toto tretie vam prave preto da najviac lasky ❤️. Najkrajsie prekvapenie

vler
18. nov 2022

"Ku koncu" si dal ?! No to ste si o dieta vyslovene koledovali

malinoismum
18. nov 2022

@deti95060810 Musím - Ty si jedna z najúžasnejších zien tu na MK! 😘

frota3
18. nov 2022

a tak podla mna je to len taky prvotny sok, no ak budete stat ako mnazelia pri sebe, tak isto vsetko zvladnete lavou zadnou. len to treba proste vstrebat

mima172
18. nov 2022

Ahoj 🙂 Ja som tiež neplánované tretie dieťa svojich rodičov. Mamina mala 35 rokov, keď som sa jej narodila, súrodenci mali 5 a 7r. Verím, že to mala ťažké, nakoľko súbežne o mňa ako o novorodeniatko sa starala aj o svoju svokru (takmer ležiak, starecká demencia...) + starala sa aj o svojho otca. Co tým chcem napísať? Chápem ten šok a strach, no neboj sa, my ženy sme silné a zvládneme všetko 💪

dievcacitajucelist
18. nov 2022

Ja som neplánovane otehotnela v 40-ke...tým, že sme mali toho veľa..sťahovanie, nová praca. Prišla som na to, že som tehotná až keď som začala krvácať a to v 12-tom týždni. Bol to šok pre mňa a aj pre muža. Teraz bude mať drobec 3 roky a sme šťastní, že ho máme a dokonca aj starší pubertiaci (12 a 16-r.) neboj zvládneš to...ty sa daj hlavne do pohody a bude všetko ok🍀

nevenka
18. nov 2022

@darijja fuuuu, tak toto nepochopim, ako moze. Ako keby on pri tom sexe nebol, ze sama sa oplodnila naschval a este na just dievcenskou spermiou, fuj.
Moj muz bol sokovany, ale bol ticho, vsak dobre vie, ze bol pri tom a ci uz chlapec, ci dievca, to nevie nik ovplyvnit, joj.

lenkike
18. nov 2022

Ja mám doma 5r, 3,5r a 1,5r, všetky tri plánované a tiež som teraz neplánovane znovu otehotnela, vlastne, presne ako ty, keď som to zistila, najmladšia mala 15m. Revala som, rozmýšľala ako toto dám, najstaršia bude budúci rok prváčka, k tomu dve menšie deti, novorodenec a rozostavaný dom, takže s pomocou manžela doma veľmi počítať nemôžem. A vieš čo? Predýchala som to a už to beriem tak, že tak to malo byť, a že to zvládneme a posilní nás to. Aj keď môj manžel má podržal. Prajem ti, aby aj ten tvoj čím skôr strávil ten šok a bol ti oporou. Každá "ťažkosť" v živote je zároveň možnosťou posunúť na ďalej, zlepšiť sa v niečom, stať sa silnejším... držím palce 🙏🤗❤️

morgane1975
18. nov 2022

Tak existujú rôzne riešenia…

evkamotka
18. nov 2022

Ale no, neboj. Je to tretie, nie sieste! Vychovate. Zmenit auto je minimum, resp najstarsie dieta dat dopredu a je to. Aj nebude medzi detmi velky rozdiel co je super. Nie ze 17 rocny odstup medzi detmi

nevenka
18. nov 2022

Tak nam napriklad prerusovana fungovala 9 rokov, co ame spolu "chodili", nikdy nic, symptotermalna metoda fungovala po druhom dietati 5 rokov, az jedneho dna pocas karanteny sme mali sex naplno este v 12-ty den cyklu s tym, ze za posledny rok som mala odsledovanu ovu pri cykloch 38 dni cca od 17-23.dna. to, ze potom prisla ovulacia na 14.DC, bol v podatate nahoda, tak mame tretie dieta. Za stvrte moze covid, mala som po nom rozhadzaby cyklus, u nas bezpecny den sexu aj 10.DC, a tie potvorky spermie prezili 5 dni, co nikdy predtym. Teplota sa mi zdvihla az potom, ako babatko bolo uhniezdene, na 25.DC, som si myslela najskor, ze ovulacia bola az takto neskoro. A ono to uz 10 dni tam sa nieco ine dialo. A teplota nezareagovala vobec. No, malo to takto byt. Za mna, tato metoda je spolahliva, ale len v pripade, ze sex naplno je az po potvrdenej ovulacii, nie pred nou, u nas prerusovana fungovala aj cez ovulaciu, to bolo v pohode. Ale nehovorim, ze u inych to bude tiez fungovat.
Kazdopadne, tretie babo nam robi radost, verim, ze aj toto stvrte bude a budeme jedna velka pekna rodina 🙂. Takisto aj u Vas to tak bude. Muz to spracuje. Podla mna.

nevenka
18. nov 2022

@lenkike my tiez mame starosti s domom - prerabame stary dom, tlacime sa v malom byte a ako vsetko slo hore, tak to vidim este na dlho. Ale nke som uz najmladsia a ked stvrte, tak radsej teraz, ako po 40. Aj tak uz mam 39 🤭.
Prvaka sme mali pocas covidu, viac boli doma ako v skole a dali sme to aj s muzovym HO. Teraz mame tretiaka a prvacku a coskoro 2 rocneho. Tak bude to zabava, tiez som na nich v podstate sama, lebo muz chodi po praci robit na dom. Tomu najstarsiemu sme nasli ZUS-ku na sidlisku, parkrat sme sli s nim, uz chodieva sam, aj do a zo skoly chodi sam. Nastastie, toto mame blizko. Aj ucia sa super, su sikovni, niekedy, pravdupovediac, ani neviem, co preberaju na prirodovede, vlastivede, napriklad, ale nosi jednotky a sem tam dvojku, takze som vdacna za toto, ze nemusim s nim nad knihami sediet a tlacit ho do ucenia. Iba obcas 😂. Hadam aj Vy to tak budete mat ☺️

aurora33
18. nov 2022

Neboj, zvládnete to. Ale ak sa môžem opytat koľko rokov má manžel? Zrejme bude starší, keď mu tak dáva zabrať vzdor prvého dieťaťa, či?

katrin69
18. nov 2022

Maminko, bude to dobré. Manžel tiež musí prejsť tým šokom, čo máte aj vy a poznám pár žien, ktoré mali po sebe deti (rozdiel medzi nimi je 11mesiacov či 1,5roka) a až po čase, pár rôčkoch si mohli oddýchnuť a tešiť sa z tých úsmevov. Ako pri každom dieťati to ľahké nebude, ale ako už bolo povedané, ten strach, stres prejde. A nebojte, deti sa potešia novej živej bábike 😉 Čo poznám rodiny s tromi deťmi, tak tie deti sú fakt vďačné a nápomocné. A inak aj to obdobie vzdoru prejde, aj obdobie obrovských klamstiev 😀

bagre
18. nov 2022

rozumiem že ste v šoku, ale určite nestavaj chlapa do pozície že on to musí chudák ako prvé prijať - dieta už je a on bol pri tom tiež...
neboj sa, to, čo je teraz bude o trištvrte roka iné... a problémy vo výchove by boli tak či tak, vždy niečo... deti v aute by ste myslím zmestili, dovtedy bude menší odkojený, a stať sa ti môže niečo aj bez pôrodu - to len tak na okraj, takéto myšlienky nerozoberaj v sebe...
chce to trošku času spracovať, ber to deň po dni, držím palce aby ste boli hlavne všetci ok.

ivangeline
18. nov 2022

Prejde to. :D Bude to vsak narocne. Najlepsie je sa snazit akceptovat uz pocas tehptenstva a pripravit sa..planovat co a ako po nom,aby sa to lahsie zvladalo. Napr. kto vie pomoct? Skolka/jasle? Opatrovatelka? Rodina? Priestorovo doma a pod. Budes sa potom citit istejsie. Mne napr prve 3m kazde 3 dni varila svokra. Velka pomoc.

1angelika
18. nov 2022

@kvetinka75 veru samé neplánované aj u mňa v okolí, a kto by chcel nemôže mať..ktovie prečo je to tak.

kvetinka75
18. nov 2022

@1angelika ja som robila všetko pre to, aby som aj ja mala ,,neplánované,, hoci z mojej strany by bolo očakávané a nič. No fakt neviem, čím to je.

1angelika
18. nov 2022

@kvetinka75 no asi tak....a dakto popri malých deťoch stíha urobiť aj ďalšie 🙂

zuzinabila
18. nov 2022

@hilda08 na psychike mu to asi zanechalo preto nasledky, ze ho vychovali surodenci, nie ze bol treti..je kopec neplanovanych deti, ktore najprv sposobia sok, ale rodicia to prijmu a normalne sa on staraju

sono2
18. nov 2022

Verím ti. Mame rovnakú situáciu. 3 dieťa neprichádza do úvahy, ale nechránime sa.
No keď si to predstavím, že by sa stalo, neviem no.
Zase, ak si mladá, neviem aké nároky bývanie atď, ja by som to tak tragicky nebrala.
My zahraničie obidvaja ja za chvíľu 40 muž po, rodina ďaleko, pomoc nulová, muž chodí okolo ôsmej domov, odchádza o siedmej.
Ak toto nemáš, tak to zvládneš.
Ja som otehotnela presne s mladšou ako ty a to už sa celkom dalo.
Ale verím ti. Kamarátka takto s tretím v 43 otehotnela, aj rozmýšľala kadejako. Ale je spokojná teraz, len ma podstatne väčšie deti.
Držím palce!

hilda08
18. nov 2022

@zuzinabila samozrejme, kazdy prípad je iný…no zanechalo mu na psychike to, ze v živote nezažil uznanie od rodičov, s mamou ma totalne chladný vztah nikdy ho ani len neobjala, a este mnoho veci, ktoré by ani clovek nepovedal, ze su z toho

drahomirrra
18. nov 2022

Zlatko, ja ta chcem povzbudit, zvladnete to! ❤️🫶🏻 Tato mala dusicka sa k vam pyta, bude to rodinny mojkacik, uvidis 🙂

ly5ka
18. nov 2022

Nam sa stalo presne to iste.., 2 deticky...a ja som tak niekde v duchu chceela aj 3tie.., a ked sa tak naozaj stalo ostali sme doost prekvapeni a zaskoceni...a presne ako som si citala tvoji spravu..presne tie istw pocity..jedno je si to povedat ale druhu ked sa tak realne stane...vsetko ma pre a proti..., 3.dieta ma uz 1,5 roka..a uz je to komfortnejsie..ja samostatnejsie a uz seriozne hladam pracu..
Etse co satyka auta.. zvladli by smd to aj s predchadzajucim...ale muz si urobil radost a kupil velke terenne.. vyuzivame ze vieme odviest aj babky v pripade potreby🥰
Drzim vam palce.. hlavne aby ste boli zdravi a stastni